Nuoren poikani ylensyönti "bulkkaus"

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Juu ja odotappas vaan ku lisäravinteet tulee kuvioihin, niin sitte se vasta maksaakin.. On vaikka mitä buusteria. Taitaa olla vielä ihan hyvällä ja edullisella mallilla jos kananmunat ja rahka riittää. Parempi se on oppia syömään oikeen ruokana eikä vaan jauhoista yms
 
Joo trolli. Mutta onhan se ihan perseestä, että Suomenmaa on täynnä näitä bulllkattuja tätejä ja setiä ja sitten yritetään lannistaa lapsen terveelliset elämäntavat heti alkuunsa. Varmaan muutama sukupolvi menee vielä, että näistäkään asioista ei olla ihan pihalla. Ne prisman hormoonihyllyt pitäisi kieltää lailla. Tulee mieleen yksi tapaus, jolta kiellettiin nuorena saliharrastus ja kaikki "epäterveellinen" ruoka ja lisäravinteet. No hyvin on poika kasvanut ilmankin pullalla 140 kg terveeksi nuoreksi mieheksi.
 
14 vuotias poikani innostui viime syksynä saliharrastuksesta. Aluksi olimme yhteisymmärryksessä ehdoista, mutta tuntuu että homma on lähtenyt käsistä. Jatkuvasti saa käydä kaupassa, kun kuulemma "se kuuluu tähän treenaamiseen". Hiilarit ovat vähissä ja proteenia liikaa(?) (luin, että 2g proteiinia painokiloa kohti) esim. päivässä saattaa upota 4-5 kananmunaa! ja päälle viellä 2 purkkia rahkaa.
Onko tämä normaalia? Kun ei poika muuten usko niin jos tämän kautta saataisiin hillittyä ylensyöntiä.
Kiitos

Nyt annan todella hyvän neuvon. Chill the fuck out! Jos poikasi harrastaa liikuntaa, hän syö paljon, ainakin noin murrosiässä. Oli se sitten salia tai pikajuoksua tai suunnistusta. Liikuntaan pitäisi aina yhdistää terveellinen ruokavalio eli kaikki einekset ja pikaruuat veks. En nyt sano, etteikö ton ikäsenä saisi syödä pizzaa ja kebabbia, mutta pääasiassa urheilijan ruokavalion pitäisi perustua kotitekoiseen ruokaan eikä Saarioisten äitien tekemään safkaan.

2g proteiinia painokiloa kohden ei ole edes paha. Tutkimukset proteiinin haitallisuudesta keholle ovat suurimmalta osalta bullshittia. Voisit laittaa ennemmin vähän enemmän noista sun pojan syömisistä tänne, koska kuulostaa pahasti siltä, että poika syö ihan päin helvettiä. Yrittää bulkata, mutta ei syö hiilareita ja menee paljon proteiinia. Kuulostaa ihan mun ruokavaliolta 3 vuotta sitten ja jos yhden asian vain voisin muuttaa tekemisistäni niin tuon. Jos tuossa on vielä vähän rasvaa, menee hormonitoiminta helpolla sekaisin. Kokemuksen syvä rintaääni sanoo nyt tämän. Vaikkei tuon ikäisen vielä kuuluisi välttämättä laskea omia kaloreitaan ja makrojakaumiaan, niin ruokavalion kuuluu olla monipuolista. Kun urheilu on mukana kasvavat nuo monipuoliset annokset aika suuriksi. You just have to live with it.

Ei noi 4-5 kananmunaa tee pahaa eikä 2 rahkapurkkiakaan. Noi ovat itseasiassa loistavia täydennyksiä, jos poika muuten syö normaalia kotiruokaa ja sitten ottaa noista hieman lisää proteiinia. Varo vaan, kun pitää mennä ostamaa sellaisia pusseja, joissa lukee Whey tai Hera, kenties Malto ja pahimmassa tapauksessa Creatine. Sitten ei kulukkaan enää kauan aikaa, kun poika näyttää tältä ;)

bullposter1.jpg
 
Hienoa että poikasi on kiinnostunut urheilusta ja ravinnosta, mutta kannattaa yrittää painottaa hänelle myös kasvisten ja vihannesten tärkeyttä. Proteiinin liikakäyttö happamoittaa kehoa, mutta vihreät jutut tasapainottavat kehon PHta.



Jotain juttua isojen proteiinimäärien syömisestä:

A Review of Issues of Dietary Protein Intake in Humans

Considerable debate has taken place over the safety and validity of increased protein intakes for both weight control and muscle synthesis. The advice to consume diets high in protein by some health professionals, media and popular diet books is given despite a lack of scientific data on the safety of increasing protein consumption. The key issues are the rate at which the gastrointestinal tract can absorb amino acids from dietary proteins (1.3 to 10 g/h) and the liver's capacity to deaminate proteins and produce urea for excretion of excess nitrogen. The accepted level of protein requirement of 0.8g ∙ kg-1 ∙ d-1 is based on structural requirements and ignores the use of protein for energy metabolism. High protein diets on the other hand advocate excessive levels of protein intake on the order of 200 to 400 g/d, which can equate to levels of approximately 5 g ∙ kg-1 ∙ d-1, which may exceed the liver?s capacity to convert excess nitrogen to urea. Dangers of excessive protein, defined as when protein constitutes > 35% of total energy intake, include hyperaminoacidemia, hyperammonemia, hyperinsulinemia nausea, diarrhea, and even death (the ?rabbit starvation syndrome?). The three different measures of defining protein intake, which should be viewed together are: absolute intake (g/d), intake related to body weight (g ∙ kg-1 ∙ d-1) and intake as a fraction of total energy (percent energy). A suggested maximum protein intake based on bodily needs, weight control evidence, and avoiding protein toxicity would be approximately of 25% of energy requirements at approximately 2 to 2.5 g ∙ kg-1 ∙ d-1, corresponding to 176 g protein per day for an 80 kg individual on a 12,000kJ/d diet. This is well below the theoretical maximum safe intake range for an 80 kg person (285 to 365 g/d).

Amino acid catabolism must occur in a way that does not elevate blood ammonia (26). Catabolism of amino acids occurs in the liver, which contains the urea cycle (26), however the rate of conversion of amino acid derived ammonia to urea is limited. Rudman et al. (27)

Early findings suggest that rapidly absorbed proteins such as free amino acids and WP, transiently and moderately inhibit protein breakdown (39, 53), yet stimulate protein synthesis by 68% [using nonoxidative leucine disposal (NOLD) as an index of protein synthesis] (54). Casein protein has been shown to inhibit protein breakdown by 30% for a 7-h postprandial period, and only slightly increase protein synthesis (38, 54). Rapidly absorbed amino acids despite stimulating greater protein synthesis, also stimulate greater amino acid oxidation, and hence results in a lower net protein gain, than slowly absorbed protein (54). Leucine balance, a measurable endpoint for protein balance, is indicated in Figure 1, which shows slowly absorbed amino acids (~ 6 to 7 g/h), such as CAS and 2.3 g of WP repeatedly taken orally every 20 min (RPT-WP), provide significantly better protein balance than rapidly absorbed amino acids (39, 54).

The misconception in the fitness and sports industries is that rapidly absorbed protein, such as WP and AA promote better protein anabolism. As the graph shows, slowly absorbed protein such as CAS and small amounts of WP (RPT-WP) provide four and nine times more protein synthesis than WP.

This ?slow? and ?fast? protein concept provides some clearer evidence that although human physiology may allow for rapid and increased absorption rate of amino acids, as in the case of WP (8 to 10 g/h), this fast absorption is not strongly correlated with a ?maximal protein balance,? as incorrectly interpreted by fitness enthusiasts, athletes, and bodybuilders.

Using the findings of amino acid absorption rates shown in Table 2 (using leucine balance as a measurable endpoint for protein balance), a maximal amino acid intake measured by the inhibition of proteolysis and increase in postprandial protein gain, may only be ~ 6 to 7 g/h (as described by RPT-WP, and casein) (38), which corresponds to a maximal protein intake of 144 to 168 g/d.

The rate of amino acid absorption from protein is quite slow (~ 5 to 8 g/h, from Table 2) when compared to that of other macronutrients, with fatty acids at ~ 0.175 g ? kg-1 ? h-1 (~ 14 g/h) (55) and glucose 60 to 100 g/h (0.8 to 1.2 g carbohydrate ? kg-1 ? h-1) for an 80 kg individual (56). From our earlier calculations elucidating the maximal amounts of protein intake from MRUS, an 80 kg subject could theoretically tolerate up to 301 to 365 g of protein per day, but this would require an absorption rate of 12.5 to 15 g/h, an unlikely level given the results of the studies reported above.

The consumption of large amounts of protein by athletes and bodybuilders is not a new practice (13). Recent evidence suggests that increased protein intakes for endurance and strength-trained athletes can increase strength and recovery from exercise (14, 80, 81). In healthy adult men consuming small frequent meals providing protein at 2.5 g ? kg-1 ? d-1, there was a decreased protein breakdown, and increased protein synthesis of up to 63%, compared with intakes of 1g ? kg-1 ? d-1 (16). Subjects receiving 1g ? kg-1 ? d-1 underwent muscle protein breakdown with less evident changes in muscle protein synthesis. Some evidence suggests, however, that a high protein diet increases leucine oxidation (82, 83), while other data demonstrate that the slower digestion rate of protein (38, 54), and the timing of protein ingestion (with resistance training) (84) promote muscle protein synthesis.

Absorption rates of amino acids from the gut can vary from 1.4 g/h for raw egg white to 8 to 10 g/h for whey protein isolate. Slowly absorbed amino acids such as casein (~ 6 g/h) and repeated small doses of whey protein (2.9 g per 20 min, totaling ~ 7 g/h) promote leucine balance, a marker of protein balance, superior to that of a single dose of 30 g of whey protein or free amino acids which are both rapidly absorbed (8 to 10 g/h), and enhance amino acid oxidation. This gives us an initial understanding that although higher protein intakes are physiologically possible, and tolerable by the human body, they may not be functionally optimal in terms of building and preserving body protein. The general, although incorrect consensus among athletes and bodybuilders, is that rapid protein absorption corresponds to greater muscle building.

From the limited data available on amino acid absorption rates, and the physiological parameters of urea synthesis, the maximal safe protein intakes for humans have been estimated at ~ 285 g/d for an 80 kg male. It is not the intention of this article, however, to promote the consumption of large amounts of protein, but rather to prompt an investigation into what are the parameters of human amino acid kinetics. In the face of the rising tide of obesity in the Western world where energy consumption overrides energy expenditure, a more prudent and practical approach, which may still provide favorable outcomes, is a 25% protein energy diet, which would provide 118 g protein on an 8000 kJ/d diet at 1.5 g ? kg-1 ? d-1 for an 80 kg individual (Table 2).

Little data exists on the comprehensive metabolic effects of large amounts of dietary protein in the order of 300 to 400 g/d. Intakes of this magnitude would result in some degree of prolonged hyperaminoacidemia, hyperammonemia, hyperinsulinemia, and hyperglucagonemia, and some conversion to fat, but the metabolic and physiological consequences of such states are currently unknown. The upper limit of protein intake is widely debated, with many experts advocating levels up to 2.0 g ? kg-1 ? d-1 being quite safe (102, 117, 118) and that renal considerations are not an issue at this level in individuals with normal renal function.
 
Urheilevan nuoren on todella vaikea syödä liikaa, mikäli ei karkkia ym. mätä kauheasti. Itse söin tuon ikäisenä valtavia annoksia, iltapalalla saattoi mennä 10 siivua ruispalaa lisukkeineen, makkaraa grillattaessa mulle aina oma paketti jne.. Ja aina kauhisteltiin miten laiha oon. 2g/painokilo on ihan suositusten mukainen määrä proteiinia. HH:ta en jättäisi pois, se ei pahaa tee varsinkaan kasvuiässä. Ja eiks bulkilla just hh:ta syödä ja paljon?
Salilla käytettävät painot kannattaa vielä tuossa iässä pitää matalina; jos max-kyykkyä aletaan 14v treenaamaan niin vaarana kasvun kärsiminen. Näin ainakin urheilupiireissä sanotaan..
 
eli pojan ruokavalion runko suurinpiirtein: aamiaisella puuroa, 2 leipää, tonnikala, ja/tai munakas, ehkä joku hedelmä. Koulussa uppoaa kertoman mukaan 2 lautasellista, vaikkei ruoka miellyttäisikään makunystyröitä. Välipalasta en töissäkäyvänä ihmisenä osaa tarkkaa arviota antaa, mutta rahka+tonnikala+raejuusto+leipä-kombinaatio on realistinen. Illalla normaali kotiruokaausein niin paljon, että muut perheenjäsenet tyytyvät ravintola-annoskokoon. Jälkkäriksi rahka tai kaksi, sitten pari tuntia sulattelua ja naamariin välipalaa muistuttava ateria ja ehkä munakas. Kaiken lisäks jämistä saa hyvän "bonusaterian"
 
Oikea meininki.. tuolla tavalla niitä lihaksikkaita nuoria miehiä tehdään.. syömällä ja treenaamalla tarpeeksi. Nykyään näkee niin paljon sellaisia lirmuja neiti homoja ja läskejä energiajuoma scoottaajia että jokaista kuntosalilla kovaa treenaavaa nuorta tekee mieli mennä kättelemään ja kehumaan.
 
Nuoren poikani ylensyönti "bullkaus"

^ihan hyvältä kuullostaa. Mites on poika turvonnut? Paino ja ulkonäkö siis.

Ja tosta illallisesta ku sanot että "niin paljon syö että muu perhe joutuu tyytyä ravintola annoksiin" niin yksinkertasesti voi sanoo muksulle että täällä on muitakin, syö vaikka isompi välipala ettei tarvi isin ja äitin syödä kynsiä päivän lämpimäksi ruuaksi.
 
Eikö tuo oo nyt aivan helvetillistä liioittelua syyä purkkikaupalla tonnikalaa ja noin helvetisti rahkaa jos normiruokaakin uppoaa kiitettäviä määriä. Tarviiko noin nuori kaveri oikeasti tollasia määriä proteiinia? Rahka+tonnikala+raejuusto välipaloja oikeasti mitä vittua? Tarkoitan lähinnä, että onko siitä enää mitään hyötyä? Rahan tuhlausta? Hiilaria koneeseen!
 
Eikö tuo oo nyt aivan helvetillistä liioittelua syyä purkkikaupalla tonnikalaa ja noin helvetisti rahkaa jos normiruokaakin uppoaa kiitettäviä määriä. Tarviiko noin nuori kaveri oikeasti tollasia määriä proteiinia? Rahka+tonnikala+raejuusto välipaloja oikeasti mitä vittua? Tarkoitan lähinnä, että onko siitä enää mitään hyötyä? Rahan tuhlausta? Hiilaria koneeseen!

Tässä nyt kasvatetaan ihan selkeästi lihasta eikä tähdätä mihinkään helsinki marathoniin.

Topikin avaajalle voin sanoa että lihaksen kasvatus on vähän kausiluontoista hommaa. Kyllä se poika tulee vielä hillitsemään sitä syömistä ja aloittaa dietin sitten kun sen aika on. Olisin enemmin ylpeä pojasta jolla selvästi on tavoitteita ja joka on ottanu asiosta itse selvää entä huolestunut.
 
Urheilevan nuoren on todella vaikea syödä liikaa, mikäli ei karkkia ym. mätä kauheasti. Itse söin tuon ikäisenä valtavia annoksia, iltapalalla saattoi mennä 10 siivua ruispalaa lisukkeineen, makkaraa grillattaessa mulle aina oma paketti jne.. Ja aina kauhisteltiin miten laiha oon. 2g/painokilo on ihan suositusten mukainen määrä proteiinia. HH:ta en jättäisi pois, se ei pahaa tee varsinkaan kasvuiässä. Ja eiks bulkilla just hh:ta syödä ja paljon?
Salilla käytettävät painot kannattaa vielä tuossa iässä pitää matalina; jos max-kyykkyä aletaan 14v treenaamaan niin vaarana kasvun kärsiminen. Näin ainakin urheilupiireissä sanotaan..

Ei ne painot mitään kasvuärsykettä tuhoa, jos oikealla tekniikalla tekee.

eli pojan ruokavalion runko suurinpiirtein: aamiaisella puuroa, 2 leipää, tonnikala, ja/tai munakas, ehkä joku hedelmä. Koulussa uppoaa kertoman mukaan 2 lautasellista, vaikkei ruoka miellyttäisikään makunystyröitä. Välipalasta en töissäkäyvänä ihmisenä osaa tarkkaa arviota antaa, mutta rahka+tonnikala+raejuusto+leipä-kombinaatio on realistinen. Illalla normaali kotiruokaausein niin paljon, että muut perheenjäsenet tyytyvät ravintola-annoskokoon. Jälkkäriksi rahka tai kaksi, sitten pari tuntia sulattelua ja naamariin välipalaa muistuttava ateria ja ehkä munakas. Kaiken lisäks jämistä saa hyvän "bonusaterian"

Hyvältähän toi näyttää. Ehkä siinä nyt vähän paljon on noita rahkoja, raejuustoja ja tonnikaloja. Etenkin säilyketonnikalaa ei kannata kamalasti vedellä, kun siinä saattaa olla raskasmetalli jämiä ja muutenkin säilykepurkistakin voi irrota lihaan aineita. Tarkoitan nyt tuolla vähän liikaa sitä, että ei se poika yhtään enempää kasva jos syö 5g/painokilo protskua kuin 2g/painokilo. Mutta toisaalta kouluruoka ei ole mitään proteiinirikasta, joten ihan kelpaa. Hiilareita siihen massankasvatukseen tosiaan tarvitaan eli pitäisi kulua riisiä, pastaa tai perunaa (yms.) myös paljon. Jos haluat pojallesi näyttää hyvän ruokavalion mallin tai itseäsi kiinnostaa, mene tuonne Aloittelijoiden osio ja sieltä FAQ. Siellä on esimerkkiruokavalioita, joita tämänkin foorumin lukijat käyttävät.
 
eli pojan ruokavalion runko suurinpiirtein: aamiaisella puuroa, 2 leipää, tonnikala, ja/tai munakas, ehkä joku hedelmä. Koulussa uppoaa kertoman mukaan 2 lautasellista, vaikkei ruoka miellyttäisikään makunystyröitä. Välipalasta en töissäkäyvänä ihmisenä osaa tarkkaa arviota antaa, mutta rahka+tonnikala+raejuusto+leipä-kombinaatio on realistinen. Illalla normaali kotiruokaausein niin paljon, että muut perheenjäsenet tyytyvät ravintola-annoskokoon. Jälkkäriksi rahka tai kaksi, sitten pari tuntia sulattelua ja naamariin välipalaa muistuttava ateria ja ehkä munakas. Kaiken lisäks jämistä saa hyvän "bonusaterian"

Jos tossa on "liikaa" ruokaa, niin mitä itse karsisit pois että määrä olisi omasta mielestäsi normaali? Omasta mielestä tuo määrä vaikuttaa ihan hyvältä. Ilosempaa ilmettä ja urheilemaan :rock:
 
Ei kai tuossa jos vaan painoa ei liikaa kierry hirvitä muu kuin kauppalasku, toisaalta täälläkin hyviä vinkkejä edullisiin vaihtoehtoihin. Hyvä harrastushan sali on monen muun ohella, itsellekkin tuli alkoholi elämään vasta kun treenaaminen loppui 4-5vuotta sitten.
 
Tässä nyt kasvatetaan ihan selkeästi lihasta eikä tähdätä mihinkään helsinki marathoniin.

Just... :face: Vaikea tietää mikä se tilanne nyt oikeasti on, mutta sää selvästi oletat, että 14-vuotias jätkä oikeasti tietää mitä tekee ja se tietotaito on samalla tasolla kuin esimerkiksi sinulla? Enkä tiiä millainen lihasäkki sää oot ja paljon sää tarvit proteiinia lihasten kasvatukseen, mutta nuo ruokamäärät kuulostaa samalta kuin esimerkiksi yhellä kilpailevalla kehonrakentajalla. Minun mielestäni tuon ikäinen nuorimies ei tarvitse enempää kuin 2g/kg sitä proteiinia ja loput kalorit otetaa sitte vetämällä reippaasti hiilaria ja tarpeeksi rasvaa. Vai oletko eri mieltä?
 
Just... :face: Vaikea tietää mikä se tilanne nyt oikeasti on, mutta sää selvästi oletat, että 14-vuotias jätkä oikeasti tietää mitä tekee ja se tietotaito on samalla tasolla kuin esimerkiksi sinulla? Enkä tiiä millainen lihasäkki sää oot ja paljon sää tarvit proteiinia lihasten kasvatukseen, mutta nuo ruokamäärät kuulostaa samalta kuin esimerkiksi yhellä kilpailevalla kehonrakentajalla. Minun mielestäni tuon ikäinen nuorimies ei tarvitse enempää kuin 2g/kg sitä proteiinia ja loput kalorit otetaa sitte vetämällä reippaasti hiilaria ja tarpeeksi rasvaa. Vai oletko eri mieltä?

Sulla ei oo selvästikään mitään hajua paljonko joku Mentula syö. Käypä lukemassa pari treeni- ja ravintoblogia niin ehkä tajuat kuinka hölmön kommentin just heitit.

Ja sen 14-vuotiaan tietotaso varmasti kasvaa koko ajan. Jopa kaverin mutsi löysi pakkikselle niin hyvää vauhtia varmaan poika itsekin lukee sticky-ketjuja täältä. Mitä tuohon ravintohommaan tulee niin kylläpäs on harvinaisen asiallinen meininki. Monet menee ekana raxiin kun kuulee että pitää syödä paljon.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom