Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Minkäslaisilla painoilla suosittelisit jto lämmittelemään, kun aloitin tällä viikolla hermottamaan? Pari vkoa sitten meni pienempien sarjojen (5*115 ja 5*125)jälkeen hyvin 5*140,2*150,1*155 ja 4*140.
Tänään tosiaan aloitin hermottamaan ja lopetin lämmittelyt 4*100. Sit ykköset 120,140,150 ja 155. Ja kauttaaltaan olivat aika tiukkoja nostoja. Pitäisikö ensi vkolla ottaa parit 5 toistosarjat jollain 115-120,
ennen kun aloitan tekemään nuita ykkösiä?`

Entä, olisiko syytä ottaa myös nopeuspenkissä että torstaisin myös kapea-/lankkupenkissä ykkösiä, jos haluaa hermottaa?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
jannmann: eri käyttötarkoitus. käyttäsin kumpaakin, mutta raakanostaja hyötyy dynaamisemmista nostoista yleensä, kun ei oo uikkareita antaas potkua alaosassa. korkeudet riippuu omista heikkouksista. yleensä pohjasta kaikki lähtee nätisti, mutta sitten siinä puolikyykyn ympärillä tulee ongelmaa. stoppikyykkyjä käyttäsin myös, eli pysäytys 1-3 sekkaa ongelmasyvyydessä.

hma: suosittelisin käyttään laajempaa katsontakantaa volyymin lisäämiseen, ei vaan raudan lisääminen.

thepala: jos ykkösiä haluut hakee, ei kannata liian kovia noususarjoja tehdä. esim. 1*160 treeniin vois lämpät ja nousut mennä näin:
yleislämppä fillarilla 5-10´
lajilämppä
2*15*tanko
2*6*70
2*3*100
2*120
1*140
1*150
1*160

eli mikä nyt sitten kellekin on "riittävää" lämmittelyä tai herättelyä. joka tapauksessa kunnonkin tulis olla sellanen, ettei homma kaadu yhteen tai kahteen tiukempaan ykköseen. eli sarjakestävyys ylös. tää on voimailijan tärkein kestävyysharjottelun muoto.

hermotuksella nyt varmaan tarkotat hermostollista harjoittelua eli maksimivoimahommia? keskittyisin testiliikkeeseen vaan eli normipenkki. muu ois aikalailla sivussa. nopeutta yleensä voi tehdä.
 
dynaaminen tarkottaa reipasta suunnanvaihtoa eli ei mitään bokseja. raw-nostajalle se räväkän suunnanvaihdon opettelu ja treenaaminen on tosi tärkeetä. boksit sun kantsii tehdä ihan kunnon stopilla. eli istut boksille ja päästät paineet reisistä mutta pidät ne keskivartalossa. sit pum ylös pakaroiden käyttöön keskittyen.
 
Aattelin sulta kysästä kun oon nyt puolisen vuotta reenannut penkkiä miken 2x6 systeemillä, kehitystä tullut kiitettävästi mutta nyt alkaa tuntuu, että vois kokeilla jotain muuta joten ajattelin sakke selkäinahon penkkiohjelmaa http://www.voimaharjoittelu.fi/artikkelit?a=viewArticle&article_id=1388 . Reenaan nykysin elaston 2-jakoinen threadin esimerkkiohjelmalla joten mitenkä sitä pitäs muuttaa jotta sais tehtyä tolla tavalla kuin tossa saken ohjelmassa tehdään vai kannattasko ottaa kokonaan uusi ohjelma? Tossa ohjelmassa on esim 5x5x70 eli teen sarjat 70 prosentilla nykyisestä maksimista? Mavessa ja kyykyssä ajattelin jatkaa vielä 2x6:lla, vai kannattasko niihinkin jotain voimasysteemiä kokeilla?:puntti:
 
toi on ihan ok ohjelma, mutta sun ikänen vois hyötyy eniten ihan normaalista toistoalueiden vaihtelusta. 2*6 on pitkän päälle melkosen monotoninen juttu, eikä siis mikään "ohjelma" ainoo muutos on painot, joita joko lisätään tai ei. joillekin toimii vaikka kuinka, mutta useimmille tulee seinä vastaan. siispä:
1. kuukausi: ota rauta jolla saat alkuun 2*8 ja yritä saada 2kk aika hieman suuremmalla 3*10.
2. kuukausi: ota rauta jolla saat alkuun 4*4 ja yritä saada 2kk aika hieman suuremmalla 6*6.
3. kuukausi: mee eka ykkösmaksimiin ja tee perään toistomaksimit 90 ja 80 prosentilla ykkösestä.

joka neljäs viikko iisimmin joka jaksossa.
 
terve jto taas.. olisiko sinulla heittää jotain hyvää vinkkiä, miten kannattaisi lähteä toteuttamaan tälläistä: muuta kroppaa bodaillen, mutta penkkipunnerrusta "voima" tyyppisesti.Eli olen miettinyt paljon, että rupeaisiko sitä bodailemaan vai voimailemaan ja sitten tuli mieleen, että yhdistäisin näin, koska penkkipunnerrus kiinnostaa itseäni,mutta myös bodaus. miten kannattais tehä penkin osalta tommosessa ja esim. mihin jakoon tämmöinen sopisi?
 
Juuh, eli tarkoitin nimenomaan hermotuksella sitä hermostollista harjoittelua. Kauan yleensä kannattaisi tehdä tuota hermostollista harjoittelua? Siinä sivussa vaikkei tee kapeaa eikä lankkua, niin varmaan kannattaa silti jotain liikkeitä tehdä ojentajille? Taljalla yms.?

Sit toinen kysymys. Mulla on jo varmaan puoli vuotta ellei jopa vuoden pyörinyt painot aika samassa scott-liikkeessä. 60 on suurin sarjapaino, jolla oon saanut tehtyä pari. Teen yleensä hauiksille scottia, hauista käsipainolla ja hammeria. Kannattaisi varmaan tehdä jotain muutoksia, kerta junnannu paikallaan?
 
kossi2. käyhän tollanen ihan helpolla. teet vaan penkille pääliikkeenä sopivan progressiomallin ja valitset itelles oikeet apuliikkeet mokomaa tukemaan. sitten vaan muut liikkeet bodymoodilla ja a vot! jaoksi suosittelen 2-jakosta triple-stack-blast-huge-crazy-hormonal-purgatory-multi-extra -vempuilua :)

thepala: maksimijakson kannattaa olla about puolet perusvoimajakson pituudesta. kuitenkin riippuu taas toikin yksilöstä. jot,kut saa aika nopeesti esiin sen parhaan kunnon ja se siitä. joku taas pystyy jauhaan nousujohteisesti 2kk ykkösiä.

haukkareista... no, ehkä ne muutokset todella ois paikallaan... lienee aika itsestäänselvää...
 
Onko esim. etureisitreenillä vaikutusta takareisien palautumisresursseihin? Eli jos tekee kovaa vaikka etukyykkyä, jossa takareidet ovat aika vähän hommissa, niin syökö se selkeästi palautumista esim. SJMV:stä? Pointti on, että onko spesialisaatiossa ollenkaan järkeä. Kannattaako koskaan keskittyä tekemään enemmän vaikka takareisiä, esim. 3x viikko, ja etureisiä vain kerran viikossa, vai kasvavatko takareidet ihan yhtä varmasti jos tekee etureisiäkin 3x viikko? Rasittaako bodytreeni muuta kuin kulloinkin rasitettavaa lihasta, muutakin kroppaa? Joskus olen lukenut jostain keskushermoston rasittumisesta.
 
Mikä olisi sopiva progressiomalli työnnön parantamiseen jos tehtäisiin esim 1kk peruskuntokausi, 2kk perusvoimakausi ja 1kk maksimivoimakausi? Alotin tekee liikettä viime vuoden puolella jolloin tuli huonolla tekniikalla 45kg ykkönen, nyt on tekniikka jo aika hyvä ja ykkönen on 75kg, siis rinnalleveto+ylöstyöntö. Tohon se on kuitenkin jämähtänyt ja mulla ton treenaaminen on ehkä ollut vähän ykspuolista koska oon tehnyt vaan 1-2 toistoa per sarja, suurin osa pelkkiä ykkösiä jos olen tehnyt koko liikkeen enkä osissa. Nyt tuli mieleen että pitäs varmaan alkaa rakentaa enemmän pohjaa kovemmille raudoille hiukan pitemmillä sarjoilla, olisko esim 4-5 toistoa per sarja hyvä peruskuntokaudelle tai jonkinlaisia yhdistelmiä esim. 4*rive+3*ylöst. ? Niin ja rive sekä ylöstyöntö on tällä hetkellä tasavahvoja.
 
toi on ihan ok ohjelma, mutta sun ikänen vois hyötyy eniten ihan normaalista toistoalueiden vaihtelusta. 2*6 on pitkän päälle melkosen monotoninen juttu, eikä siis mikään "ohjelma" ainoo muutos on painot, joita joko lisätään tai ei. joillekin toimii vaikka kuinka, mutta useimmille tulee seinä vastaan. siispä:
1. kuukausi: ota rauta jolla saat alkuun 2*8 ja yritä saada 2kk aika hieman suuremmalla 3*10.
2. kuukausi: ota rauta jolla saat alkuun 4*4 ja yritä saada 2kk aika hieman suuremmalla 6*6.
3. kuukausi: mee eka ykkösmaksimiin ja tee perään toistomaksimit 90 ja 80 prosentilla ykkösestä.

joka neljäs viikko iisimmin joka jaksossa.

Perskules, en ennemmin päässyt nettiin. Kävin tänään reenaamassa ja tein penkin tolla saken ohjelmalla eli tänään 5x5x70%, kevyttä oli. Kysysin, kun tossa lasketaan prosentit maksimista ja tulee semmosia tyhmiä lukuja, eli ei aina 2,5 kilon tasaluvuiks, joten onko tolla sen suurempaa väliä jos tekee esim. kilon suuremmalla kuormalla tosta 70 prosentista jotta sais tankoon sen lähimmän tasaluvun, eli jos tulisi 70 prosentista vaikka 5x5x76,5kg niin tommosta lukua kun harvalla salilla on mahdollista laittaa niin laittaa 77,5kg ja tekee sillä, eli onko tolla sen suurempaa väliä? Sekavaa tekstiä taas kerran :D Sitten vielä mavesta ja kyykystä, kun oon tehny niille 2x6 systeemiä ja hyvin noussut sarjapainot, mut pikkuhiljaa hidastuu joten millasta reeniä suosittelisit niihin?
 
Moi olen tehnyt nyt 145kg kakkosia. Kysyisin et kauanko voidaan liikkua yi 90 prosentin raudois et alkaa tulla laskusuhdanne. voinko mennä kakkosis niin pitkälle kuin haluan ja sit ku ei kakkosta enää tue ottaa ykkösiä. ja kyse penkistä.
 
vurki: kaikki treeni rasittaa sekä lihasta että koko kroppaa. etukyykyt ei kauheesti sjmv:a haittaa, ellei kauheesti nojaile eteen ja tee selällä.

cvieri: työntö on räjähtävän voiman ja ehdottomasti koordinaation ja ajoituksen liike. sen takia kannattaa treenailla sitä usein ja suurilla sarjamäärillä, mutta ei loppuun asti, koska se pilaa tekniikan. peruskaudella suurin osa treeneistä 80-90% välillä ja maksimitouhuissa sit yli. en tee yksityiskohtasia ohjelmia tähän. liikaa aikaa ja vaivaa. mailaa, jos enempi kiinnostaa. osoite profiilissa.

niccessor: ei oo niin pilkulleen väliä. tosin sun uravaiheessa keskittyisin tekeen treenit enempi tunteen mukaan. pelaa isoille ja pienille pojille ja tytöille kuin markan munkki.

mrseoinage: tiedänpäs ukkoja, jotka on tehneet vuoden verran vaan 1-3 toiston sarjoja pääliikkeessä. toki päälle muutakin. ei voida mitään tarkkaa sanoa, mutta 2kk alkaa oleen paljon jo. siihenkin haluisin ite 3kk perusvoimatreeniä alle. eli riippuu pohjistakin aikalailla.
 
vurki: kaikki treeni rasittaa sekä lihasta että koko kroppaa. etukyykyt ei kauheesti sjmv:a haittaa, ellei kauheesti nojaile eteen ja tee selällä.

Onko tuo rasittavuus sitten kuinka merkittävää? Kannattaako bodyä treenatessa selkeästi keskittyä heikkoihin lihasryhmiin parempien kustannuksilla, kuten esim. Hulkki tekee?
 
heikkoja kohtia pitää aina parantaa ja vahvoja vahvistaa. tää riippuu toki lajista. urheilijaa toi koskee, bodari lähestyy asiaa hieman eri kantilta.
 
heikkoja kohtia pitää aina parantaa ja vahvoja vahvistaa. tää riippuu toki lajista. urheilijaa toi koskee, bodari lähestyy asiaa hieman eri kantilta.

Sitä mietinkin, että miten bodaus eroaa tässä muista urheilulajeista. Se on siitä niin outo laji ettei tavoitteena ole parantaa suorituskykyä. Osaisitko suositella jotain hyvää kirjaa joka käsittelisi voimaharjoittelua perusteellisesti ja tieteellisesti mutta kuitenkin niin yleisesti ettei tarvitsisi olla mitään biologiantaitoja? Meinaan, meikäläisellä on todella paljon kysymyksiä mutta ne eivät lopu sillä että täällä niitä esitän. Kaipaan jotain syvempää informaatiota, mitä ei tietystikään voi tällä tavalla kyselemällä saada. Kirja saa olla englanniksi, kun ei niitä suomeksi oikein taida olla.
 
mä suosittelisin kyllä ihan sitä biologiaakin. eli ihan perusteoksia lääketieteestä tyyliin fysiologia, anatomia, endokrinologia, neurologia jne. ne on mielenkiintosta kamaa ja niiden tajuamisen kautta huomaa monta syy seuraus -juttua. hyviä treenaamisen yleisteoksia löytyy esim. sakke s:n suomalaiselta voimaharjoittelu- sivulta.
 
Pitää katsastaa noita kirjoja, mutta otetaanpa tähän ihan suora treeniä koskeva kysymys: vatsa ja yläkropan punnerrukset laahaavat muiden perässä. Kannattaako bodya treenatessa huomioida tuota jotenkin vai pistää tasapuolisella treenillä menemään? Ajattelin että tekisi esim. 2-jakoista jossa kahdesti viikossa punnerrukset + vatsa ja kahdesti jalat + vedot. Kokonaisvolyymi sama kaikissa treeneissä eli punnerruksia ja vatsaa tulee paljon. Onko tuollainen järkevää jos haluaa kehittyä erityisesti niissä?
 
Miten lähtisit yleensä sovittamaan nyrkkeilyä ja punttia yhteen, tai miltä voisi näyttää perus viikko jos molempia tulisi 2-3x treenattua? Puntilla perusvoimaa isoissa liikkeissä (sjmv,penkki,leuat) esim. 1-jakosella..?
 
Back
Ylös Bottom