Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
hekottaja sanoi:Btw:en vertaisia talon rakennusta ihmiseen, ihminen toimii HIEMAN eri tavalla.
kekexx sanoi:Nusnus, ei täysin, sillä lysiini jää edelleen vajaaksi. Maito ei mitenkään "piikitä" lysiinin kohdalla.
hekottaja sanoi:voihan sitä talon puustakin rakentaa. (viljatuotteet)
Opiskelija sanoi:Ja sit jengi ihmettelee ettei ne kasva... voi jeesus kristus rullaluistimilla.
Billy sanoi:Rautalankamalli epätäydellisten proteiinien yhdistämisestä:
Oletetaan , että ihminen tarvitsee kolmea eri aminohappoa: A,B ja C kaikkia saman verran. Nyt eläinperäisissä proteiineissa aminohapot ovat oikeassa suhteessa, esim. kaikkia viittä on kymmenen yksikköä. Kasviperäisessä proteiinissa x suhteet voivat olla esim: A 2 yksikköä, B 5 yksikköä, C 8 yksikköä. Jos tuota yhdistetään proteiiniin, jolla on täydellinen aminohappoprofiili, saadaan A: 10+2 = 12 yksikköä, B 10+5 = 15 yksikköä, C 10+8 = 18 yksikköä. Eli edelleenkään aminohappoprofiili ei ole täydellinen. Jos taas toisessa epätäydellisessä proteiinissa syhteet ovat A 8 yksikköä B 5 yksikköä ja C 2 yksikköä, niin yhdistämällä x ja y saadaankin kaikkia 10 yksikköä eli aminohappoprofiililtaan täydellinen tuote.
Tuo oli siis erittäin paljon yksinkertaistettu esimerkki, mutta kuten jo aikaisemmin on tässäkin threadissä todettu epätäydellinen proteiini pitää yhdistää toiseen/toisiin epätäydellisiin proteiineihin, jos halutaan yhdistelmälle mahdollisimman hyvä aminohappoprofiili.
Lisäksi pitää ottaa huomioon määrät, esim sekoitussuhde voikin olla x:y = 1:2, ja se että keho osaa valmistaa joitain aminohappoja itse, mutta ei kaikkia.
Eli jos ei ei ole kuin mutu-tietoa kannattaa laskea proteiinit eläinperäisistä lähteistä, niin ei tarvitse kikkailla.
Opiskelija sanoi:Enköhän mä ole noita ravitsemusoppikirjoja sen verran lukenut et tuskin tuossa hurriopuksessa mitään uutta mullistavaa on.
Tuo kirjoittamani ei perustunut suoraan mihinkään lähteeseen, vaan järkeilyyn: jos aminohaposta x on puutetta se täydennetään parhaiten toisella lähteellä, jossa aminohappoa x on enemmän kuin muita.Grandi sanoi:Voisitko laittaa jonkun lähteen josta voisi lukea tästä enemmän, mielenkiintoinen teoria mutta itse en ole siihen missään törmännyt vielä.
Grandi sanoi:Olipas asiallinen tapa kiertää lähdettä, joka käytetään Ruotsissa sekä Personal Trainer-koulutuksissa että korkeakouluissa (ainakin Tukholmassa) ravintoterapeuttien koulutuksessa. :D
Grandi
Billy sanoi:Tuo kirjoittamani ei perustunut suoraan mihinkään lähteeseen, vaan järkeilyyn: jos aminohaposta x on puutetta se täydennetään parhaiten toisella lähteellä, jossa aminohappoa x on enemmän kuin muita.
Tuossa on yksi linkki:
http://www.avoin.helsinki.fi/materiaalit/ravitsemustiede/04_pro_ruokavalion.shtml
Tuon mukaan maito täydentää viljatuotteita, mutta sitä ei pidä yleistää siten, että mikä tahansa eläinperäinen valkuaisaine täydentäisi mitä tahansa epätäydellistä valkuaisainetta.
Caygill sanoi:Proteiinit, aminohapot, joista välttämättömät ja ei-välttämättömät.
Minä luulin, että tällä saralla oli tapahtunut jotain vallankumousta viimeisten vuosien aikana, sillä kun muutaman vuoden tauon jälkeen alan taas treena, ei ko aiheesta näy paljon juttua. Sen sijaan puhutaan kyllä kaiken maailman hifi-menetelmistä, eri aminohappojen kasvuhormonivaikutuksista, jne ... samaan aikaan tällainen ravitsemustieteen aivan perusjuttu, mikä on proteiini, mikä on aminohappo ja mitä tarvitaan mihin tuntuu olevan hepreaa hyvälle osalle pakkislaisille...LOL. Olisiko FAQ-tekstin paikka.