Off-topic 24h

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Minähän elin monta vuotta vuorottelemalla jauhelihaa ja kanansuikaletta, sellaista säkräfaissii ja dedikeissöniä parhaimmillaan.
Moni ei halua tehdä moista, eikä ole pakko vaikkakin helpottaa elämää hitosti.

Jos ei halua kanazuikaletta eikä jauhelihaa, niin sithän se on kokolihaa.
Ite tehny aika usein silleen että lihaklöntsä kuutioiksi, ruskistus voissa uuninkestävässä kasarissa, potut (ja muut vihannekset) sekaan, purkki tomaattimurskaa, lihaliemi ja mausteet ja herbsit ja vettä että peittyy ja 4t uuniin. Jonkinlainen lihapata siis.
 
Jos ei halua kanazuikaletta eikä jauhelihaa, niin sithän se on kokolihaa.
Ite tehny aika usein silleen että lihaklöntsä kuutioiksi, paisto voissa uuninkestävässä kasarissa, potut (ja muut vihannekset) sekaan, purkki tomaattimurskaa, lihaliemi ja mausteet ja herbsit ja vettä että peittyy ja 4t uuniin. Jonkinlainen lihapata siis.
Tää tehty ja on oma suosikki, niin dorkaa ihmistä ei ole joka pystyisi pilaamaan ja aikaa menee 5 minsaa.
 
Pakkisristeilyhän oli kultaa! :rock: Sitten vaan hitaasti laskemaan taaksepäin, että eikös se ollut viis vuotta sitten, eiku kymmenen, eiku… enkä uskalla enää edes ajatella, että montako vuotta olen tällä voorumilla jo roikkunut.
 
Joo se on kyllä hyvännäköstä hommaa kun moottoria kasataan hietikolla pyörineistä osista.

Ja sitten mitä tahansa voi hitsata, kun vain ottaa puikon käteen. Vaikka kantaviin osiin helvetinmoisia täyttöhitsauksia ilman mitään lisävahviketta. Ja pyöreitä kappaleita on hyvä hitsata sorvissa maakaapeli aina jossain päin sorvin runkoa niin että laakerit varmasti kiittävät.
 
Minulla hyvä kokemus pakkismiiteistä 15 vuoden takaa. Sovin miittejä punttimimmien kanssa kahdestaan. En nähnyt tarvetta kohdata ketjun karvaperseitä sankoin joukoin. Lienen jotenki introvertti. Livenä palstan naiset olivat aivan yhtä ihania kuin oikeat naisetkin. Livenä en käsittääkseni suututtanut yhtään heistä niin pahasti, että olisivat blokanneet mut. Eivät muuten vaan halunneet nähdä enää ikinä. Sikäli meni paremmin kuin netissä. Vahva suositus miittinkeille!
 
TAAS kysymys offarilaisille.

Ruokavinkki joka:
- nopea tehdä (ei koske esim. uunitusta, itse ruuan askartelu)
- makrot ns. kohdillaan, voi olla hiilariakin
- syötävää (eli kanansuikale + wokkivihannekset jätetään pois)
- sellainen minkä tumpelokin ohjeilla tekee

LOHIBOWL​

  • 600 g kirjolohifileetä (nahka ja ruodot poistettu)
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 4 rkl teriyakikastiketta
  • 4 rkl raastettua inkivääriä
  • 4 tl seesamiöljyä
  • 4 ps (à 250 g) kypsää valmisriisiä esim. jasmiiniriisiä (esim. Pirkka)
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • ½ kurkku
  • 200 g soijapapuja (pakaste)
  • ½ ruukkua korianteria
  • 2 avokadoa
  • 4 rkl majoneesia
Vähemmän kalorisen saa kun laittaa vähemmän tai ei ollenkaan majoneesia. Korianterin jätän pois kaikesta 🤢 Porkkana raakana ohuina siivuina sopii kans ihan hyvin. Kalan palat marinoitumaan teriakikastikkeeseen ajoissa
 
TAAS kysymys offarilaisille.

Ruokavinkki joka:
- nopea tehdä (ei koske esim. uunitusta, itse ruuan askartelu)
- makrot ns. kohdillaan, voi olla hiilariakin
- syötävää (eli kanansuikale + wokkivihannekset jätetään pois)
- sellainen minkä tumpelokin ohjeilla tekee
Soijarouhebolognese + riisi tai joku muu lisuke. Maustaa voi perinteisesti tai vaikka intiahenkisesti jeeralla, curryllä tms. Bonuksena, kasvisruokana järkyttää taatusti videoidesi katsojat.
 

LOHIBOWL​

  • 600 g kirjolohifileetä (nahka ja ruodot poistettu)
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 4 rkl teriyakikastiketta
  • 4 rkl raastettua inkivääriä
  • 4 tl seesamiöljyä
  • 4 ps (à 250 g) kypsää valmisriisiä esim. jasmiiniriisiä (esim. Pirkka)
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • ½ kurkku
  • 200 g soijapapuja (pakaste)
  • ½ ruukkua korianteria
  • 2 avokadoa
  • 4 rkl majoneesia
Vähemmän kalorisen saa kun laittaa vähemmän tai ei ollenkaan majoneesia. Korianterin jätän pois kaikesta 🤢 Porkkana raakana ohuina siivuina sopii kans ihan hyvin. Kalan palat marinoitumaan teriakikastikkeeseen ajoissa
Minusta näiden ongelma arkiruokana ei-aktiiviselle kokille tuo tarvittavien aineisten määrä. Menee ensin tunti kaupassa, kun löytät jokaisen rehun ja purnukan. Sit saa heittää hetken päästä roskiin loput korianterit ja kaataa lopulta viemäriin kastikkeet, kun ei ollu käyttöä ja jääkaapista loppuu tila.

