Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
en oo suunnitellut meneväni painonnosto kisoihin mutta haluaisin ens vuonna olla hyvä rivessä kyykyn kautta. itellä jalat takareisi painotteiset raaka rive140kg ja etukyykky noin 150. voisko smolovia jotenkin soveltaa etukyykkyyn?
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Voi soveltaa. Sitäkin ja vaikka mitä. Rannekivut on hankalia ja jos ne sormet riven takia pitää siellä tangon alla olla, kaikki keinot kannattaa tuossa nyt katella. Voimaa ja liikkuvuutta forkkuihin.
 
Ite oon noissa yhteyksissä muistuttanut että aika paljon siitä räkkiasennosta on olkapään ulkokiertoa. Kannattaa sekin tarkistaa, ettei tanko ole liian edessä olkapäillä.
 
Eniten se on kiinni selän asennosta, että tanko pysyy paikallaan. Kauheesti ei pitäis tehdä käsillä töitä sen tangon paikallaan pitämiseksi siis.
 
Kuinkahan paljo sillä on merkitystä, omistaako hevosen perseen kokoset etuolat, ja ylipäätänsä lihan/luuston määrä tolla alueelle jossa tangon täytyy pysyä 🤔.
Ainakin se tanko helposti jää liian eteen jos kukaan ei kerro mihin se oikeasti pitää laittaa. Sen pitäis olla kaulalla, solisluiden päällä, eikä se ole intuitiivisin saati mukavin paikka tangolle. Jos on edessä, helposti vääntää rannettakin liikaa. Vähän toki kyynär- ja olkavarren mittasuhteistakin kiinni.
 
Lähtökohtaisesti ilkeessä paikassa kaulaa vasten juu. Jos on kauheen pitkä olkavarsi forkkuun nähden, ongelmia tulee sen asennon saamisessa, kuten yllä kirjoteltiinkin. Sama kuitenkin, ku kyykyssä eli on selvitettävissä. Monet levittää kädet rinnallevedon jälkeen hyvinki leveelle työntöö varten.

Lähtökohtasesti pitäs kuitenki löytää semmonen luonnollinen räkkiasento tietenkin. Jos ranne taipuu 90° ja sormet jatkeeksi, ei pitäs olla kovin haasteellinen juttu löytää hyvä asento.
 

View: https://www.youtube.com/shorts/TKlpJ13ttGI
Koitin joskus 2019 tätä. Vähän yli puoliväliin jäi jumiin(yllätyin ku pohjalta lähti varsin räjähtävästi). Koin liikkeen raskauden sellasena, että vaatii +-oman painon pystärissä, ni voi sujuu. Ite en pystäriä tee, vaikka pitäis. Ei tuettuja käsilläseisonta punnerruksia on menny joskus pari kpl, mut ne on ihan eri liike imo. kun työntykulma on lähempänä J:tä VS pystysuoraa. Mielipiteenne?
 
Eri liike tosiaan, vaikka suht sama liikesuunta. Vaatii paljon enemmän stabiloivilta lihaksilta. Deficittinä erityisen tuju liike. Silti kuitenkin hartiapainotteinen tuokin.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Eri liike tosiaan, vaikka suht sama liikesuunta. Vaatii paljon enemmän stabiloivilta lihaksilta. Deficittinä erityisen tuju liike. Silti kuitenkin hartiapainotteinen tuokin.
Tuttu(mun painonen eli 70kg) jolta onnistuu straddle planchet, 90 asteen punnerrukset yms. ei saanu yhtä toistoo tolleen 😳. Lähel kävi, mut ei. Theory confirmed! Ihan salee menis, ku omais kovahkon pystärin suhteessa kehonpainoon. Tai en nää mitään syytä miksei se sit enää menis. Niin simppeli tekniikalta kuitenki, ja työntökulma +-tikkusuorana ylöspäin.
 
Eri liike, ei mee ollenkaan aina tuosta vain. Yleisvoimatasot, jos on kovat, onnistuu kyllä, jos viittii reenata. Sama monessa muussakin jutussa ja mitä enemmän motorisia vaatimuksia, sitä hankalampaa siirtää osaaminen ja voima toiseen.
 
Eri liike, ei mee ollenkaan aina tuosta vain. Yleisvoimatasot, jos on kovat, onnistuu kyllä, jos viittii reenata. Sama monessa muussakin jutussa ja mitä enemmän motorisia vaatimuksia, sitä hankalampaa siirtää osaaminen ja voima toiseen.
Juu. Mun mielessä toi liike on vaan tosi looginen yhistää pystärivoimiin. Tekniikkaa, ja tasapainoo ei vaadi imo yhtään, mut pelkkää raakaa työntövoimaa senki edestä. Uskon ite että kuka vaan joka on oikeesti kova pystärissä, eikä kanna ylimäärästä fläsää ihan jumalatonta määrää tekee noi aika iisisti. Ei tuetut käsilläseisonta punnerrukset sen sijaan on tasapainollisesti, ja liikkuvuudellisesti sen verran haastavia, et keskiverto treenarilta ne on ihan liikaa pyydetty. Poislukien jos vetää hirveellä banaaniryhdillä, ja surkeella liikeradalla. Täytyy joskus testata nämä teoriat ite 🤷‍♂️ .
 
Mikä on mielestäsi voimailijalle paras tapa toteuttaa kevennys.

1.Muutama ylimääräinen totaali lepopäivä.
esim. 4-5perättäistä lepopäivää

2. Volyymi kevennys.
sarjojen ja/tai toistojen pudottaminen puoleen tai 1/3 normaalista, kuormien pysyessä "normaaleina".

3. Kuorma kevennys.
Tehdään samat toistot ja sarjat kuin normaalisti, mutta esim. 50% normaali kuormasta.

4. Joku aivan muu tai hybridi malli edellä mainituista.
 
Zone-sarja -42%
Mun valmennettavilla aikalailla vaihtelee se toteutus ja se kertoo sen olennaisen eli yksilökamaa tämäkin. Yleisesti aatellen ja suurimmalla osalla teetän piirun helpompia sarjoja ja vähemmän niitä eli leikkaan kummastakin. Käytännössä, jos neljän viikon jaksossa kolme mennään nousujohteisesti RIR2-3 -tasolla, kevennys menis RIR3-5 ja sarjamäärää alas. Esim:
1.vko: 3*155, 3*6*140 RIR2-3
2.vko: 3*157, 4*5*145 RIR2-3
3.vko: 3*160, 6*4*150 RIR2-3
4.vko: 1*155, 2*8*110 RIR3-5

Ihan hirveesti en totaalilepoja suosittele, mutta tollanen 3-4 on aika ok vielä. Monesti sen kevennyksen toimivuuden huomaa niissä ekoissa kovemmissa treeneissä sitten taas. Jos kroppa on virkee ja hyvin hereillä sekä selkeen palautunut pääkoppaa myöten, tilanne on ideaali. Jos taas tekeminen hieman taapertaa, kevennys oli joko liian kevyt tai raskas. Mä teetän sillon tällön testimäisiä treenejä kevyellä myös ihan sen yleisen kevennystason takia. Kulkee mukavammin. Sitten tietenkin se lajin seuraava treeni otetaan aikalailla iisimmin.
 
Monella kyllä. Bodyhommissa voisin suositella useammin tai että sen "lepoviikon" aikana käytäs tekemässä jotain koko kehon iisiä verenkiertojumppailua jne. Voimailussa se tulospuolen progressio merkkaa enemmän tietenkin ja sen takaamiseksi ne ajoittaiset kevennykset kuuluu asiaan. Sama kaikissa muissakin suorituskykylajeissa. Kuten mainittua kuitenkin, se kevennyksen sisältö voi vaihdella huomattavan paljon. Ne ekat kovemmat treenit kevennyksen jälkeen pitäs kulkea selkeen hyvin siis ja se on se tarkkailtava juttu. Käytännössähän kisojakin varten kevennellessä homma menee samoin. Peruskauden treenit on suht helppoa suunnitella omallakin mittapuulla, mutta ne kevennykset ja kisaan valmistavat jaksot on paljon yksilöllisempää kamaa.
 
Ei oo rajaa. Mitä vahvempi sitä enemmän voimaa. Varsinainen toiminnallinen vahvuus tulis sitten erilaisilla koordinaatiopohjasilla nopeus- ja kimmoisuustreeneillä voimatreenin lisäksi.
Noniin polvi jumpattu riittävän kestäväksi puntilla ja seuraava kysymys on että kuinka vähällä vaivalla tämä taso ylläpidetään? Puntti haittaa lajitreeniä(nyrkkeily) joten mahdollisimman vähän sitä haluan tehdä pitäen polven edelleen kunnossa.
 
No jos se polvi on ratkaisevassa osassa sun lajiterveyttä, nostasin kyllä aiempaa korkeemmalla tärkeysjärjestyksessä. Voimatasot pysyy aika hyvin yllä kerta viikossa -treenillä, mitä ikinä toi sun riittävän kestävä sit tarkottaakaan. Miten se puntti lajitreeniä haittaa muuten, ku viemällä hetken ajallisesti pois...?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom