Lähteekö läski...

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Deleted member 14107
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Mixu sanoi:
Jep jep, mutta vaikka "pikku" provoilu synnyttäisikin jonkinlaista keskustelua, niin Actor mielellään laita perustelusi samaan viestiin väitteen "Ei pidä paikkaansa", "tuo on naurettava väite" tms. kanssa. Muuten kysyjän pitää aina erikseen pyytää perusteluja. Ja se nyt on pikkasen turuhaa. Kun kuitenkin kumoat täällä valtaväestön uskomuksia, niin varmasti moni haluaa tietää, mihin perustat väitteesi.

Olet oikeassa. Provoamalla jengi menee usein puolustuskannalle ja keskustelu menee asian sivuun. No jokatapauksessa persoonani on aika ajoin perseestä, enkä sitä aina jaksa kaunistella, mutta jos asiaan haluatte kommentoida niin ehkä saamme keskustelun aikaan:

1) Yön aikana on otollisin ajanjakso kudosten korjaukselle ja uudelleenrakentamiselle.

2) Kyseinen ajanjakso kannattaa hyödyntää siten, että kropassa on helposti saatavilla kaikki makrot.

3) Illalla voi threadin tapauksessa (dietillä) syödä hiilareita ilman, että ne maagisesti kertyvät vyötärölle.

Väitteet on jokseenkin ristiriidassa Mixun väittämän kanssa, jota provosin.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Net Virgin sanoi:
missäköhän vaiheessa tuli sanottua se, että niitä mainittavia määriä muuttuisi glukoosiksi? Painotin vain sitä, että hiilihydraatit eivät ole iltaruokailussa millään tavalla tarpeellisia varsinkaan, jos läskiä halutaan pois, niin kuin tämän threadin aloittajan tarkoitus oli.

Et missään. Sanoit että glukoosi muutetaan rasvaksi, ja siihen puutuin.

edit: muuten olen samaa mieltä hiilareista illalla, korjasin vain asiavirheen...
 
JSmith sanoi:
Et missään. Sanoit että glukoosi muutetaan rasvaksi, ja siihen puutuin.

Glukoosihan menee tietyssä vaiheessa läskiksi, mikäli sitä on liian paljon.

Jos veressä on liikaa glukoosia, insuliini alkaa toimia ja tallettaa glukoosia eri kehon osiin rasvaksi. Osa menee lihaksiin, osa maksaan, mutta koska veressä on niin paljon glukoosia, suuri osa talletetaan rasvaksi - vararavinnoksi.

Kiva että keskustelu muuttui parempaan suuntaan. :haart:

Tossa kaikille tollanen pikku pähkinä mietittäväksi.

Miten glukoneogeneesi (=glukoosin uudismuodostus) ja sen liitännäisreaktiot (glukogenolyysi, glykogeneesi) toimivat?

Kyse on elimistölle tärkeimmästä ravintoaineesta glukoosista, jota se tarvitsee jatkuvasti energiatarpeensa tyydyttämiseksi. Gluokoneogeneesin kautta on mahdollista tuottaa glukoosia myös aminohapoista (,joista proteiinit koostuvat) ja rasvahapoista esimerkiksi paaston aikana. Rasvahappoja löytyy tiedätte kyllä mistä ja aminohappoja esimerkiksi lihaksista.

Kannattaa lukea, jos ei muuten, niin huvikseen.
 
Tässä vielä siitä glukoosin muuttumisesta lähteiden kanssa.

Glukoosi ja insuliini on ylipainon pääasiallisia osatekijöitä. Glukoosin ja insuliinin tasapaino kehossa vaikuttaa leptiinipitoisuuksiin, tämän nälkähormonin uskotaan vaikuttavan ruokahaluun (1). Insuliini säätelee glukoosipitoisuuksia ja vie sen soluihin, jossa sitä voidaan käyttää rasvan tuotantoon. Ei siis ole mikään ihme, että rasvan kertyminen yläkehoon ja erityisesti vatsan alueelle liittyy “insuliiniresistenssiin”, tilaan, jossa solureseptorit estävät insuliinin yritystä varastoida glukoosia. Seurauksena on korkeat veren insuliinipitoisuudet (hyperinsulemia). Eräät tiedemiehet väittävät, että veren liian korkeat insuliinitasot (sekä paastoarvot, että syönnin jälkeen) liittyvät ylipainon syntymiseen, koska ne lisäävät veren lipiditasoja (2-3).

Kirjallisuusviitteet

1) Havel PJ. Leptin production and action: relevance to energy balance in humans. Am J Clin Nutr1998;67(3):355-358.

2) Lamarche B, Tchernof A, Mauriege P, et. al. Fasting insulin and apolipoprotein B levels and low-density lipoprotein particle size as risk factors for ischemic heart disease. JAMA 1998;279(24):1955-61.

3) Sheen AJ, Letiexhe MR, Lefebvre PJ. Effects of metformin in obese patietns with impaired glucose tolerance. Diabetes Metab Rev 1995;11:S69-80.
 
Net Virgin sanoi:
Glukoosihan menee tietyssä vaiheessa läskiksi, mikäli sitä on liian paljon.

Jos veressä on liikaa glukoosia, insuliini alkaa toimia ja tallettaa glukoosia eri kehon osiin rasvaksi. Osa menee lihaksiin, osa maksaan, mutta koska veressä on niin paljon glukoosia, suuri osa talletetaan rasvaksi - vararavinnoksi.

Ei ole niin merkittävää että kannattaisi varoa normaalilla ruokavaliolla, esimerkkinä yksi paperi, toisena tietolähteenä vaikka Lyle McD:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/...ve&db=PubMed&dopt=Abstract&list_uids=21579251

CONCLUSION: De novo lipogenesis increases after overfeeding with glucose and sucrose to the same extent in lean and obese women but does not contribute greatly to total fat balance.

Huom - on myös papereita joissa väitetään että nykyajan high-carb/high-sokeri -ruokavalio muuttaa tuota ilmiötä paljon merkittävämmäksi. Bodyruokavaliolla en kuitenkaan huolehtisi.
 
JSmith sanoi:
Ei ole niin merkittävää että kannattaisi varoa normaalilla ruokavaliolla, esimerkkinä yksi paperi, toisena tietolähteenä vaikka Lyle McD:

Olet oikeassa tuossa, että ei kaikkea tarvii vältellä välttämättä. Ja eihän kaikki diettimuodot sovi kaikille ja toisilla kroppa vastaa ihan eri tavalla näihin eri ravintoaineisiin.

Itse kuitenkin olen huomannut omalla kohdalla ton vähähiilarisen sopivan minulle. Olen sitä tyyppiä jolla kroppa vastaa välittömästi syödyn ruuan aineisiin. Paino nousee herkästi jos ei kiinnitä huomiota.

Jokaisen tulisi kokeilla se omalle kropalle sopiva diettimuoto.

Noi väittämät joita olen esittänyt oli vaan esimerkkinä siitä kuinka kroppa toimii tietyissä tilanteissa.

Eli ei todellakaan mitään joka tyypin diettiohjeita. Vaikkakin niistä voi jotain suuntaa antavaa neuvoa dietillä noudattaakkin.

Toivottavasti tämä keskustelu antoi vastauksia sen aloittajalle. :D
Ainakin tuli monenlaisia ajatuksia ja näkökohtia esille. :thumbs:
 
Zone-sarja -42%
Mixu sanoi:
Missähän lähteessä luit, että hiilihydraatteja nimenomaan pitäisi syödä dieetillä, korkeintaan niitä ei kaikkia tarvitse jättää pois, mutta ne eivät todellakaan dieettiä *edistä*.
Ota maltoa VAIN palautusjuomassa. Ei aamulla, eikä ainakaan illalla. Vaikka et edes olisi dieetillä, niin hiilihydraattien syöminen illalla (klo 20 -> ) ei pahemmin edistä lihaskasvua, mutta edistää kyllä lihoamista.

Dr. Agatston (South Beach diet kirja):
You can actually have a high-carb diet and still have long-term weight loss if the carbs are low on the glycemic index.
 
Back
Ylös Bottom