Enerventin koneesta ja EDA-ohjauksen hankinnasta yms. ja alla linkki materiaalipankkiin:
http://www.enervent.fi/documents.asp?menuid=30100&langid=1&countryid=100
http://www.enervent.fi/data/fi/manuals/EDA_2012_1_fi.pdf
1. Kone tarpeen mukaan, etukäteen selvitettäviä asioita tietysti koneen tyyppi, mitat, kiinnitys/sijoitus/kaapelointi, oven kätisyys ja sitten käyttövarustus (lisälämmitys, jäähdytys yms.) eli niiden sijainti ja koko (koneessa vai ulkoinen)
2. EDA-ohjaimia mielelllään 2 kpl koska koneessa ei ole kuin on/off ja ohjaimella saa sitten tehtyä kaikki jutut. Toisaalta "kymmenen askelta" ei ole paljon mutta on kaukana kun niikseen sattuu (tai ainakin se takkakytkin sinne takan viereen). Molemmista tietysti oma kaapelointi suoraan koneelle (voidaan viedä myös ohjaimelta toiselle).
3. Liesituulettimelle ja/tai keskuspölärille paine-erokytkin. Nykypäivän tiiviissä talossa voi tulla ongelmia kun liesituuletin puhaltaa ilmaa ulos ja sisään ei tule riittävästi. Vastaavasti näiden kytkinten kanssa pitää muistaa sitten se että jälkilämmitys on käytössä kun ulkolämmöt putoaa tuonne +5C ja alle koska kone käy reilusti ylipaineisena ja LTO ei välttämättä enää riitä. Kone menee nimittäin tilttiin kun kennon lämmöt putoaa tarpeeksi alas.
Näiden kahden paine-erokytkin ei tietääkseni tarvitse mitään tehdasasetuksia tms. koska kytketään manuaalin mukaan kahdella karvalla omiin DI-tuloihin (jotka valmiiksi asetettu).
4. POISSA-tilan käytöstä sen verran että joko kytketään esim. hälytinjärjestelmään tai sitten kannattaa hommata se Cryscythen (vai Loftiksen) kytkin sinne eteisen oven pieleen. POISSA-tilaa ei ole tarkoitus käyttää kotona ollessa koska siinä yleensä pudotetaan reilusti koneen tehoa ja lämpötilaa.
Homma toimii esim. meillä siten että talvella teho on n. -15% normista (55%) koska LTOn teho heikkenee kun koneen käyntinopeus putoaa eli vastaavasti lisälämmitys kasvaa jos nopeus liian pieni. Kesällä taas -20..25% pienempi koska mitä vähemmän lämmintä sisään --> sen viileämpää. Tämä ei siis päde jos koneessa jäähdytys.
Tämä vaatii tehdasasetuksen ohjaimesta riippumatta koska sitä ei ole uusissa kytketty DI-tuloksi (konekohtainen totuus löytyy aina koneen mukana tulevassa kytkiksessä).
DI-tulo tarkoittaa siis sitä että jotain toiminnetta ohjataan ulkopuolisesta lähteestä ja vastaavasti silloin sitä ei voi käyttää manuaalisesti EDA-ohjaimelta.
4a. Koneessa on vuosi- ja viikkokellolla monta muistipaikkaa jolla voi sitten tehdä esim. tehon pudotusta haluttuna päivänä haluttuun kellonaikaan. Malttia niihinkin ettei sekoa sukkiinsa ..
5. Hiilidioksidianturin kanssa on aina vaikeaa että missä tuo olisi optimi. Itse ottaisin listalla olevan sisäänrakennetun anturin jota ei ollut 2009 saatavilla eikä otettu erillistä eikä yritetty virittää. Mittaa sitä yleistä poistoilmaa ja on varmaan riittävä (kun saa säädöt kohdilleen).
6. Vastaavasti koneissa on sisäänrakennettu kosteusanturi ja IMO se riittää. Sille on omat säätönsä joilla pärjää oikein hyvin. Nimenomaan ei lähde hörräämään jokaisen suihkussakäynnin yhteydessä jne... Pitäähän sitä talossa olla kosteuttakin ja vituttaa jos hyvät löylyt häviää kun kone päättää laittaa tehostuksen päälle.
Tällainen lyhyt lista... :D