Logiikkaketju A:n, B:n ja C:n suhteen toimii vain, mikäli muuttujia on 1. Kamppailulajeissa on periaatteessa ääretön määrä muuttujia.
Silti samalla aikakaudella kamppailevia hemmoja voi laittaa A:ksi, B:ksi ja C:ksi, ja se antaa lopputulokseksi hyvän arvauksen, oletettavan todennäköisyyden paremmuudesta. Tällainen paremmuuden ennustaminen on perusteltua ja järkevää.
Siinä vaiheessa kun eripainoisia, tai minkä tahansa painoisia (saman tai eri) ja eri vuosikymmeniltä, tai vastaavasti eri aikoina samoja vastustajia kohdanneita saman sarjan neppailijoita laitetaan paremmiksi ja huonommiksi, ollaan enemmän arvuuttajia kuin todennäköisyystietäjiä. Se on tarpeetonta ja turhaa, eikä kukaan (nykyinen tai mennyt) voi siitä saada mitään. Tähän yhtälöön voi tietysti halutessaan lisätä vielä eri lajitkin.
Parhaiden paremmuus olisi mitattavissa vain kahdenkeskisellä ottelulla, ottelematta se ei onnistu. Joku varmasti ajattelee, ettei maailman ihan paras hyttyssarjalainen voisi mitenkään realistisesti kohdata paremmuutta mitattaessa raskassarjalaista, ja hän on täysin oikeassa. Ei voisikaan, eikä siinä olisi mitään järkeä, eikä täten heidän paremmuuttaan voida mitenkään rinnastaa, eikä muutenkaan määrittää. Ja edes vertaaminen on aika pölhöä.
Oma outoutensa on fanitus. Täydellisenä esimerkkinä tästä on Mayweather vs Conor. Paperilla täysin 1000-0 taputeltu homma, mutta silti vaikutti siltä, että jopa nyrkkeilylle vihkiytyneet ihmiset pitivät ottelua ottelullisestikin järkevänä, ja Conorin voittoa "ihan realistisena mahdollisuutena". 1000-0 suhteella ottelussa oli järkeä vain taloudellisesti (ja fanituksellisesti). Paremmuuden kannalta sillä ei ollut mitään tekemistä, koska se on täysin selvä asia.