Anaerobisen/aerobisen erotuksessa on kyse justiinsa *ajasta*, niinkuin JohnnyB sen kuvasi. Lyhytkestoisessa suorituksessa (kuten punttireenin sarjat, yleensä alle minuutin yhtäjaksoinen rasitus) riittää kropan anaerobinen energiavaranto -> ADP, ATP, kreatiinifosfaatti yms. (ei muista tarkemmin). Sarjatauon aikana nuo energiavarat täyttyvät uudelleen (ainakin osittain) ja siksipä seuraavakin sarja on anaerobista reeniä. Sen sijaan esim. juoksulenkillä (paitsi pikajuoksu), uinnissa, hiihdossa tms. pitkäkestoisessa kroppa ottaa käyttöön aerobisen energiantuotannon (äh, tuo ei oo nyt oikee termi, mutta ei muista parempaakaan).
Eiku vaan lukion biologian oppikirjojen pariin ja kertaamaan lihaksen energia-aineenvaihduntaa :evil: , on selostettu mitokondriot ynnä muut. Sieltä se selviää aerobisen ja anaerobisen ero suht yksinkertaisesti. Varmaan muitakin lähteitä on, kellään mitään sopivaa linkkivinkkiä asiasta?
Salireenissä (ja muutenkin) aerobisen kunnon huonous/hyvyys näkynee lähinnä palautumisena, eli kuinka lyhyitä sarjataukoja kärsii pitää, missä ajassa palautuu rasituksesta, eikä siitä paljonko huohottaa ja/tai hikoilee. Tietysti myös lihasten koolla ja painojen koolla on merkitystä palautumisaikaan.