Leipäthread

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Tipra
  • Aloitettu Aloitettu
http://www.vaasan.com/public/fi/01_tuotteet/02_tummat/index.jsp?tt_view=12097
ImageDownloadServlet


:kuola:

Vastaava kaura on kans hyvä!!
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Lähinnä ruisleipää tulee syötyä, välillä myös jotain kauraleipää tai vastaavaa "tummaa" vaaleaa leipää. Yliopiston ruokaloissa saa ihan hyvää leipää ja sitä tulee aina muutama pala syötyä.
 
Maalaisruislimppu tai joku semmonen. Aika pieniä paloja ja hyviä.

Uotilan? Minäkin syön tätä, koska se on hiivatonta. Vanha pussi tämän näköinen:

viewimage.php


Myös Salosen ruisreikäleipä on hyvää.

Ruisreikaleipa.jpg


Jos joskus harvoin syön muuta kuin ruisleipää, niin näitä Samsaran luomuleipiä, joista ainakin grahamvuoka on hiivaton. Tuo ruisvuoka on myös erittäin hyvää.
 
Yleensä jotain runsaskuituista ruisleipää. On vaan sellainen ongelma, että aamuisin ruokahalu ei ole vielä viiden aikaan parhaimmillaan, ja jollain tavalla kyllästyy tietyn ajan kuluttua jos aina syö samaa. Nyt on sellainen kausi, että syön kokojyväpaahtoleipää jonka päälle laitan "mikromunia". Nämä mikromunat teen siis mikrossa, sellaisessa matalassa neliskanttisessa pakasterasiassa, joka on juuri sopivan kokoinen yhdelle munalle kerrallaan. Nopeaa ja helppoa! Ja koska niistä munista tulee neliön mallisia, niin siksi juuri se paahtoleipä.. Loogista? Ärsyttää jos se muna roikkuu leipäviipaleen yli, enkä jaksa alkaa veistelemään sitä oikean malliseksi.:D
Millä tehoilla mikromunaa valmistatte.....itselläni räjähtelee ja roiskuu ympäriinsä yleensä munat mikrossa.
 
Leipä on hanurista :( Vaatii aina kyytipojaksi joko levitettä, juustoa, kinkkua tai metukkaa tai kaikkia edellämainittuja. Jos yrittää vähän välttää hiilari+rasva - komboja niin on vaikee pitää ruokavaliossa. Tämä siis oma mielipide, toiset toki vetelee paljaanakin :) Jos jotain leipää tulee syötyä niin jälkuunipalat on roxors your boxors.
 
Millä tehoilla mikromunaa valmistatte.....itselläni räjähtelee ja roiskuu ympäriinsä yleensä munat mikrossa.
Arvasin että tähän tulee kommenttia.:D Se on tekniikkalaji.;)

Näin:
Täydellä teholla, ensin max 15 sekuntia (meidän mikro ei tosin ole kovin tehokas..), sitten rikotaan keltuainen ja sekoitetaan muutenkin. Tässä vaiheessa munan pitäisi olla vain hitusen hyytynyt, keltuainen ei ollenkaan. Sitten uudestaan päälle, parikymmentä sekuntia ja tarkistus, jos ei ole kokonaan hyytynyt niin vielä muutama sekunti päälle. That's it! Ai niin, olen laittanut nokareen (n. 3g?) margariinia myös mukaan. En tiedä onko siitä muuta iloa, mutta ainakin maistuu paremmalle ja lähtee hyvin irti astiasta.
 
Ruispuikuloita tulee pääosin syötyä. Kannattaa huomata että kaikki (ulkonäöltään) vaalea leipä ei ole pahasta, esimerkiksi kun katsoin eräänlaisen kauraleivän ravintosisältöä, niin proteiinia oli reilusti tuplamäärä ruisleipään verrattuna. Myös kyseisenlaisissa leivissä olevat kuidut, jyvät jne. eivät varmasti ole pahaksi. Tietysti täysin vaalea pullamössö on sitten eri juttu.
 
Leipä on hanurista :( Vaatii aina kyytipojaksi joko levitettä, juustoa, kinkkua tai metukkaa tai kaikkia edellämainittuja. Jos yrittää vähän välttää hiilari+rasva - komboja niin on vaikee pitää ruokavaliossa. Tämä siis oma mielipide, toiset toki vetelee paljaanakin :) Jos jotain leipää tulee syötyä niin jälkuunipalat on roxors your boxors.

Siis täh? Jos ei syö perunaa, riisiä ym. paljon hiilareita sisältävää, niin miksi leipää ei sais/vois syödä. Kyllähän nyt hiilareitakin on saatava. Ruisleipää kuitenkin tarvitaan muuhunkin ja itse laitan leivän päälle reilusti vähärasvaista juustoa ja kinkkua, levitettä, kurkkua, tomaattia jne.
 
Oon kuullut, että kauppojen hyllystä saisi jotain "ruispalaseosta" eli mixin sekaan lisätään vesi ja sitten pellille ja uuniin, niin tulee sellaisia ruispalojen tapaisia leipiä. Kovasti kehui entinen luokkakaveri, en vaan muista mitä se oli.
 
Ruisleipää ehkä 60-70% leivistä mitä syön. Sitä yleensä mut välillä myös vaaleata leipää. Noin 15 palaa leipää tulee päivittäin syötyä.
 
Paahtimessa suht suurella teholla paahdettu Reissumies ja väliin kevyttä goudaa (Salaneuvos 15% esim.) sekä kevytleikkelettä, mieluiten Saarioisten Kultabroileria.

Syön tuota ~ päivittäin, eikä kyllästymisestä ole tietoakaan.
 
Ruispaloja, ja jotai tummempaa paahtoleipää mis kuitua jotain 6-7% Vanhaa ruisleipää on kllä ikävä järsiä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom