Mikä saa isot brändit lähtemään tähän woke hulluuteen?
Myös priden takaa löytyy joku joka hyötyy...kuinkas muutenkaan.
Pauli Vahtera:
Vastaisku wokelle
Budweiser on yksi maailman eniten myydyistä olueista. Transsukupuolisten määrä maailmassa on marginaalinen. Miten pieni joukko pystyy vaikuttamaan koko yhteiskuntaan ml. talouteen?
Maaliskuussa se aloitti markkinointikampanjan yhteistyössä transsukupuolisten aktivisti Dylan Mulvaney´n kanssa. USA:ssa oluen ostajat kokivat, että heidät on hylätty woke-kulttuurin alttarille ja aloittivat erilaiset boikotit Budweiseria vastaan. Se näkyi kauppojen hyllyillä, jossa Budweiserit jäivät myymättä ja muut merkit kävivät kaupaksi entistä enemmän. TikTok on tulvillaan erilaisia videoita Budweiseria vastaan.
Dylan Mulvaney on 27-vuotias amerikkalainen näyttelijä ja koomikko. Hän on kertonut sukupuolenvaihdoksestaan TikTokin videoissa vuoden 2022 alusta lähtien.
Toukokuun loppuun mennessä yhtiön (Anheuser-Busch InBev S.A. ADR) osakkeiden markkina-arvo (pörssikurssi x osakkeiden lukumäärä) laski kampanjan takia 27 miljardia dollaria 107 miljardiin dollariin. Kesäkuussa osakkeiden arvo on palautunut 9 miljardia dollaria korjaavien kampanjoiden avulla.
Yhdysvalloissa pääomasijoittajat painostavat yrityksiä huomioimaan transideologian toiminnassaan. Ne käyttävät sijoituspäätöksissään CEI-indeksiä (Corporate Equality Index). Yhtiö ei voi saada täysiä pisteitä (ja sijoittajien rahoja), jos se ei tuo näkyvästi esille olevansa syrjimätön, oikeudenmukainen LGBTQ-työntekijöille ja sitoutunut LGBTQ tasa-arvoon. Mulvaneyn käyttö markkinoinnissa perustui näihin vaatimuksiin.
Vaikutukset näkyvät Euroopassakin, koska Vanguard ja BlackRock ovat isoja toimijoita täälläkin.
Budweiserin säikähtäminä USA:ssa kaupoista on poistettu LGBTQ+-tuotteita näkyviltä. Poistot selitetään turvallisuussyillä, johon saa uskoa, jos se tuntuu paremmalta.
Ihmiset alkavat kyllästyä siihen, että kaikkialta tuputetaan isolla rahalla LGBTQQIP2SA-aivopesua. Toivottavasti Budweiser antaa opetuksen tuputtajille siitä, että liika on aina liikaa.
Suomessa Helsinki Pridesta on tullut valtava bisnes, joka voi valita keitä hyväksyy yhteistyökumppaniksi. Esimerkiksi kokoomus ei heille kelvannut, koska kokoomuksen eduskuntaryhmästä osa äänesti sukupuolen jokavuotista vaihtamista vastaan.
Helsinki Priden tukijoina ovat mm. kaikki suuret tilintarkastustoimistot, Alko, Terveystalo, Stockmann, Posti, Helsingin energia Helen, eläkevakuutusyhtiö Varma jne jne. Vuosi vuodelta kasvavat rahavirrat vilahtavat Priden tukijoukoille.
Pride Helsinki ei julkaise tilinpäätöstään. Vuoden 2022 kertomuksessa esitetään, että kuntien ja valtion avustukset olivat yli 300.000 euroa. Helsingin kaupunki on pääyhteistyökumppani ja maksoi siksi viime vuonna 60.000 euron tukirahan. Tänä vuonna pääkumppaneita on Helsingin lisäksi 10 muuta (onko se 660.000 euroa?). Working kumppaneita on 25, Support kumppaneita 21, yhteisökumppaneita noin 80, pienempiä business-kumppaneita noin 40. Miljoonan euron tulot ylittyvät helposti.
Helsinki Pride teki viime vuonna voittoa 513.000 euroa (Talouselämä). Voitosta ei makseta veroa. Mihin rahat käytetään?