Laadukkaimmat releet keittiöön

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mike
  • Aloitettu Aloitettu
Pitäis vaihtaa vähän kaikenlaista keittiössä. Ekana paistinpannut ja kattilat kaikki erittäin laadukkaisiin. Mut noita kun on niin perkeleesti, niin mikä on paras vaihtoehto kun ei mitään teflonia haluais enää. Olis valurautaa, terästä, keraamista jne. Mitä eroa noissa on ja mikä on oikeasti laadukkain safkan valmistamiseen? Saa maksaa, ihan sama, ruokaa tulee tehtyä kuitenkin melkoisesti ja noi kestää ikuisuuden.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ite ostin yleispannuks tommosen 28cm Swiss diamondin, joka on kyllä ollu ihan helvetin hyvä. Eikä toi nyt niin älyttömän kalliskaan miun mielestä ole, 120e tais maksaa.
 
Mulla on 2x obh nordican keraaminen paistinpannu ja sitten valurautapannu. Toiminu tosi hyvin ja kertaakaan en ole rasvaa joutunut käyttämään keraamisella pannulla.
 
swiss diamondin pinnoite ei kestänyt kun reilun vuoden mutta sen ajan se oli kyllä ihan huippu. Odotin kyllä paljon pidempää ikää kun ton ostin. Ja elinikäinen takuu taisi koskea vain rakennevikoja, ei pinnoitetta joka on "kulutustavaraa"
 
ite ostin prismasta jonkun ~50e keraamisen pannun. 2kk toimi ihan kuin tv shopin mainoksessa. kunnes eräänä päivänä meni täysin käyttökelvottomaks.. taitaa olla aika yleinen ongelma näissä.
 
swiss diamondin pinnoite ei kestänyt kun reilun vuoden mutta sen ajan se oli kyllä ihan huippu. Odotin kyllä paljon pidempää ikää kun ton ostin. Ja elinikäinen takuu taisi koskea vain rakennevikoja, ei pinnoitetta joka on "kulutustavaraa"
Mulla meni kanssa ensimmäisestä pinnoite mut lähetin sen takas maahantuojalle ja tuli uusi tilalle. Pari vuotta vanha oli pannu. Eli kyllä se elinikäinen takuu ilmeisesti jotenkin toimii.
 
Riippuu hyvin paljon käyttötarkoituksesta. Paska kokki pilaa minkä tahansa keittovälineen vuodessa.

Swiss diamondit sekä esim. All-Cladin kamat on erittäin hyviä kotikäyttöön ja mikä tahansa paksupohjainen pannu kestää kyllä helposti sen +1000 käyttökertaa kun osataan käyttää. Itselläni on Saksasta tilatut Mielen high end kamat keittiössä ja pannuina palvelee swiss diamondit. Kattiloillahan ei sitten olekkaan niin väliä kunha on paksu pohja ja kaikkia kokoja kaapissa alkaen pienestä kastikekattilasta yli 10l mörköön. Olen käsiittänyt että asut keskustassa, onko teillä kaasu?
 
Obh nordicalla takuu jos pinnote menee olisko parinvuoden aikana pilalle postittaa uuden. (Testattu siksi löytyy 2x :)).

Ite ostin heirolin keraamisen pannun ja meni kans pinnoite mystisesti paskaksi muutaman käyttökerran jälkeen. Mitään siinä ei näkyny mutta kaikki tarttu kiinni :D no 10kk tuskailen ton kans, lähetin takaisin ja sain rahat tilille :) mutta ei oman eikä näiden luettujen kokemusten perusteella hirveen hyvää luottamusta oo keraamisiin pannuihin :D
 
Ite ostin heirolin keraamisen pannun ja meni kans pinnoite mystisesti paskaksi muutaman käyttökerran jälkeen. Mitään siinä ei näkyny mutta kaikki tarttu kiinni

Yksi Hackmanni teki tota heti uudesta, olis kai pitänyt kanssa heti ottaa ja valittaa. Tosin voi olla että poltin sen ylikuumentamallakin...
Nyt ollut keraaminen Green Pan käytössä, todella hyvä, ei sitten tartu mikään eikä edes maksa pahasti. Vai pitikö täällä keskustella vain kalleimmista hifimerkeistä?
 
Sain noin vuosi sitten keraamisen pannun ja ehkä kymmenen kertaa käyttänyt. Liian ohut pohja, en tee sillä mitään.

Valurautapannuja pari kappaletta, toisessa on turhan karkea pinta ja siihen tahtoo helposti tarttua kiinni, mutta toinen on täydellinen. Ikää tällä on n. 5 vuotta ja sillä tulee paistettua oikeastaan kaikki, eli käyttökertoja arviolta 500 ja tuntuu että tulee aina vaan paremmaksi.

Sitten kun tarkoitus on ennemmin hauduttaa pannulla niin käytössä on paksupohjainen teflonpannu, joka alkaa puolentoista vuoden jälkeen luopumaan pinnoitteestaan.
 
3 kpl Supermass Nutrition SUPERCARB (3 kg) -25%
Vanha kunnon valurauta rokkaa. Ei semmoista mitä joka kaupassa myydään valurauta nimellä, mutta on pinnoitettu. Mulla on 60-luvulta oleva pannu käytössä joka päivä. Ainut mitä sillä ei tee, on kananmunat. Tarttee huoltoa pari kertaa vuodessa. Ei tarvi rautalääkkeitäkään syyä, ilmeisesti imeytyy sen verran.
 
Hiiliteräs pannut toimii kuin valurautaiset. Pitää vaan öljytä joka käytön jälkeen, koska ruostuvat aika herkästi. Pitkäikäisyydestä en tiedä.

Miinuksena se, että ovat niin ohuita, että eivät varaa lämpöä.
 
Kunnon kuparikattilat ja kasarit kehiin, pannuksi sitten jotain hifimpää. Mulla on Juliennen sarjaa ja hyvin on pelittänyt pannut jo kohta nelisen vuotta. Valurautaa nyt ei kannata tosiaan kananmunan paistoon ostaa.

Tietty olisi aika oleellista tietää onko induktioliesi.
 
Meillä on Ittalan Tools-sarjan pannuja ja kattiloita. Hyvin toimii, mutta en tiedä päärjäävätkö kuinka hyvin vertailussa muuten kuin "designin" ja hinnan puolesta. Muutamia miinuksia niissäkin tosin on eli esim. kattiloiden kahvat kuumenee ihan saatanan kuumiksi keitettäessä eli lämpö johtuu niihin käytännössä suoraan. Alussa muutamat keitot tämän vuoksi tippui lattialle. Pannujen varsi myös on sellaisella kulmalla, että vie säilytystilaa vähän enemmän kuin perus Hackmanit
jotka mahtuu vaikka lieden alalaatikkoon jemmaan.
 
Tommonen hiiliteräs. Poiketen edellisestä kommentista, niin tämä on senverta paksupohjainen että varaa lämpöä hyvin.
Paistinpannu hiiliteräs | Kokkipuoti

Hackamannin kovanaamaa en voi suositella, jos jotain näperryksiä (kastikkeet) tekee ja täten hämmentää lusikalla tai jollain teräksisellä esineellä. Oli kovanaama tai ei mutta naarmuilla on satasen pannu - prrrkele. Muuten kyllä vaikka jälkiä on jo pinnoitteessa, pitää hyvin pintanta tarttumattomana.

Itellähän on kanssa samanmoinen suunnitelta tässä pikkuhiljaa uudistaa keittiön välineistö. Veitset on iha-vitu-mageita jo ihan koristeena - saatika kun damaskuksella siivuttaa sipulaa ni aijai.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom