OMPA OUTO Kuvia pakkiksen Mikestä? Q&A

3 kpl Basic Nutrition EAA -25%
En tiiä mikä on, mutta kun söin vain kanaa/kalaa ja salaattia reilun 3kk niin sen jälkeen meni laakista paska ripuliksi kun söi jauhista ja salaattia. Toi ripulipaska tapahtui useammankin kerran, kun en eka yrityksestä uskonut. Ehkä sattumaa, ehkä ei. Pihvillä+salaatilla ei tunnu olevan negatiivista vaikutusta paskanlaatuun. Jauhis mitä käytin on organic grass fed beef, ei halvinta moskaa.

Nyt oon vältellyt jauhista ja lihat lihana. No problemo.
 
No jopas taalla oli viesteja herattyani. Ei mulla sen kummempaa pointtia ollut kuin etta "vaharasvainen" jauheliha on 53% rasvaa kaloreista ja etta valtan itse sita sen vuoksi. On totta etta osa siita voidaan valuttaa pois paiston yhteydessa mutta osa siita ei valu pois vaan jaa siihen lihaan. Itse syon kanaa myos ihan senkin takia etta punainen liha on epaterveellisempaa kuin kananliha. Toisaalta en todellakaan ole mikaan terveyden perikuva :LOL:

Termi "vähärasvainen" 10% jauhelihassa on siksi, että siinä on vähemmän rasvaa, kuin ns. normaalissa naudan jauhelihassa, jossa on yleensä n. 17% rasvaa. Ylipäätään termi "vähärasvainen" missä tahansa tuotteessa tarkoittaa käytännössä aina sitä, että siinä on vähemmän rasvaa kuin vastaavassa "normaalissa" tuotteessa. Ei tuolla asialla ole mitään tekemistä makrojen kanssa. Rasva on energiatihein makroravinne, ja luonnollisesti monessa elintarvikkeessa kokonaisenergiamäärästä suurin osa tulee rasvasta, vaikka sitä olisi prosentuaalisesti melko vähän. Esimerkiksi vähärasvaisessa majoneesissakin taitaa olla n. 30% rasvaa, eli erittäin iso osa kokonaisenergiasta tulee rasvasta, mutta se on vähärasvainen, koska sisältää n. puolet vähemmän rasvaa kuin tavallinen majoneesi.
 
Termi "vähärasvainen" 10% jauhelihassa on siksi, että siinä on vähemmän rasvaa, kuin ns. normaalissa naudan jauhelihassa, jossa on yleensä n. 17% rasvaa. Ylipäätään termi "vähärasvainen" missä tahansa tuotteessa tarkoittaa käytännössä aina sitä, että siinä on vähemmän rasvaa kuin vastaavassa "normaalissa" tuotteessa. Ei tuolla asialla ole mitään tekemistä makrojen kanssa. Rasva on energiatihein makroravinne, ja luonnollisesti monessa elintarvikkeessa kokonaisenergiamäärästä suurin osa tulee rasvasta, vaikka sitä olisi prosentuaalisesti melko vähän. Esimerkiksi vähärasvaisessa majoneesissakin taitaa olla n. 30% rasvaa, eli erittäin iso osa kokonaisenergiasta tulee rasvasta, mutta se on vähärasvainen, koska sisältää n. puolet vähemmän rasvaa kuin tavallinen majoneesi.
Missä edes puhutaan "vähärasvaisesta" jauhelihasta kun kyseessä on 10% jauheliha? Itse olen nähnyt vain mainoksia ja puhetta Naudan 10% jauhelihasta enkä sen kummemmasta
 
Missä edes puhutaan "vähärasvaisesta" jauhelihasta kun kyseessä on 10% jauheliha? Itse olen nähnyt vain mainoksia ja puhetta Naudan 10% jauhelihasta enkä sen kummemmasta
Näin taitaakin olla. Eli 7% jauhelihaa näköjään myydään usein vähärasvaisena. Sitten se 9,5% sisältävä sikanauta on ”kevytjauhelihaa”.
 
Hieman ärsyttävää kun saan nykyään ihan raivolla puhelinsoittoja ja tekstareita casinoilta. Puhelin laulaa monta kertaa päivässä.
Kerran ku erehdyt rekisteröityy casinolle ja laittamaan numeros sinne ni paluuta ei ole.
Niihin kannattaa aina laittaa ettei halua tarjouksia puhelimitse.
 

M-Nutrition juomat hurjassa alessa, jopa puoleen hintaan

BCAA / EAA / PWO

TILAA TÄSTÄ
Kerran ku erehdyt rekisteröityy casinolle ja laittamaan numeros sinne ni paluuta ei ole.
Niihin kannattaa aina laittaa ettei halua tarjouksia puhelimitse.
No kun olen kerran eläissäni vuosia sitten rekannut. Twitchin jälkeen noita alkanut satamaan. Tarjotaan mainosta sinne jne.
 
Missä edes puhutaan "vähärasvaisesta" jauhelihasta kun kyseessä on 10% jauheliha? Itse olen nähnyt vain mainoksia ja puhetta Naudan 10% jauhelihasta enkä sen kummemmasta
Juurikin samaa oon ihmetelly kun näitä viime aikaisia viestejä lueskellu. En oikein tiedä missä marketeissa jotkut pyörii, jos näkee tuotetteita mainostettavan pakkauksissa "50% tämän tuotteen energiasisällöstä tulee rasvasta", tottakai 10%rasvaa sisältävä jauheliha myydään 10%rasvaa sisältävänä jauhelihana, eikä aleta suttaan mitään energiajakaumia siihen kanteen.:LOL:
 
Mitä helvettiä täällä oikein sekoillaan? Mitä väliä sillä on montako prosenttia minkäkin ruoka-aineen energiasta tulee rasvasta? Ainoastaan absoluuttisella rasvan määrällä on merkitystä. Otetaan vaikka 99g vettä ja gramma rasvaa ja sekoitetaan. Siinä 100 % energiasta tulee rasvasta, mutta siinä on silti vain 1g rasvaa / 9 kcal. Rasvaa pitää joka tapauksessa saada, sanotaanko 1g / painokilo päivässä ja sen kun jakaa joka aterialle kohtuu tasaisesti, kuten myös proteiinit ja hiilarit, niin se on ainoa asia millä on merkitystä.

Se on muutenkin täysin väärä tie miettiä, että päivän kokonaiskaloreista vaikka 20 % halutaan rasvasta, 30 % proteiineista ja 50 % hiilareista, koska tuo on kaikkea muuta kuin yleispätevä ohje. Prosentuaaliset jakaumat on 50 kg ihmisellä joka syö 2000 kcal päivässä ja 100 kg ihmisellä joka syö 3000 kcal päivässä aivan erilaiset, vaikka molemmat söisi rasvaa 1g / painokilo, proteiinia 2g / painokilo ja hiilarista loput. Jälkimmäinen on paljon järkevämpi tapa laskea asioita ja silloin silläkään ei ole yhtään mitään merkitystä montako prosenttia jauhelihan kaloreista tulee rasvasta, jos se sama rasvamäärä per ateria on joka tapauksessa pakko ottaa jostain, ellei sitten aleta miettiä kovia ja pehmeitä rasvoja.
 
Mitä helvettiä täällä oikein sekoillaan? Mitä väliä sillä on montako prosenttia minkäkin ruoka-aineen energiasta tulee rasvasta? Ainoastaan absoluuttisella rasvan määrällä on merkitystä. Otetaan vaikka 99g vettä ja gramma rasvaa ja sekoitetaan. Siinä 100 % energiasta tulee rasvasta, mutta siinä on silti vain 1g rasvaa / 9 kcal. Rasvaa pitää joka tapauksessa saada, sanotaanko 1g / painokilo päivässä ja sen kun jakaa joka aterialle kohtuu tasaisesti, kuten myös proteiinit ja hiilarit, niin se on ainoa asia millä on merkitystä.

Se on muutenkin täysin väärä tie miettiä, että päivän kokonaiskaloreista vaikka 20 % halutaan rasvasta, 30 % proteiineista ja 50 % hiilareista, koska tuo on kaikkea muuta kuin yleispätevä ohje. Prosentuaaliset jakaumat on 50 kg ihmisellä joka syö 2000 kcal päivässä ja 100 kg ihmisellä joka syö 3000 kcal päivässä aivan erilaiset, vaikka molemmat söisi rasvaa 1g / painokilo, proteiinia 2g / painokilo ja hiilarista loput. Jälkimmäinen on paljon järkevämpi tapa laskea asioita ja silloin silläkään ei ole yhtään mitään merkitystä montako prosenttia jauhelihan kaloreista tulee rasvasta, jos se sama rasvamäärä per ateria on joka tapauksessa pakko ottaa jostain, ellei sitten aleta miettiä kovia ja pehmeitä rasvoja.
Nimenomaan näin. Samaa asiaa yritin omassa viestissäni selittää, mutta tuossa se on vielä selkeämmin. Koalamääille tiedoksi, että täällä ei ole kukaan kai väittänyt, että paketin kanteen alettaisiin jotain makroja laittamaan, vaan nimenomaan ihmetelty sitä spekulointia, että vähärasvaisessa jauhelihassa on niin ja niin paljon energiaa rasvasta, koska juurikin absoluuttinen rasvan määrä merkitsee. Eiköhän tämä jauheliha-asia ala olla paketissa.
 
Nimenomaan näin. Samaa asiaa yritin omassa viestissäni selittää, mutta tuossa se on vielä selkeämmin. Koalamääille tiedoksi, että täällä ei ole kukaan kai väittänyt, että paketin kanteen alettaisiin jotain makroja laittamaan, vaan nimenomaan ihmetelty sitä spekulointia, että vähärasvaisessa jauhelihassa on niin ja niin paljon energiaa rasvasta, koska juurikin absoluuttinen rasvan määrä merkitsee. Eiköhän tämä jauheliha-asia ala olla paketissa.
10%-jauhelihaa ei myydä vähärasvaisena jauhelihana (ainakaan yleisesti), vaan 10%-jauhelihana. Eli ihmettelen, minkä takia täällä vouhotetaan tuosta energiajakauma-asiasta?
 

Suositut

Back
Ylös Bottom