Laadukkaimmat releet keittiöön

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mike
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Ketjun innoittamana ostin minäkin tuollaisen paistinpannun, ja tavoilleni uskollisesti sössin sen sisäänajon.

Milläs olette nuo hioneet, jos on projekti pitänyt aloittaa alusta? Näyttää hieman erilaiselta tuo -kake-:n paistinpannu, kuin tuo kotona oleva groteski keittiövälineen irvikuva.
 
Mä sain munia paistamalla sen pohjan kirkkaaksi :).

Eli kun munan jämät sai irti, ei ollut mitään muutakaan jäljellä.
 
Hyviä paistinpannuja saa lidlistä toisinaan.
Lähes kaikki paistinpannut ovat enemmän tai vähemmän kertakäyttökamaa poislukien hyvinhoidettu valurauta.
Paistinpannun elinikää pidentää se että käyttää kotona korkeintaan vitos lämmöllä ja ei polta ruokaa.
 
Mulla samat kuin solidilla

Ekalla polttokierroksella paloi muurikkasilavat pohjaa ja kunnolla, seuraavalla kerralla lämmittäessä, alkoi lastuina irtoilla... Pistin vesihiomapaperilla (360 karkeus) pohjan kirkkaaksi ja aloitin alusta. Ei se kuitenkaan oikein tunnu rasva palavan tuolleen oikean näköiseksi pohjaan kiinni. Keskeltä on kahden kiekan jälkeen melkein sellainen lämmitetyn metallin värinen pohja. En tiedä mistä johtuu, olisiko induktiossa liian kuuma vai kenties tuo silava.

Reunat on tuntunut jämähtävän sellaisen tumman ruskeaksi muutaman kerran jälkeen.
 
Tossa ei ilmeisesti tarvitsekaan välittää, jos nuo pinnat aluksi lähtee kävelemään.

Kyllä ne näköjään aina lähtee ja katselin videoita, joissa tyytyväisenä käyttävät osittain kirkkaita pannuja.

Otin omani käyttöön, kun en jaksanut enää polttaa ja poltaa, niin kyllä ne mustat lähti, mutta ei siihen ruoka silti tartu ja nyt näyttää, että tuohon pohjaan alkaa tulemaan sitä 'oikeaa' ja kestävää tummumista.

29289108140_fa8745d0d3_z.jpg


Eli sanoisin, että polttelee jotenkin ja rohkeasti käyttöön - ei kannata ilmeisesti välittää alkuun, miltä se näyttää, jos vaan ei ruoka tartu,
 
Laadukkain ja paras hankinta keittiöön on ehdottomasti Vitamix tehosekoitin. Tämä on ollut vajaan kahden vuoden aikana käytössä päivittäin ja sillä on tullut tehtyä varmasti noin 1000-1200 erilaista ateriaa. Smoothieita, keittoja, soseita, jäätelöä, raakakaukkuja sun muita. Kallis laite, mutta ei ole tarvinnut kertaakaan katua tätä ostosta :) Takuutakin on muistaakseni 7 vuotta joka kertoo laadusta jo jotain.
 

Liitteet

  • Vitamix.jpg
    Vitamix.jpg
    47 KB · Katsottu: 392
Mitäs mieltä porukka on noista Fiskarsin Hard Face-kannuista? Keittiössä muutama parikymmentä vuotta vanha kattila&pannu joissa teflonit lähteny kävelemään, emäntä on sitä mieltä että kyllä ne vielä kelpaa. Nyt ku on joulu ni ois hyvä mahollisuus salaa viskata vanhat vittuun ja kääriä uusia vermeitä lahjapapereihin ni pääsee tekee munakasta ehjillä pannuilla toivottavasti seuraavat kakskymmentä vuotta :)
 
Mitäs mieltä porukka on noista Fiskarsin Hard Face-kannuista? Keittiössä muutama parikymmentä vuotta vanha kattila&pannu joissa teflonit lähteny kävelemään, emäntä on sitä mieltä että kyllä ne vielä kelpaa. Nyt ku on joulu ni ois hyvä mahollisuus salaa viskata vanhat vittuun ja kääriä uusia vermeitä lahjapapereihin ni pääsee tekee munakasta ehjillä pannuilla toivottavasti seuraavat kakskymmentä vuotta :)

Meillä on kaikki Fiskartilta nykyään ja eipä ole yhdestäkään tuotteesta valittamista.
 
Kai niillä pärjää kun ei paremmasta tiedä.

Mutta itsellä esim Fiskarsin keittiöveitsiä aika mälli. Ovat vaan niin perkuleen kovaa terästä, että vaikea teroittaa verrattuna johonkin laadukkaampaan puukkoon.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Kai niillä pärjää kun ei paremmasta tiedä.

Mutta itsellä esim Fiskarsin keittiöveitsiä aika mälli. Ovat vaan niin perkuleen kovaa terästä, että vaikea teroittaa verrattuna johonkin laadukkaampaan puukkoon.

No jos on tietoa paremmista kattiloista ja pannuista niin kerro toki, siks kysyinkin kokemuksia noista Hard Face-vehkeistä että ostan muuta jos on huonoa sanottavaa tai parempia jollain tiedossa :D

Ja kyllä omat Fiskarsin veitset on terottunu ihan hyvin tuommosella Prismasta ostetulla vehkeellä, pannuja nyt ei onneks tartte terotella...
 
Itse kyllä ostaisin mieluummin victorinoxin veitsen kuin fiskarsin. Pysyy paremmin terässä. Näitä käytetään ammattikeittiöissä myös todella paljon.

Kotikäytössä veistä ei paljoa tarvitse teroittaa.
Riittää kun esim keraamisella tai timanttipuikolla välillä vetää pari vetäisyä niin pysyy terävänä todella pitkään.
Tämä vulkanuksen teroitin on myös todella pätevä jos puikon käyttö tuntuu hankalalta.

http://ultimathule.fi/fi/198-vulkanus-veitsenteroitin.html
 
Swiss Diamond on nyt kokeiltu. Ensimmäisen pannuun tuli alle vuodessa ja kevyellä käytöllä naarmuja sisäpinnan pohjaan vaikka pelkällä puu / muovilastalla tuli käänneltyä pihvejä ja kananmunia yms. Lisäksi kahva alkoi heilumaan kun pannua piti uunissa (jäähtyessä kahva palasi taas napakaksi) ja Valkoinen risti-merkki irtosi kahvasta 1/2 vuoden päästä käytön alusta. Pahin oli kuitenkin se että pannun pohja ei lämmennyt tasaisesti vaan toiselta reunalta selkeästi enemmän (tuli testattua useilla liesillä ja kaasullakin). Pannu meni takaisin maahantuojalle joka pahoitteli ja lähetti uuden.
Toinen pannu ollut nyt käytössä reilun vuoden ja kahva hölskyy pannun kuumentuessa ja sisäpinnan pohja naarmuilla (edelleenkin vain puu/muovilasta käytössä) ja nyt pieni palakin irronnut pohjasta. Molempia pannuja olen käyttänyt itse ja aina HETI käytön jälkeen pannun pessyt kuumalla vedellä ja sitten kuivannut ja sivellyt himpan verran ruokaöljyä pannun sisäpintaan.

Ei enää Swiss Diamondia.

Mistä porukat on hankkinu tuon rosteripaistinpannun en muista enää mistä hankin aikoinani rosterisen Wok-pannun se on mökillä pelittänyt loistavasti ja tummunut hyvin"Mitä mustempi Wokki sen parempi kokki".
 
Sivuutan aihetta paistinpannuista hieman toiseen suuntaan. Onko porukalla minkälaisia kokemuksia riisinkeittimistä?

Hyviä kokemuksia, oli obh Nordica ennen ja nyt clasulta halvempi eikä mitään valittamista kummastakaan. Pikkasen sahramia tai vaikka tikka masala mausteseosta veden sekaan niin jo riisin tuoksu on älyttömän hyvä! :) Kunhan vähintään ~120g laittaa riisiä kerralla niin ei sotkekkaan, pienemmillä määrillä tulee jostain syystä höyryreiästä pöydälle siivottavaa.
 
Obh nordican riisinkeitin poltti ainakin itsellä riisit pohjaan. Muistaakseni siinä oli joku juttu, ettei se jousi nostanut kulhoa tarpeeksi ylös valmistumisen jälkeen, niin sen takia riisit jumahti pohjaan. Jos joutuu riisinkeittimen kanssa kelloo käyttämään, niin mielestäni on sama keittää kattilalla.

Nyt tilasin tämmöisen setin: http://www.yumasia.co.uk/sakura-combo

Järettömän hintainen postikuluineen, mutta toivottavasti ois hyvä. Keraaminen kulho ja ties mitä ohjelmia. Itsellä on vanhan liiton hella, missä levyjen tehon säätö on mallia on/off, niin meni hermot.
 
Noita De Burer:eitä saa myös stokkalta. Pitänyt hakee kun käytettynä saatu Tefal korkkaa. Pinnoite ok, mutta pohja mutkalla :rolleyes:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom