Riippunee salista, mutta tuskin nyt missään nauretaan sille jos joku on aloittelija. Sille tosin voidaan nauraa, jos yritetään aina liian isoilla painoilla. Eli kannattaa keskittyä tekemään liikkeet oikein ja nostaa painoa vain sen verran, että tekniikka ei hajoa.
Ruokailu lyhyesti: Syö tarpeeksi, eli maltillisesti yli kulutuksen. Aluksi voit arvioida peruskulutuksen vaikka jollain nettilaskurilla (esim kalorilaskuri.fi) ja sitten katsot miten se paino alkaa nousta. Turhaa läskiä ei välttämättä kannata kerätä, eli painon täytyy nousta maltillisesti. Joku 0,5-1 kg kuukaudessa on varmaan hyvä tahti jos treenaat kunnolla. Jos alkaa älyttömästi tulla läskiä, niin kaloreita kannattaa sitten vähän hillitä.
Proteiinia pitää saada tarpeeksi. Varmasti tarpeeksi saat jos 50-kiloisena syöt 100g proteiinia päivässä. Vähempikin luultavasti riittää, mutta tuo 100 tulee helposti kyllä kun syö rahkaa, kalaa, kanaa, lihaa, munia jne. Muutenkin suosittelen lämpimästi kirjaamaan kaikki ruokailut niin näkee mitä todella tulee suuhun tungettua ja on sitten helpompi lähteä tekemään korjauksia. Kirjaaminen myös ainakin omalla kohdalla vähentää turhaa napostelua. Niin ja syö usein!