Ohjelman järjestyksen muuttaminen?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Teme75
  • Aloitettu Aloitettu

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Liittynyt
14.1.2005
Viestejä
7
Moro. En löytänyt (ainakaan helposti) tietoa siitä onko haittaa/hyötyä vaihtaa yhden lihaksen ohjelmaa toisinpäin? Tarkoitaan siis sitä jos rinnalle tekee vaikka(kuvitteellinen ohjelma, älkää puuttuko siihen):
- Penkki 4*10
- Vinopenkki kp 3*10
- Peck deck 3*10
- Ristitalja 3*10

Täällä ollaan puututtu vain siihen että kannattaa sarjojen pituuksia vaihdella välillä maksimi vs kesto, mutta en ole nähnyt mitään puhetta siitä kannattaako ohjelma tehdäkin toisinpäin? Eli ristitalja alkuun ja penkki loppuun. Hypoteettisesti ajateltuna jos kaverin maksimi on 100kg penkistä ja tekee ohjelmaa toisinpäin niin silloin on penkissä väsynyt joten saa sen 80kg ylös. No, kaveri treenaa toisinpäin tätä ohjelmaa ja saa maksimin nousemaan 90kg. Tarkoittaako samaa kuin olisi saanut alkuun tehtävän penkin maksimin nousemaan ~110kg?

Pointtina ei ole tuo maksimivoima, otin sen yhtenä esimerkkinä voiman/lihaksen kehityksestä. Kiinnostaa vaan tietää saisiko varioiden tuota ohjelmaa järjestys/sarjojen pituudet enemmän lihaksille ärsykkeitä, vai onko tuo turhaa hifistelyä? En ole tuota aloittanut enkä kokeillut, joten ihan mielenkiinnosta kyselen onko jollakin tietoa tuosta miten tuo toimisi?
 
Liikkeiden suoritus järjestys on koostettu yleensä sen mukaan mitkä liikkeet vaativat eniten koordinaatiota ja sen takia ne suoritetaan ensimmäisenä.
 
Saattaa alkaa vähän tekniikka penkissä alkaa kärsiä, kun mehut pois alkaa sitä hinkkaamaan. Sit kun tollaset hinkutus liikkeet tehdään eka niin jää siitä kaikkein parhaiten kehittävästä liikkeestä sitten paljon tehoja pois ja kehitys ei ole maksimaalista.
 
Mutta eikö kaikkein paras oli, jos tekisi vain penkkiä (raskasperusliike) ja sitten siihe kylkeen vielä jotain (esim. just vinopenkki kp/viparit maaten)?
 
Jos ohjelma on nelijakoinen niin voi kyllä tehdä huoletta enemmän kuin 2 eri liikettä. Ite sain ainakin käsityksen, että ohjelma olis 4-jakoinen. Ei kai kukaan noin paljon rintaa vedä muilla jaoilla.
 
Liikkeiden määrät sinänsä yksi lysti, sarjamäärät ratkaisee. Totta kai yleensä niin että pääliike ekana (nyt penkki), sitten vaikka vinopenkkiä joka ottaa vähän erilailla mutta raskasliike, ja viellä yksi liike vähän pidempää sarjaa vaikka peck-deck.
 
Tiedän kyllä muutaman bodarin, jotka aloittaa vinopenkillä tissien symmetrisen kehityksen nimissä. Jos nimittäin ylärinta on pieni suhteessa alarintaan (kuten se aika monella tuppaa olemaan), vinopenkki kannattaa tehdä ekana, että enimmät paukut saadaan hyödynnettyä heikoimman lenkin kehitykseen. Jos taas ensisijainen tavoite on saada penkkitulosta parannettua, penkki kandee tehdä ekana. Eli ohjelman suunnittelussa pitää ensin asettaa tavoitteet ja sitten valita liikkeet ja niiden järjestys sen mukaan.

Nuo nytkytysliikkeet (ristikkäistaljat, flyersit ym.) on IMO semmosia pumppiliikkeitä, mitä voi vitkuttaa siinä lopussa, jos energiaa riittää. Missään nimessä reeniä ei semmoisilla kannata aloittaa, menee energiaa hukkaan.
 
Yhdyn suurimpaan osaan tässä asiassa, tosin vinopenkki ja normipenkki on yhtä "isoja" liikkeitä joten niiden kannattaa olla aina ensimmäisenä vastaavassa ohjelmassa. Se onko vino- vai tavallinen penkki ensin, on oman harkinnan mukaista. Noiden jälkimmäisten liikkeiden järjestystä voi muutella oikeestaan niin paljon kuin haluaa.

Ite teen oman ohjelmani kanssa usein niin että ennen kun vaihdan radikaalisti ohjelmaa (nousujohteisuuden kannalta) muutaman kuukauden välein, tekisin kyseistä ohjelmaa ensin pari kuukautta penkki -> vinopenkki -> rist. talja -> peck deck ja sen jälkeen pari kuukautta vinopenkki -> penkki -> peck deck -> rist. talja.. Toiset tekee aika isoja muutoksia ohjelmiin aika-ajoin, itelläni olen huomannu toimivan noinki pienet muutokset. :)

Mutta perussääntönä "isot" liikkeet ensin ja sitte eristävät!
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom