- Liittynyt
- 30.11.2006
- Viestejä
- 6 047
Onhan siinä tähän mennessä ollut melkoinen ero organisaatiossa, vartija vs. jv.
Ravintolan ovelle voi mennä jv:ksi niin, että suorittaa jv-kortin, pistää toiminimen pystyyn toimialana järjestyksenvalvonta, ja seisoo ovella ja ravintoloitsija maksaa sun esittämän laskun.
Vartijana jossain seisoskelu taas vaatii vartioimisliikeluvan, pitää anoa, vastaavan hoitajan, pitää olla vastaavan hoitajan koulutus, vartijan pitää käydä kurssi, pitää tehdä toimeksiantosopimus vartioimisliikkeen ja tilaajan välillä, vartijan kanssa työsopimus jne.
Paljon samaahan näissä hommissa tietenkin on, on sitä vartijanakin käyty anniskeluravintoloista poistoja tekemässä, oli laillista tai ei. Jossain päin on varmaan myös vaihdettu jv/vartija rintapieleen aina tarpeen mukaan.
En jaksa lukea miten se LYTP nyt muuttuu vai mitä tapahtuu mutta tiedossa se on. Jos jv saa lisää oikeuksia, niin en ihmettelisi vaikka sekin toiminta vaatisi sitten vähän lisää paperityötä ja muuta panostusta ennen kuin pääsee hommiin. Suuntaushan on pienyrittämisen lopettaminen ja isot firmat tekee kaiken, joka paikassa.
Järjestyksenvalvonnasta tuli muistaakseni uudessa laissa luvan varaista hommaa samalla tavalla kuin vartijointi hommat ovat jo olleet. Tällä vissiin yritetään kitkeä ajoittain mediassakin pinnalla olevaa järjestäytyneen rikollisuuden siirtymistä oville.
Käytiin juuri hetki sitten tuota uutta lytp:tä koulutuksessa läpi ja muistaakseni siellä ei mitään merkittävää muutosta oikeuksiin tullut. Isoimpina muutoksina muistaakseni oli alalla yleisesti vartijoiden saama itsenäinen poisto oikeus ja vartijoille/järkkäreille tulee nimikyltit rintaan, koska poliiseillakin on. Rikosoikeudellinen suojakin on melkein yhtä hyvä kuin poliiseilla.