Muutama huomio ennen kuin lopetan tästä asiasta jauhamisen.
Suomen viennistä yli puolet suuntautuu Eu-maihin. Euroopan asialla on siis väliä. 27 maata kokoontuu neuvottelemaan ja Suomessa odotellaan, että Marin tulee rahasäkin kanssa takaisin ja saamme ainoana vain rusinat pullasta? Kyse on kokonaisuudesta, ei voittajista tai häviäjistä. Yhdenkään nettomaksajan talous ei ole kuralla EU:n takia, hyödyt on välillisiä eikä mitään nollasummapeliä. Monta asiaa väitetään Eu:n syyksi kevein perustein. Trumpisteilta taas unohtuu, että Usa tukenut talouttaan koronan takia moninkertaisella summalla Unioniin verrattuna.
Jenkeissä asuvilta tulee nimenomaan viestiä, että monia alue on kuin sodan jäljiltä ja tilanne on ihan hirveä.
Raiskaustilastoja on turha kaunistella ja peitellä. Ongelma pitää tiedostaa ja myöntää, että siihen voi puuttua. Oma oikeuskäsitykseni on kuitenkin sellainen, että vain syyllisiä rangaistaan (ja saisi rangaista kovemminkin). Kun jopa irakilaisista miehistä yli 90% ja naisista n. 100% ei näyttäisi syyllistyvän mihinkään rikoksiin, en antaisi raipparangaistusta kollektiivisesti kaikille. Kun Breivik tappoi yli 70 ihmistä, ei kukaan pidä kaikkia norjalaisia massamurhaajina. Sivuhuomautuksena, että vain tässä (ulk)raiskausasiassa persuja kiinnostaa naisen asema. Käsittääkseni uutta tiukempaa raiskauslainsäädäntöä on siellä vastustettu.
Markolle orjuuden historiasta.. Orjuuden historia on yhtä vanha kuin ihmiskunnan. On mahdoton sanoa, kuka aloitti. Johan raamatussakin siitä puhutaan ja sitä kaukaisemmassakin historiassa (Kreikka, Egypti, Rooma, Kiina jne). Orjuutta ei ole kukaan lopettanut mihinkään. Orjuutta ei vaan välttämättä kutsuta orjuudeksi vaikka olosuhteet ovat samat tai jopa huonommat.
Yle on mielestäni puolueettomampi kuin koskaan. Toista oli yya-Suomessa (jonne persut haluavat takaisin?). Silloin aikanaan oli myös taistolaisuus voimissaan varsinkin kulttuuripuolella. N-liittoa ei saanut arvostella, sotaveteraaneja ei muisteltu ja Kekkosen kanssa eri mieltä olleet joutuivat sivuraiteelle. Sitten taas 30-luvulla kommunismi oli Suomessa lailla kielletty joten ei hirveän demokraattista sekään. On varmaan totta, että toimittajaksi suuntautuu enemmän tyypit, joita kiinnostaa yhteiskunnalliset asiat, ihmisoikeudet, tasa-arvo yms., sanalla sanoen humanismi. Ikävää, jos nämä asiat kiinnostaa enemmän vasemmistolaisia, minusta ei pitäisi. Mikään ammattiryhmä ei kuitenkaan muokkaudu parlamentaaristen voimasuhteiden mukaan. Ammattitaitoa voi silti aina vaatia. Yksikään mediatalo ei Suomessa muuten ole "vihervasemmiston" omistuksessa.
Mitä tulee vielä BLM:n toimintaan, niin luulen että suomalaisten tiedot ovat siitä hataria ja pinnallisia. Ehkä niitä kannattaa kuunnella, ketkä ovat asuneet jenkeissä pidempään. Sitä en epäile, etteikö mustillakin olisi rasismia. Tavallaan ymmärrettävää, voimalle kun tahtoo syntyä aina vastavoima. Ei se varmaan kovin mukavalta tuntunut kun KKK hirtti mustia sotaveteraaneja lähimpään puuhun.