Lajin valinta

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Kiinnostaisi aloittaa joku vasta-alkajalle sopiva, monipuolinen ja edes jossain määrin käytännönläheinen kamppailu/itsepuolustuslaji jossa oppisi lyömään, potkimaan ja tekemään heittoja ja lukkoja jne.
samalla kehittäisi voimaa, liikuvuutta, vartalonhallintaa yleisesti ym.
Kwan nyom hapkido helsinki martial art centerissä kuulostaisi hyvältä vaihtoehdolta, ja toinen mikä vaikutti hyvältä oli hokytoryu jujutsu helsingin jujutsuklubilla, olisi lisäksi aika edullinen verrattuna moniin seuroihin mikä olisi tärkeää.
Voisiko joku kertoa vähän vastaako nämä lajit yhtään toiveitani, millaista noissa treeneissä on käytönnössä, pääseekö sparraamaan, millaista porukkaa noissa käy....
Vai olisiko joku ihan muu laji mulle ylivoimaisesti parempi.
 
Ehkä tuo hokutoryu on noista kahdesta parempi kun itsepuolustusta ja sparria toivot.

Meillä sparrattiin runsaasti ja KOVAA. Sano sensei että hesassa sparrataan vielä enemmän ja kaipa se pitää paikkansa, siellähän pitää päätä lajin isä, Auvo Niiniketo.

Lajitreenit vaihteli aina kerrasta ja vetäjästä riippuen;

1. Alkulämmöt = hölkkää, koordinaatioliikkeitä, vähän lihaskuntoa, venyttelyä , pystysparria, mattopainia, ukemeita
Ydintreenit = vyökoetekniikkaa / muuta tekniikkaa / mattotekniikkaa joskus / sparria /
Lopputreenit = randoria / venyttelyä, matto- tai muuta sparria....

No parhaiten se selviää menemällä sinne - ihan oman mielen mukaan :)

Peruskurssilla on kyllä löysempää mutta sit kun on keltanen vyö niin alkaa koventumaan treenit.

Onhan sitten nämä kravmagat ja defendot, ei näistä pahemmin kokemusta.
 
Mua kiinnostais nyt aloittaa joku uusi harrastus saleilun ohella. mahdollisuudet olisivat judo, ju-jutsu, karate ja han moo do. Osaisko joku asiantunteva kertoa lyhyesti ja ytimekkäästi karkeimmat erot noiden eri lajien välillä? Voisin googlettaa juu, mutta tulee niin pitkät sepustukset eri koulukunnista sunmuista, että mulla menee pää ihan sekaisin.
 
judossa, ju-jutsussa ja karatessa on vielä lajien sisälläkin niin paljon eri koulukuntia että karkeana erotuksena vois sanoo

judo: heittoja ja sidontoja
karate: potkuja ja lyöntejä
jujutsu(hokutoryu): kaikkea näitä, enemmän itsepuolustukseen painottuva.
 
Elikkäs jälleen tämmönen tyhmä kysymys että pitääkö vapaa ottelussa olla hammassuojat ylähampaille vai hammassuojat jotka on molemmille hampaille tarkotettu?
 
Jos haluaa oikeasti hyvät hammassuojat, niin kannattaa käväistä hammasteknikon juttusilla. Itse kävin teettämässä tuollaisella, sen jälkeen kun tehtiin astetta hintavampaa hammasremonttia. Hintaa tuli n.200eskoa, mutta sopiipa suuhun kuin valettu... Johtuu varmaan siitä, että nuita varten hampaista otetaan valut ja tuo suoja tehdään niiden perusteella sitten purentaan sopivaksi.
 
Lajivalinnan parissa edelleen painintaa tuntuu olevan.. Mikähän olisi hyvä itsepuollustuslaji kun ikää on tuo 20vuotta jo.. Pidempi aikainen uintitausta löytyy mutta uinti ei ole sytyttänyt enään vuosiin.. Talvella todettiin polvessa nivelkuluma.. Seurausta aiemmasta patella murtumasta.. Kummiskin lajin pitäisi olla haastava ja motivoiva.. Pitempään olen kickboxingia pohtinut, mutta se jäänee pois vaihtoehdoista.. Kaikenlaiset teknisesti haastavat kamppailulajit ovat aina kiehtoneet..
Nytkun lopultakin on nuo polvivaivat sinänsä voitettu olisi aika kokeilla jotain uutta lajia ja jokin itp laji tuntuisi luontevalta.. Mutta mikä se todellisuudessa voisi olla?
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Han Moo Do :-)

Lajista löytyy lyöntejä, potkuja, heittoja, taklauksia, lukkoja, nunchakut, miekka, keppi, kaatumistekniikat, paini (ei mielestäni kovin paljoa), murskaus, ottelut ja TIETENKIN lihaskunto & venyttely (jäiköhän jotain mainitsematta?).

Itse olen harrastanut ko. lajia n. puoli vuotta (lyhyen aikaa siis), joten voin kertoa vähän omaa mielipidettäni lajista.


Harjoitusten alussa venytellään ja lämmitellään vähäisen (pyöritellään ranteita, niskaa, kyynerpäitä, polvia, venytellään vähän nilkkoja yms.) ja sitten seuraa varsinainen alkulämmittely. Esimerkiksi juostaan salia ympäri ja tehdään erinäisiä harjoituksia (käsi maahan huudosta, ympäripyörähdys, nopeusharjoitus yms.) Tämän jälkeen seuraa lihaskunto-osio. Yleisimpiä lihaskuntoharjoituksia ovat punnerrukset, selkä, siltapunnerrus, kylki- ja vatsalihakset. Montako niitä tehdään riippuu vetäjästä (20, 30, 50, 60..?). Lihaskuntoharjoitukset tehdään joko ns. "nopeasti" tai "hitaasti", eli jos nopeasti -> kaikki tehdään putkeen, jos hitaasti -> 1 lihaskunto -> 1 venytys -> 1 lihaskunto -> 1 venytys jne.

Ketään ei tietenkään pakoteta tekemään enempää kuin itselle on mahdollista!! Jos vetäjä sanoo, että 100 jokaista liikettä ja itse saat tehtyä esim. 20 kaikkia, niin se riittää! Ajan kanssa kunto kasvaa ja jaksaa tehä enemmän (voin omasta kokemuksesta sanoa!)

Mainittakoon vielä, että mustan vyön kokeessa on lihaskuntotesti. Kopioin seuraavan pätkän Lieksan Han Moo Do:n kotisivuilta (http://www.geocities.com/lieksanhanmoodo/hanmoodo.html#mustanvyonkoe):

"Mustan vyön vaatimukset

Kuntotesti

1.koe

Linkkuveitsi 300
Kylkinosto 200
Punnerrukset 150
Selkälihakset 500
Silta 200
Niskalihakset eteenpäin 150
Niskalihakset taaksepäin 200
Kuminauhavedot eteen 150
Kuminauhavedot sivuttain 150
Kyykkyliikkeet 1500
Hypyt jalat rintaan 150
Hypyt sivuttain toisen yli 1000
Juoksu 3 km/11 min
Juoksu 10 km/50 min

Toinen (lopullinen)testi suoritetaan 2 vuoden kuluttua ensimmäisestä. Toisessa kokeessa tarkoituksena on parantaa 1. kerrasta (tai ei voi saavuttaa 2.dania). Ennen 2.dania täytyy juosta 20km, 30km, 40km ja 50km (aika rajoja ei ole asetettu). Lisäksi 1.danin kokeeseen kuuluu rentoutusharjoitukset eli spagaati ja sivuspagaati pitää saada (ei voi saavuttaa 2.dania ilman rentoutuksen ymmärtämistä). Toisen testin suoritettuaan harrastaja on osoittanut olevansa valmis siirtymään seuraavalle tasolle eli 2.danille (Tässä tulee muistaa, että 2.dan vaatimuksiin kuuluu kunnon lisäksi paljon muuta).

Askeleet
Perusaskeleet
Potkut
Putoamistekniikat
Itsepuolustus
Heittotekniikat
Nunchaku-perustekniikka
Keppitekniikat, 3 liikettä ja ottelu
Miekkatekniikat, 2 liikesarjaa
Murskaus
Moodo-ajattelu
Korealainen sanasto "

En mene vannomaan tekstin paikkaansa pitävyyttä, mutta se varmaan antaa jonkinlaista osviittaa.


Tämän jälkeen sitten aloitetaan harjoittelemaan eri tekniikoita. Perustekniikoita, mitä opetellaan, ovat esim. otteluasento, lyönti (ihan peruslyönti), etupotku, työntävä etupotku, sivupotku, kiertopotku, takapotku, takakiertopotku, otteluasennossa liikkuminen, väistäminen, suojaaminen, potkun palautus, lyönnin palautus, vastatekniikka (vastustaja potkaisee, mitä teen?) jne. Kaikkia ei tietenkään opeteta yhden eikä kahden eikä kolmenkaan viikon aikana. Näyttäminen on eri asia kuin opettaminen. Opettelu kestää niin kauan kuin harrastat lajia.

Treenit eivät ole sellaiset, että kun sinulle näytetään esimerkiksi joku potku kerran ja sinun pitää osata se. Ei todellakaan. Sitten kun olet potkinut etupotkua 1000 kertaa, niin olet jo ehkä pääsemässä jyvälle, että miten se potku oikeasti menee. Mielessäsi osaat kuvitella sen oikeaoppisesti, mutta sitten fyysisesti potku ei ole se ns. oikeaoppinen. Mikä auttaa? Pitkäaikainen harjoittelu tietenkin! Ei välttämättä uskoisi, mutta em. potkut eivät todellakaan ole mitään helppoja potkuja vaikka joku niin saattaisi luullakkin. Kaikki tekniikat vaativat paljon harjoittelua (oli se mikä tahansa, vaikka ihan peruslyönti). Kun toistat tiettyä asiaa 10 000 kertaa, niin sitten se alkaa ehkä jo tulemaan ihan luonnosta (eikä sittenkään vielä "oikein").

Tämä saarnaus koskee siis ihan mitä tahansa lajia. Potku kuin potku ihan missä tahansa lajissa kestää pitkään ennen kuin sen "osaa". Koska aina löytyy parannettavaa.

Lihaskuntotestit, lämmittelyt ja venyttelyt eivät sitten AINA ole samanlaisia ja samassa järjestyksessä. Tämäkin asia riippuu niin paljon vetäjästä. Joskus jätetään joku liike välistä ja tehdään toinen ns. uusi liike sen sijasta. Punnerrukset eivät välttämättä aina ole niitä "tavallisia" punnerruksia, vaan voi olla kreikkalaisia punnerruksia (mielestäni sen nimi on kreikkalainen) jne. Ja tietty se, että miten paljon tiettyä asiaa harjoitellaan, niin sekin riippuu paljolti vetäjästä. Toisella saattaa olla enemmän painia harjoituksissa, toisilla esim lukkotekniikoita. Mutta luulisin, että aika "fifty-fifty":llä mennään.


Kaikki harrastajat, joita olen tavannut, ovat olleet poikkeuksetta todella mukavia. Ylempi vöisiä ei tarvitse pelätä, kaikki on oikeasti rentoa porukkaa. Mukava treenata kivassa ilmapiirissä. :-)

Mitähän muuta? Hmm. Ei kai muuta kuin, että kokeilemaan!

Ps. Han Moo Do:n alkeiskursseja alkaa nyt syksyllä (osa on varmaan alkanut jo, ja osa alkaa kohta). Jos omalla paikkakunnallasi oleva alkeiskurssi on jo alkanut, niin kannattaa olla yhteydessä vetäjään ja kysyä asiasta, että voiko sinne vielä tulla (enpä usko, että vaikka kurssi olisi alkanut 2 viikkoa sitten, niin se olisi mikään este).
 
Aika samanlaisesti menee venyttelyt ja alkulämmöt täälläkin! =), näin alussa tuppaa huonokuntoisemmalla olla aika rankkaa mut kyl se siit lähtee sit.
 
Kuulostaa vallan mukavalta.. Mutta mitenhän tuo polven nivelkuluma vaikuttaa treenaukseen? Jossain määrin joutuu kumminkin varomaan tuota polvea eikä kontillaan olokaan mitään nautintoa ole..
 
Kuulostaa vallan mukavalta.. Mutta mitenhän tuo polven nivelkuluma vaikuttaa treenaukseen? Jossain määrin joutuu kumminkin varomaan tuota polvea eikä kontillaan olokaan mitään nautintoa ole..

Se ei pelkästään kuulosta, vaan se myös ON mukavaa. :-)

Rajoittaako tuo polvesi nivelkuluma sinun normaalia päivääsi millään tavalla? Taipuuko/toimiiko polvesi ns. "oikein"? Mihinkään sinua ei pakoteta, vaan sillä mennään mihin olet itse kykenevä. Aina kannattaa mainita vetäjälle, jos sinulla on jokin ns. vaiva, kuten sinun tapauksessa polvesi nivelkuluma, tai jos olet vaikka murtanut kätesi, tai ihan mitä tahansa.

Oma mielipiteeni: Oli se laji sitten Karate, Taekwondo, BJJ, Judo tai Han Moo Do, tai ihan mikä tahansa niin yhtä suurella todennäköisyydellä SAATAT satuttaa itseäsi.
 
Se ei pelkästään kuulosta, vaan se myös ON mukavaa. :-)

Rajoittaako tuo polvesi nivelkuluma sinun normaalia päivääsi millään tavalla? Taipuuko/toimiiko polvesi ns. "oikein"? Mihinkään sinua ei pakoteta, vaan sillä mennään mihin olet itse kykenevä. Aina kannattaa mainita vetäjälle, jos sinulla on jokin ns. vaiva, kuten sinun tapauksessa polvesi nivelkuluma, tai jos olet vaikka murtanut kätesi, tai ihan mitä tahansa.

Oma mielipiteeni: Oli se laji sitten Karate, Taekwondo, BJJ, Judo tai Han Moo Do, tai ihan mikä tahansa niin yhtä suurella todennäköisyydellä SAATAT satuttaa itseäsi.

Vahinkojahan sattuu arkielämässäkin. Mutta lähtökohtana jos pitää sitä että kaikki liikunta on kumminkin hyvästä. Liikkuvuus rajoitteita tuon polven kanssa ei ole.. Kyllähän se perkeleen kipeetä pari kertaa on tehnyt, kun olen onnistunut liukastumaan. Niin että toi loukkaantunut polvi on taittunut perseen alle.. Mutta muutenpa tuosta ei haittaa arkisin ole ollut.. Liikkuvuudet täydet tuosta huolimatta..
 
Juu, vahinkoja sattuu kaikkialla.

Mainittakoon vielä pari asiaa tässä välissä, kun kerran muistui mieleen. Harrastaessasi sinulla täytyy myös maksaa lisenssi (vakuutuksellinen tai vakuutukseton). Jos olen oikein ymmärtänyt, niin vakuutuksellinen lisenssi kattaa kaikki vammat (treeneissä ja kissoissa. en ole ihan varma kattaako se esim. matkan kotoasi treenipaikalle, koska en saa aukaistua lisenssiehtoja). Jos hankit vakuutuksettoman lisenssin, niin se kattaa treeneissä aiheutuneet vammat ja haaverit, mutta jos otat vakuutuksettoman lisenssin, niin silloin et voi osallistua kilpailuihin. Alkeiskurssihintaan mielestäni sisältyy myös tuo vakuutus ja alkeiskurssille ei tarvitse maksaa lisenssiä. En mene vannomaan tämän kappaleen tekstien paikkaansapitävyydestä mitään, koska en tosiaankaan saanut avattua sitä lisenssiehtotiedostoa. Mutta esim. Lohjan Han Moo Do:n sivuilla mainitaan näin "Muistakaa, että lisenssi ja vakuutus ovat pakollisia jokaiselle harrastajalle!". Asia kannattaa tarkastaa vaikka alkeiskurssin vetäjältä, joka tietää asiasta "hieman" paremmin kuin meikäläinen. (-:

Lajissa on myös ns. leirejä, joissa opetellaan jotain tiettyä asiaa (esim. murskausleiri, keppileiri, sääntöleiri, vastatekniikka 1, vastatekniikka 2, itsepuolustus 1 jne.) Leirit pitää yleensä joko Young Suk (8. Dan musta vyö) tai Inseong Hwang (6. Dan musta vyö).


Jos se polvi ei kerran rajoita liikkumista, niin sitten vain alkeiskurssille! ;)
 
Täytynee ruveta selvittelemään mitä täältä keminstä löytyy.. Kun vasta pariviikkoa olen täällä asunut.. Mutta olisi hyvä jotain harrastetoimintaa kehitellä.. Ettei kotosalla jämähdä.
 
Itellä pitkään vapaaottelun aloittaminen kiinnostanut ja näin ilmoituksen että nyt tällä paikkakunnalla alkais alkeiskurssi ja harkitsen nyt sinne menemistä.

Ikää mulla on nyt 17 ja "bodaus" taustaa nyt on noin 2-3 vuotta eikä ole kamppailulajeista kokemusta ellei sitä lasketa että oon nuorin kolmesta veljeksestä. Sitä mietin että onko ikä liian "vanha" että vois ihan tosissaan ruveta kilpailumielessä harrastamaan vai pitääkö tyytyä pelkkään kuntoilumielessä harrastamiseen?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom