• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Laadukkaimmat releet keittiöön

Liittynyt
6.7.2006
Viestejä
3 941
Ketjun innoittamana ostin minäkin tuollaisen paistinpannun, ja tavoilleni uskollisesti sössin sen sisäänajon.

Milläs olette nuo hioneet, jos on projekti pitänyt aloittaa alusta? Näyttää hieman erilaiselta tuo -kake-:n paistinpannu, kuin tuo kotona oleva groteski keittiövälineen irvikuva.
 

-kake-

urpo
VIP
Liittynyt
14.9.2011
Viestejä
861
Mä sain munia paistamalla sen pohjan kirkkaaksi :).

Eli kun munan jämät sai irti, ei ollut mitään muutakaan jäljellä.
 
Liittynyt
27.9.2006
Viestejä
53
Hyviä paistinpannuja saa lidlistä toisinaan.
Lähes kaikki paistinpannut ovat enemmän tai vähemmän kertakäyttökamaa poislukien hyvinhoidettu valurauta.
Paistinpannun elinikää pidentää se että käyttää kotona korkeintaan vitos lämmöllä ja ei polta ruokaa.
 
Liittynyt
14.1.2005
Viestejä
132
Mulla samat kuin solidilla

Ekalla polttokierroksella paloi muurikkasilavat pohjaa ja kunnolla, seuraavalla kerralla lämmittäessä, alkoi lastuina irtoilla... Pistin vesihiomapaperilla (360 karkeus) pohjan kirkkaaksi ja aloitin alusta. Ei se kuitenkaan oikein tunnu rasva palavan tuolleen oikean näköiseksi pohjaan kiinni. Keskeltä on kahden kiekan jälkeen melkein sellainen lämmitetyn metallin värinen pohja. En tiedä mistä johtuu, olisiko induktiossa liian kuuma vai kenties tuo silava.

Reunat on tuntunut jämähtävän sellaisen tumman ruskeaksi muutaman kerran jälkeen.
 

-kake-

urpo
VIP
Liittynyt
14.9.2011
Viestejä
861
Tossa ei ilmeisesti tarvitsekaan välittää, jos nuo pinnat aluksi lähtee kävelemään.

Kyllä ne näköjään aina lähtee ja katselin videoita, joissa tyytyväisenä käyttävät osittain kirkkaita pannuja.

Otin omani käyttöön, kun en jaksanut enää polttaa ja poltaa, niin kyllä ne mustat lähti, mutta ei siihen ruoka silti tartu ja nyt näyttää, että tuohon pohjaan alkaa tulemaan sitä 'oikeaa' ja kestävää tummumista.



Eli sanoisin, että polttelee jotenkin ja rohkeasti käyttöön - ei kannata ilmeisesti välittää alkuun, miltä se näyttää, jos vaan ei ruoka tartu,
 
Liittynyt
28.9.2007
Viestejä
1 232
Laadukkain ja paras hankinta keittiöön on ehdottomasti Vitamix tehosekoitin. Tämä on ollut vajaan kahden vuoden aikana käytössä päivittäin ja sillä on tullut tehtyä varmasti noin 1000-1200 erilaista ateriaa. Smoothieita, keittoja, soseita, jäätelöä, raakakaukkuja sun muita. Kallis laite, mutta ei ole tarvinnut kertaakaan katua tätä ostosta :) Takuutakin on muistaakseni 7 vuotta joka kertoo laadusta jo jotain.
 

Liitteet

Liittynyt
27.5.2004
Viestejä
1 513
Kaupunki
susirajalla
Mitäs mieltä porukka on noista Fiskarsin Hard Face-kannuista? Keittiössä muutama parikymmentä vuotta vanha kattila&pannu joissa teflonit lähteny kävelemään, emäntä on sitä mieltä että kyllä ne vielä kelpaa. Nyt ku on joulu ni ois hyvä mahollisuus salaa viskata vanhat vittuun ja kääriä uusia vermeitä lahjapapereihin ni pääsee tekee munakasta ehjillä pannuilla toivottavasti seuraavat kakskymmentä vuotta :)
 
Liittynyt
17.12.2016
Viestejä
88
Mitäs mieltä porukka on noista Fiskarsin Hard Face-kannuista? Keittiössä muutama parikymmentä vuotta vanha kattila&pannu joissa teflonit lähteny kävelemään, emäntä on sitä mieltä että kyllä ne vielä kelpaa. Nyt ku on joulu ni ois hyvä mahollisuus salaa viskata vanhat vittuun ja kääriä uusia vermeitä lahjapapereihin ni pääsee tekee munakasta ehjillä pannuilla toivottavasti seuraavat kakskymmentä vuotta :)
Meillä on kaikki Fiskartilta nykyään ja eipä ole yhdestäkään tuotteesta valittamista.
 
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
14 313
Kaupunki
Pirkanmaa
Kai niillä pärjää kun ei paremmasta tiedä.

Mutta itsellä esim Fiskarsin keittiöveitsiä aika mälli. Ovat vaan niin perkuleen kovaa terästä, että vaikea teroittaa verrattuna johonkin laadukkaampaan puukkoon.
 
Liittynyt
27.5.2004
Viestejä
1 513
Kaupunki
susirajalla
Kai niillä pärjää kun ei paremmasta tiedä.

Mutta itsellä esim Fiskarsin keittiöveitsiä aika mälli. Ovat vaan niin perkuleen kovaa terästä, että vaikea teroittaa verrattuna johonkin laadukkaampaan puukkoon.
No jos on tietoa paremmista kattiloista ja pannuista niin kerro toki, siks kysyinkin kokemuksia noista Hard Face-vehkeistä että ostan muuta jos on huonoa sanottavaa tai parempia jollain tiedossa :D

Ja kyllä omat Fiskarsin veitset on terottunu ihan hyvin tuommosella Prismasta ostetulla vehkeellä, pannuja nyt ei onneks tartte terotella...
 
Liittynyt
27.9.2006
Viestejä
53
Itse kyllä ostaisin mieluummin victorinoxin veitsen kuin fiskarsin. Pysyy paremmin terässä. Näitä käytetään ammattikeittiöissä myös todella paljon.

Kotikäytössä veistä ei paljoa tarvitse teroittaa.
Riittää kun esim keraamisella tai timanttipuikolla välillä vetää pari vetäisyä niin pysyy terävänä todella pitkään.
Tämä vulkanuksen teroitin on myös todella pätevä jos puikon käyttö tuntuu hankalalta.

http://ultimathule.fi/fi/198-vulkanus-veitsenteroitin.html
 
Liittynyt
18.2.2015
Viestejä
2 688
Swiss Diamond on nyt kokeiltu. Ensimmäisen pannuun tuli alle vuodessa ja kevyellä käytöllä naarmuja sisäpinnan pohjaan vaikka pelkällä puu / muovilastalla tuli käänneltyä pihvejä ja kananmunia yms. Lisäksi kahva alkoi heilumaan kun pannua piti uunissa (jäähtyessä kahva palasi taas napakaksi) ja Valkoinen risti-merkki irtosi kahvasta 1/2 vuoden päästä käytön alusta. Pahin oli kuitenkin se että pannun pohja ei lämmennyt tasaisesti vaan toiselta reunalta selkeästi enemmän (tuli testattua useilla liesillä ja kaasullakin). Pannu meni takaisin maahantuojalle joka pahoitteli ja lähetti uuden.
Toinen pannu ollut nyt käytössä reilun vuoden ja kahva hölskyy pannun kuumentuessa ja sisäpinnan pohja naarmuilla (edelleenkin vain puu/muovilasta käytössä) ja nyt pieni palakin irronnut pohjasta. Molempia pannuja olen käyttänyt itse ja aina HETI käytön jälkeen pannun pessyt kuumalla vedellä ja sitten kuivannut ja sivellyt himpan verran ruokaöljyä pannun sisäpintaan.

Ei enää Swiss Diamondia.

Mistä porukat on hankkinu tuon rosteripaistinpannun en muista enää mistä hankin aikoinani rosterisen Wok-pannun se on mökillä pelittänyt loistavasti ja tummunut hyvin"Mitä mustempi Wokki sen parempi kokki".
 

JS88

VIP
Liittynyt
19.3.2009
Viestejä
1 987
Kaupunki
Pks
Sivuutan aihetta paistinpannuista hieman toiseen suuntaan. Onko porukalla minkälaisia kokemuksia riisinkeittimistä?
Hyviä kokemuksia, oli obh Nordica ennen ja nyt clasulta halvempi eikä mitään valittamista kummastakaan. Pikkasen sahramia tai vaikka tikka masala mausteseosta veden sekaan niin jo riisin tuoksu on älyttömän hyvä! :) Kunhan vähintään ~120g laittaa riisiä kerralla niin ei sotkekkaan, pienemmillä määrillä tulee jostain syystä höyryreiästä pöydälle siivottavaa.
 
Liittynyt
23.10.2008
Viestejä
307
Obh nordican riisinkeitin poltti ainakin itsellä riisit pohjaan. Muistaakseni siinä oli joku juttu, ettei se jousi nostanut kulhoa tarpeeksi ylös valmistumisen jälkeen, niin sen takia riisit jumahti pohjaan. Jos joutuu riisinkeittimen kanssa kelloo käyttämään, niin mielestäni on sama keittää kattilalla.

Nyt tilasin tämmöisen setin: http://www.yumasia.co.uk/sakura-combo

Järettömän hintainen postikuluineen, mutta toivottavasti ois hyvä. Keraaminen kulho ja ties mitä ohjelmia. Itsellä on vanhan liiton hella, missä levyjen tehon säätö on mallia on/off, niin meni hermot.
 
Ylös