Kysymys kuitenkin oli siitä tekisivätkö he Jagr, Foppa ja Selänne nyky NHL:ssä samanlaisia tehoja kuin huippuvuosiensa kunnossa.
Ei maalimääristäkään suoranaisesti voi sanoa oliko maalinteko helpompaa vai ei. Maalinteko ei koskaan ole ollut helppoa NHL:ssä. Sitä on ihan turha väittää.
Mutta nyt kun noista maalimääristä olet niin paljon puhunut laitetaan niistäkin nyt lukuja pöytään, joista selviää myös hauskoja yksityiskohtia koskien "deap puck era-aikaa" ja nyky NHL:llää.
Kuten huomaat dead puck eran aikaan maalimäärät olivat pienempiä mitä nykyään. Aikana jolloin monet muutkin herrat tekivät uransa kovimmat tehot ja pelasivat uransa parasta jääkiekkoa mm. edellä mainitut Foppa, Selänne ja Jagr.
Palataan vielä Selänteen tulokaskauteen jolloin nuo 76 maalia syntyi. Jetsin toiseksi paras maalintekijä teki tuolla kaudella 28 maalia. Siinä voi jokanen itsekseen miettiä, kuinka helppoa se maalinteko lopulta oli tuolloin -90 luvun alussa.
Ensinnäkin, Selänne teki ylivoimaisesti uransa parhaan pistemäärän ja maalimäärän kaudella 1992-1993. Kun tuota taulukkoasi katsoo, se sattuu olemaan ennen dead puck era aikakautta, vai mitä? Huomioitavaa on myös, että tuolloin maalimäärät olivat kaikkein korkeimmillaan(3.62), kun taas Ovechkinin ennätyskaudella se oli 2.94.
Toiseksi, Jagr teki uransa ylivoimaisesti parhaat pisteet kaudella 1995-1996, mikä oli myös ennen dead puck era aikakautta. Lisäksi tuolla samalla kaudella tuo Pittsburgin ykköskenttä ei välttämättä ollut ihan sieltä heikoimmasta päästä, kun keskellä pelasi muuan Mario Lemiux(voitti muuten pistepörssin) ja toisessa laidassa viiletti Ron Francis(pistepörssin nelonen) Mietipäs, että minkälaiset tehot Ovy olis kaudella 2007-2008 tehnyt, jos vierellä olisi ollut Jevgeni Malkin ja pavel Datsyuk(pistepörssin kakkonen ja nelonen, ja tiedän, molemmat ovat senttereitä, mutta tämä on vain esimerkki) Sen sijaan Ovechkinin vierelle pelasi tuolloin Nicklas Bäckström ja Viktor Kozlov. Bäcström teki tuolloin 69 pistettä ja Kozlov teki 54 pistettä. Ei ihan yhtä kovat kenttäkaverit, vai mitä?
Selänne ylsi tuon kauden jälkeen vielä kahdesti yli sataan pisteeseen: kausilla 1996-1997 ja 1998-1999. Molemmilla nuilla kausilla Selänteellä oli pelikaverinaan Kariya. Pelaaja, jonka kanssa Selänne on luonut parhaat kemiat koskaan.
Sitten voitaisiin ottaa vielä Peter Forsberg. Tämäkin herra teki parhaat pisteensä 116, kaudella 1995-1996 ja tämäkin oli ennen tätä "vähämaalista" aikakautta. Tuolloinkin Fopalla oli apunaan Joe Sakic. Eivät tosin tainneet pelata samassa kentässä?? Mutta jokatapauksessa saivat ainakin yv:llä aika paljon tehoapuja toisiltaan. Foppa mätti kovat tehot myös kausilla 1998-1999(97) ja 2002-2003(107) ja jälkimmäisellä Fopan kanssa samassa kentässä pelasi Milan Hejduk, joka teki 96 pistettä.
Yleisesti ottaen voitaisiin sanoa, että nämä kaikki pelaajat ovat saaneet aika paljon enemmän apuja kuin Ovechkin tähän asti. Tällä kaudella tämä tosin muuttuu, sillä nyt myös Bäcströmillä on kaikki edellytykset sataan pinnaan ja saattaa tapella tosissaan jopa syöttöpörssin voitosta Malkinin ja Crosbyn kanssa. En kuitenkaan ihan tuohon usko.
En kehannu kaikkee kirjoittamaasi tähän kopsata, ku olis tullu aika pitkä viesti.