Mikä kummastuttaa?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja o_virta
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Hellion sanoi:
Olen myös joskus ihmetellyt, että miksei silloin pysty hyppäämään paljon pidemmälle jos hyppää maapallon pyörimissuuntaa vastaan.

Sama asia kun heität vaikka tennispalloa junassa, niin pallo ei liiku kovempaa toiseen suuntaan kuin toiseen (junasta katsottuna, jos katsot maanpinnalta tilannetta niin junan kulkusuuntaan heitetty pallo kulkee tietenkin nopeammin kuin vastakkaiseen suuntaan heitetty). Tämä johtuu siitä, että tennispallolla tai pituushyppääjällä on sama alkunopeus kuin junalla tai maapallolla, eikä mikään voima muuta liiketilaa. Jos pituushyppykisoja seurattaisiin avaruudesta paikallaan olevasta kappaleesta, eron huomaisi.
 
Dreamer sanoi:
...tai saako enemmän penkiltä, kun nostaa päiväntasaajalla?

Kyllä saa.
 
protsku sanoi:
Suomen kielessä on paljon kummallisia sanoja. Olen usein ihmetellyt sanaa musta koska siihen liittyy niin useita merkityksiä:

musta - väri
musta - minusta, minun mielestä jne.

Musta, tarkoittaen minusta, minun mielestä jne, on vain puhekieltä, mutta MUNKIN mielestä hauska. :)
 
Dreamer sanoi:
...tai saako enemmän penkiltä, kun nostaa päiväntasaajalla? Kyllä keskipakoisvoiman pitäsi auttaa!
Sellaista asiaa kuin keskipakosvoima ei itse asiassa ole olemassakaan...

Kummastuttaa että oton("otto") päivä on kalenterissa viikkoa ennen yrjön päivää. Olisiko ne nimipäivien suunnittelijat olleet noin jekkuja, että otto alkaa, kestää viikon ja sitten tulee yrjö...

:) -> :urjo:
 
Proteos sanoi:
Kummastuttaa että oton("otto") päivä on kalenterissa viikkoa ennen yrjön päivää. Olisiko ne nimipäivien suunnittelijat olleet noin jekkuja, että otto alkaa, kestää viikon ja sitten tulee yrjö...

:) -> :urjo:


Buahahahaa :lol2:


... se muuten ihmetyttää, että miksi ihmiset sanovat "ei millään pahalla...",, kun nmenomaan sillä pahalla kuitenkin tarkoittavat...? :jahas:
 
Miksi kaikkien suomalaisten räppääjien täytyy keksiä niin helvetin tyhmät nimet itselleen? Ja mitä tarkoittaa pikku-G:n nimessä se gee? Gay?? :eek:
 
Gillyanne sanoi:
se muuten ihmetyttää, että miksi ihmiset sanovat "ei millään pahalla...",, kun nmenomaan sillä pahalla kuitenkin tarkoittavat...? :jahas:

Ei millään pahalla mutta tuo ei pidä paikkaansa ( :D )

Minkä ihmeen takia esim. äitini eläytyy Salkkareihin melko lujaa mutta aina sanoo että "on toi Ulla sitten ärsyttävä, vaikka täähän on ihan satua vaan mutta silti." Sama Kauniissa ja Rohkeissa.

"On tuo Sheila yks kyykäärme..." :rolleyes:
 
juu sanoi:
Miksi kaikkien suomalaisten räppääjien täytyy keksiä niin helvetin tyhmät nimet itselleen? Ja mitä tarkoittaa pikku-G:n nimessä se gee? Gay?? :eek:


Tulee sen lempinimestä, Genetikki, jolla nimellä löytyy sen kuvat myös irc-galleriasta. Oho, paljastin että tiedän jotain Pikku-Geestä. :nolo:
Mistäköhän muuten tonkin tiedän...
 
Ihmettelyn aihetta:

- Miksi toinen kives on yleensä alempana kuin toinen?
- Miksi liian väkevä alkoholi ei imeydy?
- Miksi käymisteitse ei saada viinin alkoholipitoisuudeksi kuin vain 17%?
- Miksi lasista näkyy läpi, mutta tiiliskivestä ei?
- Miksi autoilijat luulevat että heillä on etuajo-oikeus suojatielle tulevaan kävelijään kohden?
- Jos kaikesta aineesta päälle 90% on tyhjää niin miksi näemme ne?
- Jos aine jäähdytetään absoluuttiseennollapisteeseen, niin miksi se ei muutu näkymättömäksi?
- Eikö mulla todellakaan ole perjantai iltana parempaa tekemistä kuin kirjoitella tähän topickiin?
 
teemupii sanoi:
- Miksi toinen kives on yleensä alempana kuin toinen?

-Koska jos ne olisivat samalla korkeudella, ne liiskaantuisivat helpommin reisien väliin


teemupii sanoi:
- Jos aine jäähdytetään absoluuttiseennollapisteeseen, niin miksi se ei muutu näkymättömäksi?

-Siksi, että absoluuttista nolla pistettä ei voi saavuttaa


teemupii sanoi:
- Eikö mulla todellakaan ole perjantai iltana parempaa tekemistä kuin kirjoitella tähän topickiin?

Joo tätä minäkin ihmettelen (siis itseni kohdalla) :D
 
Miksi telinevoimistelijoilla on ihan HIRVEET hanskat vaikka ne vaan pyörii helikopteria
lattialla? :)
 
teemupii sanoi:
Absoluuttisestanollapisteestä on menty ylikin.

Todisteita kiitos. Kaiken järjen (ja fysiikan kirjan) mukaan tuohon ei olla päästy, vaikkakin aika lähelle. Absoluuttisessa nollapiisteessähän hiukkasten lämpöliike loppuu kokonaan -> niiden kineettinen energia on nolla -> pienemmäksi ei voi tulla. Myös kaasun tilavuus pienenee lämpötilan laskiessa ja se menisi nollaan absoluuttisessa nollapisteessä eli häviäisi, mikä on myöskin mahdotonta.
 
juu sanoi:
-Siksi, että absoluuttista nolla pistettä ei voi saavuttaa
teemupii sanoi:
Absoluuttisestanollapisteestä on menty ylikin.

Tuosta tulikin mieleeni edesmenneen akateemikko Olli V. Lounasmaan mielenkiintoinen esitelmä Otaniemen kylmälabran toiminnasta:

Vuonna -65 tulin professoriksi Teknilliseen korkeakouluun. Nykyiset akateemikot Erkki Laurila ja Pekka Jauho olivat muokanneet teknillisen fysiikan osaston maaperän tieteellistä tutkimustyötä suosivaksi. TKK:n kylmälaboratoriossa käytettävissäni on jatkuvasti ollut maamme paras oppilasaines. Korkeakoulun kaikki rehtorit ovat myös suhtautuneet pyrkimyksiini erittäin myönteisesti. Vaikka Teknillinen korkeakoulu onkin ollut tieteellinen kotini jo lähes kolmenkymmenen vuoden ajan, Suomen Akatemian merkitys tutkimustyöni tukijana on yhtä tärkeä. Koko sen, pian neljännesvuosisadan pituisen ajan, jonka olen toiminut tutkijaprofessorina, Suomen Akatemian keskusjohto ja Akatemian luonnontieteellinen toimikunta ovat kiitettävästi tukeneet minua ja tutkimusryhmiäni.

Kylmälaboratoriossa on alusta alkaen erikoistuttu ultramatalien lämpötilojen fysiikkaan. Neuromagneettinen aivotutkimus aloitettiin vuonna -82. Uusien laitteiden kehittäminen on jatkuvasti ollut tärkeällä sijalla laboratorion tutkimusohjelmassa. Seuraava dia antaa yleiskuvan kylmälaboratorion kryokeskuksesta.


wihuri2.jpg


Varsinaiset koelaitteet sijaitsevat näissä sähköisiltä häiriöiltä suojatuissa huoneissa.

Matalien lämpötilojen fysiikka sopii varsin hyvin Suomen kaltaiselle pienelle, mutta vauraalle maalle. Ala on yksi modernin fysiikan kiintoisimmista. Kylmäfysiikka edustaa määrällisesti pientä mutta tärkeää perustutkimuksen aluetta, jolla olemme pystyneet saavuttamaan maailmanlaajuisesti näkyvän aseman.

Ultramatalien lämpötilojen tutkimuksen päämääränä on selvittää nesteiden ja kiinteiden aineiden käyttäytymistä lähellä absoluuttista nollapistettä, jolloin lämpöliikkeen häiritsevä vaikutus saadaan eliminoiduksi ja atomien ja niiden ytimien välisiä voimia voidaan tutkia ideaalisissa olosuhteissa. Kyseessä on perustutkimus, jonka avulla selvitetään luonnon syvimpiä salaisuuksia. Lähellä nollapistettä tapahtuu mielenkiintoisia asioita. Monet metallit muuttuvat suprajohteiksi ja eräät nesteet suprajuokseviksi.

Suuren yleisön keskuudessa kylmälaboratorio lienee parhaiten tunnettu kylmyyden maailmanennätyksistä, joita olemme tehneet tasaiseen tahtiin. Ennätysten tavoittelu ei kuitenkaan ole työmme tarkoitus. Matalimmat lämpötilat on saavutettu kylmälaboratorion YKI-ryhmässä, joka on toiminut lähes 20 vuotta ja jonka nykyiset seniorijäsenet on mainittu seuraavassa diassa (5). Tutkimustyön varsinaisena aiheena on atomiytimien spontaani järjestyminen ultramatalissa lämpötiloissa. Lämpö on aineen pienimpien rakenneosasten, atomien ja molekyylien värähtelyä. Mitä vilkkaampaa tämä liike on, sitä kuumempaa. Kun mennään alaspäin, atomien liike vähitellen vaimenee. Mitä kovempi pakkanen, sitä hitaampaa on värähtely. Lopuksi lämpöliike kokonaan lakkaa. Tämä tapahtuu absoluuttisessa nollapisteessä, jossa pakkasta on Celsiuksen asteikon mukaan 273 astetta. Fyysikoiden ja varsinkin kylmäfysiikan tutkijoiden käyttämä Kelvinin asteikko alkaa absoluuttisesta nollapisteestä, joten kelvinlämpötilat ilmoittavat suoraan, kuinka kaukana ollaan nollapisteestä.

Viimeinen maailmanennätys tehtiin Otaniemessä puolitoista vuotta sitten, kun rodiummetallin atomien ytimet jäähdytettiin 280:n biljoonasosa-asteen päähän absoluuttisesta nollapisteestä eli 280 picokelvinin pakkaseen. Ennätyskylmän saavuttamiseksi käytimme koelaitetta, jossa kaksi ydinjäähdytysastetta toimi peräkkäin. Rakenteilla olevaan uuteen kryostaattiimme voidaan tarvittaessa sijoittaa kolmekin ydinastetta. Lämpöopin kolmannen pääsäännön mukaan absoluuttista nollapistettä ei koskaan voida saavuttaa. Olemme kuitenkin päässeet nollapisteen toiselle, negatiiviselle puolelle. Tavallisista positiivisista kelvinlämpötiloista ei mennä negatiivisiin lämpötiloihin absoluuttisen nollapisteen kautta, minkä kolmas pääsääntö kieltää, vaan tavallaan hyppäämällä nollapisteen yli äärettömän korkealta. Nämä hopea- ja rodiumnäytteillä suoritetut kokeet on tehty dosentti Pertti Hakosen johdolla.

Seuraavan dian (6) avulla yritän selittää, mitä negatiivisilla lämpötiloilla tarkoitetaan ja miten ne saavutetaan.


wihuri6.gif


Kuva esittää hopea-atomien ytimiä ulkoisessa magneettikentässä. Ytimiä voidaan pitää pieninä magneetteina, joiden suuntaa nuoli kuvaa. Kvanttimekaniikan mukaan hopeaytimillä on kaksi mahdollista energiatilaa. Alemmalla tasolla ytimet ovat ulkoisen magneettikentän suuntaisia osoittaen ylöspäin, ylemmällä tasolla ne ovat kenttään nähden vastakkaissuuntaisia osoittaen alaspäin. Ytimien suhteellinen lukumäärä eri tasoilla riippuu lämpötilasta ns. Boltzmanin lain mukaan. Tavallisissa lämpötiloissa alemmalla tasolla on aina enemmän ytimiä kuin ylemmällä. Kuva esittää tilannetta, jossa lämpötila on noin 10 nanokelviniä.

Negatiivisiin lämpötiloihin päästään kääntämällä magneettikenttä hyvin nopeasti, noin yhdessä millisekunnissa, vastakkaiseen suuntaan. Kentän käännöksen aikana ytimet eivät ennätä reagoida ja lopputulos on se, että aikaisemmin alemmalla tasolla olleet ytimet ovat kenttään nähden vastakkaissuuntaisia ja ylemmän tason ytimet samansuuntaisia. Alempi ja ylempi energiataso ovat siis vaihtaneet paikkaa, ja nyt ylemmällä tasolla on enemmän ytimiä kuin alemmalla. Boltzmanin lain mukaan tämä vastaa negatiivista kelvinlämpötilaa.

Kentän nopea kääntäminen on siis muuttanut hopean atomiytimien muodostaman systeemin lämpötilan positiivisesta negatiiviseksi. Temppu onnistuu vain, jos ytimien lämpötila ennen kentän kääntämistä on hyvin matala. Lopuksi ulkoinen magneettikenttä hitaasti poistetaan, jolloin ytimien lämpötila lähestyy absoluuttista nollapistettä negatiiviselta puolelta. Koska miltei kaikki ytimet ovat ylemmällä energiatasolla, negatiiviset lämpötilat itse asiassa ovat hyvin kuumia. Saavuttamamme tulos, - 750 biljoonasosa kelvinastetta, onkin siis kuumuuden maailmanennätys.

Mistä sitten tiedämme, että olemme tuottaneet negatiivisen ydinlämpötilan? Se näkyy resonanssitekniikalla suoritetuista mittauksista. Tässä menetelmässä atomiytimiä ikäänkuin kutitetaan sopivasti värähtelevällä heikolla magneettikentällä, jolloin pieni osa ytimistä resonanssin johdosta siirtyy energiatasolta toiselle. Kun alemmalla tasolla oleva ydin nousee ylemmälle, se absorboi energiaa. Tämä näkyy mittaustuloksesta selvästi. Jos ylemmällä energiatasolla oleva ydin siirtyy alemmalle, se luovuttaa energiaa, joka myös havaitaan. Kun systeemin lämpötila on positiivinen, ytimiä on alemmalla energiatasolla enemmän kuin ylemmällä. Kutittava kenttä siis aiheuttaa enemmän transitioita alhaalta ylös kuin ylhäältä alas, joten nettovaikutus on energian absorptio. Systeemin ollessa negatiivisessa lämpötilassa ytimiä on ylemmällä tasolla enemmän, joten seurauksena on energian emissio. Seuraava dia (7) esittää koetulosta, jossa hopean ytimien muodostaman systeemin magneettinen suskeptibiliteetti on kuvattu kutitustaajuuden funktiona.