Minäkin tein tuossa tovi sitten vähän enemmän aidon bolognese-kastikkeen, niin roskiin sai heitellä loput persiljat ja sellerin ja tuo mua närästää noissa resepteissä, johon tarvii yhtä sun toista, mitä ei sit keksi käyttää mihinkään muuhun. (Ja tota soosia tuli niin saatanasti, ettei kiinnostanu alkaa heti perään keksimään, että mihin muuhun ruokaan sellerit ja persiljat).

Mihin tahansa käyttää inkivääriä, niin sen tarvii olla oikeasti pientä :D Koska semmoiset liian isot sattumat esim. jonkun soosin seassa ei oo kauhea hitti.
 
Viimeksi muokattu:
Minusta näiden ongelma arkiruokana ei-aktiiviselle kokille tuo tarvittavien aineisten määrä. Menee ensin tunti kaupassa, kun löytät jokaisen rehun ja purnukan. Sit saa heittää hetken päästä roskiin loput korianterit ja kaataa lopulta viemäriin kastikkeet, kun ei ollu käyttöä ja jääkaapista loppuu tila.

Minäkin tein tuossa tovi sitten vähän enemmän aidon bolognese-kastikkeen, niin roskiin sai heitellä loput persiljat ja sellerin ja tuo mua närästää noissa resepteissä, johon tarvii yhtä sun toista, mitä ei sit keksi käyttää mihinkään muuhun. (Ja tota soosia tuli niin saatanasti, ettei kiinnostanu alkaa heti perään keksimään, että mihin muuhun ruokaan sellerit ja persiljat).

Mihin tahansa käyttää inkivääriä, niin sen tarvii olla oikeasti pientä :D Koska semmoiset liian isot sattumat esim. jonkun soosin seassa ei oo kauhea hitti.
Korianterit voi heittää muutenkin samantien roskiin. Ei niitä reseptejä ole muutenkaan pakko niin orjallisesti noudattaa. Mut esim tuosta reseptistä teriakikastiketta voi käyttää esim. uunilohen kanssa ihan hyvin. Tuoreen inkiväärinkin voi korvata säilykkellä tai jättää kokonaan pois, jos ei tykkää
 

LOHIBOWL​

  • 600 g kirjolohifileetä (nahka ja ruodot poistettu)
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 4 rkl teriyakikastiketta
  • 4 rkl raastettua inkivääriä
  • 4 tl seesamiöljyä
  • 4 ps (à 250 g) kypsää valmisriisiä esim. jasmiiniriisiä (esim. Pirkka)
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • ½ kurkku
  • 200 g soijapapuja (pakaste)
  • ½ ruukkua korianteria
  • 2 avokadoa
  • 4 rkl majoneesia
Vähemmän kalorisen saa kun laittaa vähemmän tai ei ollenkaan majoneesia. Korianterin jätän pois kaikesta 🤢 Porkkana raakana ohuina siivuina sopii kans ihan hyvin. Kalan palat marinoitumaan teriakikastikkeeseen ajoissa
Varmasti hyvää mutta kuten Max tuolla sanoo niin toisille voi olla ongelma nuo mausteet.
Soijarouhebolognese + riisi tai joku muu lisuke. Maustaa voi perinteisesti tai vaikka intiahenkisesti jeeralla, curryllä tms. Bonuksena, kasvisruokana järkyttää taatusti videoidesi katsojat.
Toi soijarouhe pitäisi oikeasti ottaa testiin!
Sehän on halpaa proteiinia ja jos haluaa vielä vähän enempi rehupuolta, toki vois tehdä bolognesen fifti-siksti jauhelihaan.

Jotkut tehnyt lasaganea kertomatta mitään ja mennyt muille kuin väärä raaha ihan normi jauhelihasta tehtyyn verrattuna.
 
Varmasti hyvää mutta kuten Max tuolla sanoo niin toisille voi olla ongelma nuo mausteet.

Toi soijarouhe pitäisi oikeasti ottaa testiin!
Sehän on halpaa proteiinia ja jos haluaa vielä vähän enempi rehupuolta, toki vois tehdä bolognesen fifti-siksti jauhelihaan.

Jotkut tehnyt lasaganea kertomatta mitään ja mennyt muille kuin väärä raaha ihan normi jauhelihasta tehtyyn verrattuna.
Jos sen nahan poistaminen on onkelma, niin ostaa nahatonta filettä 😂 Kai sellasta myydään? Ei kyllä oo kokemusta, kun fileerausveitsi pysyy kädessä. Tai sitte voi tehdä savukalasta. Tai voi myös olla kokonaan tekemättä 😊
 
Back
Ylös Bottom