Kysymyksiä pokeille

Tuollainen pääsylippu itsessään toimittaa jo kuitin virkaa, koska laki ei aseta kuitille kaiketi sen kummempia vaatimuksia kuin kauppasumman.
Kirjanpitolaki ja arvonlisäverolaki asettaa tiettyjä muodollisia vaatimuksia kuitille/tositteelle. En nyt saa äkkiseltään mitään tyhjentävää listaa tähän, mutta pelkällä hinnalla ja päivämäärällä ei vielä pärjää.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kirjanpitolaki ja arvonlisäverolaki asettaa tiettyjä muodollisia vaatimuksia kuitille/tositteelle. En nyt saa äkkiseltään mitään tyhjentävää listaa tähän, mutta pelkällä hinnalla ja päivämäärällä ei vielä pärjää.

...yrityksen y-tunnus pitää olla sekä alv.n osuus hinnasta. Ilman niitä kuittia ei voi pitää kuittina vaan pelkästään lippuna.
 
Kirjanpitolaki ja arvonlisäverolaki asettaa tiettyjä muodollisia vaatimuksia kuitille/tositteelle. En nyt saa äkkiseltään mitään tyhjentävää listaa tähän, mutta pelkällä hinnalla ja päivämäärällä ei vielä pärjää.

Selite (tuote, yritys), hinta, päivämäärä ja kuitin numero riittänee jo. Pitäisi silti olla helposti tulostettava vaikka printterillä tukuttain sekä halvalla etukäteen.
 
Osaako joku kertoa vähän siitä lyhyestä vartijankoulutuskurssista, jolla saa oikeuden toimia vartijan tehtävissä ? Uusavuton kun olen niin en itse löydä :D Oliko se 3 viikkoa vai 3kk kestävä, minkä hintainen ja pääseeko tuon kurssin käyneenä helposti hommiin ? Ens keväänä oon miettinyt tuon käymistä koulun ohella, että olis kesäksi ja syksyksi töitä jos inttiin en mene vielä heinäkuussa. Onko esim. johonkin ruotsinlaivalle helppo päästä vartijaksi tuon lyhyen kurssin käyneenä ?

http://www.hyria.fi/koulutukset/aikuiset/muu_koulutus/vartijan_peruskurssi tällaisen löysin, mutta mikä tuo vartijan työn perusteet (40h) on ? Kun tuossakaan ei ole tarjolla kuin peruskurssia (60h) ja sanotaan että perusteet pitää olla ensin käytynä. Osaako joku neuvoa asiassa ?
 
Vartijakurssia käymällä ei pääse pokeksi, maihin tai laivalle. Tarvis käydä järjestyksenvalvojakurssi, itse kävin juuri sen uusiksi ja tais olla 32 tuntia hintaan 125e.
Vartijaksi jos mielii niin tuo 40h kurssi täytyy käydä ensin ja sen kanssa voit toimia vartijana 4kk per kalenterivuosi eli periaatteessa kesätyön ajaksi toi kurssi riittää. Siihen päälle kun käy tuon 60h kurssin niin saa tehdä hommia niin paljon kuin vaan ehtii. Hinnoista ja kurssin kestoista ei ole hajua.
 
Osaako joku kertoa vähän siitä lyhyestä vartijankoulutuskurssista, jolla saa oikeuden toimia vartijan tehtävissä ? Uusavuton kun olen niin en itse löydä :D Oliko se 3 viikkoa vai 3kk kestävä, minkä hintainen ja pääseeko tuon kurssin käyneenä helposti hommiin ? Ens keväänä oon miettinyt tuon käymistä koulun ohella, että olis kesäksi ja syksyksi töitä jos inttiin en mene vielä heinäkuussa. Onko esim. johonkin ruotsinlaivalle helppo päästä vartijaksi tuon lyhyen kurssin käyneenä ?

Kurssin käyneenä pääsee helpommin töihin kuin kurssia käymättä tottakai, koska yritys säästää siinä rahaa ja toisaalta ei tarvitse ottaa riskiä, että ensin kurssittaa jonkun joka osoittautuu kuitenkin sopimattomaksi työntekijäksi. Aika paljon kuitenkin vaikuttaa missäpäin olet hakemassa töihin. Isoissa kaupungeissa lienee kohtuullisen todennäköistä työllistyä alalle, jos on vartijakurssi jo käytynä.

Kuten tunneista voi päätellä, niin vartijan työn perusteet kestää tyypillisesti viikon ja tuo peruskurssi 1½ viikkoa. Eli 8h opetuspäiviä, jos käyt sen päiväkurssina.

Ruotsinlaivalle pääsee hyvin harva paljon kokeneempikaan ammattivartija/järjestyksenvalvoja, koska ne ovat suosittuja pestejä, niitä on vähän ja laivalla edellytetään yleensä aikalailla kokemusta homman haastavuuden takia. Eli maissa joutunet hankkimaan ammatista työkokemusta jonkinaikaa ja sittenkin tarvitaan vielä rutkasti hyvää onnea tai suhteita laivalle pääsemiseksi.
Vaikka kannattaahan sitä aina yrittää vähemmilläkin meriiteillä, koska eihän tuota koskaan tiedä, jos olisikin onnea matkassa.
 
Eli siis jos poken hommia etsin niin pitäis käydä tuo jv-kurssi, mutta mitä hommia tuolla vartijan peruskurssilla sitten saa ? Liittyykö ko. kurssit jotenkin toisiinsa, eli voinko esim. käydä pelkän JV-kurssin ja tehdä sillä narikka- tai ovihommia vai tarviiko käydä myös vartijan PK ? Lisäks, jos käyn JV-kurssin, tarkoittaako se vain muutamaa iltaa viikossa ovella, vai onko töitä tarjolla enemmänkin ? Serkku on käynyt tuon Vartijan ammattitutkinnon (3 vuotta) ja silläkin oli hankaluuksia saada alalta töitä, niin miten noiden lyhkästen kurssien oppilaille käy ?

Tässä siis mietin vain sellaista vaihtoehtoa, että olis töitä lukion ja armeijan välissä jos menenkin inttiin vasta tammikuussa, ja mahdollisesti vielä intin jälkeen ilta- ja vklphommia pelastusopiston ohella.

E. Löysinkin vähän lisää infoa, eli siis pääsenkö tämän http://www.securitas.com/fi/fi/Serv...Koulutukset/Jarjestyksenvalvojan-peruskurssi/ kurssin käymällä hommiin ovelle, narikkaan, tansseihin, festareille jnejne. ? Ja kuinka helppoa on tuon kurssin käyneenä työllistyä, onko työnantaja useammin yksityinen rafla vai securitas tms. ?
 
Ovella seisomiseen ja narikkaan riittää JV-kurssi. Vartijana et edes saa olla järjestyksenvalvojana, kun pitää olla se kortti.

Riippuu paikasta, miten töitä on tarjolla. Kannattaa varmaan suoraan soitella turvallisuusfirmojen tädeille ja kysyä sieltä jotain keikkaluontoista aluksi.
 
Eli siis jos poken hommia etsin niin pitäis käydä tuo jv-kurssi, mutta mitä hommia tuolla vartijan peruskurssilla sitten saa ? Liittyykö ko. kurssit jotenkin toisiinsa, eli voinko esim. käydä pelkän JV-kurssin ja tehdä sillä narikka- tai ovihommia vai tarviiko käydä myös vartijan PK ?

Vartijan ja jv:n kurssit eivät liity toisiinsa mitenkään.

Järjestyksenvalvojan kurssin käymällä saat toimia jv:nä baareissa ja erilaisissa tapahtumissa.

Vartijan kurssin käytyäsi saat toimia, ylläri ylläri, vartijana.

Mutta on olemassa myös muutama poikkeus, joissa sinulla on oltava sekä vartijan että jv:n kortit suoritettuna. Näitä ovat esimerkiksi kauppakeskusten, julkisten liikennevälineiden ja vastaavien julkisten paikkojen järjestyksenvalvojana toimiminen.

Serkku on käynyt tuon Vartijan ammattitutkinnon (3 vuotta) ja silläkin oli hankaluuksia saada alalta töitä, niin miten noiden lyhkästen kurssien oppilaille käy ?

Kuten tuli aiemmin mainittua, niin riippuu todella rankasti siitä mistäpäin Suomea hakee niitä hommia. Pitäisin vähän erikoisena, jos pk-seudulla ei saa vartijan töitä koulutettuna aktiivisesti niitä hakemalla elleivät asiat ole parissa vuodessa muuttuneet radikaalisti. Jos taas asustelee syrjäisemmillä alueilla, jossa ei ole töitä kenellekään muullekaan, niin tuskin myöskään vartijalle.
 
Kiitosta. Mulla on melko paljon tuttuja ovihommissa, joten otanpa niihin yhteyttä ja kyselen vähän lisää. Jos tuon kurssin syksyllä kävis, niin vois koulunkin ohella jo tehdä ilta- ja vklp hommia, ja sitten keväällä kun opiskelut loppuu niin ihan täyspäivästä työtä inttiin asti.
 
Propsit foresun nimimerkille!

Oli todella mielenkiintoista ja inspiroivaa lukea "tarinaasi", miten alussa kyselit JV-kurssista ja loppupäässä olit/olet jo raudan luja ammattilainen!

Itselläni on JV-koe tulevana viikonloppuna, toivottavasti tieni on yhtä "ruusuinen" kuin sinulla! :)

Kiitos paljon! :) Kunhan itsellä on halua oppia ja tehdä, niin pärjää jo pitkälle. On tosiaan ollu lähiöbaaria, rokkibaaria, diskoja, tapahtumia yms. Jv kokeessa pärjää perus päättelykyvyllä jo pitkälle. Onnea tulevaan ja jos ovelle haluut, niin oo aktiivisesti likenteessä. Kotoa sua ei töihin haeta ;)
 
Itä-Suomen yliopisto on julkaissut opiskelijoille uudet tilojen käyttöohjeet. http://isyy.fi/blog/2013/01/28/paivitettya-ohjeistusta-yliopiston-tilojen-kaytosta/

Vähän erikoisena yksityiskohtana täällä mainitaan:

"Tilavarauksen yhteydessä tilanvaraaja hoitaa itselleen oman järjestyksenvalvojan. Järjestyksenvalvoja voi olla omasta ainejärjestöstä, toisesta ainejärjestöstä tai joku ulkopuolinenkin. Voidaan kuitenkin pitää tavoitteellisena, että em. henkilö on yliopiston tilat ja käytännöt hyvin tunteva henkilö.

Tilavarauksen yhteydessä tilan varaaja lähettää tilapalveluille kopion järjestyksenvalvojan jv-kortista. Tilavarauksen voi käydä myös tekemässä aukioloaikojen salliessa paikan päällä tilapalveluissa, jolloin tilapalvelut ottavat kopion kortista.

Tilaajan ilmoittama järjestyksenvalvoja vastaa yhdessä tilaajan kanssa siitä, että tapahtuma sujuu hyvin ja rauhallisesti.
Tilaisuudet saava kestää klo 23 saakka + siivousaika, jolloin tiloista on oltava poistuttu klo 24.00 mennessä. ISYY:lle ja ainejärjestöille tilaisuudet ovat siis ilmaisia.

Lisäksi tilojen valvonnassa on kaksi vaihtoehtoista tapaa:
Mikäli ainejärjestö tai ISYY ei löydä tapahtumalle järjestyksenvalvojaa on käytettävissä myös toinen uusi käytäntö: vartijan tarkastuskierros. Tämä tarkoittaa, että ulkopuolisesta vartiointi-yrityksestä tulee vartija tekemään tilaisuuden päättyessä tarkastuskierroksen. Kierroksen hinta on arkisin 45e/kerta ja viikonloppuisin 90e/kerta. Maksutapa sovitaan tilavarauksen yhteydessä. Tämä toimintamalli koskee toistaiseksi vain Joensuun kampusta.
Kolmas toimintamalli on tämä vuoden alusta voimaan tullut: Iltavirastomestarin käyttö: Klo 20 jälkeen jatkuvat tilaisuudet 48e/h + ALV. Hinta on tämän hetken hinta ja tilavarauksissa käytetään kulloinkin voimassa olevia hintoja.

Kertauksena vielä:
1. Tilanvaraaja hoitaa itselleen järjestyksenvalvojan –> kopio kortista tilapalveluille. Ei kustannuksia.
2. Tilanvaraaja tilaa vartijan tarkastuskierroksen: 45e/ kerta. Koskee Joensuuta.
3. Tilanvaraaja käyttää iltavirastomestarin palveluita. Klo 20 jälkeen 48e/h + ALV.


Olen kysynyt tilahallinnon johdolta, yliopiston hallintopäälliköltä ja ylioppilaskunnalta, että vaatiiko yliopisto nykyään kaikkiin tilaisuuksiin järkkärin. Ei kuulemma vaadi, kun heidän tekstissään järjestyksenvalvoja ei kuulema tarkoita laissa määritettyä järjestyksenvalvojaa - vaan kyseessä on joku satunnainen henkilö, joka valvoo tilaisuutta X. Luonnollisesti tämmöisellä "valvojalla" ei ole mitään järkkärin oikeuksia tai velvollisuuksia mutta ihmetyttää erityisen paljon tämä UEF:n vaatimus, että valvojalla pitäisi olla JV-kortti ylipäätään tehtävään, johon henkilöä ei ole asetettu järjestyksenvalvojaksi lain mukaisesti.

Yliopistot nyt kuitenkin ovat julkisia laitoksia, niin voiko päättää ihan summamutikassa, että iltatilaisuuteen valvojaksei nimetyllä henkilöllä pitää olla JV-kortti - ilmeisesti jopa voimassaoleva JV-kortti. En tosin tiedä miksi ihmeessä vanhentunut JV-kortti ei kävisi koska henkilö ei kuitenkaan tee järjestyksenvalvontatehtävää ollessaan valvomassa tilaisuutta. Ei multa ajokorttiakaan vaadita jos tahdon ylittää ajotien.

Henkilökohtaisesti koko touhu vaikuttaa pelkästään rahastukselta, en nimittäin tunne juuri ketään kenellä olisi jv-kortti yliopistolla.
 
Vanhentunut JV-kortti on yhtä tyhjän kanssa, luvat ovat voimassa vain kun kortti on voimassa. Kyllä tuosta tekstistä saa sen käsityksen, että sinne asetetaan järjestäjän toimesta ihan jv-oikeuksilla oleva jv.
 
Yliopistot nyt kuitenkin ovat julkisia laitoksia, niin voiko päättää ihan summamutikassa, että iltatilaisuuteen valvojaksei nimetyllä henkilöllä pitää olla JV-kortti - ilmeisesti jopa voimassaoleva JV-kortti.
Ei julkisilla laitoksilla ole velvollisuutta sallia iltatilaisuuksien järjestämistä tiloissaan. Jos sallivat, voivat määritellä ehtoja.
 
Vanhentunut JV-kortti on yhtä tyhjän kanssa, luvat ovat voimassa vain kun kortti on voimassa. Kyllä tuosta tekstistä saa sen käsityksen, että sinne asetetaan järjestäjän toimesta ihan jv-oikeuksilla oleva jv.
Sellaisen käsityksen minäkin sain aluksi, että kyseessä on ihan lain tarkoittaman järjestyksenvalvoja ja kysyin myös, että vaativatko he ihan poliisin hyväksymää järkkäriä joka tilaisuuteen mitä yliopiston tiloissa järjestetään. Eivät vaadi, eikä poliisikaan vaadi ainakaan paikallisen apulaispoliisipäällikön mukaan, joka myös kummasteli järkkärivaatimuksia. Paikalle vaaditaan vaan jotain satunnaista nimettyä valvojaa - jolla pitää kuitenkin olla JV-kortti.

Tilahallinnon päällikön kanta: "[FONT=Times New Roman,serif][FONT=Calibri,sans-serif]Suljettuihin pieniin tilaisuuksiin ei aina tarvita lain edellyttämässä merkityksessä järjestyksen valvojaa, mutta järjestyksen valvojan kortin suorittaneella on hieman paremmat valmiudet ottaa vastuu näidenkin tilaisuuksien valvonnasta."[/FONT][/FONT]

Et ole siis järkkärinä tilaisuudessa mutta sulla on kuitenki parempi valmius ottaa vastuu... tässä tapauksessa sama mitä kuka tahansa ihminen voisi ko. tilaisuudessa tehdä. Soittaa paikalle vartijan tai poliisin jos jotain tapahtuu.


Ei julkisilla laitoksilla ole velvollisuutta sallia iltatilaisuuksien järjestämistä tiloissaan. Jos sallivat, voivat määritellä ehtoja.
Meillä on hallintojohtajan päätös vapaasta tilankäyttöoikeudesta, kävi ilmi, että vapaa tilankäyttö ei näemmä olekaan vapaata tilankäyttöä. Ainoa poikkeus on ollut tämä lause: "Toisaalta jo aikaisempi tilaohjeemme määrittää, että yliopiston oma toiminta menee aina muun toiminnan edelle tilavarauksissa,--" Yliopistolla ei ole juuri mitään muuta omaa toimintaa virastoajan jälkeen.

Mutta tämä asia ei taida olla juurikaan yhteydessä lakipykäliin ja yliopiston sisäistä kahnausta mitä saa tehdä ja mitä ei.
 
Asiaa ei varmastikaan helpota se, että UEF:lla on kampuksia kolmessa eri kaupungissa ja ilmeisesti opiskelijat käyttävät nimenomaan yliopiston tiloja paljon tapahtumissaan eivätkä esimerkiksi ISYY:n eli ylioppilaskunnan tiloja. Ehtoja tuskin on kiristetty ilman perusteita, mutta ihmettelen myös suunnattomasti uusia ehtoja ja niihin tehtyjä muutoksia. Luulisi todellakin riittävän, että tilanvuokraaja (ts. tapahtumajärjestäjä: henkilö/kerho/yhdistys/tms.) on viime kädessä vastuussa ja on heidän harkinnassaan tarvitaanko järjestyksenvalvontaa. Poliisi voi tietysti vaatia tapahtumalla jvalvontaa, mutta sitten kyseessä ei ole enää yksityistilaisuus, joita oletan järjestettävän enemmän.
 
Kukas pakkiksen nahkapäistä on kunnostautunut Tampereella?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013021216663299_uu.shtml
"Portsari käännytti pyörätuolissa istuvan baarin ovelta
Poke perusteli käännyttämiseni sillä, että jos satun sammumaan, minulla ei ole ketään saattamassa kotiin, mies kertoo."

Eli tämän kyseisen poken mielestä yksin liikkuvilla ihmisillä ei ole asiaa baariin, koska voivat sammua eikä tällöin kukaan ole viemässä kotiin. Jepjep!
 
Tai sitten oli liian kännissä. Omien sanojen mukaan tietty ei. Suomihan on siitä hyvä maa että jos pääset baariin niin sitten ei tarvitse itsestään enää huolehtia vaan vastuu sun hyvinvoinnista siirtyy loppuillaksi ihan muille. Aamulla jos heräät (tai jätät heräämättä) jostain katuojasta niin se jonkun muun syy.
 
Tai sitten oli liian kännissä. Omien sanojen mukaan tietty ei. Suomihan on siitä hyvä maa että jos pääset baariin niin sitten ei tarvitse itsestään enää huolehtia vaan vastuu sun hyvinvoinnista siirtyy loppuillaksi ihan muille. Aamulla jos heräät (tai jätät heräämättä) jostain katuojasta niin se jonkun muun syy.
Ja heti on kanssaveli puolustamassa. Poke sai ravintolalta nuhteet, koska hoiti työnsä hyvin vai?

Viihdemaailma Ilonan toimitusjohtaja Markku Virtasen:
"- Asiakas on pahoittanut mielensä. Portsarilla ei ole ollut mitään henkilöön, hänen käytökseensä tai pyörätuoliin liittyvää syytä toimia kuten toimi. Kyseinen ovimies on tunnistettu valvontakameran nauhasta ja hänelle on annettu asiasta suullinen varoitus, Virtanen kertoo."
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom