Leipäthread

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Tipra
  • Aloitettu Aloitettu
leipä on ihan perseestä. Noit ruispaloi ehkä päiväs 1 pala seki vaa et saa vähä prodee juustosta ja leikkeleistä.

No en minäkään mitään ruispaloja tuon enempää voi päivässä syödä. Oikeata ruisleipää sen pitää olla. Ja mättöpäivänä sitten kevyesti paahdettuja paahtoleipia hillolla.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Normipäivänä 0 palaa. Joskus harvoin näkkäri jonkun hyvän juustosiivun kanssa.
 
:offtopic: mutta sivuaa aihetta ruisleipä...

Ruisleipä on suosittua, jopa jonkinlaista kansallisravintoa, mutta ruista viljellään suomessa todella vähän suhteessa muihin viljoihin. Nyt laitetaan peliin kovat referenssit: S-ketjun propagandalehti Yhteishyvä tietää valistaa, että ruista viljellään Suomessa 32 kilohehtaarin alalla, kun taas ohraa pukkaa 550,1 tuhatta hehtaaria. (No, Yhteishyvä puolestaan oli kaivanut faktansa Maa-ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskuksen teoksesta.) Myös kauraa ja vehnää viljellään enemmän kuin ruista.

Meitin rukiit taitaa tulla pääasiassa Ruåttinmaalta eikä Pohjan lakeuksilta. Maataloutta ja kulttuuria tuetaan Suomessa runsaasti, mutta kansallisleivän raaka-aineen alkuperällä ei ole väliä. ;)

Sama se, pohjoista viljaa täällä taitetaan... :rock:
 
itellä tulee aina aamulla syötyy ruisleipää ja päiväl kans jonku verran ihan vaa et sais noita kuituja ja muutenki aina mahan täytteeks. yleesä menee se 4-6 palaa per päivä :thumbs:
 
söin leipää vähän yli 20v asti ja aina vitutti ku leipää ja leipää nyt menee varmaan 10 palaa vuodessa. :)
 
Jokaisella aterialla 2-3 palaa ruisleipää palvikinkulla, kurkulla ja tomaatilla!
Tekeekö se nyt sellaiset 7-9 palaa päivässä varmaankin!
 
Tällä hetkellä tulee syötyä pala silloin tällöin. Maistoin tuossa taannoin tosi hyvää ruisleipää mutten kuolemakseniinkaan muista mitä se oli nimeltään. Sitä voisin intoutua syömään enemmänkin.
 
Leipää menee, ruista ja muutakin. Ihan valkosta ranskanpullaa en syö kun ei se maistu miltään. Mutta semmosia kaura ja sekaleipiä juu. Jälkiuunileipä on ihan parasta. Paksuhkon margariinikerroksen ja eedamin kanssa. Ja tomaatin. Montakohan palaa menis päivässä... Jos aamupalana on puuroo niin 3-5 palaa, jos aamullakin menee leipää niin sitten ehkä 6-7.
 
Hyvälaatuinen ruisleipä on mukavaa mutusteltavaa ja siten kiva tapa nauttia pitkiä hiilareita. Ja sitä ei tarvitse kokata. On se ihan jeesjuttu. Melkein kuin pilde. :piis:
 
vähän vitsin tynkää tähän leivän keskelle...

Mitä ihmissyöjä söi aamiaiseksi?


-Pari reissumiestä ;)


aika puujalka mut ei sen väliä :thumbs:
 
Tällä hetkellä tulee syötyä pala silloin tällöin. Maistoin tuossa taannoin tosi hyvää ruisleipää mutten kuolemakseniinkaan muista mitä se oli nimeltään. Sitä voisin intoutua syömään enemmänkin.

Olisko ollu eemeliä ihan sika hyvää ruisleipää:rock:
 
omia favoriitteja on tosi rukiinen, ruispalat, ruissydämet ja Moro! -ruisleipä. En muista milloin viimeksi söin mutta yks tosi hyvä on kans toi Real-leipä.;)
 
Treadiä selatessa moni tuntuu turvautuvan leivän suhteen Vaasan ruispaloihin, kuten myös allekirjoittanut. Ainoa huonopuoli kyseisissä leivissä IMO on se että parin päivän päästä siitä kun ne on kiikuttanut tuoreena kaupasta kotiin, ne tuntuvat jo kovilta ja ei niin tuoreilta. Ne joita kyseinen ominaisuus häiritsee (minun lisäkseni) kokeilkaas niin että käytätte leipää muutaman sekunnin ajan mikrossa tai vaihtoehtoisesti paahtimessa ja Volá, teillä on taas uunituoretta ruisleipää! Ei mene niinkään paljon leipää hukkaan ku hampaat ei pysty viimeisiin paloihin mitä pussissa on.
 
Treadiä selatessa moni tuntuu turvautuvan leivän suhteen Vaasan ruispaloihin, kuten myös allekirjoittanut. Ainoa huonopuoli kyseisissä leivissä IMO on se että parin päivän päästä siitä kun ne on kiikuttanut tuoreena kaupasta kotiin, ne tuntuvat jo kovilta ja ei niin tuoreilta. Ne joita kyseinen ominaisuus häiritsee (minun lisäkseni) kokeilkaas niin että käytätte leipää muutaman sekunnin ajan mikrossa tai vaihtoehtoisesti paahtimessa ja Volá, teillä on taas uunituoretta ruisleipää! Ei mene niinkään paljon leipää hukkaan ku hampaat ei pysty viimeisiin paloihin mitä pussissa on.

juu, mut mikrossa on se vaara, että leipä hikoilee ja lopputulos on märkä. sen takia mieluummin paahdan, ja pakastetunki leivän mieluummin paahtimessa kypsennän.
Huomasin muuten vasta, että s-ryhmälle oli tullu halpaversio ruispaloista: oisko ollu 1,2€ se 12 leivän pakkaus! (luultavasti siis joko sitä vaasan ruispala tai reilu -ruispalaleipää vastaava tuote--> hyvä maku!)
 
Treadiä selatessa moni tuntuu turvautuvan leivän suhteen Vaasan ruispaloihin, kuten myös allekirjoittanut. Ainoa huonopuoli kyseisissä leivissä IMO on se että parin päivän päästä siitä kun ne on kiikuttanut tuoreena kaupasta kotiin, ne tuntuvat jo kovilta ja ei niin tuoreilta. Ne joita kyseinen ominaisuus häiritsee (minun lisäkseni) kokeilkaas niin että käytätte leipää muutaman sekunnin ajan mikrossa tai vaihtoehtoisesti paahtimessa ja Volá, teillä on taas uunituoretta ruisleipää! Ei mene niinkään paljon leipää hukkaan ku hampaat ei pysty viimeisiin paloihin mitä pussissa on.
Itse paahdan ruispalat/puikulat lähes poikkeuksetta, paahdettuna imo paljon parempaa. Lämpimän ruoan kanssa syön kyllä mieluummin paahtamattomana, erityisesti keittojen kanssa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom