Mike Tyson

Liittynyt
15.7.2011
Viestejä
1 047
Poikasena lainasin kirjastoautosta kerta kerran jälkeen kirjan "huippu urheilun maailma 3". Se, jossa oli kamppailulajeista, painonnostosta jne. Siellä oli tietenkin Alista pitkät tarinat ja mustavalkokuvista sai fiiliksiä historiasta. Siellä oli yrmeä -70 luvun Foreman ja sitten kun sama mies palasti -87 takaisin kehiin, kaljupäisenä, tukevoituneena ja hymyilevänä, se tuntui todella ihmeelliseltä. Tuntui että siitä on iäisyys kun Foreman otteli edellisen kerran. No olihan siitä 10v ja Forman oli palatessaan kuitenkin "vain" 38v ja näytti papparaiselta. Jatkon moni sitten tietääkin ja viimeisessä ottelussa Foreman oli lähes 49v ja otteli edelleen hyvällä tasolla. Foremanin "toinen nyrkkeilyura" kesti sen reilut 10v.

Jos nyt on sitä mieltä, että Tyson vs Jones jr on urheilullinen tapahtuma, niin ei se keneltäkään pois ole. Katsoohan miljoonat show-painiakin ja jännittävät niitä katsoessa. Tai ainakin saavat jonkun elämyksen. Foreman otteli 7krt vuoden sisään, ennekuin paluussaan kohtasi ensimmäinen kovemman vastustajan. Ei ole ammattinyrkkeilyn lainalaisuudet muuttuneet tuosta. Vaikka olisit kuka( Lomachenko poikkeus, onko muita?), niin se paluu/uran alku hoidetaan noin.
Mutta business in business and Moses is Moses.
 

Mike

IG:mikesirenphoto
Pakkotoisto.com
Liittynyt
16.4.2002
Viestejä
84 386
Kaupunki
Helsinki
OT
Ändi, et kai sä poista omia postauksia? Se olisi vähän epistä?
Mikä sua vaivaa? Kaksi todella omituista viestiä tässä ketjussa? Andy ei ole poistanut kirjoituksiaan.
 

AndyS

Mode
Liittynyt
3.3.2004
Viestejä
9 552
Ymmärtääkseni hän postasi tähän ketjuun esim. otteluvideon, jota ei enää ole. Onko siis joku muu poistanut Andyn postauksia?
Tämä on täyttä valetta. Edellisessä viestissäni on kolme otteluvideota, kaksi RJJ:n ja yksi Tysonin. Sen jälkeen en ole laittanut tähän ketjuun yhtään mitään. Toivon totisesti, että olet keksinyt tuon omasta päästäsi. Jos kuitenkin oikeasti alat nähdä asioita, joita muut ihmiset eivät näe, kannattaa olla todella huolissaan.

Mitä itse asiaan tulee, niin tokihan me voimme mennä johonkin descartesiolaiseen filosofiaan ja todeta, että ihmisellä ei voi olla varmuutta mistään muusta kuin omasta olemassaolostaan.


Ei kuitenkaan ole oikein järkevää suhtautua tähän niin, että joko asia on täysin varma tai sitten siitä ei voi sanoa mitään ja kaikki arvaukset ovat 50-50.

Arvaukset ottelijoiden suorituskyvystä ovat aina todennäköisyyksiä. Kun joku primetimessaan oleva henkisistä ongelmista kärsinyt ottelija tekee comebackin, voidaan arvioida vaikka, että on 25% mahdollisuus, että hän tulee kovassa kunnossa ja 75% mahdollisuus että ei. Tuo 25% mahdollisuus, vaikka onkin epätodennäköistä, on silti aivan mahdollista ja kannattaa ottaa huomioon. Tysonin kohdalla mahdollisuus tulla vuoden 2005 iskukykyä paremmassa kunnossa kehään on kuitenkin 0,0001% eikä 25%.

Mitä RJJ:n treenaamiseen tulee, niin perustelin sitä ensisijassa sillä, että hän on otellut kymmenen vuoden aikana parikymmentä matsia. Ja esitin vielä videon, jossa hän voittaa täysiaikaisen 10 erän matsin ihan relevanttia nyrkkeilijää vastaan. Sellainen ei ole treenaamatta mahdollista. Kokeilkaa sparrata täysillä tasaväkisen kaverin kanssa 10 erää putkeen ilman että olette vuosiin treenanneet, niin näette miten käy.

RJJ ei tietenkään ole treenannut 2008-2018 yhtä paljon kuin huippuaikoinaan ja se on merkittävä syy siihen, että taso laskee. Näin käy kaikille vanheneville urheilijoille, kun keho ei voi palautua entisenlaisista treenimääristä. Mutta sama koskee myös Tysonia. Ei hänkään voi nyt 54-vuotiaana treenata samanlaisia määriä kuin 24-vuotiaana.
 
Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
3 158
Tämä on täyttä valetta.
Kysyin, onko joitakin sinun postaamiasi viestejä poistettu. Minä en pidä sitä valehtelemisena.

Toivon totisesti, että olet keksinyt tuon omasta päästäsi. Jos kuitenkin oikeasti alat nähdä asioita, joita muut ihmiset eivät näe, kannattaa olla todella huolissaan.
Kyse oli esim. suomalaisen boksaajan videosta, jonka muistin sinun postaneen jonkin aikaa sitten. En löytänyt sitä eilen, joten kysyin asiasta. Tänään katsoin viestihistoriaa pidemmälle, ja huomasin, ettei videota ole poistettu.

Myönnän virheeni!

Siitä huolimatta vain kysyin.

RJJ ... Tyson.
On ihmeellistä, että olemme asiasta lähes samaa mieltä ja silti hommasta vaikuttaa olevan hurja riitaisuus. Toinen näistä kehäraakeista häviää, ja minulle on melko sama kumpi se on, koska kyse joka tapauksessa on näytösottelusta ja vanhojen ukkojen hippaleikistä.

Se, että Tyson sanoo perusteeksi hyväntekeväisyyden, on mielestäni hieno ja arvokas asia. Ihan sillä varjolla toivoisin, että hän leikin voittaisi.

Mutta kuten sanottua, pahoittelen virhettäni ja pyydän sitä julkisesti anteeksi. Kai me tästä yli päästään, aikuset miehet?
 
Liittynyt
15.12.2018
Viestejä
333
Kaupunki
Ivalo
Kyse oli esim. suomalaisen boksaajan videosta, jonka muistin sinun postaneen jonkin aikaa sitten. En löytänyt sitä eilen, joten kysyin asiasta. Tänään katsoin viestihistoriaa pidemmälle, ja huomasin, ettei videota ole poistettu.

Myönnän virheeni!
Oli se poistettu, kuten myös muutakin keskustelua. Mike palautti ne ja laittoi provon.
 
Liittynyt
1.5.2010
Viestejä
374
On kyllä hypet päällä:X3:Ja itse ottelu kuitenki loppujen lopuksi kahden vanhan ukon hyväntekeväisyys höntsäily. Toki ottelijat tienaa hyvät rahat monella tapaa. Ja rahahan se on jälleen kerran se pointti.
 
Liittynyt
14.7.2020
Viestejä
5
Itse en nyrkkeilystä ymmärrä oikein mitään. Tysonin ottelu kiinnostaa kuitenkin.
Mikä on nykyinen taso? Veisikö tyyliin Robert Helenius Tysonin kanveesiin helpolla?

Onko mahdollista Tysonin tason olevan raskaan kärkeä ensimmäisen erän ja sen jälkeen hiipuvan? Kuntoahan ei nopeasti saa takaisin? Eikö nyrkkeilyssä tule noutaja jo muutaman erän jälkeen vaikka mikä maailmanmies olisi ilman huippukuntoa?
 
Liittynyt
28.1.2006
Viestejä
3 077
Jos tässä nyt haettaisiin vähän vertailukohtaa muun urheilun puolelta, niin uskoisiko joku että vaikka Mario Lemieux, joka oli verrattaen omassa lajissaan ehkä vielä parempi kuin Tyson omassaan, voisi kaivaa hokkarit esiin nyt 54-vuotiaana, treenata muutaman kuukauden, ja sen jälkeen pystyisi millään tavalla pysymään pelissä mukana NHL:ssä ihan missä tahansa pelissä?

Vertailussa on toki monia ongelmia, mutta vähän hei perspektiiviä näihin "miten pärjäisi Robbea" vastaan jne.
 
Liittynyt
26.7.2003
Viestejä
9 856
Jos tässä nyt haettaisiin vähän vertailukohtaa muun urheilun puolelta, niin uskoisiko joku että vaikka Mario Lemieux, joka oli verrattaen omassa lajissaan ehkä vielä parempi kuin Tyson omassaan, voisi kaivaa hokkarit esiin nyt 54-vuotiaana, treenata muutaman kuukauden, ja sen jälkeen pystyisi millään tavalla pysymään pelissä mukana NHL:ssä ihan missä tahansa pelissä?

Vertailussa on toki monia ongelmia, mutta vähän hei perspektiiviä näihin "miten pärjäisi Robbea" vastaan jne.
Ei pysyis millään tavalla mukana änäripelissä. Ei varmaan moni usko että pysyisi.
 

AndyS

Mode
Liittynyt
3.3.2004
Viestejä
9 552
Kamppailulajit ovat jostain syystä sellaisia, että maallikot kuvittelevat sen että "on kova jätkä" ja lisäksi voimatasojen ratkaisevan paljon enemmän kuin ne oikeasti merkitsevät. Kaiketi siksi, että jossain katutappeluissa tai yläasteen pihatappeluissa treenaamattomien välillä - mistä ehkä on kokemusta - yleensä aggressiivisin tai isoin voittaa.

Tätä osittain ehkä vielä ruokkii se, että kamppailulajeista oikeasti ymmärtävät ihmiset usein korostavat lajien psyykkisiä vaatimuksia. Mutta se, että kovuudella voi kääntää matsin itselleen edellyttää sitä, että se on muilta osin jossain määrin tasaväkinen. Jos toinen on taidollisesti ylivertainen, hän ei missään vaiheessa joudu henkisesti koville vaan lyö toisen levyksi vaivatta. Se henkinen kovuus kun ei suojaa tajuttomuudelta nyrkin osuessa leukaan.

Olen törmännyt esimerkiksi sellaiseen, että työkaverini väitti että hänellä on joku tuttu, joka voittaisi minut potkunyrkkeilyottelussa, vaikka olin siihen aikaan hallitseva suomenmestari raskaassa sarjassa. Ja tämä tuttu ei siis ollut ikinä treenannut mitään kamppailulajia, mutta oli nostanut punttia, tapellut kadulla ja oli niin "kova jätkä" että voisi pärjätä.

Kaveria oli mahdoton saada järkiperustein uskomaan, että tällainen on mahdotonta. Aika harva varmaan kuvittelisi, että joku voisi treenaamatta voittaa vaikka seiväshypyn, kehonrakennuksen tai jousiammunnan suomenmestarin tämän omassa lajissa ihan vaan sillä, että on niin kova jätkä. Kamppailulajien osalta näin kuitenkin kuvitellaan yllättävän usein. :woot:

Sama ilmiö on Tysonin kohdalla. Kun ei ymmärretä sitä, mitkä olivat ne urheilulliset elementit, jotka mahdollistivat Tysonin menestyksen - ja joita ei enää ole - kuvitellaan tämän pärjänneen psyykkisten ominaisuuksiensa takia. Että Tyson tyrmäsi vastustajansa siksi, että oli niin kova, hullu ja aggressiivinen. Näinhän ei tietenkään ollut, vaan pikemmin psyykepuoli oli Tysonin heikkous hänen primetimessaankin.
 
Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
3 158
Sama ilmiö on Tysonin kohdalla. ... kuvitellaan tämän pärjänneen psyykkisten ominaisuuksiensa takia.
En muista laajalti nähneeni tällaista väitettä. Kylkeen ja leukaan ei omasta mielestäni ollut psyykkaamista.
 
Thread starter Samankaltaiset keskustelut Forum Replies Date
Mike Tyson - Raw and Uncut 11 Episodes Kamppailulajit 22
Mike Tyson vs. Corrie Sanders Kamppailulajit 17
Mike Tysonin mitat Kamppailulajit 6
NP U: Mike Tyson vs. Bob Sapp Kamppailulajit 8
Mike Tyson Kamppailulajit 8
Mike Tyson vs Bop Sapp Kamppailulajit 159
UFC juontaja Mike Goldberg (HERE WE GO!!!) Kamppailulajit 8
Mike Zambidis Kamppailulajit 6
Japi WEC 44 Mike Brown vs. Jose Aldo Kamppailulajit 3
Mike Zambidis Kamppailulajit 24
tapaus rauta mike Kamppailulajit 48
Wladimir Klitschko vs Tyson Fury live stream Kamppailulajit 27
David Haye (26-2) vs Tyson Fury (21-0) 28.9.2013, Manchester Arena, Manchester Kamppailulajit 10
Foreman vs Tyson? Kamppailulajit 91
Tyson Vs Holyfield III? Kamppailulajit 26
Tysonista höpinää Kamppailulajit 40
Tyson-McBride Raporttia nopesti Kamppailulajit 2
Wintikka Tysonin kohtalo käsillä Kamppailulajit 82
Tysonin Videoita Kamppailulajit 12
Sapp vs Tyson totta ? Kamppailulajit 7
Pro-Pain Tyson training pics! Kamppailulajit 32
Iltalehden juttu K-1:sta ja Tysonista Kamppailulajit 32
Tyson tekee paluun. Kamppailulajit 151
Ali vs. Tyson Kamppailulajit 113
kui se tyson on niin iso? Kamppailulajit 60
pexxi Tyson yrittää jälleen Kamppailulajit 1
Tyson vs Sapp ? Kamppailulajit 40
Ylös