Leipäthread

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Tipra
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
pitää laittaa lisää omia herkkuleipiä:

2 pyöreää pikkurieskaa (mitä lie merkkiä)
toisen päälle pestoa + tomaattisiivuja + mozzarellasiivuja + tuoretta basilikaa
(+ kalkkunaleikettä jos lihaisamman tahtoo)
sitten kansi päälle ja mikroon niin että juusto ja tomaatit pehmenee ja lämpiää mutta ei sula.

aika yksinkertainen, mutta hyvä. ja kylmänä maistuu myös..

ja toinen leipägrilliohje:
2 ruispaahtista, ruohosipulituorejuustoa (molempiin paloihin), väliin kalkkunaleike, cheddar -sulatejuustosiivu, toinen kalkkunaleike. grilliin vain niin että tulee rapea ja juusto sulaa.

ja 100% ruisleipä on hyvää, samoin jälkiuunipalat
 
Uusin lempparileipäni on Vaasan tumma Kuitukunkku.

Energiaa 180 kcal / 100g
Proteiinia 12 g
Hiilih. 28 g
Rasvaa 2,1 g
Kuitua 18 g
Natriumia 0,4 g

Leivän viljasta 74% ruista
 
Uusin lempparileipäni on Vaasan tumma Kuitukunkku.

Energiaa 180 kcal / 100g
Proteiinia 12 g
Hiilih. 28 g
Rasvaa 2,1 g
Kuitua 18 g
Natriumia 0,4 g

Leivän viljasta 74% ruista
Onko toi muuten hyvää? Mulla on tota pakkasessa, mutta en oo maistanu. Toi parempi puolisko sitä on vaan mussuttanut enkä ole muistanut kysyä miltä se maistuu.
 
Vaaleaa leipää ei tule syötyä koskaan. Ruispaloja kotona syön.. Ja muutoin sitä ruisleipää mitä milloinkin sattuu saativilla olevan.
 
Vedän yleensä jotaan jälkiuuni 100% ruisleipää. Katon aina ravintosisällöt tosi tarkkaan. Välil menee kaupas liianki kauan ku vertailee niit keskenään. Mut siis mitö ihmettä! toi kuitukunkku. aivan mahtipontinen revintosisältö. Nyt jos se viel on hyvää nii vähän rupeen sitä mättämää :eek::thumbs:
 
Kyllä tuo tumma kuitukunkku on hyvää! Se on tosiaan semmonen melko pehmeä ja kosteahko leipä. :) Jälkiuunipalat ja Vaasan 100% ruis suosikkeja. Ruispaloihin kerkesin vuosien syömisen jälkeen vähän kyllästyä.
 
Onko toi muuten hyvää? Mulla on tota pakkasessa, mutta en oo maistanu. Toi parempi puolisko sitä on vaan mussuttanut enkä ole muistanut kysyä miltä se maistuu.

Tuossa leivässä on parasta, että se itseasiassa maistuu tosi hyvälle! Siinä on sellainen rukiinen maku ja rakenne on sopivan kostea, ei ole kuivakka.

Eilen ostin täyden pussillisen ja mies tuli illalla kotiin. Aamulla oli enää muutama leipä pussissa jäljellä. Oli kuulema niin hyvää, että piti käydä yölläkin syömässä :) Ja hän maistoi tuota eka kertaa. Suosittelen lämpimästi kyllä!

Yksi hyvä puoli on myös alhainen kalorimäärä verrattuna noihin muihin samantyylisiin leipiin. Ja jos leipää tulee syötyä enemmänkin, niin neljästä palasta tulee päivän kuitutarve täytettyä.
 
Leipää läpeen?

Kuinka paljon teillä menee leipää päivisin?
Itellä kuluu jotain 8-10 palaa, onks teidän mielestä liian paljon?
 
No hmmm. Sellanen 5-8 palaa varmaan menee päivässä, juustoineen ja metukoineen. Yleisimmin ruisleipää, mut vaaleetakin tulee käytettyä
 
1 - 2 siivua itse tehtyä lesenäkkäriä lähinnä kuidun saannin takaamiseksi, tuhdeilla päällysteillä.

Kai se paljonko on paljon riippuu ihan kulutuksesta ja muusta safkaamisesta.
 
Lähinnä Elosen 100-prosenttista reikäleipää ja Oululaisen Reissumiestä tulee syötyä...molemmissa on hyvä hintalaatusuhde...vaikka tuossa reissarissa onkin myös vehnäjauhoja.

Näitä kyseisiä tuotteita menee ehkä pari pakettia viikossa.

Jälkiuunileipä olis meikäläisen ehdoton ykkösvaihtoehto, mutta kun se tuppaa olemaan sitten astetta kalliimpaa.

Näkkäri on halpaa, mutta sitä mä en jotenkin jaksa rouskuttaa.

Mulla on toi leivän syönti melko kausiluontoista. Joskus voi mennä parikin viikkoa ilman että syön palaakaan leipää. Joskus sitten voi mennä useampi paketti viikossa.

Kunnon leipä nousee arvoon arvaamattomaan esim. pitkien koulupäivien aikana tai jos on muuten vaan jossain tuolla tien päällä tms. reissussa. Eväsleivät kunnon täytteillä ovat todellinen taivaan lahja silloin kun lämmintä ateriaa ei ole käden ulottuvilla.
 
Vaasan ruispaloja paahdettuna 2 kpl aamulla med bonjour -ruohosipulilevite und kalkkunaleike :kuola:
 
eilen juuri koitin laskeskella vähän talousjakaumaa, kuukautta kohti ei jää vuokran ja salin jälkeen paljon käteen. ainakin kuluneella viikolla leipää meni paljon koska ei tullut kokkailtua. Vaihtelu virkistää, mut erittäin harvoin tulee ostettua muuta kuin ruisleipää. Tällä hetkellä suosikkina on reissumies, mietin et pitääkö käydä kuun loppuun mennessä ostaan pakkaseen alepasta ku 70snt/ pakkaus:rolleyes: *sentin venyttäjä
 
leipä on ihan perseestä. Noit ruispaloi ehkä päiväs 1 pala seki vaa et saa vähä prodee juustosta ja leikkeleistä.
 
leipä on ihan perseestä. Noit ruispaloi ehkä päiväs 1 pala seki vaa et saa vähä prodee juustosta ja leikkeleistä.
Eikö niitä sitten voi syödä ilman leipää, jos leipä on perseestä?

Hiilaripäivänä(eli aika usein, kun lipsuu) syön ruisleipää niin paljon kun jaksan.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom