Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Suoralla kädellä kova rasitus habaan ja juu onhan se vamma-altis. Teetän yleensä stopilla ja rauhallisesti, jos yleensä.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Suoralla kädellä kova rasitus habaan ja juu onhan se vamma-altis. Teetän yleensä stopilla ja rauhallisesti, jos yleensä.
Aloin miettiin miks toi on ees keksitty, eikä tossa äkkiseltään oo mitään hienoo paitsi erilainen/kenties parempi venytys alhaalla. Vaikeempaa vääntökulmaa tuskin halutaan jos hypertrofia on tavotteena. En oo oikeestaan ikinä tehny aktiivisesti, ja siit on jo vuosia aikaa ku gymlogit yms. hifistelymateriaali ollu käytössä 😁. Oon jo unohtanu miks tota tehtiinkään.
 
Olen ymmärtänyt et nykyisin kestävyysurheilijat, ainakin maastohiihtäjät, tekee kovaa voimatreeniä. Välillä näkyy otsikoita hiihtäjien voimatuloksista ja oon kattellu joitain Krista Pärmäkosken treenivideoita. Ja ilmeisesti norjalaiset treenaa kovaa voimatreeniä? Onko tietoa millasia treenejä ne tekee? Tekevätkö myös räjähtäviä painonnostoliikkeitä? Ja tekeekö muut kuin hiihtäjät tälläsiä treenejä? Miten perus kestävyysurheiijan kannattaisi hyödyntää tällaista treeniä? Itsellä ainakaan bodailujutut ei niinkään kiinnosta ja paino pysyy aika kurissa kestävyysurheilun ansiosta, joten onko kestävyysurheilun kannalta hyvä saada maksimivoimaa?
 
Näistä oon jutellu tosi kauan sitten monienki maiden maajoukkuevalmentajien kanssa. Osa tarttui juttuihin kunnollisesta voimatreenistä, osa ei.

Tarkempia voimaohjelmia en tällä hetkellä tiedä, mutta painonnostoa ei monella oo mukana liiallisen teknisen vaativuuden takia suhteessa hyötyyn.

Kyllä tavallinenki harrastaja voimasta hyötyy. Kestävyyslajeiille perus- ja maksimivoima on pohjaominaisuuksia kuitenkin ja sen mukaan ne pitäs kausiin sijoittaa. Voima tuo kestolle reserviä ja myös suojaa vammoilta. Monta hyvää syytä tehdä.
 
Nostamalla sitä entisestään...

No... tuo ei kerro mulle kovinkaa paljoa siitä sun aiemmasta treenistä ja miten tuohon 1*190 pääsit. Mullanen tulos oli 4kk sitten ja mitä teit tässä välissä?
 
Pelkkää 8*4 aina? Montako treeniä viikossa? Kuudessa viikossa ei kauheita ehdi, mutta esim:
1. 3*2*170, 3*3*155
2. 3*2*175, 3*3*160
3. 2*130, 140... (kakkosilla ylös)
4. 2*1*170, 2*6*135 (kevyt)
5. 2*135, 145...
6. herättelytreeni ja KISA
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
No nää netin kautta kyselyt ei kerro mulle oikein mitään, ku en sua valmenna. Siks joku tollanen kysymys kaipais sitä taustaa. En mieluusti mitään ohjelmamalleja tee, ku se kokonaiskuva on sillon kateissa. Sekin sun tässä pitää pitää mielessä. Tota ylläolevaa voi tehdä parikin kertaa viikossa ainakin ekat neljä viikkoa ja sen jälkeen sit toinen olis enempi nopeuspohjasempi ja 20kg pois raudoista.
 
Zone-sarja -42%
Ois kyssärii penkistä. Testasin tossa uuen maksimin (140kg) ja huomasin kun koitin 145kg nostaa ylös niin jäi about puoleen väliin ja kyynerpäät alkoi levitä selvästi, johonka homma sitten tössäsi.

Oteleveytenä ollut pikkurillit merkeillä. Mietinvaan että onko tähän "kyynerpäät leviää" ongelmaan olemassa jotain yleistä menetelmää että mikä on sitten heikkoutena?

Pitäisikö suosiolla koittaa esim penkata sitten leveämmällä otteella jossa kyynerpäät on valmiiksi jo enemmän auki? Jos kroppa koittaa kyynerpäitä levittää enemän auki niin olisiko vaihtoehtona suosiolla vaan penkata sitten otteella missä kyynerpäät onjo auki?

ps. hieman omia pohdintoja samalla :D
 
Jos kyynärpäät leviää tangon alta, ojentajat on se heikko lenkki ja varsinkin suhteessa hartioihin. Ratkaisu on kapeammat otteet mukaan palettiin. Eli 1-3 sormee kapeemmat per puoli sun normipenaan nähden. Lisäksi pinna- tai lankkupenkkejä 5-15cm rinnasta joko hyvällä stopilla lankulla tai millin päässä siitä 2-3s leijustopilla.

Nyt tietenki pitäs tietää minne ne kyynärpäät menee laskuvaiheessa ja kylkiinkään ne ei sais liikaa mennä.
 
Jos kyynärpäät leviää tangon alta, ojentajat on se heikko lenkki ja varsinkin suhteessa hartioihin. Ratkaisu on kapeammat otteet mukaan palettiin. Eli 1-3 sormee kapeemmat per puoli sun normipenaan nähden. Lisäksi pinna- tai lankkupenkkejä 5-15cm rinnasta joko hyvällä stopilla lankulla tai millin päässä siitä 2-3s leijustopilla.

Nyt tietenki pitäs tietää minne ne kyynärpäät menee laskuvaiheessa ja kylkiinkään ne ei sais liikaa mennä.
Joo tuo kuulostaakin järkevältä, pystypunnerrus ollutkin aina vahvuus voimatasollisesti. Laskuvaiheessa menee noin 45asteen kulmassa.

Vois tuota nytten tehdä noina "kevyempinä" penkki päivinä pinna penkkiä ja spoto penkkiä(y)

Jännä homma kuitenkin että ojentajissa ei ole tarpeeksi voimaa kun ojentajat on minulla ylivoimaisesti doiminoivin lihas lihasmassassa. Tullut varmaan liikaa veivattua eristäviä ojentajille.
 
Viimeksi muokattu:
Onhan toi myös fokusjuttu joskus eli vain huono tapa. Kiinnitä kaikissa sarjanostoissakin tohon huomioo.

Voi sulla olla isot ojentajat, mutta ne on silti lajiheikot. Spotopenkki ei sen kummemmin ojentajia rassaa, ellet vähä kavenna otetta.
 
Parahin jto.

Jonkinlaisen peruskuntokauden/-voimakauden välimuodon jälkeen etenemistä penkkipunneruksessa pohdin.

Tuo em. kausi sisälsi kevennyksineen n. 4 vkon jakson, jossa vuorotteli nousu kolmosilla normipenkissä, ja viikon toisessa treenissä kapea penkki sama laulu, samat painot. Tosin kapealla käytiin varmaan liian lähellä failurea joka treenissä.

Seuraava vastaava jakso oli ykköstreenissä perinteistä 5x5 touhua, sarjojen viimeisiin toistoihin kisastoppi. Näissä pääsin nousemaan 5x150 kg asti viimeisessä treenissä, joskin touch 'n gona. Kakkostreeni oli kuminauhapenkkiä, räjähtäviä vitosia jollain 70-80 kg raudoilla.

Nyt sitten lähestytään ykköstestiä.
Treeni 1 oli 3x150, 3x152,2 ja 3x147,5, kaikki toistot stopilla. Treeni kaksi oli stoppiykkösiä 10 cm lankulla 180 kg asti. Lankut aavituksen kisanostoja kapeammalla otteella.
Jatko????????????:
Treeni 3, johon kovahkot kakkoset. Lepo 3-4 pv.
Treeni 4, 10 cm lankku nousu 182,5 kg asti. Lepo 3-4 pv.
Treeni 5, kovahkot ykköset. Lepo 3-4 pv.
Treeni 5, lankku nousu 185 kg asti. Lepo 3-4 pv.
Treeni 6, jonkin sortin herkistely/kevyt treeni
Treeni 7, toinen herkistely, esim 3x3x120 kg
Treeni 8 = uusi ennätys

Onko järkee vai ei?
 
Peruskauden treenit on yleensä hieman helpompia yleistellä, koska siellä ne yksilövariaatiot ei yleensä oo niin suuria. Senkin takia tuota sun piikkailua on hieman hankala arvioida, ku ei mitään hajua sun tekemisistä loppujen lopuksi. Kisaan/testiin valmistavat 2-3 vipaa viikkoa on ne herkimmät. Mullakin jengissä todella erilaisilla tavoilla tehdään.

Paljon mahdollista tuollai juu, mutta voi lyödä umpeen parissa viikossa jo. Se kuinka tiukkaa se treeni on ja ootko palautunu riittävästi on tässä tietenki se kriittisin juttu. Jos et oo ja pusket väkisin, ei se tietenkää hyvä ole.

Lähtökohtasesti voisin edetä tuolla kaavalla, mutta joka treenissä pieni vara silti jäis eli ei mennä ihan rajottimelle. Hermostohommissa se palautuminen on entistä tärkeempää.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom