Miten öljyt kurkusta alas?

Liittynyt
21.8.2003
Viestejä
340
Ongelmani on seuraavanlainen:

Syön varsin vähärasvaista ruokaa, joten olisi hyvä vetää erikseen jotain rasvaa. Pahaksi onneksi en vaan kertakaikkiaan pysty nielemään mitään öljyä sellaisenaan ilman että oksennusrefleksi astuu peliin. 100X:urjo:

Mikä neuvoksi? Miten öljyt kannattaisi vetää ettei tarvitsisi kärsiä järkyttävän pahasta mausta? Kaikkein hienointa tietysti olisi, että pystyisi vetämään kylmäpuristettua rypsiöljyä, joka valitettavasti on vielä astetta pahempaa kuin muut.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
No mulla menee ainakin kalanmaksaöljy kabseleina ja rypsiöljy menee salaatissa ja tietenkin tonnikalasta saa aika nätisti öljyä.
Eli heitä johonkin ruokaan. :thumbs:
 
lisää öljyt ruokiin joita syöt jos et pysty kylmiltään vetämään.esim tonnikalaan rypsäri ja muihin sekaan vaan.hyvin menee alas.mä tosin vedän melkein aina kylmiltään, siihen makuun on jo niin tottunut.
 
Oot kyllä aika mammari jos et pysty nielemään kylmiltään... (provoa)
 
Rahkaan voi pistää aika reilusti öljyä ja maku vaan paranee. Menee liukkaammin alaskin.
 
Voit tietysti alkaa kulinaristiksi ja hankkia jotain paremman makuista oliiviöljyä. Kalliimpaahan se on, mutta tällöin se menee hyvin vaikka salaatin kastikkeena. En osaa mitään merkkiä suositella, sillä tutustuin tällaisiin paremman makuisiin oliiviöljyihin vasta hiljattain Espanjasta tuodun tuliaisen myötä. Siellä ymmärretään oliiviöljyn päälle :kuola:

Kalaöljy on ainoa mikä vähän tökkii itselläni, mutta siihen auttoi kun laittoi muutaman tipan sitruunamehua /rkl mausteeksi. Silti kyllä siirryin kapseleihin... :)
 
Öljyt suuhun ja kylmää vettä päälle, ei maistu miltään ainakaan täällä.
 
Oliiviöljy menee mukavasti salaatin seassa tai vaikkapa rahkaan sekoitettuna. Kalaöljy voi nauttia kapseleina, itse kyllä otan lusikalla. Jos työnnän kokonaisen lusikallisen kerralla suuhuni niin oksennusrefleksi iske. En tiedä mistä tuo johtuu, ei kyllä mausta. Maku ei hirvitä (jos nyt ei makuhermoja kiihotakaan) ja pystyn varsin hyvin nauttimaan kalaöljyn vähän kerrallaan.
 
Nenästä vaan kiinni ja öljyä koneeseen.

On tuo kylmäpuristettu rypsäri kyllä aika karseeta. En varmaan ikinä totu siihen makuun.
 
Kylmäpuristettu rypsäri todella on kauheaa, joten käytän sitä vain ruuanlaittoon. Pullosta otan suoraan normaalia kultasulaa, joka menee helposti alas.
 
Kilkenny sanoi:
On tuo kylmäpuristettu rypsäri kyllä aika karseeta. En varmaan ikinä totu siihen makuun.

Tästä syystä minä käytän normaalia rypsäriä, maku mukavan neutraali :). Ruuanlaittoon sitten kylmäpuristettua oliivi/rypsiäljyä makua antamaan.
 
Ostin tässä joku kuukausi sitten kalaöljyä, joka oli maustettu sitruunan makuiseksi, sitä kun sotki rahkaan niin se oli suorastaan hyvää. Ja sinne sitten vielä tavan rypsäriä sekaan, kylmäpuristettu maistuu kyllä karsealle tuossa käytössä.
 
1/4 osaa kamelina öljyä
1/4 osaa rypsiöljyä
2/4 osaa etikkaa
Sitruunapippuria ja sinappia maun mukaan.

Käytetään salaatinkastikkeena.

Kaali - kurkku raasteen tai keitettyjen vihannesten sekaan . :kuola:
 
Viimeksi muokattu:
Ruokien mukaan on helppo laittaa. Kylmäpuristettu rypsiöljy maistuu ihan pähkinälle ni se menee ihan sellasenaan helposti alas.
 
coke- sanoi:
Kylmäpuristettu rypsiöljy maistuu ihan pähkinälle ni se menee ihan sellasenaan helposti alas.

Jännä juttu tuo pähkinäinen maku. Tykkään kyllä pähkinöistä, mutta tuo rypsärin maku on kyllä ihan saatanasta. Käytin kp öljyä kerran kananmunien paistamiseen, niin eikös perkele se maku tarttunut niihin muniinkin.

Täytynee siirtyä tavalliseen rypsäriin. Ei kai nuo Virginon terveysvaikutukset kuitenkaan niin mullistavia ole?
 
myös jogurttiin on helppo sekoittaa paljonkin esim rypsäriä.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom