Lajin valinta

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Olen treenannut nyrkkeilyä vuoden, en ole vielä otellut. Olen aikuinen. Mitä eri vaihtoehtoja nyrkkeilyn treenaamiselle on Suomessa? Ymmärrän, ettei kaikilla paikkakunnilla ja seuroilla ole tarjolla kaikkea. Haluaisin kuitenkin kartoittaa kaikki vaihtoehdot.

- Onko mahdollista käydä yksilövalmennuksessa harvakseltaan? Osaatteko sanoa summittaista hintahaarukkaa?

- Miten sparrit on järjestetty? Onko saleilla yleisiä sparreja, joihin voi mennä, vai pitääkö löytää itselle sparrikaveri ja sopia hänen kanssaan? Mikä on vaadittu varustus, tai saako sen päättää itse / sopia sparrikaverin kanssa?

- Miten saleilla voi käydä treenaamassa? Pitääkö olla sovittu valmennus, vai voiko mennä omalla ajallakin?

- Mikä kaikki maksaa? Valmentajalle pitää maksaa tietenkin. Sitten on ymmärtääkseni kausimaksu, jäsenmaksu, vakuutus ja lisenssi. Mikä muu maksaa? Kausimaksu vaikuttaisi sisältävän nimenomaan kurssit. Kun en niille ole menossa, niin pitääkö se kuitenkin maksaa?

-Onko salien välillä isoja eroja vai ovatko vastaukset edellä mainittuihin kysymyksiin pääsääntöisesti samat? Entä onko saleja, joiden toiminta perustuu enemmän kursseihin, ja saleja, joiden toiminta perustuu yksilövalmennukseen? Onko saleja, joilla treenataan otteluita varten, ja saleja joilla ideana on lähinnä kuntonyrkkeily?

- Mitkä ovat vaatimukset, että pääsee ottamaan amatööriottelun? Entä näytösottelun?
 
Yleisimmin lienee niin, että seuralla on pieni jäsenmaksu ja korkeampi harjoitusmaksu, kausimaksu tms. joka siis oikeuttaa valmentajien ohjaamissa harjoituksissa käymiseen. Valmentajalle ei makseta tästä erikseen, vaan seura maksaa hänelle jos maksaa.

Treenit ovat ohjatut ja siellä tehdään paritekniikkaa, lyödään säkkejä, lyödään pistareita, sparrataan tai mitä valmentaja nyt katsookaan hyväksi. Voi olla esim. niin että tiettynä viikonpäivänä on säkkitreeni ja toisena sparritreeni, nämä ovat tapauskohtaisia. Jos sali on käytettävissä, niin omiakin treenejä voi usein sopia kaverien kanssa. Poikkeaviakin tapoja kyllä on, mutta tämä on yleisin.

Tarpeeksi rahaa lyömällä saa tietysti kenet tahansa ohjaamaan yksityistunteja, mutta tyypillisesti laskutus on 50-100 €/h. Lisenssi, vakuutus ja kilpailukirja pitää myös hankkia, mutta niitä ei makseta seuralle vaan liitolle.

Nuo kurssit ovat tyypillisesti asiakashankintakeino, jolla on helpompi saada uusia treenaajia ja opettaa heille perusasiat niin että pysyvät mukana jatkoryhmän treeneissä. Jos olet nyrkkeillyt vuoden, sellaiselle tuskin on tarvetta, vaan sinut kutsutaan jatkoryhmään suoraan.

On olemassa hyvin erilaisia saleja alkaen kuntonyrkkeilijöistä ja päätyen arvokisa- tai ammattilaismenestystä tavoitteleviin saleihin. Kilpanyrkkeilysali lienee nyt sellainen, mitä tässä haetaan. Kannattaa kysyä paikallisilta saleilta, millaista toimintaa heillä on.

Kilpailemiseen ei oikeastaan tarvita muuta kuin kilpailuasu, lisenssi, vakuutus, kilpailukirja ja edustettavan seuran suostumus.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom