AMMATTILAINEN Markku "Sensei" Tikka

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
No jos mave on ensimmäisenä liikkeenä niin harvemmin sinne sitten enää toista alaselkää kovasti kuormittavaa liikettä laitetaan... eli yleensä enemmän sen perään koneita ja vähemmän vapaan tangon liikkeitä. Toki sellaisiakin sankareita löytyy jotka tekevät esim. maven ja etukyykyn tehokkaasti peräkkäin eikä tunnu missään... tai ainakaan liikaa alaselässä.

Päteekö sama trap barilla tehtävään maveen, jossa alaselkä ei ota itteensä(?) niin paljoa, kuin normi mavessa? Myöskin varmaan kysytty, mutta kuinka pitkän ajan yleensä suosittelet puksuttamaan eteenpäin(sellainen suuntaa antava, koska yksilölliset erot) ennen tarvetta välidieetille tai Utin sanoin hiilariherkistelylle?
 
En tiedä onko Markulta jo joku kysynyt tälläistä kysymystä liittyen intrajuomaan, mutta millaista HH- määrää suosittelet perus-salitreenaajalle ( Tähän tietysti vaikuttaa päivän kokonaiskalorit ja yksilölliset taipumukset hiilarin polttamiseen), mutta näetkö, että 30-50g HH-annoksella on suuria eroja vaikutukseltaan?

Suosittelen "perustreenaajalle" suurimmassa osaa tapauksia juurikin tuollaista 30-50g hh-annosta intrassa... ja kun puhutaan 20g sisällä olevista eroista niin ei voi sanoa, että vaikutukseen SUURIA eroja saisi.
 
Päteekö sama trap barilla tehtävään maveen, jossa alaselkä ei ota itteensä(?) niin paljoa, kuin normi mavessa?

Pointtina, että "jalkatreeniin" ei laiteta enempää alaselkää kuormittavaa työtä kuin mitä se ihan hyvin kestää. Alaselän ei kuulu jalkatreenissä hyytyä.
Se mitä tuo määrä sitten kenellekin on riippuu henkilöstä. Kyllä niitäkin taikureita löytyy jotka tekevät ensin maastavedon, sitten kyykyn ja sen jälkeen pyytävät lisää :) Itsekin olen voimanostoharjoittelusta johtuen paljon corea treenannut, niin ei minulle ole mikään ongelma tehdä hypertrofiatyyppisesti ensin maastavetoa ja siihen perään SSB- tai etukyykkyä. Takakyykkyä en tekisi.

Myöskin varmaan kysytty, mutta kuinka pitkän ajan yleensä suosittelet puksuttamaan eteenpäin(sellainen suuntaa antava, koska yksilölliset erot) ennen tarvetta välidieetille tai Utin sanoin hiilariherkistelylle?

Minun filosofiassani välidieetti ja hiilariherkistely on kaksi täysin eri asiaa.
Ja kuinka usein jompaakumpaa, niin ei siihen ole mitään yleisen tason suositusta olemassakaan.
 
Suosittelen "perustreenaajalle" suurimmassa osaa tapauksia juurikin tuollaista 30-50g hh-annosta intrassa... ja kun puhutaan 20g sisällä olevista eroista niin ei voi sanoa, että vaikutukseen SUURIA eroja saisi.
Kantasi intra hh käyttöön on ilmeisesti kannustava yleisesti? Näetkö merkitystä mitä hh intraan laittaa, malto/vitargo/cyclic dextrin jne? Pakulsi joskus suositteli jättämään hh intrassa pois tai ainakin siirtämään sen nauttimisen treeniin loppupuolelle jos on korkeampi rasvaprosentti tjsp. Kantasi tähän?
 
Kantasi intra hh käyttöön on ilmeisesti kannustava yleisesti?

Kyllä. Tosin jos joku ei halua / ole tavannut juuri lisäravinteita käyttää, niin en ala väkisin niitä ruokavalioon tunkemaan... eli sinänsä ihan yksilöllinen lähtökohta tässä eikä mikään pakonomainen oman agendan ajaminen.

Näetkö merkitystä mitä hh intraan laittaa, malto/vitargo/cyclic dextrin jne?

Lähtökohtaisesti jotain muuta kuin maltoa suosittelen.
Tosin kyllä jotkut sanovat, että ei ongelmaa vatsan kanssa vaikka sen 50g ottaisi maltostakin, niin antaa sitten mennä vaan. Ei sitä pakko ole vaihtaa jos sillä toimii. Mutta kun suurimmalla osalla ei toimi.

Pakulsi joskus suositteli jättämään hh intrassa pois tai ainakin siirtämään sen nauttimisen treeniin loppupuolelle jos on korkeampi rasvaprosentti tjsp. Kantasi tähän?

En näe miksi asia rasvaprosenttiin liittyisi. Vaikka olisi huonompikin hiilariherkkyys noin yleisesti niin kyllä se minun saamani kokemuksen perusteella treenin aikana ja jälkeen ihan kunnossa on... samasta syystä ko. aikoihin voi muutenkin keskittää enemmänkin hiilaria niillä, joille sitä ei kuitenkaan muuten voi kummoista määrää laittaa. Eikä kehonrasvaa tai mitään muutakaan rasvaa kuitenkaan treenin aikana olla energiaksi käyttämässä, niin ei liity siihenkään mitenkään.
 
Löytyy siihen ihan tutkimuksiakin, että rasvaa paloi enemmän dieetillä treenin jälkeen, kun palkkarissa ei ollut hiilaria. Tietenkään nyt en kännykällä niitä löytänyt. Eikä minulla ole muistikuvaa siitä, että onko asiaa tarkasteltu myös vuorokausitasolla. Tai millaisia ne treenit edes olivat.

Eli en enää tekisi dieettiä ilman intrahiilareita (en juo erillistä palkkaria). Se olo oli varsinkin alle 10% rasvoihin mennessä täysin kuollut varsinkien pitkien sarjojen treeneissä. Joku 30g hiilaria lisää kummasti treenitehoja ja sitä kautta varmasti myös kulutusta, ihan näin maalaisjärjellä ajatellen.
 
Aloin tekemään nyt tämän ketjun innoittamana maastanostoa osana työntävät/vetävät 2-jakoista ohjelmaani. En ole maastanostoa juuri tehnyt vaan lähinnä sjmv takareisille. Monesti puhutaan että liike pitäisi saada kohdistettua lihakseen, jota treenataan. Esim sjmv koitin aina kohdistaa liikkeen takareisiin ja sain siinä hyvän tuntuman ja jopa kohtuu tuloksia. Nyt aloitin maven ja alkuun ihan maltillisilla 120kg painoilla 5x5 ja meni todella helposti(silti domsit selässä). Eli tähän kaksi kysymystä. Kannattaako mavea tehdessä koittaa saada johonkin tiettyyn paikkaan erityisesti sitä tuntumaa, vai vedetäänkö vain paketti tiukkana ja ottaa mihin ottaa minkäkin verran? Ja toinen että onko mielestäsi fiksua lähteä uuttaa liikettä tehdessä juuri liikkeelle todella maltillisilla painoilla ja nostaa vaikka vain 5kg per viikko sarjapainoja, vai nostanko suoraan vaikka 15kg kun tuntuisi että varaa olisi?
 
niin ja en kyllä mitään pumppia tai repivää lihastuntumaa mihinkään saanut. Kun esim penkissä ottaa rintalihakset pumppia ja tuntumaa ihan selvästi. Mave tuntuu vain raskaalta ja hengästyttää. Kait se sitten kasvattaa myös niitä lihaksia jos tekee progressiivisesti.
 
Uskotko Markku tiheään vai vähän harvempaan frekvenssiin? Vaiko molempiin?Itsellä ollut nyt push-pull-legs jako käytössä ja treenejä tullut se 5 viikkoon. Ajattelin siirtyä nyt 4-jakoiseen ja treenata 2on1off tyylillä. Luultavasti aivan yhtä toimiva tyyli vai?:puntti:
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
No joo totta ohan se maastaVETO varmaankin. Ihmiset puhuu kuitenkin molempia kieliä. Ja katoin vielä nyt sanakirjasta ni kyllä deadlift on sekä maastaveto että maastanosto :D Molemmat suomennokset antoi siihen.
 
Ja vielä kolmas tyhmä kysymys. Lihasmassaa tähtäävässä harjoittelussa hapet ilmeisesti otetaan ennen nostoa, mutta miten sitten yläasennossa? päästetäänkö hapet sielä pois ja jarrutetaan nostoa tiputtaessa alaspäin. Voimanostajat mitä olen nähnyt niin antaa tulla vapaapudotuksena painon alas, mutta tämä ei ole suotavaa jos vähänkään muita salilla olijoita ajattelee :D Eli vedetäänkö samalla hapella ylös ja lasku, vai otetaanko uusi happi noston jälkeen. Entä lavat yhteen ylhäällä vai ei,
 
Viimeksi muokattu:
Eikö netti ole pullollaan vinkkejä ja ohjeita maastavetoon? Vai onko porukka oikeesti noin uusavuttomia ettei viitsi tuon vertaa ottaa selvää vaan tullaan tänne kyselemään laiskuuttaan.
 
niin ja en kyllä mitään pumppia tai repivää lihastuntumaa mihinkään saanut. Kun esim penkissä ottaa rintalihakset pumppia ja tuntumaa ihan selvästi. Mave tuntuu vain raskaalta ja hengästyttää. Kait se sitten kasvattaa myös niitä lihaksia jos tekee progressiivisesti.

Voi olla, että yksilölliset erot vaikuttavat tässä jonkin verran. Itse en taas 10v treeniuran aikana ole koskaan saanut penkkiä tuntumaan kunnolla rinnassa, eikä sarjapainoissakaan ole tullut dramaattista kehitystä, poislukien ilmaiset nyybi-gainssit. Mave taas oli itselle penkin vastakohta siinä mielessä, että homma ei koskaan tuntunut samalla tavalla väkinäiseltä, tyyliin " mä en oikeastaan edes tiedä, miksi teen tätä liikettä, paitsi että jengi sanoo, että sitä kuuluu tehdä ". Mutta joo, kannattaa panostaa silti siihen maveen, kuitenkin parhaita ( ellei paras ) liikkeitä koko selkä- ja lantio-osastolle.
 
Aloin tekemään nyt tämän ketjun innoittamana maastanostoa osana työntävät/vetävät 2-jakoista ohjelmaani. En ole maastanostoa juuri tehnyt vaan lähinnä sjmv takareisille. Monesti puhutaan että liike pitäisi saada kohdistettua lihakseen, jota treenataan. Esim sjmv koitin aina kohdistaa liikkeen takareisiin ja sain siinä hyvän tuntuman ja jopa kohtuu tuloksia. Nyt aloitin maven ja alkuun ihan maltillisilla 120kg painoilla 5x5 ja meni todella helposti(silti domsit selässä). Eli tähän kaksi kysymystä. Kannattaako mavea tehdessä koittaa saada johonkin tiettyyn paikkaan erityisesti sitä tuntumaa, vai vedetäänkö vain paketti tiukkana ja ottaa mihin ottaa minkäkin verran?

En laittaisi maastavetoa kategoriaan tuntumaliikkeet.... kyllä se perille menee ja asiansa ajaa, vaikka sitä ei vain yhteen paikkaan saakaan kohdistettua.

Ja toinen että onko mielestäsi fiksua lähteä uuttaa liikettä tehdessä juuri liikkeelle todella maltillisilla painoilla ja nostaa vaikka vain 5kg per viikko sarjapainoja, vai nostanko suoraan vaikka 15kg kun tuntuisi että varaa olisi?

Camoon...
Tietenkin heti täysiä failureen alusta asti varsinkin kaikki sellaiset raskaat perusliikkeet mitä ei ole pitkään aikaan tehnyt :david:

niin ja en kyllä mitään pumppia tai repivää lihastuntumaa mihinkään saanut. Kun esim penkissä ottaa rintalihakset pumppia ja tuntumaa ihan selvästi. Mave tuntuu vain raskaalta ja hengästyttää. Kait se sitten kasvattaa myös niitä lihaksia jos tekee progressiivisesti.

No jos nyt kokonaista yhden kerran olet ehtinyt taas tekemään, niin en vielä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä lähtisi vetämään. Toisekseen isoissa perusliikkeissä tekniikka ja kehon mittasuhteet ovat isossa roolissa siinä mihin ja miten liike eniten tai vähiten vaikuttaa. Ja kuten edellä oli juttua niin eipä sitä oikein missään liikkeessä 5 toiston sarjoilla mitään räjähtävää pumppia saa aikaiseksi... tai jos saa niin sitten on kyllä äärimmäisen hyvin hermottava lihasryhmä kyseessä eikä tuntumaa sellaisessa lihaksessa pidä verrata mihinkään muuhun.

Ja vielä kolmas tyhmä kysymys. Lihasmassaa tähtäävässä harjoittelussa hapet ilmeisesti otetaan ennen nostoa, mutta miten sitten yläasennossa? päästetäänkö hapet sielä pois ja jarrutetaan nostoa tiputtaessa alaspäin. Voimanostajat mitä olen nähnyt niin antaa tulla vapaapudotuksena painon alas, mutta tämä ei ole suotavaa jos vähänkään muita salilla olijoita ajattelee :D Eli vedetäänkö samalla hapella ylös ja lasku, vai otetaanko uusi happi noston jälkeen. Entä lavat yhteen ylhäällä vai ei,

Hallittu alaslasku ilman vapaapudostusta samalla ilmaa päästäen :cautious:
 
Uskotko Markku tiheään vai vähän harvempaan frekvenssiin? Vaiko molempiin?Itsellä ollut nyt push-pull-legs jako käytössä ja treenejä tullut se 5 viikkoon. Ajattelin siirtyä nyt 4-jakoiseen ja treenata 2on1off tyylillä. Luultavasti aivan yhtä toimiva tyyli vai?:puntti:

Kaikella on oma aikansa ja paikkansa... jopa 4-jakoisella vaikka yleisesti ottaen suosin kyllä tiheämpijakoisia settejä. Treenaajan taso vaikuttaa paljon tähän. Olen asiasta ainakin puolenkymmentä artikkelia kirjoittanut... omassa blogissakin viimeisin julkaistu samaa asiaa käsittelee. Sieltä lisätietoa. Julkaistu näemmä jo syyskuussa :eek:
 
Onko Markulla mitään ajatuksia semmoisesta, jos haluaisi panostaa enemmän omiin heikkouksiin ja treenaisi kyseisen lihaksen pari kertaa päivässä, mutta ohjelman runkona toimisi 3-jakoinen? Ei tietysti kaikkia lihasryhmiä tuplana, mutta yhden tai kaksi per/treeni. Itellä yläkropassa pari heikompaa, niin kuhan tässä pohdiskelin.
 
Onko Markulla mitään ajatuksia semmoisesta, jos haluaisi panostaa enemmän omiin heikkouksiin ja treenaisi kyseisen lihaksen pari kertaa päivässä, mutta ohjelman runkona toimisi 3-jakoinen? Ei tietysti kaikkia lihasryhmiä tuplana, mutta yhden tai kaksi per/treeni. Itellä yläkropassa pari heikompaa, niin kuhan tässä pohdiskelin.

Oikein hyvä idea... olen tästä kirjoittanut ainakin tuplatreenejä koskevissa artikkeleissa sekä painotustreenejä käsittelevissä artikkeleissa, että tietyn lihaksen tuplatreenaaminen (mainitsemaasi malliin) on erittäin hyvä tapa tiettyjä lihasryhmiä painottaa.
 
Oikein hyvä idea... olen tästä kirjoittanut ainakin tuplatreenejä koskevissa artikkeleissa sekä painotustreenejä käsittelevissä artikkeleissa, että tietyn lihaksen tuplatreenaaminen (mainitsemaasi malliin) on erittäin hyvä tapa tiettyjä lihasryhmiä painottaa.

No hemmetti! Mistähän mahdan löytää kyseiset artikkelit?
 
No hemmetti! Mistähän mahdan löytää kyseiset artikkelit?

Erinäisistä ProBody-lehden vuosikerroista :nolo:
...tosin koko lehti jo kuollut ja kuopattu yli vuosi sitten, niin olen kyllä aikeissa tai oikeastaan vähän jo niin tehnytkin, että alunperin siellä julkaistuja juttuja laitan päivitettyinä versioina omaan blogiin. 10 vuotta kun juttuja kirjoitellut erinäisiin medioihin, niin eipä ne tämän genren aiheet enää mihinkään muutu. Tosin sen verran kriittinen olen omia artikkeleitani kohtaan, että ihan vaan sellaisenaan copy-pastena en niitä kykene uudelleen julkaisemaan, vaan pakko päivittää uusimman oman osaamisen mukaisiksi, vaikka varsinainen asia oikeasti olekaan muuttunut. Ne mallit millä saatiin kehitystä jopa koko 10 vuotta sitten aivan varmasti toimii tänäkin päivänä (y)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom