Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kyllä näitä kirjoja maailmaan mahtuu pilvin pimein eikä tämäkään teos ole mikään vertaisarvioitu tutkimus. Kirjassa kreationistit pyrkivät vain selittämään kuinka maailmankaikkeus olisi muka hienosäädetty. Ja jos kyseisessä kirjassa on käytetty termiä "luomissignaali", niin edelleenkään se ei ole yleisesti käytössä oleva termi fysiikan maailmassa. Etkä vastannut kysymykseen, eli "löytyyköhän herra Paloselta yhtään vertaisarvioitua tutkimusta, jossa hän on päätynyt samaan tulokseen vai päätyykö hän näihin johtopäätöksiin vain kreationistisivustoilla".No tässä eräs teos alan kärkinimiltä:
Spektori vetää hyvin. Mun vuoro huilata pari päivää. Se että tällä hetkellä ihmisen evoluutio kulkee takaperin, eli geneettinen informaatio tuhoutuu on huomattavasti jotain fossiilianalyysejä tiukempi tieteellinen fakta.
Odottelet että edellinen keskustelu unohtuu?Mäkin huilaan vuorostani, pakko nauttia loppukesästä hieman muillakin tavoin.
Kyllä näitä kirjoja maailmaan mahtuu pilvin pimein eikä tämäkään teos ole mikään vertaisarvioitu tutkimus. Kirjassa kreationistit pyrkivät vain selittämään kuinka maailmankaikkeus olisi muka hienosäädetty. Ja jos kyseisessä kirjassa on käytetty termiä "luomissignaali", niin edelleenkään se ei ole yleisesti käytössä oleva termi fysiikan maailmassa.
Odottelet että edellinen keskustelu unohtuu?
Hä? Et ole vielä vastannut sadekysymykseen. Jos oli sumua, järviä ja jokia, kyllä sitä vettä silloin haihtuu myös. Silloin sitä myös sataa, eikö vain?Nää menee aina kehämäiseksi toistamiseksi, jatkakoon kuka haluaa.
Kyllä, en ole aikaisemmin kuullutkaan koko G.F.Lewisista. Se ei kuitenkaan muuta sitä faktaa mihinkään, että kirjoittajat yrittävät kirjassa pönkittää hienosäädettyä universumia vaikka todellisuudessa maailmankaikkeus vaikuttaisi olevan kaikkea muuta kuin hienosäädetty. Uskoisin, että mikäli herrat julkitoisivat samat asiat jossain tieteellisessä tutkimusjulkaisussa, niin kyseinen paperi ei läpäisisi vertaisarvioinnin seulaa, koska he ottavat mukaan yhden ylimääräisen entiteetin, josta ei ole saatu mitään havaintoa. IKINÄ.Paitsi että toinen kirjoittajista Geraint F. Lewis ei ole kreationisti, vaan selittää hienosäätöä multiversumilla, mutta tuonkin tietämättömyytesi halusit julkituoda tässä yhteydessä...
Nää menee aina kehämäiseksi toistamiseksi, jatkakoon kuka haluaa.
Taitaapa kaveri myös ajaa partansa ja käyttää sekoitekankaasta tehtyjä vaatteita ja syödä äyriäisiä!
Tätä kirjoittaessasi varmaan itsekin tajusit, miten typerästä tarinasta on kyse...Kyllä, maan päällä ei ollut aiemmin satanut, eikä saatenkaaria ollut muodostunut.
Tuolla sanot kaikkien seikkojen viittaavan siihen, että maailma on 6000 vuotta vanha. Pangea puolestaan hajosi noin 200 miljoonaa vuotta sitten. Ihmisiä ei ollut silloin olemassa vielä pitkään aikaan.Oletko koskaan kuullut Pangeasta, joka tarkoittaa jättiläismannerta? Ei tuolloin ollut vielä Australiaa olemassakaan...
Maan kuoressa on toki paljon vettä. Sellaista mekanismia ei kuitenkaan ole, että se sieltä tuolla tavalla tulisi maan pinnalle ja vaipuisi takaisin.Kyllä ja kyllä. Maankuoren alla oleviin mineraalivarantoihin on sitoutunut arviolta kolme kertaa enemmän vettä kuin maapallon valtamerissä on vettä itsessään. Nämäkin on ihan tuoreita havaintoja, google kertoo enemmän.
Ei löydy.Maakerroksista löytyy ympäri maailmaa jälkiä globaalista tulvasta.
Tietysti on. Ihan niin kuin evoluutioteoria ennustaa. Et voi olla enää tosissasi.Ei ole mitään enemmän tai vähemmän kehittyneitä lajeja, lajit hukkuivat luonnollisessa asuinympäristössä yht'äkkiä valtavassa paineessa, merieläinten fossiileja löytyy myös vuorten huipuilta.
Alkaa olla jo naurettavaa.Ei tuo ole sanakikkailua, vaan analogia kaiken synnyn -päättelyketjuun, me tiedämme kummemmin edes väittelemättä, että universumin alku on ainutkertainen tapahtuma, jota ei voi toistaa tai jäljitellä. Alku ei ole empirian piirissä, mutta voimme johdonmukaisesti päätellä, että alkuun tarvitaan paljon suurempi älyä kuin koneiden suunnittelijat tms. Maailmankaikkeus on tavattoman paljon monimutkaisempi kuin esim. ihmiskeho, joka on monimutkaisempi kuin vaikka tietokone tai robotti.
Se mahdollistaa syntymisen.Mutta tuohan ei selitä mitään maailmankaikkeuden alusta itsestään.
Ei sitä siinä mielessä synnykään, kun syntyy hiukkasia ja niiden antihiukkasia, jotka kumoutuvat. Toisaalta, jos kokonaisenergia on nolla, niin niiden ei tarvitse tuhoutua.No missä se muuten todetaan, että nuo hiukkaset tulevat jostain ”ulkopuolelta” eivätkä ole osa tämän maailman hiukkastoimintaa. Termodynamiikan lakien mukaan energiaa ei synny tyhjästä, eikä se häviä mihinkään, se muuttaa vain muotoaan ja occamiin partaveitsen mukaan yksinkertaisin selitys on paras selitys.
Eli sinusta maailma on 6000 vuotta vanha, mutta sinusta myös Pangea on ollut olemassa =)Mihin myös kaikki havaintoseikat viittaavat.
Toki asiaa voi tutkia ja mitata - ja siis myös tutkia tieteellisesti.No tuossa se ongelma tuleekin, ei voida tutkia empiirisesti, tieteelliseksi väittäminen on sitten vähän niin ja näin..
Taas väärin. evoluution voi helposti kumota, osoittamalla vain todisteilla sen olevan väärin. Sinulla ei tosin sellaisia ole ollut esittää. Fossiilit tukevat evoluutiota vahvasti.Darwinhan oli itse sitä mieltä, että jos teorian tueksi ei löydy laajaa fossiilien todistusaineistoa, niin koko teorian saisi heittää menemään. Mitään laajapohjaista aineistoa ei sitten koskaan löytynytkään. Esimerkiksi mitään eläviä fossiileja ei olisi kuulunut enää olemassakaan, siitä huolimatta noita fossiileja löytyy nykyäänkin hyvinvoivina eri puolilta maailmaa. Eli mikään darwinismin vastainen todistusaineistokaan ei kumoa darwinismia, koska etukäteen on päätetty darwinismin olevan totta.
Itse asiassa en sanonut niin. Sillä ei kuitenkaan ole mitään väliä tämän kanssa. Se ei ole todiste jumalasta.Thx, kerrankin joku myöntää ettei osaa selittää kysyttyä asiaa.
Usko ei tosiaan perustu faktoihin. Siksi se on uskoa, eikä tietoa. Miksei mihinkään perustumattomia uskomuksia saisi kyseenalaistaa faktapohjalta? Jos vaikkapa joku uskoo (kuten esim. USA:ssa osa poliitikoista), ettei ilmastonmuutoksesta tarvitse välittää, koska jumala tulee ja pelastaa meidät - on todella vaarallista olla kyseenalaistamatta uskoa faktoilla.Kun eihän uskonto asiat ole millään lailla faktoihin perusteltavaa, eikä niitä pitäis puolustella eikä kyseenalaistaa faktapohjalta.
Usko ei tosiaan perustu faktoihin. Siksi se on uskoa, eikä tietoa. Miksei mihinkään perustumattomia uskomuksia saisi kyseenalaistaa faktapohjalta? Jos vaikkapa joku uskoo (kuten esim. USA:ssa osa poliitikoista), ettei ilmastonmuutoksesta tarvitse välittää, koska jumala tulee ja pelastaa meidät - on todella vaarallista olla kyseenalaistamatta uskoa faktoilla.
Usko itsessään on melko arvotonta. Sitä pitää voida kritisoida.