wihuri7.jpg


Suskeptibiliteetti mittaa energian emissiota tai absorptiota. Ja todellakin, sinisten pisteiden muodostama resonanssikäyrä, joka edustaa positiivista ydinlämpötilaa ja energian absorptiota, kaartaa ylöspäin, eri suuntaan kuin punaisten pisteiden määräämä käyrä, joka puolestaan osoittaa, että ytimet ovat luovuttaneet energiaa. Tulos todistaa yksiselitteisesti, että jälkimmäisessä tapauksessa hopeaytimien lämpötila on negatiivinen

Seuraavassa kuvassa (8) hopean magneettisen suskeptibiliteetin käänteisarvo on esitetty lämpötilan funktiona miljardisosa-asteen luokkaa olevissa muutaman nanokelvinin lämpötiloissa.

wihuri8.jpg


Punaisten pisteiden muodostama suora, joka jälleen edustaa kuumia negatiivisia lämpötiloja, leikkaa vaaka-akselin origon oikealla puolella, kun taas sinisen, positiivista lämpötilaa edustavan suoran leikkauspiste lankeaa origon vasemmalle puolelle. Tulos kertoo, yleisten magnetismia koskevien teorioiden mukaan, että kaikkein matalimmissa positiivisissa lämpötiloissa, kun ulkoinen magneettikenttä on poistettu, systeemi siirtyy antiferromagneettiseen tilaan, mikä tarkoittaa sitä, että vierekkäiset atomit osoittavat vastakkaisiin suuntiin. Negatiivisissa lämpötiloissa järjestystila on ferromagneettinen, eli kaikki atomit ovat keskenään samansuuntaisia.

Tämä havainto on näiden mittausten tärkein tieteellinen anti. Hopea-atomien ytimet, joiden väliset heikot voimat määräävät niiden keskinäisen asennon, järjestyvät antiferromagneettisesti tai ferromagneettisesti sen mukaan onko lämpötila positiivinen vaiko negatiivinen. Tulos osoittaa ensimmäisen kerran kiistatta, että negatiiviset lämpötilat ovat todellisia eivätkä matemaattinen kuriositeetti, kuten joskus on väitetty. Mutta ei väitetä enää!


Lisää herkkua osoitteessa: http://boojum.hut.fi/personnel/lounasmaa/Wihuri.html
ja
http://boojum.hut.fi/index.php3
 
Miksi ihminen kyseenalaistaa asioita eikä tyydy saamiinsa vastauksiin? Eikö olisi helpompaa vain elellä tyytyväisenä miettimättä miksi täällä ollaan ja mikä on elämän tarkoitus ja mihin avaruus päättyy?
 
juu sanoi:
Todisteita kiitos. Kaiken järjen (ja fysiikan kirjan) mukaan tuohon ei olla päästy, vaikkakin aika lähelle. Absoluuttisessa nollapiisteessähän hiukkasten lämpöliike loppuu kokonaan -> niiden kineettinen energia on nolla -> pienemmäksi ei voi tulla. Myös kaasun tilavuus pienenee lämpötilan laskiessa ja se menisi nollaan absoluuttisessa nollapisteessä eli häviäisi, mikä on myöskin mahdotonta.

Tässä vähän lisää:

Below Absolute Zero - What Does Negative Temperature Mean?

Questions: What is negative temperature? Can you really make a system which has a temperature below absolute zero? Can you even give any useful meaning to the expression 'negative absolute temperature'?
Answer: Absolutely. :-)

Under certain conditions, a closed system can be described by a negative temperature, and, surprisingly, be hotter than the same system at any positive temperature. This article describes how it all works.

Step I: What is "Temperature"?

To get things started, we need a clear definition of "temperature." Actually various kinds of "temperature" appear in the literature of physics (e.g., kinetic temperature, color temperature). The relevant one here is the one from thermodynamics, in some sense the most fundamental.

Our intuitive notion is that two systems in thermal contact should exchange no heat, on average, if and only if they are at the same temperature. Let's call the two systems S1 and S2. The combined system, treating S1 and S2 together, can be S3. The important question, consideration of which will lead us to a useful quantitative definition of temperature, is "How will the energy of S3 be distributed between S1 and S2?" I will briefly explain this below, but I recommend that you read K&K, referenced below, for a careful, simple, and thorough explanation of this important and fundamental result.

With a total energy E, S has many possible internal states (microstates). The atoms of S3 can share the total energy in many ways. Let's say there are N different states. Each state corresponds to a particular division of the total energy in the two subsystems S1 and S2. Many microstates can correspond to the same division, E1 in S1 and E2 in S2. A simple counting argument tells you that only one particular division of the energy, will occur with any significant probability. It's the one with the overwhelmingly largest number of microstates for the total system S3. That number, N(E1,E2) is just the product of the number of states allowed in each subsystem, N(E1,E2) = N1(E1)*N2(E2), and, since E1 + E2 = E, N(E1,E2) reaches a maximum when N1*N2 is stationary with respect to variations of E1 and E2 subject to the total energy constraint.

For convenience, physicists prefer to frame the question in terms of the logarithm of the number of microstates N, and call this the entropy, S. You can easily see from the above analysis that two systems are in equilibrium with one another when (dS/dE)1 = (dS/dE)2, i.e., the rate of change of entropy, S, per unit change in energy, E, must be the same for both systems. Otherwise, energy will tend to flow from one subsystem to another as S3 bounces randomly from one microstate to another, the total energy E3 being constant, as the combined system moves towards a state of maximal total entropy. We define the temperature, T, by 1/T = dS/dE, so that the equilibrium condition becomes the very simple T1 = T2.

This statistical mechanical definition of temperature does in fact correspond to your intuitive notion of temperature for most systems. So long as dS/dE is always positive, T is always positive. For common situations, like a collection of free particles, or particles in a harmonic oscillator potential, adding energy always increases the number of available microstates, increasingly faster with increasing total energy. So temperature increases with increasing energy, from zero, asymptotically approaching positive infinity as the energy increases.

Step II: What is "Negative Temperature"?

Not all systems have the property that the entropy increases monotonically with energy. In some cases, as energy is added to the system, the number of available microstates, or configurations, actually decreases for some range of energies. For example, imagine an ideal "spin-system", a set of N atoms with spin 1/2 on a one-dimensional wire. The atoms are not free to move from their positions on the wire. The only degree of freedom allowed to them is spin-flip: the spin of a given atom can point up or down. The total energy of the system, in a magnetic field of strength B, pointing down, is (N+ - N-)*uB, where u is the magnetic moment of each atom and N+ and N- are the number of atoms with spin up and down respectively. Notice that with this definition, E is zero when half of the spins are up and half are down. It is negative when the majority are down and positive when the majority are up.

The lowest possible energy state, all the spins pointing down, gives the system a total energy of -NuB, and temperature of absolute zero. There is only one configuration of the system at this energy, i.e., all the spins must point down. The entropy is the log of the number of microstates, so in this case is log(1) = 0. If we now add a quantum of energy, size uB, to the system, one spin is allowed to flip up. There are N possibilities, so the entropy is log(N). If we add another quantum of energy, there are a total of N(N-1)/2 allowable configurations with two spins up. The entropy is increasing quickly, and the temperature is rising as well.

However, for this system, the entropy does not go on increasing forever. There is a maximum energy, +NuB, with all spins up. At this maximal energy, there is again only one microstate, and the entropy is again zero. If we remove one quantum of energy from the system, we allow one spin down. At this energy there are N available microstates. The entropy goes on increasing as the energy is lowered. In fact the maximal entropy occurs for total energy zero, i.e., half of the spins up, half down.

