Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Neuvoissa oli jotain kuivapolttoa, että se tarttumaton pinta sitten alkais vorkkia.
Polttaminen on tärkeää. Se jäi myyjältä aluksi selittämättä. Hän sanoi, että pinta tulee itsestään. Keväällä turasin rasvanpolttoa pannun kanssa neljänä päivänä ja pinnasta tuli kaunis ja kiiltävä, mutta nyt se on pohjasta jo "kulunut" lähes mataksi. Rasvaa kun käyttää reippaasti, niin ei takerru.
Kai niillä pärjää kun ei paremmasta tiedä.
Mutta itsellä esim Fiskarsin keittiöveitsiä aika mälli. Ovat vaan niin perkuleen kovaa terästä, että vaikea teroittaa verrattuna johonkin laadukkaampaan puukkoon.
Kai niillä pärjää kun ei paremmasta tiedä.
Mutta itsellä esim Fiskarsin keittiöveitsiä aika mälli. Ovat vaan niin perkuleen kovaa terästä, että vaikea teroittaa verrattuna johonkin laadukkaampaan puukkoon.
TOJIRO shirogami nakiri lähti myös tilaukseen..
Kaupoilla osu muuten tänään silmiin joku Fiskarssin santoku/vihannesveitsi, siinä ainakin oli maininta että 55-56HRC, eli aika pehmoinen terä.
Tällä kanavalla on hyviä sushi pätkiä, jos niiden teko kiinnostaa:
https://www.youtube.com/channel/UCbULqc7U1mCHiVSCIkwEpxw
Tuolla myös välissä KnifeMerchantin veitsipätkiä, mm:
View: https://www.youtube.com/watch?v=7nTBEbMQBGQ
Tuossa pätkässä hyviä lähtökohtia mitä kannattaa huomioida veitsiä valitessa.
Teroittamisesta ja yleisimmistä mokista miten porukka teroittelee niitä(purkan mässyttäminen pikkusen rasittavaa...):
View: https://www.youtube.com/watch?v=z27nM4Zfdu0
Kannattaa välillä putsata pannu valkosella ihmesienellä ja kuumalla vededellä. Palanut paska pinnalla tekee sen tarttuvaksi. Tuon putsin jälkeen silavat taas pintaan.
Joka käytön jälkeen olen putsannut ja öljynnyt. Saattaa olla osasyy pinnan heikkenemiseen.
Itse en ole saanut kuitenkaan yhtään vaurioita mihinkään vaikka välillä tykittelen boostimodessakin.
No nyt! Hiiltä ja terästä, pari vuotta sielunelämään tutustumista, ja kas - munakas luiskahti lautaselle kuin itsestään. Ehkä sittenkin alan uskoa kapistukseen nimeltä hiiliteräspannu!
Eli olisi uuden kattilan osto edessä. Suosituksia laadukkaasta?