BB PRO Marko Savolainen

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jos Marko olisi vähentänyt kaikissa liikkeissään noin 90% treenipainoista, olisi hän todennäköisesti moninkertainen Mr.Olympia. Viparit taaksekkin on sellainen liike, jossa voi käyttää max 10kg painoja, jos haluaa lihaksia kasvattaa.

Joo vaan, Oulussa kolmikasilla sedät teki vipareita useinkin sillee etunojassa istuen, takaolille soutaen. Bent-arm, niinkö.
Veikkaisin, että hän on 60-kiloisilla tehnyt tollasta takaolkapääliikettä.
 
Katos Make ku pieru saharaan täältä kun blogi aukes. :jahas:
No onhan siellä blogissakin vähän hiljasta. Toki nyt on erityiskeissi päällä, mutta vois silti jotain ajatuksia raapustaa vaikka edes viikoittain.
 
Katos Make ku pieru saharaan täältä kun blogi aukes. :jahas:
Ei kannata vetää mitään johtopäätöksiä sen perusteella, ei nimittäin tuo blogikaan tule päivittymään varmasti alkuryöpyn jälkeen kovinkaan vilkkaasti. Se on nähty jo monta kertaa aikaisemminkin. Mies tekee varmasti kyllä kaikkea muuta kuin istuu tietokoneella.
 
Jos Marko olisi vähentänyt kaikissa liikkeissään noin 90% treenipainoista, olisi hän todennäköisesti moninkertainen Mr.Olympia. Viparit taaksekkin on sellainen liike, jossa voi käyttää max 10kg painoja, jos haluaa lihaksia kasvattaa.
Ja Make näytti aivan liikaa nauttivan tekemisestä jotta tuloksia olisi tullut. Samoin turhasta levosta liikesarjojen ja treenien välillä on vain haittaa kehityksessä.
 
Tietenkin vähän myöhäistä spekuloida, mutta taivas yksin tietää kuinka pitkälle Marko olisi päässyt jos pienien painojen lisäksi hän olisi lihaksen kasvatuksessa käyttänyt erikoistekniikoita, kuten esimerkiksi "pudotussarjoja".
 
Katos Make ku pieru saharaan täältä kun blogi aukes. :jahas:

Elähän nyt Mike hätäile. On kyllä edelleenkin tarkoitus tännekkin päivitellä, kunhan päästään vauhtiin. Tuosta viparit kulmassa on kuva kirjassani. Itse pidän tuota tolosta ehkä kovimpana, mitä olen tehnyt. Ei ole nimittäin helppoa pitää tuossa liikkeessä tasapaino, ettei lennä nokalleen tuollaisilla painoilla.
 
Ei kannata vetää mitään johtopäätöksiä sen perusteella, ei nimittäin tuo blogikaan tule päivittymään varmasti alkuryöpyn jälkeen kovinkaan vilkkaasti. Se on nähty jo monta kertaa aikaisemminkin. Mies tekee varmasti kyllä kaikkea muuta kuin istuu tietokoneella.

Kyllä se vähintääkin sen kerran viikossa tulee päivittymään. Ja lisäksi olisi tarkoitus päivitellä vanhoja kuvia ja videoita, mitä ei ole vielä nettiin laitettu.
 
Elähän nyt Mike hätäile. On kyllä edelleenkin tarkoitus tännekkin päivitellä, kunhan päästään vauhtiin. Tuosta viparit kulmassa on kuva kirjassani. Itse pidän tuota tolosta ehkä kovimpana, mitä olen tehnyt. Ei ole nimittäin helppoa pitää tuossa liikkeessä tasapaino, ettei lennä nokalleen tuollaisilla painoilla.

Hyvä hyvä. Onko noissa kisajutuissa muuten perää? Meinaatko kisata ja jos meinaat, niin vois jonkun legendaarisen kuvasetin tehdä historiaan jäämään.
 
Marko Savolaisen Rinta & Hauis treeni -97 ja Suomen bodyhistoriaa.Teksti edesmenneeltä Body.Planet sivuilta.


Marko "The Big Gun" Savolaisen treenit kulkevat kohti pro-kisaa kuin juna. Viimeisessä rintatreenissä smith-vinopenkkipunnerruksessa irtosi 4 x 250 kg ja päälle yksi autettu. Kaveri tuumasi sarjaa ottaessaan: "Ei tunnu missään, vittu ku on kevyttä!" Tuommoinen vetää kyllä minua aika nöyräksi. Jalkatreenissa oli irronnut smithkyykysta 8 x 310 kg syvältä, ja palauttelun jälkeen 8 x 350 kg 'hieman vajaalla' kyykyllä. Joopa. Ennen jalkatreenia Make oli jutellut, että nyt tuntuu olo täydeltä. No siitä hauista mittaamaan: 58 cm kylmänä! Että sillai. Markoa voit siis tsekata ensi perjantaina 25.7 Lahden Kaupunginteatterissa WG-karsinnassa. Kaek sinne pällistelemmään.


Tänään harjoitteluvuorossa olivat rinta ja hauikset. Lämmittelyjen ja yhden kovan Pec Decillä otetun etukäteisväsytyssarjan jälkeen Smith-koneessa on malmia 230 kg. Edessä siis ensimmäinen kova sarja vinopenkkiä noin 30 asteen kulmalla. Tanko irti kannattimista ja rauhallinen lasku rinnalle ja sitten ylös, toinen, kolmas, neljäs, tanko liikkuu kevyen näköisesti ilman minkään näköisiä rintapomppuja. Viides toisto, kuudes jo hieman hitaammin, seitsemäs edelleen hidastuen ja vielä kahdeksas tosi kovasti puristaen. Avustajat vähentävät painon 190 kg:aan. Sarja jatkuu välittömästi neljällä kovalla toistolla, jonka jälkeen painoa vähennetään 150 kg:aan. Tällä Marko jatkaa sarjaa vielä kolme toistoa. 'Hate and pain'. -Spottaajat ottavat sarjojaan Markon palautellessa. He treenaavat samoja lihasryhmiä. Seuraava sarja alkaa 170 kg:lla. Marko ottaa ensin omat toistot, sitten muutaman pakkotoiston jälkeen pakotettuja negatiivisia. KP painaa tankoa alaspäin lähes koko olemuksellaan Maken pitäessä vastaan. Muutaman tällaisen toiston jälkeen sarja on ohi, mies nousee penkistä ja alkaa nauraa! Treeni jatkuu vinopenkki- ja tasapenkkipunnerruksilla käsipainoilla. Marko ottaa rauhallisesti sarjaa 60 kg:n kässäreillä, kun suurempia ei ole. Lennosta käsipainot vaihtuvat 40 kg:iin, ja sarja on ohi. Siistejä toistoja äärimmäiseen loppuun. Sarjoja varmistellessani en huomannut edes laskea toistoja. Muutaman sarjan jälkeen rinta on massiivisessa pumpissa. (Tässä välissä hipsin lähimpään wc:hen syömään banaanini, olin ottanut oman 'treenini' ennen Markon sessiota. Muistui nimittäin mieleeni anekdootti takavuosilta raskaan sarjan kilpailija Veikko Järvisestä, joka tarinan mukaan dieetillä ollessaan kerran suhtautui hyvin väkivaltaisesti suklaapatukkaa hänelle heilutelleeseen kaveriin.)


Mitä yhteistä on Kausalalaisella rättikaupalla ja Markon hauistreenillä? No firman nimi on Pakka ja pala, ja juuri tästä olisi seuraavaksi kysymys. Ensimmäisenä liikkenä tulisi olemaan taljakääntö tuelta. Muutaman lämmittelysarjan jälkeen täyden ristikkäistaljapakan päälle lastataan 30 kg käsipainoja ja sarja alkaa. Hihojen sisällä alkaa muljuta ihmeellisesti. Ehkä noin kymmenen toiston jälkeen otamme kässärit pois ja sarja jatkuu ensin omat loppuun, sitten pakkotoistoja ja vielä päälle negatiivisia. Sarjan jälkeen mies toteaa: "Nipistellöö kivasti!" Seuraava sarja on pumppimainen, vastuksena koko pakka. Omien loputtua KP auttaa muutaman pakkotoiston ja vielä negatiivisen. Sitten on vuorossa tavallista hauiskääntöä. Nyt lähtee hihapaita pois, ja koen elämäni suurimman kehonrakennuksellisen järkytyksen! Ihmisen käsi ei voi olla noin hirvittävän suuri! Ja silti se on. KP ei liioitellut tippaakaan todetessaan edellisenä iltana minulle puhelimessa, että tulet järkyttymään. Miehen kädet ovat kuin Plazin jalat. -Edellisten kahden äärimmäisen kovan sarjan jälkeen Marko ottaa 70 kg:lla pitkähkön sarjan, vähennämme painoa lennossa kympillä ja sarja jatkuu jälleen, kunnes päättyy pakkotoistoihin ja negatiivisiin. Päälle muutama sarja keskitettyä hauiskääntöä, ja homma on selvä. Treenin jälkeen lähtee paita pois. Marko ottaa tuplat edestä, leveän selän edestä, tuplat takaa ja leveän selän takaa. Mies on TOSI TÄYNNÄ! Sitten putoavat housut. Hirvittävän paksut reidet, joka puolelta. Järkyttävää...

Treeni jatkuu puolen tunnin aerobisella, jonka Marko ottaa kävelymatolla. Samalla minulla on mahdollisuus jututtaa Markoa lähemmin. Näistä jutuista kirjoittelenkin sitten aivan pikapuoliin lisää tänne surffilaudalle.

Jokaisen itseään kunnioittavan bodyfanin olisi syytä siivota kalenteri vapaaksi 4.10 ja tulla kannustamaan Pro-debyyttiään tekevää Markoa! Toivotaan, että mies ei loukkaa itseään kovissa treeneissä ja saa kovan startin ammattilaisuralleen. Muita mukaan tulevia suomalaisia ovat JP Pulkkinen sekä Juhani Hokkanen. KP:n kertoman mukaan Jouni Herranen on vetäytynyt leikistä. Kun peli kovenee, niin rivit harvenevat!

Lopuksi Marko halusi toivottaa hyvää onnea kilpakumppaneilleen. Lavalla tavataan tosi toimissa!

Vielä sen verran tulevaan kisaan liittyen, että JP kuuluu olevan kovassa kunnossa, painoa 117,5 kg tällä hetkellä. Mielenkiintoista...


KP on muuten kirjoittamassa Markosta kirjaa. Projekti kulkee työnimellä 'Power Bodybuilding'. Kun kuulen hommasta enemmän, kerron lisää.
 
http://web.archive.org/web/20051107024225/http://body.planet.fi/tervetul.htm

täältähän löytyy vaikka mitä huikeeta matskua! ekana pisti silmään Maken haban kuntoutumisesta juttu.

- - - Updated - - -

http://web.archive.org/web/19990220011710/http://amplexus.ton.tut.fi/markoint.htm

- - - Updated - - -

markpp.jpg


http://web.archive.org/web/20051122181958/http://body.planet.fi/markpp.jpg
 
"Marko Savolainen on nuoresta iästään huolimatta jo suomalaisen kehonrakennuksen legenda, jonka potentiaali on huomattu muuallakin. Vaikka hyvät kilpailusijoitukset ovat vasta tulossa, hän saa jatkuvasti kasvavaa huomiota maailman ammattilaiskehonrakennusympyröissä. Syyskuun Muscle & Fitnessissä Marko esiintyy näyttävästi mm. pull out -posterissa, ja lokakuun FLEXissä hän näkyy useassakin eri yhteydessä. Lisäksi lukuisa joukko muita kehonrakennusjulkaisuja sekä lisäravinnevalmistajia haluaa Markon myötä nousta tuoretta, kiehtovaa tähteä kuljettavalle mainingille."

Artikkeli on julkaistu Bodaus-lehden numerossa 6/98

http://web.archive.org/web/20051122183516/http://body.planet.fi/makehaas.htm
 
Samasta lähteestä kuin aiemmatkin stoorit:

Millaisia treenipainoja käytät?

Jalkaprässiä otan 600 kg:lla. Tavallista vinopenkkiä otin hiljattain ensimmäistä kertaa moneen vuoteen ja sain 12 x 180 kg. Kulmasoudussa irtoaa kymppi 200 kg:lla. Smith-punnerrusta olkapäille edestä teen 160 kg:lla, hauiskääntöä 8-10 toistoa 90 kg:lla ja vipunostoja sivulle siistillä tekniikalla istuvassa asennossa 37,5 kg:n käsipainoilla. Tosin välillä kannattaa treeniä rumpata isommilla painoilla, ettei homma mene hienosteluksi.

Millaisiin ykkösiin pystyt?

Penkissä pystyisin ottamaan 300 kg. Neljä vuotta sitten otin treenin päälle ykkösen 256 kg:lla. Smith-kyykyssä olen ottanut 8 x 320 kg ja 6 x 360 kg. Smith-vinopenkkiä otin 6 x 240 kg viime syksynä 121 kiloisena puolitoista kuukautta ennen Finnish GP:ta.
 
Back
Ylös Bottom