Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
RRKallen pointit olivat mielestäni aika osuvia.jamirr sanoi:Raja on selvästi vedetty mma:n ja (ei pelkästään kung fun) muiden itsepuolustuslajien välille. Miksi kuitenkin näillä ip-lajeilla on suurempi kannattajakunta, kuin mma/vapaaottelulajeilla, on ollut ja tulee olemaan? Okei, ip-lajin voi aloittaa myös kuntoilu ym mielessä, mutta pääpointtina on kuitenkin itsepuolustus..?
Jasse Junkkari sanoi:Monet haluavat uskoa etta kaksi kertaa viikossa, esim: taijita, aikoidoa, bujinkania, penkkipunnerrusta, sakinhakkausta,jne., auttaa huomattavasti tappelu tai IP-taitoihin. Mielestani taytta .
Armas sanoi:Ongelma monien itämaisten kamppailulajien kohdalla on se, että ne eivät istu länsimaalaiseen ateistiseen ympäristöön. Eivätkä ne tänne ole aluperin tarkoitettukaan. Rahanahneet "senseit" ym. business-mänit ovat vain päättäneet kerätä tyhmiltä fyffet pois maallistamalla näitä lajeja länsimaalaisille sopivimmiksi. Sitten ihmetellään miksei Kung-fu ole yhtä tehokas taistelulaji kuin paini tai nyrkkeily.
Armas sanoi:Minusta on jopa on irvokasta kun länsimaalainen ateisti-jolppi harrastaa tälläistä lajia. Miksi? Miksi joppi ei harrastaisi kreikkalais-roomalaista painia, joka on perisuomalainen kamppailulaji ja istuu paljon paremmin tänne henkisesti tyhjään, mutta kovaa työtä ja suoraviivaista tehokkuutta arvostavaan pohjolaan?
Armas sanoi:Vastaus on: jolppi on liian laiska painimaan...
Armas sanoi:...mutta samalla myös liian tyhmä tajuamaan että kung-fu on elämäntapa, joka on kaukana siitä jota hän itse elää
Hagakure sanoi:Kuinka paljon ihmiskeho on kokenut evoluutiota viimeisen 2000 vuoden aikana?
Luultavasti ei niin paljoa, että olisi keksitty mitään uutta ja mullistavaa tapaa vahingoittaa sitä. Ihmiskehon nivelet liikkuvat vain muutamaan tiettyyn suuntaan, ja uskon että käden heittäminen sormet nyrkissä mahdollisimman lujaa on keksitty jo aikapäivää sitten. Samoin luultavasti jalan heilauttaminen vahingoittamistarkoituksessa.
Näytti tulevan tuohon aiempaan tekstiin pieni painovirhepaholainen! Tai mistäs vitusta sen tietää missä olet sooloillut kun tuota tietoa näyttää sulla riittävän!Willie sanoi:Minä en paennut maasta.
jamirr sanoi:Viritelläänpä keskustelua...
Raja on selvästi vedetty mma:n ja (ei pelkästään kung fun) muiden itsepuolustuslajien välille. Miksi kuitenkin näillä ip-lajeilla on suurempi kannattajakunta, kuin mma/vapaaottelulajeilla, on ollut ja tulee olemaan? Okei, ip-lajin voi aloittaa myös kuntoilu ym mielessä, mutta pääpointtina on kuitenkin itsepuolustus..?
Et tiedä yhtään mistä puhut. Ok, löytyy paljon seuroja, joissa "perinteisiä lajeja" treenataan suorastaan surkeasti. Tämä ei kuitenkaan tee itse lajeista huonoja. Mutta pliis älä mene puhumaan tuollaisia kun sinulla ei asioista selvästi ole paljon mitään tietoa.Örkki sanoi:Tietenkin itämaisiin lajeihin kuuluu "idän mystiikkaa ja mytologiaa", joka on tietenkin -ok- jos sellaista haluaa harrastaa. Mutta jos haluaa tehokasta lähitaistelulajia / IP-lajia tai haluaa tapella kehässä niin kyllä noi perinteiset lajit voi unohtaa.
En kuitenkaan tekstilläni halua dissata satojavuosia vanhoja lajeja, niissäkin on paljon hyvää, mutta näkökulman treeniä kohtaa pitää olla aivan toinen.
ka1 sanoi:Ja aika kumma, jos pystyt jonkun lajin tuomitsemaan parin videoklipin perusteella.
Hmm Hmm... Jos katson kung-fu/karatesaliin, ja sitten vilkaisen mma-saliin, niin kas kummaa, ip-lajien harrastajat ovat tainneet kuitenki pitää enemmän kiinni omista syömisistään. Saattaapi myös olla, että on vaikea ninjailla, jos ei ole tarkkaillut painoaan. Ja voi myös olla, että perusmma:ssa pärjää selvästi ylipainoisempikin *kärjistettynä* kun pitää vain pyöriä matossa.Mr.Bueno sanoi:Ip-lajeissa ei tarvitse myöskään pitää niin tarkasti silmällä syömisiään koska sarjapainoja ei tarvitse miettiä. Eikä myöskään tarvitse miettiä sitä että millaiseen löylytykseen voi joutua kehässä. Ehkä siinä on syy sille miks monet treenailee paljon mielummin jotain ihan muuta... vaikka pingistä!!!
jamirr sanoi:Hmm Hmm... Jos katson kung-fu/karatesaliin, ja sitten vilkaisen mma-saliin, niin kas kummaa, ip-lajien harrastajat ovat tainneet kuitenki pitää enemmän kiinni omista syömisistään. Saattaapi myös olla, että on vaikea ninjailla, jos ei ole tarkkaillut painoaan. Ja voi myös olla, että perusmma:ssa pärjää selvästi ylipainoisempikin *kärjistettynä* kun pitää vain pyöriä matossa.
Joo joo, molemmissa "koulukunnissa" hyvät ja huonot puolensa, ja kummastakin löytyy sekä lihavia, että laihoja. Veikkaanpa kuitenkin että normaali katujampalle mma-harrastaja herättää mielikuvan painavahkosta sikaniskasta ja budolajien harrastaja taasen mielikuvan hyväkuntoisesta ninjasta...
Mr.Bueno sanoi:. C-luokan otteluissa näkyy silloin tällöin ottelijoita jotka on löysässä kunnossa. Heillä on yleensä vasta lyhyt treenitausta ja sinäkin aikana on painoa tippunut hurjasti.
Mr.Bueno sanoi:.
PS: MMA herättää minussa mielikuvan kamppailulajien F1-masiinoista, ruumillisen voiman, nopeuden, kestävyyden ja huippuosaamisen pioneerejä!!! Kun taas noista ninja hommista tulee mieleen esikouluaika :D nou haart fiilinks!
wääntäjä sanoi:On hienoa, että on erilaisia lajeja, joihin voi hakeutua kun tarkoituksena oman itsetunnon ja kunnon nostaminen mutta tarvii kuitenkin muistaa, että lajit joissa kilpaillaan ja väännetään päivittäin täyskontaktia matossa ja pystyssä antaa ihan eri pohjan kamppailutilanteeseen, jossa ottelijat ottavat mittaa toisistaan.
Wintikka sanoi:Onhan päivänselvää, että MMA vs. normi lajit on valtava kuilu välissä. Pelkkä perusidea, että kilpailussa on mahdollista äärimmäisessä tapauksessa delata ja hyvässäkin tapauksessa saada sellainen löylytys että riittää.....
Jo perinteisten lajien välissä on isohko ero niiden välillä, joissa vain "leikkiotellaan" ja missä oikeasti tyrmätätään.
Vaikka minuakin kiinnostaa ninjailu, niin tajuan, ettei minusta olisi ottamaan naamariini sääriluuta tai säkkihanskan sisällä olevaa nyrkkiä. Tämän tosiseikan varmasti tunnustaa 99% kaikista "ninjoista" ainakin itselleen, vaikkakin ei julkisesti?!
Willie sanoi:Jotta tähän keskusteluun saataisiin jotain mielekkyyttä, kannattaa mainita aina tyylisuunnan nimi