- Liittynyt
- 14.7.2002
- Viestejä
- 2 091
- Ikä
- 48
Palataan vaikka tähän:
http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?sec=health&res=9500E3DE1E3DF933A15751C1A9649C8B63
"The study, based on scans of the whole human genome, is the most thorough to look for patterns corresponding to major geographical regions. These regions broadly correspond with popular notions of race, the researchers said in interviews. "
Niin? Tuossa tutkittiin ihmisten populaatioiden maantieteellistä jakautumista. Siis niitä seikkoja, jotka korreloivat POPULÄÄRIkäsitysten kanssa. Kerro toki että mikä tuossa antaa ymmärtää esim. kiinalaisten ja suomalaisten olevan eri "rotua"? Tai "mustien" kuuluvan samaan rotuun??
Nyt alan ymmärtää: eli jos tarpeeksi väittää ettei rotuja ole olemassa, mitkään todisteet roduista eivät merkitse mitään koska tälle ihmiselle rotu käsitteenä ei merkitse mitään. Se on korvattu geneettisillä klustereilla ja ihmisten päähaaroilla, jotka on helppoa selittää muille miten tahtoo. Se on kuin yrittäisi selittää sokealle väreistä; niitä ei ole vaikka miten perustelisi.
Olkinukke.
Miten sinä selittäisit 1980-luvun lopun ja 1990-luvun alun molekyylibiologisten tutkimusten tulokset joiden mukaan ihmiskunta jakautuu n. 10 rotuun - tai entistäkin karkeammin, niihin jotka jäivät Afrikkaan ja niihin jotka lähtivät sieltä? KAIKKI Afrikasta poistuneet ovat tulleet ns. pullonkaulan läpi - ts. sieltä poistunut populaatio oli todella pieni. He ovat ts. geneettisesti TÄYSIN samaa rotua, jos rodusta välttämättä haluaa puhua. Afrikasta löytyy enemmän vaihtelua, mutta sieltäkin ns. bantukansat ovat geeniperimältään likempänä esim. teikäläistä kuin suurta osaa muita afrikkalaisia.
Kerro miten määrittelet rodun? Mitkä todisteet saisivat sinut vakuutettua?
http://fi.wikipedia.org/wiki/Rotu_(biologia)
"Rotu on biologinen termi, jota käytetään taksonomiassa lajia alempana tasona. Yleisesti sitä käytetään alalajin synonyyminä, mutta varsinkin puhuttaessa koti- ja lemmikkieläimistä, se tarkoittaa alalajia suppeampaa jaottelua. Koska termillä rotu ei ole olemassa yksiselitteistä luonnontieteellistä määritelmää, pyritään koko sanaa välttämään luonnontieteellisessä kielenkäytössä. Sitä korvaamaan käytetään määritellympiä termejä, esim. alalaji (subspecies), muunnos (varietas), alamuunnos (subvarietas), muoto (forma) ja alamuoto (subforma)."
Tästä varmaan isommallekin ihmiselle selvisi että parempi käsite on alalaji. Josta seuraavaa:
"Nykyaikainen biologia määrittelee alalajin seuraavasti:
Ryhmän jäsenet eroavat selvästi muiden ryhmien jäsenistä. Erottelu voidaan toteuttaa monella tapaa, kuten esimerkiksi: erimuotoiset lehdet, eri määrä siipien pääsulkia, erilainen pariutumisrituaali, tärkeiden luiden erilainen koko, erilaiset DNA-ketjut jne. "Erilaisuuksien määrälle" ei ole asetettu mitään alarajaa, vaan aina kriteeri on, että eroavaisuus on selkeästi havaittavissa. Käytännössä hyvin pieniä eroavaisuuksia ei yleensä oteta huomioon.
Geenivirta ryhmien välillä on vähäistä. Sen voitaisiin myös olettaa jatkuvan sellaisena, vaikka kaksi alalajia sijoitettaisiin yhteen, ne eivät voisi lisääntyä keskenään suurissa määrin. Usein kaksi alalajia muodostaa ns. kliinin, jossa tietyllä maantieteellisellä alueella esiintyy alalajien eriasteisia välimuotoja, jotka pystyvät lisääntymään kummankin alalajin tyypillisten edustajien kanssa. Esimerkkinä tästä on västäräkki, jonka kaksi eurooppalaista muotoa pariutuvat keskenään manner-Euroopan länsirannikolla"
http://fi.wikipedia.org/wiki/Alalaji
Todisteista jo tulikin sanottua. Pistäpä yksikin luonnontieteellisessä journalissa (molekyylibiologian tms. yleisesti ottaen ihmisen evoluutiobiologian alan) julkaistu tutkimus joka osoittaa että maailmasta löytyvät ne tutut wanhat rodut (kaukasidi, negroidi, mongoloidi tms.).