- Liittynyt
- 5.3.2012
- Viestejä
- 249
Tätä minä yritin sanoa tuossa pari postia aikasemmin. Ei se kolesteroli yksistään mitään merkkaa. Jos on trigyt ja muut arvot päin helvettiä niin silloin kannattaa kiinnittää huomiota. Tosiaan ei mistään yksittäisistä tutkimuksista kannata hirveästi vetää johtopäätöksiä. Jos haluaa varmuuden sille että mikä vaikutus niillä kananmunilla on omaan terveyteen niin painelee sitten terveyskeskukseen mittauttamaan ne veriarvot ja sen jälkeen tekee päätöksen.
LDL-kolesteroli on se kovin markkeri tuossa. Triglyseridit on paljon mitättömämpi juttu. Triglyserideillä voidaan kuitenkin saada lisäinfoa asioista. Erityisen kova markkeri on uusi LDL-P, joka mittaa LDL-partikkelien määrää. Se on parempi mittari kuin vanha LDL-C, mikä sekin on hyvä markkeri. LDL-partikkelit on pääasiallisia alipoproteiini B:n kantajia, joka on ateroskleroottinen alipoproteiini.
- - - Updated - - -
Aye. Ehdit quottamaan ennen kuin editoin viestin loppuun, kun unohtui muutama asia. Kolesteroliasiassa ei nähdä metsää puilta. Korrelaatio ei implikoi kausaatiota.
Kolesteroliasiassa on osoitettu selvä kausaatio. Asia on äärimmäisen vahvasti todistettu.