Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
HAAH komee luku etusivun replyissä: tasan 1000
En voinu vastustaa kiusausta ja oli pakko rikkoo :hyper:

edit: varmaan yks turhimmista postauksista ikinä.. :D
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Originally Posted by jto
aloittelijan (ja miksei kenen tahansa muunkin) kannattas keskittyä enemmän siihen perustreeniin, eikä siihen maksimin hakemiseen. ite oon suositellut tyypeille, joiden maksimi on reilummin alle 100kg ihan simppeliä progressiota:
1.kk: 2-4*10-12
2.kk: 2-4*6-8
3.kk: 2-4*1-3, 1*4-6, 1*8-10

Toimiiko tuo systeemi samalla tavalla esim. kyykyn ja vedon kohdalla? Ajattelin, että ottaisin liikkeiksi penkin, etukyykyn, maasta/rinnallevedon ja pystypunnerruksen ja rakentaisin niille kunnon pohjat tauon jälkeen.

Treenit menisivät näin:
1. Penkki ja kulmasoutu/leuat
2. Etukyykky
3. Pystypunnerrus ja leuat
4. Maasta/rinnalleveto

Lisäksi tietenkin apuliikkeitä ja keskivartaloa.

Toimisiko sarjapainojen ja -määrien kasvattamisessa systeemi, jossa tehtäisiin jokaista sykliä neljä viikkoa ja määrät menisivät näin:
1.vk 2x10xkg
2.vk 3x10xkg
3.vk 3x10xkg+5
4.vk 4x10xkg+5

Eli 1. ja 2. vk samalla ja 3. ja 4. vk samalla painolla.

Laita korjausehdotuksia ja vinkkejä kun joudat.
 
hei jto, eihän siinä saken sivuilla, missä on se 3*4 jne. ohjelma se toinen esimerkki, mistä olen tänne vähän aikaa sitten kirjoitellut, niin eihän siinä ole kevyitä viikkoja valmiiks? Vaan ne pitää itse pitää välissä?
 
hei jto, eihän siinä saken sivuilla, missä on se 3*4 jne. ohjelma se toinen esimerkki, mistä olen tänne vähän aikaa sitten kirjoitellut, niin eihän siinä ole kevyitä viikkoja valmiiks? Vaan ne pitää itse pitää välissä?

En ole Jto, mutta itse ne kevyet viikot sinne väliin laitetaan.
Perushommissa 3:1 kova:kevyt
Maksimeissa 2:1 kova:kevyt
 
No niin. Treenimahkut on 2 kertaa viikossa. Oon nyt miettiny seuraavanlaiset mahdollisuudet:

koko kroppa molemmilla kerroilla:
kyykky/mave/julle
penkki/pystypunnerrus/vinopenkki
soutu tangolla/ylätalja/leuanveto
vatsat
Eka kerta maksimivoimaa ja toka kerta nopeusvoimaa (lievä wsb-muunnelma)

yläkroppa ja alakerta erikseen:
penkki/pystypunnerrus/vinopenkki
soutu tangolla/ylätalja/leuanveto/alatalja

kyykky/mave/julle
etukyykky/sjmv
Noista sitten valitaan 3-4 liikettä per päivä ja sarjat 1-5 toistoa ja vatsat molempiin päiviin.

Kumpi voisi olla hyödyllisempi tapa? Lisää liikkeitä? Mielipiteitä kaikilta?
 
grim... toimii ihan hyvin koko satsi.

haave... tekisin pari treeni/lihasryhmä/viikko. vaikkapa vaihdellen joka kerta noita liikkeitä. penkin kaveriksi tosin ottasin kapeen penkin pysty- tai vinopenkkipunnerruksen tilalle.
 
Joo pitää kokeilla. Miten muuten, jos ottaa vinopenkin kapealla? Listatahan jäi vielä laittamatta koroke- ja räkkivedot. Ja tosiaan kierrättämällä noita liikkeitä mennään.
 
Huonontuuko kovista treeneistä lihasten palautumisen laatu jos kovista treeneistä seuraavana päivänä, jolloin lihakset on vielä kipeinä, tekee aerobista? Eli kasvaako voimat/lihas vähemmän?
 
ei. ihan hyvää semmonen jumppailu tekee. sen jälkeen vaikka hyvä liikkuvuustreeni ja venyttely. kunhan ei liiottele tyyliin 2h juoksua 4+ krt/vko.
 
vaikkapas aktiivista liikeratojen hakua tyyliin leveen kyykyn tekniikka tms. lähinnä semmosta kevyen dynaamista liikuntaa verrattuna staattiseen venyttelyyn. näitähän voi myös yhdistää.
 
jto, mitäs mieltä olet tälläisestä kirjasta:

Starting Strength, kirjoittanut Mark Rippetoe & Lon Kilgore.

Tuntuvat olevan kovin arvostettuja herroja tuolla rapakon takasissa painon-nosto -piireissä.

Kirja maksaa 29.90e, tuolta yhdestä saksalaisesta nettikaupasta.
 
jto, minkälaisia painoja neuvoisit käyttämään kevennetyllä viikolla? olisiko 60-70% normaaleista sarjapainoisto hyvä? Kiitos jo etukäteen!
 
critical... en ole ko. kirjaa lukenut, joten voi suositella tai hylätä.

kremi... riippuu siitä kovien viikkojen kuormituksesta. jos tehdään esim. kolme vkoa kovaa määrällistä treeniä 80-90%:n maisemissa, voi tehdä hyvää vähentää paljonkin tehoista just tonne 70% maisemiin. jos taas romut ei oo kovin suuret, saattaa olla hyvä vaan napata sarjoista osa pois ja tehdä esim. hieman lyhyempiä niistä tyyliin 6*6*75% -> 4*4*75%.
 
Mitä sanot, jto, kettinki- ja lankkupenkistä raakavoimailijalle? Ajattelin, josko kisojen jälkeen tekisin viikon toisena penkkipäivänä tuota kettinkipenkkiä ja joka kolmas viikko sitten lankkua isommilla raudoilla. EDIT: Entä käsipainopenkki, tuleeko liikaa kokonaisrasitusta, jos teen kerran viikossa normipenkkiä ohjelman mukaan, ja kerran viikossa kässäreillä sekä kettingeillä/lankulla?
 
jto, mitäs mieltä olet tälläisestä kirjasta:

Starting Strength, kirjoittanut Mark Rippetoe & Lon Kilgore.

Tuntuvat olevan kovin arvostettuja herroja tuolla rapakon takasissa painon-nosto -piireissä.

Kirja maksaa 29.90e, tuolta yhdestä saksalaisesta nettikaupasta.

Mulla on toi kirja. Mutta meen nyt mieluummin nukkumaan kuin kaivamaan sen tuolta hyllystä muistin virkistämiseksi. Päivällä sitten pieni yhteenveto.
 
gilly: kettinkien sijaan kumit, jos saat, mutta oikein hyviä on noi kummatkin. rassaavat ojentajia aika paljon, joten siihen kannattaa kiinnittää huomiota. noi on siis hermostolliseen treeniin hyvää kamaa. voit käyttää niitä mainitsemallasi tavalla, mutta semmonen wsb-tyylinen minijaksotus toimii myös. eli pidät lankun ja kettingit pääliikkeenä ja toisen treenin teet sitten nopeuspuolelle tai kevyempänä. käsipainopenkkiäkin voit tehdä vaikka hieman body-meiningillä. esim. (% penkin ykkösestä):
1. LankkuPP 10cm 3*2*100%
2. LankkuPP 10cm 2*2*103, 3*1*105%
3. KäsipainoPP 3*8-12
4. Kettingeillä tekn. ykköseen
5. Kettingeillä tekn. ykköseen
6. PP 2*3*70, 2*2*75, 2*1*80
7. PP 1max
8. PP 1max
9. Uusi peruskausi

Tämmönen esimerkki vois kertoa sulle, miten noi vaikuttaa. Toinen treeni 6-8*3*60-70% laskevilla painoilla kohti ykkösiä. En kuitenkaan nää mitään haittaa pitää niitä mausteena normaalitreenissä, kuten mainitsit. SIllai saa kroppa hieman uutta ärsykettä sillon tällön. Pitäsin kuitenkin lankkuhommissa raudat aika lähellä normaalimaksimia, mutta en tekis noissa missään sarjaa ihan tappiin. Ylirautoja kaikki ojentajille, joten se tukko voipi vaania.
 
Mulla on toi kirja. Mutta meen nyt mieluummin nukkumaan kuin kaivamaan sen tuolta hyllystä muistin virkistämiseksi. Päivällä sitten pieni yhteenveto.

Nonni. Sisällysluettelossa on esittely, kyykky, penkki, mave, punnerrus, the power clean (saatte ite suomentaa mulla menee aina työnnöt ja tempaukset sekasin), ohjelmointi ja väärinkäsityksiä nuorten valmennuksesta. Kyykystä n.50 sivua, penkistä 40, mavesta 30, punneruksesta 15 ja power cleanista 30, ohjelmista 30 ja nuorista 10.

Kirjahan on alaotsakkeensa mukaan yksinkertainen ja käytännöllinen opas aloitteleville valmentajille. Jokaisen kirjaan otetun liikkeen oikea suoritustekniikka selvitetään perin pohjin ja väärien tekniikoiden korjaamisohjeet annetaan. Erittäin paljon kuvia oikeista ja vääristä tekniikoista. Kuvia löytyy otteista, jalkojen asennosta, tangon paikoista, erilaisista tangoista, painoista jne. Tekniikoista sen verran, että kirjasta saa kuvan, että se olisi tarkoitettu enemmän painonnostajille ja aloitteleville harrastajille, voimanostovalmentaja saattaa hieman olla eri mieltä tekniikoista.

Ohjelmoinnista sen verran, että yhtään valmista ohjelmaa kirjasta ei löydy. Luvussa kerrotaan lämmittelysarjojen tärkeydestä, eri sarjapituuksien vaikutuksista kehoon, jäähdyttelysarjoista, treenauksen etenemisestä, ravinnosta, välineistä ja lihaskunnosta ja vammoista.

Ei liian vakavasti kirjoitettu kirja niille, jotka opettavat tai haluavat oppia 5 liikettä.

E: readthecore.com siellä tais olla arkistoissa jommankumman kirjoittajan haastattelua.
 
5*5??

vaivaan nyt varmasti vanhalla asialla, mutta en onnistunut löytämään aiheesta kunnolla tietoa.
Vika on varmasti käyttäjässä:nolo:
Mutta siis haluaisin tietoa 5*5 systeemistä perusliikkeisiin (penkki, kyykky, mave)? Miten systeemiä toteutetaan?
Mikäli oikein muista olet siitä jossain asiantuntevasti kertonut?!
Joten olisin kiitollinen jos vaikka nakkaisit linkin kyseiseen threadiin niin pääsee tutustumaan aiheeseen:thumbs:
 
Back
Ylös Bottom