Matkakertomus: duuniin Intiaan

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Dopey
  • Aloitettu Aloitettu
Goalla on pitkälti yli 20 :5: hotellia ja kaikentasoisia hotelleja on reilun sadan kilometrin hiekkarantapätkällä monta sataa. Monsuuniaikaan kysyntää on aika vähän ja siten hintapyynnötkin laskevat, joten puolet tuosta maksamalla olisi helposti päässyt johonkin toiseen viiden tähden majapaikkaan. Halusimme kuitenkin nimenomaan tuonne, sillä tuttavat olivat paikkaa kehuneet. Turistisesonki on Goalla Diwalin aikaan intialaisille turisteille ja joulun - uudenvuoden maissa Euroopasta tuleville aurinkomatkaajille ja silloin on varaukset hyvä tehdä ajoissa - hinnatkin ovat tietysti sesonkina korkeammalla.
Aivan, itse kun Rajastanissa asuneena, ei monsuuni aikaankaan satanut, joten se kyllä vähän syö. Tosin siellä olikin sitten niin järjettömän kuuma kesällä, kuten koko paikassa muutenkin, että ei siellä paljon turistia pyöri sieltä maalis-syyskuuhun, sitten taas alkaa sesonki. Muistaakseni ainakin Rajastanissa sai hyviä tarjouksia mallia 2 yötä 3 päivää 5 tähden hotelleista ja jopa kohtuullisiin hintoihin. Muistan aikanaan oleeni Udaipurin Trident hotellissa tuollaisella setillä ja oisko ollu hintaa jotain 3000-4000 rupia sisältäen aamiaisen. Tosiaan itse olen viimeksi Etelä-Intiassa käynyt joskus 90-luvun puolessa välissä, joten enemmän tiedän Pohjois-Intiasta. Gooassa en kertaakaan käynyt.

Edit: Mutta olet kyllä aivan oikeassa tossa sun sigussa: "ihmematkalla Intiassa", koska se jos mikä on ihmeellinen paikka. Ei voi kun hämmästellä sitä menoa. :D
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Muutama N8 kännykkäräpsy sateiselta rannalta (Lalit Goa edelleen) - oli niin kosteaa, että järkkärin optiikka huurtui(!):



Matkalla Bangaloren lentoasemalta kämpille tuli arki nopeasti vastaan:

 
Nandi hills

Kiivettiin paikalliselle kukkulalle, pari räpsyä tuli otettua matkalta. Käy kuntoilusta tällä korkeudella patikoida rappuja ylös. Huipulla oli sitten turistirysä intialaisittain, kaupustelijoita ja apinalaumoja, sillä päälle pääsee myös autolla. Autoille rakennetun serpentiinitien polkeminen ylös on yleinen kohde kuntopyöräilijöille, joita ei täällä tosin monia ole.



Ensi viikonloppuna olisi sitten tarkoitus lähteä safarille tänne. Ajomatkaa on n. 300 kilsaa, johon kuskin mielestä pitää varata noin 9 tuntia. Aika paljon, etenkin kun ottaa huomioon, että suurin osa matkasta on moottoritietä.
 
Kermaperseiden telttaretki

Vaimo täytti vuosia, jota juhlistimme telttaretkellä viidakkoon. Matkan kohteena oli Nagarhole National Park, jonka valtaapitävät ovat nimenneet vastikään uudelleen edesmenneen pääministeri Rajiv Gandhin mukaan. Matka puistoon taittui autolla. Bangaloresta on kansallispuistoon noin 250 kilometriä, josta suurin osa moottoritietä. Kuskin mukaan matkaan kuluisi noin 9 tuntia, joten lähdimme matkaan viideltä aamulla, jotta olisimme perillä lounasaikaan. Olimme kohteessa 6 tunnin ajomatkan jälkeen sisältäen aamiaisen Mysoren kaupungissa ja yhden renkaanvaihdon + vararenkaan korjauksen. Minulla oli kamera tietysti mukana, joten räpsin kuvia kuskin hikoillessa varapyörää alle.



Meillä on muuten taas uusi kuski, jokohan tämän kanssa voisi elää komennuksen loppuun? Mysoren ympäristö on mukavan näköistä riisiviljelyksineen. Puitakin on jätetty enemmän pystyyn kuin Bangaloreen. Viimeiset 15 kilometria oli todella huonokuntoista tietä pienten kylien läpi ja lopussa piti matkan kohdetta vähän haeskella, mutta GPS:n avulla löydettiin kohtuuajassa perille. Hotellin brosarissa oli ajo-ohjeet ja risteyksissä oli kylttejäkin, mutta sekä ajo-ohjeiden kirjoittajalta että kylttien pystyttäjältä oli Intialaiseen tapaan jäänyt muutama risteys väliin. Perillä odotti telttamajoitus Bison Resortissa (varoitus: Chrome ilmoittaa sitesta löytyvän malwarea). Paikalliseen soputelttaan mahtui kolme henkeä suht mukavasti:



Paikkaa pyörittää nuori ja ylirento kaveri nimeltään Shaaz Jung, joka on intohimoinen luontokuvaaja. Resort on rakennettu Afrikan safariresorttien mallin mukaan ja homma toimi ainakin meille. Sitten ne huonot uutiset: hallinnon edustajat olivat kieltäneet kaikkien alueen resorttien turistiajelut luonnonpuistossa ja ottanut homman itselleen. Hallinnolta taas puuttui tietysti kalusto kierrättää turisteja puistossa, joten oltiin tyypillisessä intialaisessa catch-22 tilanteessa. Tähän päälle puiston henkilökunnan ja puiston alueella edelleen asuvan alkuperäisväestön välinen kahnaus oli viime perjantaina yltynyt ammuskeluksi asti, joten safarihommelit olivat koko lailla seis. Shaaz vielä avuliaasti selitti, että resortin edessä oleva järvi oli nyt monsuunin aikaan aivan täynnä vettä, joka ulottui sademetsään asti, joten omalta terassiltakaan ei juuri mitään villielämää tulisi näkymään. Great. Hän kuitenkin kertoi koettavansa järjestää asian jotenkin - sellaisella vähän pilvessä olevan skeittarinuorukaisen uskottavuudella.

No, ensimmäisen päivän jeeppisafari muuttui safariksi tavallisella autolla (koska jeeppisafarit kerran oli kielletty, mutta kukaan ei ollut sanonut mitään turistien ajeluttamisesta jollain muulla kulkupelillä) pitkin sademetsän läpäisevää päätietä. Kyllä sielläkin jotain eläimiä näki, mutta kuvaaminen on yhtä tuskaa kyllä pitkällä lasilla, kun valo ei millään tahdo riittää.



Paikalliset asukkaat eivät kyllä kovin tyytyväisiltä vaikuttaneet, minkä kyllä ymmärtää kun luki tuon uutisen jälkikäteen. On se aika tiukkaa järjestyksenpitoa ampua polttopuiden keräilijöitä. Näiden ihmisten asuinalueen ympärille on päätetty pystyttää suojelualue, mikä on tietysti kaventanut huomattavasti heidän mahdollisuuksiaan harjoittaa elinkeinoaan ja nostaa elintasoaan verrattuna täsmälleen samanlaisiin maanviljelijöihin puiston ulkopuolella. No, Intiassa Intian tavalla, mitäs asuvat siellä. Illalla istuimme nuotiolla muiden telttaretkeläisten kanssa ja Shaaz kertoi, että venesafarille pääsisi aamulla.

Aamu sitten valkeni ja lähdimme perämoottoriveneellä luonnonpuiston alueelle. Odotukset eivät olleet kovin korkealla villieläinten näkemisen suhten.



Vähitellen eteen alkoi tulla monenlaisia siivekkäitä:



Vähän isompiakin elukoita oli vedenrajaan asti ulottuvan sademetsän reunassa. Kuvien metsurielefanttia tuli katseltua vähän pidempääkin, kun yksilö kovalla rytinällä pätki sellaisia reilut kymmenen metriä pitkiä reidenpaksuisia bambunrunkoja, että pääsisi pureksimaan bambun latvassa kasvavia lehtiä.



Paluumatkalla näkyi siivekkäitä lisää; en edes yritä väittää pystyväni tunnistamaan niistä mitään.



Pari maisemaräpsyä vielä:



Sitten aamiainen huiviin ja menoksi. Paluumatka sujui joutuisasti, oisko vajaat 6 tuntia mennyt taas, tällä kertaa yhden pysähdyksen taktiikalla. Ennen Mysorea pääsi jo Monzan kisatunnelmaan, kun meistä pyyhkäisi ohi 5 samanlaista Toyotan tila-autoa aivan lämä tiskissä. Kuskit olivat vieneet turisteja Kabiniin ja olivat palaamassa Mysoreen tai Bangaloreen - kilpaa. Lähtöpäässä otin vielä pari kuvaa muistoksi:



Kuvat näyttävät ainakin omaan silmään paremmilta koko ruudun kokoisina; tässä linkki flickrin slide show esitykseen.
 
Intiassa on herätty aika myöhään luonnonsuojeluun, mutta onneksi kuitenkin ennenkuin kaikki sademetsät oli hakattu ja tiikerit ammuttu. Vuoden 1970 jälkeen näitä luonnonpuistoja on syntynyt iso määrä ja Karnatakan osavaltio, jossa siis asustelemme, on kunnostautunut suojelualueiden luonnissa sillä tämä Nagarhole / Rajiv Gandhi on osa isompaa suojeltua käytävää osavaltion poikki. Tosin hommassa ei ole otettu ihan kaikkien mielipidettä mutta näin isossa maassa tehdään päätöksiä vähän isommassa skaalassa.

800px-Nilgiris_Biosphere_Reserve.jpg

Isoon maahan mahtuu monenlaista maastoa ja täällä on loistavia paikkoja patikointiin, kalliokiipeilyyn, safareille jne. jos vain harrastuneisuutta, kiinnostusta ja aikaa matkustaa löytyy. Etäisyydet ovat isoja, tiet huonoja ja junat hitaita, joten siirtymiin saa varata kunnolla aikaa.

EDIT: 30 000 ketjun avausta rikki. Hupen numeroihin ei ole mahdollisuuksia, mutta aika hyvin kuitenkin vaikka itse sanonkin. Kiitos mielenkiinnosta kaikille ketjun lukijoille!
 
Tämä on ollut kyllä vallan erinomainen ketju - mielenkiintoinen kuva kyllä tohon expat-arkeen ja sitten tietysti noita mainioita matkailuosuuksia. Kyllä tonne Intiaan on vielä päästävä hippeileen. :D
 
Duunimatka tältä aamulta (720p):
[video=youtube_share;_Cb4A2CxyMA]http://youtu.be/_Cb4A2CxyMA[/video]
 
Muutama kännyräpsy

Märkää on...


... ja mutaista


Harjat ei käy kaupaksi...


... ja dösäänkin oli tunkua


Kulkukoiria ei moiset haittaa...


... eikä itselläkään ole ollut valittamista
 
Et taida paljon käyttää joukkoliikennettä ;)
 
Et taida paljon käyttää joukkoliikennettä ;)
Lasketaanko lentokoneet? Otin tuon bussikuvan oman auton takapenkiltä, liikkeessä. Jengi ajaa ruuhkassa reteesti todella kapeisiin rakoihin, joten on henkikulta aika löyhässä noilla oven ulkopuolella riippuvilla.
 
Ihan ensimmäinen kuski ajeli autolla kuutamokeikkaa aina kun en ollut kyydissä. Tämähän ei olisi sinänsä omia menoja haitannut, mutta minä maksan diisselit (ja laskutan ne sitten omalta työnantajalta). Tämä oli ennenkuin meillä oli auto vuokrattuna, ei nämä kuskit tulivat oman (tai vuokrausfirman) autolla. Yleisesti ottaen Intiassa ei vuokrata autoja kuin kuskin kanssa. Sitten oli pari tyyppiä, joiden kanssa ei oikein kommunikointi sujunut - vähän ymmärrystä, paljon nyökyttelyä. Näiden jälkeisen kaverin muistan vieläkin; aloin ihmetellä miksi meillä oli vähän väkiä hätävilkut päällä. Kun kysyin asiasta, tuli vastaukseksi: "Sir we go straight!". Eli aina kun mentiin risteyksestä suoraan laitettiin hätävilkut päälle. Pari kuskia raakkasin kun en uskaltanut olla kyydissä, selkeästi uskoivat Gilles Villeneuven aukkoteoriaan (gap theory).

Kun perhe tuli tänne, oli kuskiksi vakiintunut herra nimeltä Manjun. Kaveri ajeli meitä reilun vuoden, mutta alkoi pikkuhiljaa ottaa lisävapauksia, viivytellä puhelimeen vastaamisessa kun me soiteltiin, vaatia rahaa kotona tehtävistä pikkuhommista jne. Kun käytiin lomilla ajelutti sillä perhettään meidän maksaessa taas polttoaineet jne. Seurasi taas jakso kuskeja, joita ei päivää kauempaa katseltu.

Seuraava pidempään meitä ajellut kaveri oli nimeltään Chandru. Ihan mukava ja kielitaitoinen kaveri, mutta toivottoman hajamielinen. Epäilimme kakkostyypin diabetesta syyksi, mutta eihän nämä lekurissa käy kuin pää kainalossa. Toinen vika jannussa oli odottamisaikojen optimointi. Jos se meni himaansa viettämään siestaa päivällä ajojen puutteessa, niin lähti sieltä aivan viime tipassa, mikä täkäläisissä ruuhkissa johti usein myöhästymisiin. Kun totesin, että odottaminen on hänen hommansa eikä minun, niin vastaus oli että autoon pitäis saada telkkari. Otimme autoon mieluummin uuden kuskin.

Viimeisin, ja toivottavasti myös viimeinen kuski Narayan on toistaiseksi ollut hyvä. Pieni miinus tulee lukutaidon puutteesta - kun kotiapulainenkaan ei osaa lukea ovat esim. ruokakauppareissut näiden kahden kesken pientä arpapeliä. Narayan ei siis osaa lukea karttoja tai tekstiä, mutta kerran jonnekin ajettuaan hän kyllä osaa sinne pitkänkin ajan päästä uudestaan. Jos välillä pitää kilauttaa kaverille niin jotenkin oikeat ohjeet siirtyvät puhelimitse ilman mitään tietoa kadunnimistä. Narayan myös asuu lähellä meidän kämppää, mikä vähentää tarvetta suunnitella menoja niin tarkkaan etukäteen. Soitto vain ja kaveri porhaltaa pihaan prätkällään noin vartin päästä.
 
Maalaismarkkinat Varthurin kylässä



Käväistiin päivällä Varthurissa markkinoilla, jotka järjestetään joka sunnuntai. Paikka on todella lähellä, noin viiden minuutin ajomatkan päässä kämpiltä. Vaimo osteli anista ja inkivääriä, kuski sipuleita ja minä otin kuvia.

Suomessa kun kävelee torilla niin sitä kuitenkin sekä torikauppias että asiakas ymmärtävät toistensa olemassaolosta jotain. Kävellessä tuolla pressujen alla sitä tuntee itsesnsä vieraaksi ulkoavaruudesta ja samalta luultavasti tuntuu noista paikallisista. Kaikki suostuivat kuitenkin kuvattaviksi joilta kysyin ja moni halusi kuvaan jolta en ehtinyt kysyä mitään. En tiedä, mitä he näiden kuvien kuvittelevat elämälleen tekevän, mutta selkeästi kyse on jostain, mistä ei voi jäädä paitsi jos kaverikin on kuvaan päässyt.

Tori tarkoittaa käytännössä sitä, että ihmiset tuovat tavaransa paikalle ja laittavat ne maahan. Joitain betonikopperoita on keskellä toria, mutta suurin osa kaupankäynnistä tapahtuu maan tasalta. Myyntitiskien päälle viritellään värikkäitä pressuja pitämään sade ja auringonpaiste loitolla. Monsuuni alkaa olla taittumassa, joten tänään oli kyse jäkimmäisestä. Kuvaamisen kannalta pressut ovat kyllä ongelma - valkotasapainon kanssa sai nysvätä tarpeeksi. Vihannekset näyttävät ja tuoksuvat mahtavilta - tällaisia ei saa Suomessa lähimarketeista eikä muuten täältäkään kaupoista ostamalla.

Kaikki kuvat ovat samasta aiheesta, joten enpäs jaksa nysvätä niitä esiin tänne. Käykää katsomassa koko satsi flickrissä tai sitten suoraan slide show:na.

Iltapäivällä paikallinen taiteilija kävi apupoikineen toimittamassa patsaan, jonka vaimo oli täältä kännykkäkameralla otetun kuvan perusteella tilannut. 25-vuotias Orissalainen taiteilja nimeltään, ... wait for it ..., Muna. Munalla on kuulemma hyvät kädet (tirsk) ja hän oli tuota aikansa jostain pehmestä kivestä nakutellut. Tänään tuo vajaan kolmenkymmenen kilon lopputulos siis tuotiin kotiovelle. Hyvä palvelu. Hintaa lystille kertyi reilut sata euroa. Tässä alkuperäinen ja kopio rinnakkain:

58971_440047558753_728723753_5007424_6219578_n.jpg

Hienohan tuosta tuli. Meillä on muutama tuon vasemmanpuolisen veijarin maalaus jo seinällä täällä.
 
Voihan Muna :D Tämä koko matkatarina on kyllä laadukkain ja samalla parasta antia mitä olen varmaan koskaan lukenut netistä :) Oletko muuten koskaan harkinnut valokuvauksen ammattia ? Nimittäin noi sun kuvatkin on ällistyttävän hienoja! :)
 
No en ole harkinnut valokuvausta ammattina - olen vuoden ajan vasta kuvannut harrastajatason digijärkkärillä. Vähän veikkaan, että aika pitkä matka olisi kuvaajaksi, jolle maksetaan edes hehtaarilleen sellaista liksaa kuin mitä tällaiselle koodarilastentarhan opettajalle. Mutta kiitos kehuista, muutama noista markkinakuvista oli omasta mielestänikin aika hyviä. Vieläkin monta kertaa jälkikäsitellessä vasta tajuaa, miten joku kuva olisi pitänyt ottaa.

Eiliseltä vielä pari kännyräpsyä: käytiin uudessa hotlassa (Park Plaza) kokeilemassa sunnuntaibrunssia:


Tulee varmaan uudestaankin käytyä - ulkoa päin ei uskoisi, miten viihtyisä terassi raflaan on saatu aikaan. Käytiin kierroksella huoneissakin, sillä end game menee täällä varmaan multa hotellissa sen jälkeen kun muuttokuorma on pakattu. Hintaansa nähden oikeinkin hyvä businesshotla ja sijainti lähellä toimistoa (Outer Ring Road).

Iltapäivällä oli vielä aikaa käydä Palm Meadowsissa (tää aidattu alue, missä asustelemme) kävelyllä katselemassa ilta-aurinkoa ja naapurien istutuksia, koska olin katsonut Singaporen F1-kisan alkamisajan väärin. :jahas:



Pitkästä aikaa sinistä taivasta kuvissa. Viime vuonna sateet jatkuivat kevyesti lokakuun loppupuolelle, mutta ilmeisesti se oli tavallista pidempään. Sikäli tämä on huono uutinen, että pitkästä sadekaudesta huolimatta heti alkuvuodesta alkoi vedestä olla pulaa.
 
Kärmeskauhistus ja uusi tötterö

Vaimo soitteli perjantaina kun olin menossa duuniin - hän oli käväissyt partsilla ja pelästynyt siellä ollutta käärmettä. Tilanne eteni spesialistin (snake catcher) saavuttua. Käärme (rat snake) saatiin pullotettua ja matkalle kohti eläintarhaa. Tai kaverin keittiötä, mistäs sen tietää. Käärme sai pullotusoperaatiossa purtua kaveria pari kertaa, joten toivottavasti mies oli oikeassa väittäessään, ettei tuo ole lainkaan myrkyllinen. Kyseinen yksilö oli todella pieni, mutta oli silti kiivennyt ilmeisesti takapihan puuta pitkin katolle ja sieltä partsin varjoon.



Vaara ohi siis. Pari kertaa ovat joutuneet pyydystämään kobran tältä alueelta ja se on helppo ymmärtää sillä kobrat syövät pääasiassa näitä pienempiä käärmeitä.

Tänään toi kuriiri lisää optiikkaa. Nyt pitää jo alkaa aikaisempia vähän ohi menneitä ostoksia myymään kun eivät enää mahdu laukkuun muuten. Jos joku on kiinnostunut tästä tai tästä (Rokinon merkillä, EF mount) niin ota privalla yhteyttä. Oli aika äkäisiä hyttysiä päiväsaikaan liikkeellä, mutta jotain testikuvia talon ympäriltä tuli silti otettua.



Täällä on ollut tavallista kuumempaa, vuodenaikaan nähden ainakin. Pitelee selläista kolmeakymppiä ja nyt on aika kosteaakin. Pelasin tänään 9 reikää golfia ja paita oli litimärkä sen jälkeen. Tavallisesta poiketen ei edes tuullut yhtään.
 
Yksi duunimatkalla nappastu kännyräpsy vielä:
 
Pyhän peltilehmän siunaus eli amistuunausta intialaisittain vihanneksilla

Tänään on pankkivapaa, koska on Vijayadashami eli Dasara. Normaalien jumalille uhraamisen lisäksi Dasaraan kuuluu ammatinharjoittajille työkalujen palvontamenot. Autokuskin työkalu on tietysti auto, joten palvotaan sitten autoa. Seuraavassa vaimon pokkarikameralla näppäilemää kuvareportaasia siitä, kuinka Toyota saadaan taas vuodeksi rullaamaan sujuvasti, välttämään rengasrikot ja selviämään kolareista eli oman autokuskimme suorittama pooja meitä uskollisesti palvelleelle Toyota Innovalle.

Tarveaineet löytyvät ihan tavallisesta ruokakaupasta, joten jokainen voi siellä kotisuomessakin kokeilla, miten bemarin tyhjäkäynti tasaantuu kun on jumalatkin omalla puolella. Kuskin ensimmäinen kustannusarvio oli 1500 rupiaa, minkä vaimo tinki 800:aan, eli vähän niinkuin köyhän miehen versiosta on kysymys. Meillä oli kyllä epäilys, että osa saattoi näistäkin mennä kuskin omaan taskuun - lisäksi samasta rahasta tuli vielä samanmoiset menot myöhemmin kuskimme Narayanin prätkälle.



Aluksi auto pestään huolella. Sen jälkeen se koristellaan kukka-asetelmin ja palmunlehvin (no OK, ei ihan joka K-kaupan vihannesosastolla tarjolla, mutta joku fiikus varmaan ajaa saman asian).



Tässä on hyvä olla toinen käsipari mukana, ei mitään havaintoa kenen naapurin kuski tässä on apuna. Joka tapauksessa nuo killuttimet on selkeästi aseteltu Toyotan logon päälle. Kannattaa varmaan itse tähdätä samaan, ettei homma mene jo heti alussa jumalten mielestä pieleen. Seuraavaksi maalataan jumalan (en tiedä minkä niistä, tämä on hindujen seremonia ja noita jumalia on aika liuta) symboleja eri puolille autoa. Tai siis itse asiassa yhtä ja samaa symbolia joka puolelle. Tässä ei varmaankaan ole tarkkaa sääntöä sijoittelusta, mutta näitä kannattaa laittaa varmuuden vuoksi reilu määrä.



Renkaiden alle laitetaan kokonaiset limet auton kulkusuuntaan. Seremonian päätteeksi noiden yli pitää ottaa sellainen ripeä liikennevalolähtö.



Sitten siirrytään polttouhrausvaiheeseen. Loput ainekset kasataan metalliselle tarjottimelle ja sytytetään palamaan. Tarjotin menee tuossa käyttökelvottomaan kuntoon, joten ei kannata jotain mummon hopeatarjotinta ainakaan minkään japsirassin seremoniaan käyttää. Tämä tuli meille lopuksi vähän ikävänä yllätyksenä, sillä tuo tarjotin oli siis isäntäväellä muussa käytössä aikaisemmin. Past tense. Palavan tarjottimen kanssa tehdään kolme lenkkiä auton ympäri ja savua myös leyhytellään kaikkia seremoniaan osallistujia kohti. Lenkit oli täällä myötäpäivään, sama varmaan toimii Suomessakin.



Homman clue ovat nuo valkoiset ryynit, jotka palavat todella iloisesti. En osaa sanoa, mitä ovat, mutta kuulemma savu tuoksui hyvälle joten vaikka grillin sytyspalojen sijaan olisi hyvä keksiä jotain paremmantuoksuista korviketta. Jossain välissä piti myös poltella santelipuusta (sandalwood) tehtyjä suitsukkeita, taisi olla ennen noita kolmea kunniakierrosta. Sitten onkin homma valmis. +30C helteessä on hikistä hommaa tämä, mutta muutama posetuskuva kannattaa ottaa samantien, sillä nuo palmunlehvät eivät kauaa kovin terhakoilta näytä.



Kannattaisi varmaan luterilaisenkin valtionkirkon funtsia tällaista käytännönläheistä uskonnonharjoitusta mukaan muuten aika harmaaseen jumalanpalvelusrutiiniin. Näin ateistin silmin ainakin täkäläiset palvontamenot ovat hauskempaa puuhaa kuin suomalaiset vastineensa.

EDIT: kiitos Tuijalle kuvista, Narayanille palvontamenoista ja kotiapulaiselle Reginallekin osallistumisesta tällaiseen hindurituaaliin niin katolinen kuin onkin
 
Dasara eli Intian vappu



Käväistiin sitten koreaksi palvotulla peltilehmällä katsomassa Whitefieldin asukkaiden Dasarajuhlia paikallisen (pienen) hindutemppelin ympäristössä. Menot toivat hyrrineen, pilleineen ja torvineen mieleen suomalaisen vapun - jopa viinan kittaaminen kuuluu ilmeisesti täälläkin asiaan jahka palvontamenot on hoidettu iltapäivällä alta pois. Lähdimme kyllä pois ennen moisen kupittelun alkua, mutta mekkalaa riitti jo siihenkin asti. Enpä jaksa noita kuvatuksia tänne veivata yksi kerrallaan, käykää katsomassa koko setti jos kiinnostaa.

 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom