• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Missä sinä haluat asua? OKT? Rivari? Kerrostalo? MIKSI?

Liittynyt
7.1.2004
Viestejä
13 094
Lapsiperheelle en suosittele loftia. Kunnon osastointi desibeliovilla mieluummin. Vähänkin jos on isompaa avonaista tilaa niin sitä mekastusta ei pääse mihinkään karkuun.
 

TLP

Eva: "Timo the siperfly"
Mode
Liittynyt
31.3.2006
Viestejä
4 919
Jos rakennusoikeutta saisi omalle kiniteistölle lisää ja uuden omakotitalon rakentamisesta innostuisi, niin suuri haave olisi rakentaa pitkästä tavarasta
"loft"-tyyppinen omakotitalo. Kyllä, siis sellainen ulkopuolelta helvetin ruma laatikko, jossa olisi vain yksi avoin iso kaksikerroksinen tila ja ylhäällä yksi iso lapsen makuuhuone, jonka voisi vielä jakaa tarvittaessa kahdeksi huoneeksi. Alakerta sitten yhtenäistä tilaa jossa olisi olohuone, keittiö ja makuutila. Sauna ja kylppäri tulisi makuuhuoneen alle. Keskelle kämppää helvetillinen uuni ja piippu. Mitäköhän rakennustarkastaja sanoisi kun näyttäisi piirustukset. Parempi kun ei haaveile, eihän tässä massa saa rakentaa kun isolla rahalla, ruskealla kirjekuorella tai kalakavereitten kesken jotain erikoisempaa.
Ton tyylistä asuntoa löytyy esim. Honkatalojen listoilta.
Tietenkään ne ei ihan noin simppeleitä ole, koska on vähän enemmän kuin 1 huone, mutta pohjarakenne on kokolailla juuri tuollainen. Ja kaikki noi on räätälöitävissä juuri sellaiseksi, kuin itse haluat.
Sieltä vaan valitsemaan :)
 
Liittynyt
18.7.2006
Viestejä
1 494
Ton tyylistä asuntoa löytyy esim. Honkatalojen listoilta.
Tietenkään ne ei ihan noin simppeleitä ole, koska on vähän enemmän kuin 1 huone, mutta pohjarakenne on kokolailla juuri tuollainen. Ja kaikki noi on räätälöitävissä juuri sellaiseksi, kuin itse haluat.
Sieltä vaan valitsemaan :)
Joo, nuo Loft-henkiset omakotitalot on kovasti tulossa muotiin taas ja ei niiden rakentamisessa mitään niin ihmeellistä ole. Tuohon suuntaan kallellaan olevia kivitalomallejakin on juuri tullut esim. Jämerältä.

Ensi kesänä itsellä olis muutto tuollaiseen hiukan loft-tyyliseen omakotitaloon eli diggaan konseptista kovasti. Meille tulee 60 neliön olohuone+avokeittiö suht. korkeana (ei auki kahdessa kerroksessa, mutta huonekorkeus 2.7-3.4 m ja terassille aukeavat seinät melkeimpä kokonaan lasia), 60 neliön parveketerassi. Makkarit on eroteltu avoimesta tilasta (kiviset väliseinät joten äänieristyskin suht. ok) ja eivät ole mitenkään jättimäisiä, mutta jotain kompromissejä pitää tehdä. Rinneratkaisussa kellarikerros (kodinhoito, kylppäri+sauna ja vajaa 20 neliön kotiteatteri) on sitten pienempi, joten asuinkerroksesta tulee suht. järkevän kokoinen ilman että kokonaisneliömäärä nousee järjettömän suureksi. Perinteinen 2 samankokoista kerrosta ei jotenkin tuntunut taipuvan meille mitenkään siten että tilat olisi järkevästi jaettu ja täällä pk-seudulla tuosta rakennusoikeudesta/neliöistä saa maksaa siinä määrin ettei turhaa tilaa ei mielellään ostaisi.
 
Liittynyt
30.6.2003
Viestejä
2 702
Lapsiperheelle en suosittele loftia. Kunnon osastointi desibeliovilla mieluummin. Vähänkin jos on isompaa avonaista tilaa niin sitä mekastusta ei pääse mihinkään karkuun.
Kovasti rouvan kanssa hinguttiin kanssa "ylösasti" auki olevaa 2 kerroksista (eikös muuten loft tarkoita vaan sellaista kuutiota, jossa saa huonejärjestyksen, väliseinät ja ns. yläkerran koota oman halun mukaan). Tontti kuitenkin salli pikku kikkailulla 1-kerroksisen, eli nöyrryimme käytännöllisyyden edessa.

Meillä on kanssa samaa tilaa aula (14m2), avokeittiö (13m2) ja olohuone + ruokailusyvennys (54m2). Vinolla sisäkatolla (2,7m - 3,5m) saatiin vähän tilantuntua, mutta eihän se ole sama asia kun ylös asti auki 2 - kerroksisen talon tila. Toisaalta 2 - kerroksisessa "häviää" vähintään sen 10 - 15m2 portaisiin ja ylös asti auki olevassa olohuoneeessa sitten vielä enemmän.

Lapset pysyy onneksi aika hyvin omissa huoneissaan. Nyt kun vielä suostuvat nukkumaan samassa huoneessa, on yksi huone ns. leikkihuone johon on illantullen aina helppo potkia kaikki roina ja panna ovi kiinni.
 
Liittynyt
14.11.2010
Viestejä
553
Mä rakastan vanhoja hienoja kerrostaloasuntoja ja tulevaisuudessa tahtoisin asua myös sellaisessa - mieluiten ylin kerros tai vähintään suhteellisen korkealla sijaitseva huoneisto. Ja tän kerrostaloasunnon tulisi sijaita ihan kaupungin keskustassa mistä olisi lyhyt matka kaikkialle. Vaikka asunto olisikin hyvin vanhassa kerrostalossa, niin sen tulisi olla kuitenkin täysin kunnostettu ja rempattu moitteettomaksi. Joku Helsingin keskusta olisi mulle se mieluisin paikka ja tahtoisin elää sellaista kaupunkielämää ja oikeastaan tällä hetkellä asunkin kuvailemani kaltaisessa asunnossa, mutta vain vuokralla ja yksiössä(tulevaisuudessa sitten omistus ja isompi).
Mulle ei sopisi alkuunkaan omakotitalo, koska en tykkää tehdä mitään ylimääräisiä puuhasteluja pihalla - jos sellaiselle tulisi tarvetta, niin hankkisin kesämökin(oletus, että olisi rahaa sen verran).

Toisaalta jos tahtoisin joskus lapsia, niin en kyllä tahtoisi kasvattaa niitä kerrostaloasunnossa, mutta silloin voisin harkita jotain uudehkoa rivitaloasuntoa jostain läheltä keskustaa. Tahdon kuitenkin olla ihmisten ympäröimänä vaikken olisi naapurien kanssa muuten missään tekemisissä - riittää, kun tiedän, että mun ympärillä on ihmisiä. Tosin tällä hetkellä lapset ei ole edes haaveissa, joten pitäydyn nyt tässä kerrostalounelmassani. Mistä sitä tietää vaikka sitten joskus kun saan tarpeekseni kaupunkielämästä, niin tahdonkin sen valkoisen ison omakotitalon jostain merenrannalta:)
 
Liittynyt
28.7.2004
Viestejä
1 133
Risto-Matti Ratian suunnittelemat (Finndomo/Vaajatalot) Ratia- talot Poolo, Puomi ja Piano. Menee aika hyvin loftista.
www.ratia.com
 
Liittynyt
5.12.2003
Viestejä
1 954
Mä olen asunut kerrostalossa elämästäni n. 15vuotta, kymmenisen vuotta omakotitalossa ja kolmisen vuotta rivarissa, jossa tälläkin hetkellä asustelen. Toissa vuonna asuin vajaan vuoden väliaikaisesti Helsingissä Etelä-Haagassa kerrostalossa ja kaipasin kokoajan Keski-Suomessa tottumaani luontoon. Tällä hetkellä asutaan siis rivarikämpässä pellon ja metsien ympäröimänä kuitenkin vain 1km päässä lähimmistä Prismasta, ABC:sta ja Cittarista. Motaria pitkin pääsee Jyväskylän keskustaan autolla viidessä minuutissa (11km). Keskustaan, jossa käyn "pakon edessä" ehkä kerran kuussa.
Kodin välitön ympäristö näyttää kesäisin tältä:Kaikinpuolin mahtava paikka asua mutta OKT hieman syrjemmässä polttelis kovasti. Haaveena olisi ison tontin hommaaminen ja sinne sellaisen vaatimattoman kokoisen (80-100m^2) mutta kuitenkin modernin ja energiapihin kodin rakentaminen. Puulämmitteinen sauna, leivinuuni, piharakennus autoprojektia tai HD:n rassaamista varten ja koirille kesätarhat pihalle sekä pieni peltopläntti vihanneksia varten. Nurmikonleikkuu, rengasrumba, lumenluonti ja nikkarointi on juttuja joista jostain syystä pidän hirveästi. Niin vaan ollaan ihmiset erilaisia :) Tässä rivitalossakin mua tavallaan ahdistaa se, että haluaisin päästä tekemään taas käsillä jotain muttei tässä nyt hirveesti sahaus, maalaus ja nikkarointihommia tehdä vaikka kyseessä on niinkin simppelin asian kuin kotikaiuttimien rakentaminen. Vaikka massi painaisi tulevaisuudessa nykyistä enemmän lompassa niin en ole valmis maksamaan edes omakotitalosta kovin paljoa yli 200 000e hintoja enkä tarvii oikeastaan kuin ne välttämättömät neliöt käyttööni.

Huvittavaa miten tällainen keskustelu voi vaikuttaa... Pistin tällä viikolla juuri asunto- ja työhakemusta Helsinkiin kun siellä olisi omalla alalla paremmat työtilanteet mutta nyt kun luin tämän ketjun viestit läpi ja mietin omia tuntemuksiani / mieltymyksiä niin taidampa harkita pari kertaa uudestaan siirränkö itseäni enää toistamiseen etelään :)
 

Timba79

Moderaattori
Mode
Liittynyt
5.6.2003
Viestejä
29 720
Ikä
40
Leelucky, osta tontti tuosta meidän naapurista. Siinä on suurimmat jotain vajaat 5000m2 ja pienimmätkin vähintään 2000m2. Tuostakaan ei keskustaan ole kuin n. 13-14 km ja motaria suurin osa. Ensimmäiset liikennevalot vasta Taulumäen rampin jälkeen jos sitäkautta tykkää keskustaan ajella. Primsaan, Cittariin ja ABCille taitaa olla se rapiat 7 km, mutta lähikauppa ois 3 km päässä. No tuo Cittari on vasta tekeillä, mutta kuitenkin.
 
Liittynyt
5.12.2003
Viestejä
1 954
Heh, ei yhtään hullumpi idea. Olis ainakin hyvät naapurit ;) Pitänee kuitenkin nyt ensiksi löytää kultasuoni, eli saada töitä vuoden vaihteen jälkeen. Sitten voi harkita tuon kokoluokan sijoituksia :)
 

Timba79

Moderaattori
Mode
Liittynyt
5.6.2003
Viestejä
29 720
Ikä
40
No ei nuo hetkessä mene. Siellä on yhellä naapurilla 20 tonttia ja se myy niitä 3-4 kpl vuodessa. Joten ei tuossa mahdoton hätä ole. Ihan hyvää naapurustua sinne on tulossa ollut.
 
Liittynyt
18.11.2004
Viestejä
5 038
Kyllä nyt olisi mukavaa asua taas Helsingin keskustassa :D Jouduin käymään tiistaina keskustassa ja voi sitä kaaosta. Autolla ei päässyt mihinkään. Pienemmillä poikkikaduilla oli 15-20 cm lunta. Sieltä mistä oli aurattu, niin lumet oli hienosti siiretty kävelyteille. Autot oli aurattu tai hautautuneet lumikinoksiin. Parkkipaikat aivan kortilla. Julkinen liikenne metroa lukuunottamatta aivan sekaisin. Kyllä olisi helppoa asua kerrostalossa. Ei sen puoleen, ei oltu omaakaan pihaan aurattu itsenäisyyspäivänä. Rupesi vituttamaan se 15 cm lunta ja kolasin koko prkl parkkapaikan illalla. Kun vein lumikolaa katokseen, niin huoltoyhtiön äijä tulee auran kanssa. Teki mieli heittää parvekkeelta kasapanos sen hiluxin katolle. Onneksi on sentään autoilla katokset.
 
Liittynyt
7.10.2004
Viestejä
1 127
Meillä menee vähän toisin päin, yritetään pojan kanssa aina ehtiä kolaamaan taloyhtiön parkkipaikan lumet omaan pihaan ennen kuin aura tulee paikalle. Ihan komea lumikasa on jo ja suunnittelutarveratkaisu lumilinnalle on vetämässä. ;)

Toki tässäkin näkyy kuinka erilaisia ihmiset on. Joillekin lumen kolaaminen on epämiellyttävää työtä, toisille taas harrastus. Eipä ihme, että myös mieltymykset asumismuotojen suhteen on aika erilaisia.
 

Stu

Liittynyt
25.2.2003
Viestejä
485
Ihmettelinkin eilen, miksi joutui metroa odottamaan 4min. Vissiin joku lumikaaos tai vastaava.
 

Mike

Ompa outo!
Pakkotoisto.com
Liittynyt
16.4.2002
Viestejä
83 350
Kaupunki
Helsinki
Jouduin käymään tiistaina keskustassa ja voi sitä kaaosta..
Siis fakta on se, että jos täältä joutuu nyt lähtemään jonnekin perseeseen, niin se vituttaa, muutoin paskaakos siitä lumesta on haittaa kun ei tartte ajella keskustasta keskustaan :D Ja parkkihallitkin on keksitty just näitä sessioita varten. Siellä on vittu järjetön parkkihalli Stockallakin, mene sinne.
 
Liittynyt
19.10.2004
Viestejä
13 208
Ikä
33
Siis fakta on se, että jos täältä joutuu nyt lähtemään jonnekin perseeseen, niin se vituttaa, muutoin paskaakos siitä lumesta on haittaa kun ei tartte ajella keskustasta keskustaan :D Ja parkkihallitkin on keksitty just näitä sessioita varten. Siellä on vittu järjetön parkkihalli Stockallakin, mene sinne.
Niin just ja jos ostais 600 000e kaksion Kampin yläkerrasta, ei tarttis oikeastaan kävelläkkään mihinkään!
 

Mike

Ompa outo!
Pakkotoisto.com
Liittynyt
16.4.2002
Viestejä
83 350
Kaupunki
Helsinki
Niin just ja jos ostais 600 000e kaksion Kampin yläkerrasta, ei tarttis oikeastaan kävelläkkään mihinkään!
Niin tai menee parkkihalliin, halvempaa.

Mä en ihan tajua sitä, että kun asutaan perseessä, niin se lapiointi ja kolaaminen on vitun kivaa, sitä kolataan ihan huvikseen sitä omaa pihaa. Mut sitten kun ei pääse parkkiin jossain kaupungissa, niin sormi suussa. Vittu lapio käteen ja kaivamaan, samaa paskaa kaivuuta sitä harrastaa siellä oman talonsa pihassakin. Samaa lunta, sama vitun lapio.
 

Timba79

Moderaattori
Mode
Liittynyt
5.6.2003
Viestejä
29 720
Ikä
40
Hyvää kuntoliikuntaa oli se reipas tunti kolailla OMAA PIHAA kun kävin tontilla lumihommat tekemässä. :D
 

Mike

Ompa outo!
Pakkotoisto.com
Liittynyt
16.4.2002
Viestejä
83 350
Kaupunki
Helsinki
Niin ja samaa liikuntaa se on kaivaa se auto tienposkestakin, ei kyl ittee kiinnosta sitten pätkääkään ja sääliksi käy niitä, joiden auto on motattu tonne aurakuskien toimesta. Mut tila täältä kohta loppuu jos lunta ei saada vietyä pois, tulee fysiikan lait vastaan. Parkkihalli on kyllä nyt luksusta kun on ihan vieressä. Ei tartte kolaa, skraappaa, pesu- ja imurointipaikat hallissa jne.
 
Ylös