Off-topic 24h

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Olisi edes buranaa, mutta sekin loppu.


dog-petting.gif



Hallatar - Dreams Burn Down

View: https://www.youtube.com/watch?v=WG6DkWrdaRk
 
Tein tuossa pikku ostosta ja tuli sitten maksun aika. Vaihtoehtoina oli trustly (maksunvälittäjä) jos halusi maksaa suoraan tililtä tai vinguttaa korttia jossa oli sitten pieni lisämaksu. No kokeilin maksaa suoraan tililtä ja ensin kysyi, että mikäs pankki ja valitsin sen. Sitten alkoi kyselemään puhelinnumeroa. Mitä vittua? Mikään muu maksunvälittäjä ei ole urkkinut lisätietoja tähän mennessä, vaan on menty suoraan sinne pankin sivuille ja hoidettu maksu. Panostin sitten muutaman minuutin ja luin heidän tietojenkäsittelylitaniansa ja kuulemma 7v säilyttäisivät tietoja ja niitä voisi jaellakin minne huvittaa. No sanomattakin selvää, että iskin peruutusnappia ja maksoin kortilla, niin ei tarvinnut sekaantua tuollaiseen paskaan.
Yllättäen haulla "trustly scam" löytyi myös tukea sille, että peruutus oli oikea ratkaisu. Swedulassa ilmeisesti on vaan vähän vaatimattomampi tuo finanssivalvonnan puoli tai sitten vaan korruptoituneempi. 🤷‍♂️
Eli jos netistä tilaatte jotain ja maksuvaihtoehtona on trustly, niin suosittelen jättämään väliin.
 
Maksan luottokortilla kaiken ja aina kun voi. Finskin luottokortilla, pisteitä tulee niin pirusti että ensi kevään sumomatkan lentoliput saanee, jos ei kokonaan ostettua niillä pisteillä, niin ainakin bisnisupgraden.
 
Ulkomailta luottokortilla, kotimaisista verkkopankeista milloin mitenkin. Verkkopankki, luottokortti tai Klarnan lasku riippuen vähän summasta ja/tai arvelusta sen suhteen, aikooko lopulta pitää tilatun tuotteen.
 
Ostokset käteiskortilla, jos netin kautta verkkopankilla, ulkomaisia jos on niin luottokortilla. Ulkomaanmatkat olen ostanut aina luottokortilla. Ulkomailla käteinen ja kalliimmat luottokortti. Joskus harvoin sattuu hieman erikoisliikemieshommia että on käteistä, niin nykyjään tulee mentyä heti talletusautomaatille, ei jaksa sihtailla mitenkä kolikoista pääsis eroon.
 
Minulle annettiin juuri ohjeet etätyöskentelypäiville joulukuun alkuun;
Jos kaikki menee hyvin, niin seuraava koira on ensimmäinen, jonka kanssa olen paikalla kun se syntyy - ja kun se sitten joskus pitää päästää pois. 🤎

zSfApqF.png
 
huonoja puo;lia:

sen jälkn "elmässäni" ei ole mitään mitä odottaa, jos ei Mariska 17.12 lasketa, mutta siihen on niin pitkä että en vielä laske, enkä odota
 
mitä Kuntit tuumaa kitarasoolosta, onko vuoden kovin?
No jaa, on kai noita säväyttävämpiäkin, mutta ihan tyylitajuinen veto tuo oli muu biisi huomioiden.

Uusi Lost Society pyörähtänyt pariin kertaan kävelyllä. Siellä oli jotain ihan siistejä liidipätkiä seassa, mutta vaikea nyt sanoa, mikä olis vuoden kovin.

Esimerkki kovasta kitarasoolosta takavuosilta, jää nuo kummatkin edelliset kauas taakse:

 
Ei ehkä maailman teknisin soolo, mutta hyvä silti.

View: https://youtu.be/RqReGfblBIY?t=254

En koskaan ole jaksanut sellasta "Hei kaikki kuunnelkaa tässä välissä minä soitan nyt miljoona nuottia sekunnissa, mitkä ei tuo kappaleeseen oikeastaan yhtään mitään"

Enkä nyt siis viitannut tuohon Megadethiin, sekin hyvä. Vaan noin yleisesti, suuri osa sooloista ihan turhaa täytemateriaalia.

Paradise Lostin Mackintosh osaa sooloilla niin, että se oikeasti kuulostaa osalta kappaletta, eikä vain irralliselta vingutukselta.
 
Esimerkki kovasta kitarasoolosta takavuosilta, jää nuo kummatkin edelliset kauas taakse:


Toi on kyllä kova. Tornado of Souls on silti se mikä tirauttaa multa kyyneleen ja touhutipan samalla kertaa, mitä Martyn sooloihin tulee
 

Suositut

Back
Ylös Bottom