Off-topic 24h

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Perhana, tekis mieli olutta, ei ole (joku joi eilen kaikki), eikä sitä myyä vielä lähikaupassa.

Hulluksi tekee nää helteet (nytki näyttää olevan ulkona +15°C).
 

Ei koirienkaan kennelkasvatus kovin terveellä pohjalla ole.
Silti kennelkasvatus on hyvä tapa hankkia koira: Kennelkasvatus on pääsääntöisesti vastuullista ja juurikin vanhempien terveystietoja löytyy monta sukupolvea taaksepäin. Lisäksi rodulle ominaiset sairaudet ovat tiedossa. Ei siis tarvitse ostaa sikaa säkissä.
Sekarotuiset koirat eivät ole yhtään sen terveempiä kuin puhdasrotuiset. Sekarotuisten kohdalla ei vain ole ole olemassa minkäänlaista tilastoa terveystiedoista (kuka niitä tilastoisi). Sekarotuisista koirista ei yhtään tiedä mitä saa, mitä sairauksia on taustalla eikä aina edes tiedä sitä mitä rotuja koirassa on, eli mitkä ovat rodulle tyypillisiä sairauksia. Sieltä voi tulla siis ihan mitä vaan.

Lisäksi sekarotuisen koiran ostaessaan saattaa tulla tukeneeksi pentutehtailua, joka on todella oksettavaa touhua ja ihmiset tukevat tätä toimintaa, kun eivät halua maksaa rotukoirasta. En ole ihan varma kiinnittäisikö Kennelliitto huomiota siihen, että samalta nartulta rekisteröitäisiin useita pentuja vuodessa. Joka tapauksessa viralliset kasvattajat, eli kennelnimen omistajat, ovat käyneet Kennelliiton kasvattajakurssin, jossa käydään läpi mm. jalostusasioita ja terveyttä tukevia valintoja.

Jokainen oikea kasvattaja sitoutuu noudattamaan yleistä jalostusstrategiaa terveyden edistämiseksi ja sitten on vielä rotukohtaiset strategiat:


Jalostukseen käytettävistä koirista on ainakin omassa rodussani tarkat säännöt niin terveystilastojen kuin koetulosten osalta. Tämä tarkoittaa, että ihan mikä tahansa koira ei kelpaa jalostukseen. Hyviä uroksia käytetään helposti liian paljon ja siihen kiinnittävät huomiota sekä liitto että aktiiviset harrastajat. Tuontikoirat tuovat vaihtelevuutta geenipooliin.

Se, että sukusiitosta on ei tarkoita, etteikö terveys olisi isossa roolissa rotukoirien jalostamisessa.
Toki kasvattajat tekevät sitten omia ratkaisuja; olen kuullut niitäkin tarinoita näyttelypuolen kasvattajista (en omasta rodusta), että tietty ulkonäkö ajaa jalostukseen käytettävien vanhempien terveyden ohi.
Toisaalta kuitenkin jokainen rotukoiran ostaja pystyy katsomaan minkä tahansa koiran tai pentueen tärkeimmät terveystiedot täältä ja tekemään johtopäätökset siitä haluaako ko. sukutaululla varustettua pentua:


Loppuun vielä, koska pentutehtailun kitkeminen on omaa sydäntä lähellä:
 
Huomenta

IMG_0044.jpeg
 
Jos viikonkin porottaa jotain kolmea kymppiä koko ajan taivaalta, niin meen ite ihan mielelläni järveen on se vesi minkä lämpöistä hyvänsä.

Pintavesihän lämpiää nopsaan muutenkin tuollaisilla helteillä.
 
Tulee taas mielenkiintoinen Tuska kun perse mollottaa taivaalle ihan estoitta. Yhtään ihoa ei voi olla näkyvissä, mutta kuitenkin pitää välttää ylikuumenemisesta johtuva kupsahtaminen.
 
Tulee taas mielenkiintoinen Tuska kun perse mollottaa taivaalle ihan estoitta. Yhtään ihoa ei voi olla näkyvissä, mutta kuitenkin pitää välttää ylikuumenemisesta johtuva kupsahtaminen.
Tähän kun kehittäisi jonkunlaisen jäähdytysjärjestelmän niin pärjäisi mukavasti vestivaaleilla.

 
Nii'in.

-Kylymä
-Kohdalle saattaa osua nälkäinen tappajahauki, jonka olisi pitänyt käydä Specksaversilla


Kuinkahan lämmintä pitää olla, että minusta olisi uimaan järvessä. :unsure:
Ainakaan tämä +15° ei vielä riitä.
Paras tapa on mennä alasti auringonlaskun jälkeen järven rantaan ja odottaa 2-3min. Yleensä siinä vaiheessa ilma alkaa olla niin sakeana hyttysistä että veteen juoksee ihan mielellään.
 
Jos muuten Lonewolf sattuu löytymään käsikassasta huoltoautoksi muutetun yotan takapenkki niin....


View: https://www.instagram.com/reel/C8jonTpN9BN/?igsh=OGFncGtqaXVmZ2Vt

Ja nyt näköjään tuokin saatiin myytyä, 1340e, takapenkit ja kaikki.

 
Mitähän jos perustaisi sellaisen kissakaffilan, jossa kaikki asiakkaat ja työntekijät olisi vain kissoja :unsure: :unsure:

Jos tätä pohtiskelua viedään vielä etiäpäin, niin kisut voisi hoitaa myös kirjanpidon.

Näitiä kuningasiteoita on kyllä enemmänkin, mutta niistä sitten lisää ensi viikon jaksossa
 
Back
Ylös Bottom