So we have created a system where, as we add more and more energy, temperature starts off positive, approaches positive infinity as maximum entropy is approached, with half of all spins up. After that, the temperature becomes negative infinite, coming down in magnitude toward zero, but always negative, as the energy increases toward maximum. When the system has negative temperature, it is hotter than when it is has positive temperature. If you take two copies of the system, one with positive and one with negative temperature, and put them in thermal contact, heat will flow from the negative-temperature system into the positive-temperature system.

Step III: What Does This Have to Do With the Real World?

Can this system ever by realized in the real world, or is it just a fantastic invention of sinister theoretical condensed matter physicists? Atoms always have other degrees of freedom in addition to spin, usually making the total energy of the system unbounded upward due to the translational degrees of freedom that the atom has. Thus, only certain degrees of freedom of a particle can have negative temperature. It makes sense to define the "spin-temperature" of a collection of atoms, so long as one condition is met: the coupling between the atomic spins and the other degrees of freedom is sufficiently weak, and the coupling between atomic spins sufficiently strong, that the timescale for energy to flow from the spins into other degrees of freedom is very large compared to the timescale for thermalization of the spins among themselves. Then it makes sense to talk about the temperature of the spins separately from the temperature of the atoms as a whole. This condition can easily be met for the case of nuclear spins in a strong external magnetic field.
Nuclear and electron spin systems can be promoted to negative temperatures by suitable radio frequency techniques. Various experiments in the calorimetry of negative temperatures, as well as applications of negative temperature systems as RF amplifiers, etc., can be found in the articles listed below, and the references therein.

References
Kittel and Kroemer, Thermal Physics, appendix E.
N.F. Ramsey, "Thermodynamics and statistical mechanics at negative absolute temperature," Phys. Rev. 103, 20 (1956).
M.J. Klein,"Negative Absolute Temperature," Phys. Rev. 104, 589 (1956).
 
Mconen sanoi:
Mistä tiedän että kukaan teistä tai muista ihmisistä on oikeasti olemassa? Mistä tiedän ettette ole vain ajatuksia päässäni? Mitä jos olenkin kivi joka unelmoi olevansa ihminen? :O
Mitä jos en olekaan olemassa?

jeppe82 sanoi:
Descartes sanoi aikoinaan: "cogito ergo sum", ajattelen, olen siis olemassa.

Descartesin ajattelua voi jatkaa vielä muotoon "Cogito cogito ergo cogito sum", eli "ajattelen ajattelevani, siksi ajattelen olevani." Tuota pidemmälle ei juurikaan ole päästy, loppupeleissä taitaa olla siis kyse uskosta. Uskon taas pitääkin kummastuttaa.
 
teemupii sanoi:
- Miksi käymisteitse ei saada viinin alkoholipitoisuudeksi kuin vain 17%?
Koska käymisen aiheuttavat bakteerit kuolevat sitä korkeammissa alkoholipitoisuuksissa.


teemupii sanoi:
Absoluuttisestanollapisteestä on menty ylikin.
Mutta edelleenkään sitä ei ole voitu saavuttaa, vaikka yli onkin menty, koska:

strong sanoi:
Tavallisista positiivisista kelvinlämpötiloista ei mennä negatiivisiin lämpötiloihin absoluuttisen nollapisteen kautta, minkä kolmas pääsääntö kieltää, vaan tavallaan hyppäämällä nollapisteen yli äärettömän korkealta.
 
1. Minkä takia miehet haluaa keskimäärin huomattavasti enemmän kuin naiset?

2. Ottaen huomioon, että mies haluaa naiselta biologisesti sitä ja nainen mieheltä myös miehen vastaavaa, voiko tästä tehdä sen johtopäätöksen, että homot/lesbot haluavat samalta sukupuolelta jotain muuta kuin sitä. Koska jos heidän kiintymyksensä olisi pelkästään genitaalista, niin saman sukupuolen vastaava värkki löytyisi omasta pöksystä ja kumppania ei näin ollen täytyisi hakea.

3. Onko mulla elämää?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom