Maailman vahvimmat 90- ja 00- luvulla vs nykyiset

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Jerry Pritchett on perheellinen metalli-alan työmies, joka täyspäiväisen työn ohessa ehtii treenamaan ja kilpailee Arnold Classicissa ja WSM:ssa. Tuossa kyllä realisoituu se tahto ja pitkäjänteinen kova duuni.

Joo ja sanoi nukkuvansa 4h yössä...
 
Eddien lopettamista ei nyt uskonut Eddie itekkään :D Johan se taas rummuttaa 230kg tukkipunnerrusta ja sanonut rikkovansa tuon oman 500kg maastavedon. Tosin ilmeisesti jonkin sortin loukkaantuminen lantion alueella ollut Britannian vahvinmies jälkeen, mikäli internet on uskominen.

Kyllä mä taas näkisin, että helpompi Islannista on nousta huipulle. Siellä on laji kuitenkin paljon tunnetumpi ja perinteikkäämpi, vaikka väkeä onkin Suomeen verrattuna vähemmän. Tämän lisäksi helpommin siellä lahjakkuudet ajautuu oikeiden henkilöiden valmennukseen.

Esimerkiksi Hafthor oli nopeasti myös kovien Islantilaisten vahvamiesten sekä voimanostajien piirissä, kun koripalloilusta siirtyi voimailemaan. Noin pienessä maassa missä ihmisillä on suhteellisen hyvät lahjat voimailuun, niin myös ne superlahjakkuudet tunnistetaan ja vedetään voimaurheilun pariin.

Ei tosin myöskään voi kaikkea laittaa lahjojen piikkiin, vaan kyllä siellä myös jotain erilailla tehdään. Suomessa esimerkiksi suhteettoman paljon mitalleja voimanoston/penkkipunneruksen puolelta menee Huittisiin. Tuskin sieläkään lahjat on sen paremmat, mutta oikeat ihmiset on vaikuttamassa toisten treenihin.

Muistaakseni Hafthor lopetti koripallon joskus 2008 jonka jälkeen siirtyi vasta voimailuun. 2009 sitten vetikin jo 300kg maasta ja kyllä tuosta näkee ettei kamalasti ollut tekniikka ehtinyt kokemuksen kautta hioutua :D

View: https://youtu.be/tbm3sNIPFN4


...jopas oli veto...!!!
 
Tuossa Björnssonin vedossa yhdistyi hienosti varmaan kaikki maven tekniset virheet mitä vaan voi tehdä, en itse ainakaan osaa kuvitella miten voisi nostaa yhtään rumemmin. Noh edestä päin kuvattu joten selän pyöreys ei näkynyt mutta eiköhän siinä kissanselkä ollut myös.
 
Ja ilmeisesti siksi siellä kärjessä on niitä puolalaisia, liettualaisia, georgialaisia ja bulgarialaisia, koska näissä maissa porukka on niin paljon rikkaampaa kuin Suomessa?
Jep. Kyllä ne on siellä sen takia, että noissa maissa tarve pärjätä on paljon kovempi, vrt. hyvinvointisuomi. Täällä kun pysyy jonkinlaisessa leivässä työttömänä kotona makaamallakin.

Suosituimmat ja rahakkaimmat lajit myös ”syövät” tehokkaasti lahjakkaat yksilöt. Suomessa tällainen laji on esim. jääkiekko.

Ne, joilla on lahjoja ammattiurheilijaksi, pärjäisivät genetiikan puolesta usein monessakin lajissa. Suosituimpien lajien pariin navigoituu helpommin nuorena, ja niiden kautta pääsee huomattavasti helpommin leivän syrjään kiinni. Tai ainakin mahdollisuuksia on enemmän, helppous tai vaikeus on aina vähän suhteellista.
Näinpä. Jos mulla olis kaks metriä mittaa, olisin junnu ja lahjoja urheiluun löytyis, niin lajivalintaa tehdessä ois varmaan aikalailla häntäpäässä joku taloudellisesti heikosti palkitseva voimamiestouhu. Onneks näin elämänsä tyrineenä keskivertojamppana voi harrastaa just sitä mistä tykkää, kun toimeentulo on haettava muuta kautta.
 
Tämä on vähän off topic, mutta tavallaan liittyy aiheeseen kun pohditaan WSM -skeneä pitkällä tähtäimellä:

Tummia kavereita ei ole paljon näkynyt missään vaiheessa? Mistä tämä voi johtua?

Aiemmin joku tuumasi että raha voi olla yksi tekijä ylipäätään kun näihin kisoihin valmistaudutaan, mutta toisaalta ammattimaisessa kehonrakennuksessa on aina ollut paljon tummahipiäisiä.

Asiallista pohdintaa pyydän, herrasmiehet.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Jep. Islannissa, Ruotsissa, Englannissa ja Kanadassahan on suorastaan pakko tulla huippu-urheilijaksi, ellei halua nääntyä nälkään...

Lähtisin etsimään syitä eroihin menestyksessä jostain muualta kuin maiden taloustilanteesta.
Ruotsista ei oo tällä hetkellä ketään huipulla, nykyisistä menestynein taitaa olla Johannes Arsjö. Islannissa taasen on pitkät perinteet voimamiesurheilussa joka ajaa lajin pariin yrittäjiä. Kanadasta kovia jyriä ei tuu tällä hetkellä mieleen JF Caronin lisäksi. Englannista on tietty Hall, Loz ja jossain määrin Hollands.

Oot oikeassa, että ei pelkkä maakohtainen taloudellinen tilanne kaikkea selitä, mutta kyllä mä kehtaisin väittää että itäblokin paskamaiden edustus on ollu sen(kin) takia kovaa, että jossain on vähän niinku pärjättävä.
 
Suomalaiset ei pärjää siks, koska ei kiinnosta eikä oo mikään tarve. Lajin suosio romahti viimeistään Virtasen jälkeen. Kuten täällä jo todettiin, niin mm. jääkiekon luvatussa maassa on aika helppoa ajautua pelaamaan sitä lätkää sen sijaan, että kaivais jonkun ei-niin-mediaseksikkään ja todennäköisesti laihan tilipussin marginaalilajin. Jos sit jostain syystä ajautuukin voimamiestouhuun, niin genetiikan pitäis olla luokkaa taistelunorsu. Mittaa pari metriä tai yli, isot raamit, resurssit ja intressejä vetää hevoskuureja ja syödä kymppitonni kaloreita päivässä jne., eikä silti ois mitään takeita että kärkeen mennään. Ei kuulosta kauheen houkuttelevalta monen korvaan, veikkaan. En yritä sanoa, että huippu-urheilu ois koskaan helppoa, mutta voimamiesurheilun äärimmäisyys tuo mukanaan isoja terveydellisiä riskejä, joita ei välttämättä, ainakaan samoissa määrin, joissain helpomminlähestyttävissä ja parempipalkkaisissa lajeissa esiinny.
 
Suomalaisiin verrattuna Arsjö lienee aika menestynyt. Martin Forsmark oli myös hilkulla päästä WSM-finaaliin 2015. En usko asian kariutuneen Ruotsin sosiaaliturvaan...

Yksilöurheilussa tietysti yksilön ominaisuudet lähinnä ratkaisevat sen, kenestä tulee mestari ja kuka on sijoilla 5.-8. Mutta jos maasta on mahdollista päästä sijoille 5.-8. niin kyllä se mestaruuskin on tavoitettavissa sen maan urheilijalle.
 
Tuossa aiemmin oli esitetty sitä teoriaa, että juuri suomalaiset eivät pärjää voimamieskisoissa, koska täällä on liian hyvät yhteiskunnalliset olot.

Itse väitän, että ratkaiseva tekijä on voimamiesurheilijoiden määrä ja heidän harjoittelunsa laatu. Se on sitten oma kysymyksensä, miksi näissä on Suomessa jääty jälkeen muusta maailmasta 90-luvulta. Varmaan alan ihmisten kannattaisi pohtia tätä ja tehdä korjausliikkeitä.

Ja ei, vastaus ei ole että "suomalaisia ei vaan kiinnosta". Ihan varmaan liettualaiset jääkiekkoilijat miettivät miksi "liettualaisia ei vaan kiinnosta" jääkiekko ja ihmettelevät miten suomalaiset ovat siinä niin hyviä ja porukka tulee katsomaan lätkää, kun Liettuassa seurataan vaan jotain voimamiehiä. Pitää keksiä ne keinot, joilla laji saadaan kiinnostavammaksi yleisölle ja sitä kautta harrastajia ja tasoa lisää. Urheilijat panostavat harjoitteluunsa vain jos heillä on realistisesti saavutettavissa jotain arvostusta.

Eikä se tietenkään hetkessä tapahdu, mutta kymmenessä vuodessa voi tapahtua jo ihmeitä. Ei 10 vuotta sitten ollut mitään fitness-buumiakaan eikä Bullia ja Juttaa telkkarissa - nyt on.
 
Itse väitän, että ratkaiseva tekijä on voimamiesurheilijoiden määrä ja heidän harjoittelunsa laatu. Se on sitten oma kysymyksensä, miksi näissä on Suomessa jääty jälkeen muusta maailmasta 90-luvulta. Varmaan alan ihmisten kannattaisi pohtia tätä ja tehdä korjausliikkeitä.

Pitää keksiä ne keinot, joilla laji saadaan kiinnostavammaksi yleisölle ja sitä kautta harrastajia ja tasoa lisää. Urheilijat panostavat harjoitteluunsa vain jos heillä on realistisesti saavutettavissa jotain arvostusta.
No tästä ollaan ihan täysin yhtä mieltä.
 
Tuossa aiemmin oli esitetty sitä teoriaa, että juuri suomalaiset eivät pärjää voimamieskisoissa, koska täällä on liian hyvät yhteiskunnalliset olot.
Ei nyt ihan näinkään. Enemmänkin niin päin, että ne olot on monissa muissa maissa sen verran huonommat, että kynnys lähteä hevoskuurille ja ylensyöntidieetille testaamaan josko tulis menestystä edes voimamiehenä on varmasti matalampi. Kuten aiemmin on monta kertaa todettu, lajin nauttima arvostus vaihtelee niin paljon maakohtaisesti että sillä on oma vaikutuksensa, joka näkyy suoraan mm. harrastajamäärissä, urheilijoiden tasossa etc. Myönnän kyllä, että omat viestit on vähän kieli poskessa kirjoteltuja, tässä on kiirettä ja univelkaa.

Ja ei, vastaus ei ole että "suomalaisia ei vaan kiinnosta". Ihan varmaan liettualaiset jääkiekkoilijat miettivät miksi "liettualaisia ei vaan kiinnosta" jääkiekko ja ihmettelevät miten suomalaiset ovat siinä niin hyviä ja porukka tulee katsomaan lätkää, kun Liettuassa seurataan vaan jotain voimamiehiä.
Ei noi toisiaan sulje pois. Vaikka Suomen kansassa heräiskin isompi arvostus ja mediassa kiinnostus voimamiesurheilua kohtaan, se tuskin näkyis tepsin matsissa heikompina lipputuloina, saatika suomalaisen jääkiekon tason notkahduksena. .
 
Harva viitsii omistautua lajille, joka vaatii paljon mielettömän kovaa treeniä, tuhoaa terveyttä ja tuo leivän pöytään yhtä luotettavasti kuin ässä-arpa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom