BB PRO Marko Savolainen

Työpaikkojen määrä ei ole mikään vakio, vaan se vaihtelee ajan myötä. Esim. vuosina 2014-2024 työllisten määrä kasvoi noin 150 000:lla. Kun nuo tällä hetkellä auki olevat työpaikat on täytetty, syntyy uusia.
Nuo 150 000 työpaikkaa tuskin syntyivät koiraa ulkoiluttamalla.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tietysti ilman koulutusta on hankala nykypäivänä työllistyä, jos ei sitten ole joltakin alalta saanut osaamista kerättyä työkokemuksen kautta. Minusta tässä näkee sen miten helppo on huudella, jos on aina ollut vakityö eikä ole esim. hirveesti kokemusta nykypäivän työnhausta. Laitetaan nekin huutelijat porrassiivoojaksi tai apumieheksi raksalle 11-13€/h palkalla, niin katsotaan kuinka moni tekee edes vuosikymmenen. Vai olenko ainut, joka myöntää että en pystyisi. Kokemusta monelta alalta ja paljon töistä joita vuosia teki aikanaan tilapäisratkaisuna. Hankala olisi kuitenkin lähteä minipalkalla lankkuja enää kantamaan, mikäli työttömäksi jäisi. Varmasti lähtisin, jos vaihtoehto olisi työmarkkinatuki tai sosiaalietuudet, mutta eittämättä kovin onnellinen tai hyvin toimeentuleva ei silti olisi, jos ei elämäänsä pyhittäisi ylitöille. Ja varmaan melko uupunut, jos sinne töihin olisi mentävä joka aamu hammasta purren eli se tekeminen ei omaa kiinnostusta tai vahvuuksia kohtaisi millään tasolla. Marjanpoiminnalla ja koiranulkoilutuksella tuskin helposti ympärivuotisesti aikuinen ihminen itseään tai perhettään elättäisi. Toki tulisi olla hyvä motivaatio ja osaaminen itsensä markkinointiin, jos sillä työkalenteriin saisi täytettä. Toki ottaisin kommentin tosissaan, mikäli se arvostelija olisi itse näin toiminut. 2004 mansikkamaalla vähämarjaisella kaudella 4€/h ja urakalla teki tiukkaa siihenkään päästä useimmilla sitten kun marjaa oli hieman enemmän. Pariin viikkoon joku 230-240€ nettosin ja jos työnteko olisi edelleen niin hankalaa ja raskasta, niin ei olisi minusta. Varmasti etuudella sitten mentäisi.
 
Viimeksi muokattu:
Tietysti ilman koulutusta on hankala nykypäivänä työllistyä, jos ei sitten ole joltakin alalta saanut osaamista kerättyä työkokemuksen kautta. Minusta tässä näkee sen miten helppo on huudella, jos on aina ollut vakityö eikä ole esim. hirveesti kokemusta nykypäivän työnhausta. Laitetaan nekin huutelijat porrassiivoojaksi tai apumieheksi raksalle 11-13€/h palkalla, niin katsotaan kuinka moni tekee edes vuosikymmenen. Vai olenko ainut, joka myöntää että en pystyisi.
Tähän nyt täytyy sanoa että HYVÄN työntekijän ei tarvitse niitä lautoja kantaa tai rappuja siivota kovinkaan kauan.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom