Mitä helvettiä täällä oikein sekoillaan? Mitä väliä sillä on montako prosenttia minkäkin ruoka-aineen energiasta tulee rasvasta? Ainoastaan absoluuttisella rasvan määrällä on merkitystä. Otetaan vaikka 99g vettä ja gramma rasvaa ja sekoitetaan. Siinä 100 % energiasta tulee rasvasta, mutta siinä on silti vain 1g rasvaa / 9 kcal. Rasvaa pitää joka tapauksessa saada, sanotaanko 1g / painokilo päivässä ja sen kun jakaa joka aterialle kohtuu tasaisesti, kuten myös proteiinit ja hiilarit, niin se on ainoa asia millä on merkitystä.
Se on muutenkin täysin väärä tie miettiä, että päivän kokonaiskaloreista vaikka 20 % halutaan rasvasta, 30 % proteiineista ja 50 % hiilareista, koska tuo on kaikkea muuta kuin yleispätevä ohje. Prosentuaaliset jakaumat on 50 kg ihmisellä joka syö 2000 kcal päivässä ja 100 kg ihmisellä joka syö 3000 kcal päivässä aivan erilaiset, vaikka molemmat söisi rasvaa 1g / painokilo, proteiinia 2g / painokilo ja hiilarista loput. Jälkimmäinen on paljon järkevämpi tapa laskea asioita ja silloin silläkään ei ole yhtään mitään merkitystä montako prosenttia jauhelihan kaloreista tulee rasvasta, jos se sama rasvamäärä per ateria on joka tapauksessa pakko ottaa jostain, ellei sitten aleta miettiä kovia ja pehmeitä rasvoja.