Tää varmaan kohtaa siiryy aerobiselle.
1. 5-2 päivää ennen maratonia suorita hiilihydraattitankkaus. Syöt niin paljon makaroonia, spagettia ja riisiä, että pöhötyt. Voit myöskin hörppiä pari kertaa päivässä maltodekstriiniä.
2. Maratonia edeltävänä päivänä voi jo syödä ihan normaalisti. Voit siinä toki hörppiä pari tuoppia maltoa, mutta älä enää syö yhtään enempää, kuin söisit normaalisti. Juo tämän päivän aikana selkeästi liikaa. Kusen pitää olla veden väristä tai ihan vaalean keltaista.
3. Maratonaamuna voit vetää ihan normaalit aamiaiset. Neljätuntia ennen maratonia voi ihan hyvin vetää kunnon lounaatkin. Vedä jotain, mistä sä tiedät, että se ei paina sun mahassa. Pinaattilettuja ja tällasta. Älä kuitenkaan syö yhtään ähkyyn. Juo liikaa laimeaa urheilujuomaa. 90 minuuttia ennen starttia, lopetat juomisen kokonaan. Tämän 90 minuutin aikana, kuset rakkosi tyhjäksi. 15 minsaa ennen starttia voitkin sitten jo ottaa desin pari vettä tai urheilujuomaa.
4. Tuo oksu juttu ei ole totta. Maratonissa syke on niin alhainen, että sen desi/puolitoista saa ihan helposti alas. Jos sä et juo joka pisteellä, sä tuskin pääset maaliin. Todennäköisesti sut viedään tajuttomana sairaalaan jostain kolmenkympin kohtaa.
5. Aloita niin, että jarrut on selkeästi päällä. Siis hitaammin, mitä olet koskaan omilla lenkeilläsi juossut.
6. Muista rasvata vaseliinilla (se keltainen metallipurkki) perse ja teippaa laastarit nännien päälle.
Tsemiä!