Kuka tätä maata hallitsee?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja jarre55
  • Aloitettu Aloitettu
Onko ihmisten passiivisuus äänestyksissä kiinni siitä, ettei heitä kiinnosta? Vai kenties siitä, että he eivät koe voivansa vaikuttaa äänestämällä, ts. "ihan sama ketä siellä on, samaa paskaa ne ajaa jne"...

Muutenkin tuossa Zimpanssin postauksesta paistaa esiin ennakkoluuloisuus. ...

Tuo Zimpanssin postaus on tismalleen samanlaista pelottelua kuin mitä Lasse Lehtiseltä tuli siinä Hesarin jutussa. ..

Siitä olen tosin samaa mieltä, että on vaikeaa saada ihmiset (kansalaiset) tekemään päätöksiä kaikkien edun mukaisesti eikä vain oman edun mukaisesti (kansa, rahvas, massa). Varsinkin, kun tuon oman edun tavoittelun autuutta on tietyn ortodoksisen talousparadigman edustajat hehkuttaneet vuosikymmeniä...

Jos saadaan 200t nimeä kasaan, niin minusta mekin voisimme järjestää kansanäänestyksen ja kysyä muidenkin mielipidettä. Eikö se sinusta riitä vai onko se nyt sitten liikaa? Jos ei saada edes sitä tehtyä, niin luuletko että äänestäisivät? Mitä helvetin ennakkoluuloisuutta siinä on?

Sveitsin mallissahan ei käsittääkseni kysytä aina kaikesta kansalta ja olla jotenkin yliaktiivisia asiassa, mutta jos kansa kerää tarpeeksi nimiä listaan, niin sitten kysytään muiltakin mielipidettä eli järjestetään kansanäänestys.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Eli jokaista asiaa varten tulisi järjestää oma kansanänestys? Tiedätkö muuten mitä yhden kansanäänetyksen pitäminen maksaa? Ja edelleen Thors ei ole ministerinäkään se henkilö, joka päättää laista, vaan eduskunta päättää lait. Eli kyseessä ei ole todellakaan yhden henikön idea. Ja oletko niin naiivi, että luulet Vanhasen tai Thorsin päättäneen lakiehdotuksesta yksin? Lait valmistellaan ison virkamieskoneiston voimin. Eli jos ministeriön ehdottamat lait ovat sinusta tyhmiä, niin neuvoisin miettimään myös sitä, kuinka vaihtaisit koko ministeriön koneiston, etkä miettisi miten vaihtaisit sen äänitorven eli ministerin.

Kuten sanoin aikaisemmin niin joku 30 000 ääntä kerännyt addressi olisi kynnyksenä järjestää kansanäänestys. Kun uudet sähköiset äänestystavat yleistyvät myös hinnat putoavat.

Kirjoitin "Astrid Thorsin kaltaiset ihmiset" monikossa, tuoden esille minkälaiset ihmiset näitä asioita ajavat. Ulkomaalaislakiakin taisi olla tekemässä vain näitä Thorsilaisia. Ja muistathan että Astrid Thors on maahanmuutto ministeri ja täten hän ON vastuussa ulkomaalaislaista vaikka ei olisikaan sitä yksin tehnyt. Eduskunta on toiminut muodollisena leimasimena näissä asioissa kovan puoluekurin takia.

Myös Thors on demokratian hinta. Asioista ei päätetä minkään suljetun oven takana. Tai sitten olet itse sulkenut sen oven. Eduskuntaan pitäisi saada mahdollisimman oikeita ihmisiä perehtymään asioihin ja päättämään viisaita päätöksiä. Ongelmana on, että ihmiset eivät pysty keskittymään edes sen vertaa asioiden pohtimisiin, että eivät äänestäisi sinne Halmeita ja Karpeloita.

Kerroppas minkälaista julkista keskustelua käytiin tästä eläkeiän nostosta? Ei mitään - Vanhanen vain ilmoitti että "näin päätettiin". Lex Karpeloita jne. yhdistää se miten valmiit lakiehdotukset vain ilmestyivät jostain ja niihin muutosten saaminen oli "mahdotonta".

Edelleen, jos ihmiset eivät pysty olemaan äänestämättä "viikon hittiä" eduskuntaan, niin enpä laittaisi kauheasti painoarvoa siihen, että jaksaisivat kauheasti lueskella vaikkapa Euroopan integraatiosta ja miettiä sen merkitystä maailman tilanteeseen. Se vaan ei kiinnosta porukkaa niin hirveästi. Nyt jos kansanäänestys järjestettäisiin joka helvetin asiasta, niin tuskinpa kauhean moni jaksaisi aina äänestääkään, jos asia ei kiinnostaisi niin paljoa. Sittenpä se vasta hauskaa olisi, jos äänestysporsentti olisi jotain 51. Kivasti saisivat kaikki mummot ja muut himoäänestäjät painoarvoa. Sinä varmaan tahtoisit äänestyksen ulkomaalaislaista? Arvaapa mitä? On aika helvetin tod.näk. että se menee läpi myös kansanäänestyksessä. Miksi? Koska aika iso osa suomalaisista tahtoo kuitenkin auttaa ihmisiä ja näkee lain sellaisena. Sinä voit äänestää vastaan ja ehkä minäkin, mutta aivan varmasti suurin osa esim. naisista äänestäisi puolesta. Jos nyt tuntisit asiata kohtaa noin voimakasta paloa, niin jos tulos olisi sinulle negatiivinen, niin millainen olisi tuollaisen nuoren kaverin kiinnostus olla jatkossa äänestämässä muista asioista aktiivisesti ja todella perehtymässä niihin?

Nykyisessä järjestelmässä sinä äänestäisit jonkun Halla-Ahon eduskuntaan, sillä hän on lähellä sinun arvomaailmaasi sinulle tärkeissä asioissa. Ja minä ainakin uskon, että Halla-Aho jaksaa perehtyä myös muihin asioihin sinua paremmin. Saisihan hän myös siitä palkkaakin. Ja sitä eläkettä.. :)

Hienoa mutuilua ja pirujen seinille maalailua :thumbs:

Olen puhunut ulkomaalaislaista monien ihmisten kanssa ja en ole tavannut ketään joka olisi sen puolesta. Sinäkin äänestäisit sitä vastaan! Pelkäät vain rasistiksi leimautumista.

Sveitsistä sen verran, että se ei ole Suomi. Sveitsissä on itsemääräämisoikeuden, yksilönoikeuden ja puoleettomuuden vaalimisella vuosisataiset perineet, joita Suomessa ei ole. Esim. Sveitsissä armeijan käyneet taitavat säilyttää aseitaan kotonaan palveluksen jälkeen, mikä voisi olla aika rohkea idea Suomessa. Suurimassa osassa maista ei ole tuollasia systeemejä. Luulenpa, että siihen on syynsä.

Tosin sen verran voisin ottaa takaisinpäin ja kopioida Sveitsistä, että jos nimiä kerättäisiin tarpeeksi, niin kansanäänestys tulisi järjestää. Mutta se voisi olla sitten jotain luokkaa 100-200t nimeä ainakin.

Eikö sinusta itsemääräämisoikeuden, yksilönoikeuden ja puoleettomuuden vaaliminen ole asioita joita kannattaisi ajaa? Se miten on ennen tehty ei ole mikään syy jatkaa samalla tiellä. Onhan Suomessakin paljon aseita kotona esim. metsästystä varten.
 
Kuten sanoin aikaisemmin niin joku 30 000 ääntä kerännyt addressi olisi kynnyksenä järjestää kansanäänestys. Kun uudet sähköiset äänestystavat yleistyvät myös hinnat putoavat.

Ehkä. Ehkä ei. Nythän sitä sähköistä äänestämistä kokeiltiin viime vaaleissa. Miten kävi?

Kerroppas minkälaista julkista keskustelua käytiin tästä eläkeiän nostosta? Ei mitään - Vanhanen vain ilmoitti että "näin päätettiin". Lex Karpeloita jne. yhdistää se miten valmiit lakiehdotukset vain ilmestyivät jostain ja niihin muutosten saaminen oli "mahdotonta".

Hohhoijaa.. Et näemmä osaa edes perusteita. Vitutta aina jankata tätä samaa asiaa. Hallitus teki ehdotuksen. Eduskunta (eli kansan valitsema edustajisto) sitten keskustelee asiasta ja sitten äänestää. Nythän sitä keskustelua käydään!! Mitään ei ole vielä päätetty. Voi ihan hyvin olla, että hallitus vetää ehdotuksensa takaisin, jos näyttää siltä, että se ei saa tarpeeksi kansan tukea, miltä nyt vaikuttaakin. Kuten Vanhanen sanoinkin, niin hallituksella on myös oikeus tehdä ehdotuksia ja avauksia. Vanhanen totesikin, että kuka sen avauksen tekisi, jos ei hallitus? Ehdotukset eivät vain ilmesty tyhjästä. Tai ilmestyvät sinulle, kun et ilmeisesti seuraa kuin Iltasanoman otsikkoja töihin mennessäsi..

Hienoa mutuilua ja pirujen seinille maalailua :thumbs:

Olen puhunut ulkomaalaislaista monien ihmisten kanssa ja en ole tavannut ketään joka olisi sen puolesta. Sinäkin äänestäisit sitä vastaan! Pelkäät vain rasistiksi leimautumista.

Olet tod.näk. puhunut nuorten miesten kanssa vai oletko todellakin keskustellut esimerkiksi nuorten vihreiden naisten tai keski-ikäisten perheenäitien kanssa? Ja saanut varauksettoman tuen? Näppärää vääristelyä.

Eikö sinusta itsemääräämisoikeuden, yksilönoikeuden ja puoleettomuuden vaaliminen ole asioita joita kannattaisi ajaa? Se miten on ennen tehty ei ole mikään syy jatkaa samalla tiellä. Onhan Suomessakin paljon aseita kotona esim. metsästystä varten.

Voi olla aseita, mutta tuskin sentään rynnäkkökivääreitä. Yksilönoikeuksien ja itsemääräämisoikeuden vaaliminen on hieman erillainen juttu, kuin ehkä oletat. Se tarkoittaa esimerkiksi vapaampaa huumepolitiiikkaa ja vapaampaa maahanmuuttopolitiikkaa. Puolueettomuuden vaaliminen voi olla myös kinkkinen juttu. Sveitsi kun ei muistaakseeni kuulu edes YK:hon, eikä todellakaan mihinkään kauppaliittoon tms. Ilmeisesti tahtoisit kannattaa yksilön itsemääräämisoikeutta, mutta et kuitenkaan sallisi "tätä tai tätä tai tuota".. :david:

Kannattaa lukea vaikkapa allaoleva artikkeli.
http://www.a-klinikka.fi/tiimi/arkisto/2000/500/sveitsi.htm

Sveitsissä ollaan sallivalla huumepolitiikalla (yksilön vapaus) päästy siihen tilanteeseen, että heroiinia on annettava narkeille ilmaiseksi terveyskeskuksissa tai muissa keskuksissa (eli viedään ongelma pois ihmisten puistoista ja silmistä). Sillä siten estetään pahimmat heroiinikuolemat.. Tämä päätös muuten saatiin kansanäänestyksellä. Vapaampi huumepolitiikka on aiheuttanut tilanteen, jossa on pakko minimoida vahingot keinolla millä hyvänsä. Kannabiksesta ei edes taideta enää välittää millään tavalla. Minusta meillä ollaan onnistuttu hieman paremmin..
 
Muutamia eduskunnan kyselytunteja viime aikoina katsonut:
Mikä järki koko kyselyssä on ? Oppositio haukkuu ja arvostelee ja hallitus pitää päänsä (eli mikään ei muutu).


Tällä viikolla tuli eläkeiän nostamisesta kysely.
Huvittavaa oli vanhasen jatkuva toistelu työssä viihtyvyyden lisäämisestä. MITEN ????
Miten voi nostaa työssä viihtyvyyttä, jotain uusia lakeja / liittojen uusia pykäliä (pakottamalla mukavaa :D:D ) ??


Mietin mun edellistä työpaikka, jossa pomoina oli just koulunpenkiltä tulleita tyyppejä joissa ei ole minkään näköistä johtajuutta. Vanhat parrat pompotteli miten sattui. Tästä seurasi tietysti töiden jättöä toisille ---> jonkin asteista kiusaamista.
Itse lähdin kyseisestä firmasta pois, koska työnjohtajat vähät välittivät mistään.
 
Sveitsissä ollaan sallivalla huumepolitiikalla (yksilön vapaus) päästy siihen tilanteeseen, että heroiinia on annettava narkeille ilmaiseksi terveyskeskuksissa tai muissa keskuksissa (eli viedään ongelma pois ihmisten puistoista ja silmistä). Sillä siten estetään pahimmat heroiinikuolemat.. Tämä päätös muuten saatiin kansanäänestyksellä. Vapaampi huumepolitiikka on aiheuttanut tilanteen, jossa on pakko minimoida vahingot keinolla millä hyvänsä. Kannabiksesta ei edes taideta enää välittää millään tavalla. Minusta meillä ollaan onnistuttu hieman paremmin..

:offtopic:

Toi systeemi on helvetin hyvä. Sillä tuhotaan laiton heroiinikauppa, vähenetään nistien tekemiä rikoksia aineiden perässä, varmistetaan aineen ja neulojen puhtaus, vähennetään uusien heroiinikokeilujen määrää ja annetaan ihmiselle oikeasti mahdollisuus päästä normaaliin elämään kiinni. Tätä systeemiä kokeillaan muistaakseni ainakin Tanskassa tällä hetkellä ja olen sitä mieltä, että se pitäisi saada mahdollisimman nopeasti myös Suomeen. Kyseessä ei ole todellakaan mikään "pois ihmisten silmistä" -ratkaisu vaan ensimmäinen oikea askel kovien huumeiden poistamiseksi yhteiskunnasta. Kannabiksesta stressaaminen olisikin ajanhukkaa. Suomen huumepolitiikka on lähinnä vitsi ja siitä on päättämässä ihmiset jotka eivät tajua mistä puhuvat.
 
:offtopic:

Toi systeemi on helvetin hyvä. Sillä tuhotaan laiton heroiinikauppa, vähenetään nistien tekemiä rikoksia aineiden perässä, varmistetaan aineen ja neulojen puhtaus, vähennetään uusien heroiinikokeilujen määrää ja annetaan ihmiselle oikeasti mahdollisuus päästä normaaliin elämään kiinni. Tätä systeemiä kokeillaan muistaakseni ainakin Tanskassa tällä hetkellä ja olen sitä mieltä, että se pitäisi saada mahdollisimman nopeasti myös Suomeen. Kyseessä ei ole todellakaan mikään "pois ihmisten silmistä" -ratkaisu vaan ensimmäinen oikea askel kovien huumeiden poistamiseksi yhteiskunnasta. Kannabiksesta stressaaminen olisikin ajanhukkaa. Suomen huumepolitiikka on lähinnä vitsi ja siitä on päättämässä ihmiset jotka eivät tajua mistä puhuvat.

:offtopic:

Mulle taas tulee mieleen, että miten vitussa tähän oikein jouduttiin, että ostetaan nisteille aineet verovaroilla? Tanskan Kristanstadissa on ihan varmasti samanlaisia ongelmia ja mistäköhän syystä?

Hyvä, juttuhan tuo silloin on kun ollaan jo kusessa.. Fakta on kuitenkin se, että tällä Suomen "eieiei"-politiikalla ollaan voitu estää tuollainen tilanne täällä ainakin toistaiseksi.
 
Ehkä. Ehkä ei. Nythän sitä sähköistä äänestämistä kokeiltiin viime vaaleissa. Miten kävi?

Tekniikka kehittyy.

Hohhoijaa.. Et näemmä osaa edes perusteita. Vitutta aina jankata tätä samaa asiaa. Hallitus teki ehdotuksen. Eduskunta (eli kansan valitsema edustajisto) sitten keskustelee asiasta ja sitten äänestää. Nythän sitä keskustelua käydään!! Mitään ei ole vielä päätetty. Voi ihan hyvin olla, että hallitus vetää ehdotuksensa takaisin, jos näyttää siltä, että se ei saa tarpeeksi kansan tukea, miltä nyt vaikuttaakin. Kuten Vanhanen sanoinkin, niin hallituksella on myös oikeus tehdä ehdotuksia ja avauksia. Vanhanen totesikin, että kuka sen avauksen tekisi, jos ei hallitus? Ehdotukset eivät vain ilmesty tyhjästä. Tai ilmestyvät sinulle, kun et ilmeisesti seuraa kuin Iltasanoman otsikkoja töihin mennessäsi..

Ongelma on siinä että eduskunta ei toimi kansan tahdon mukaan ja vaikka paperilla asian pitäisi mennä niinkuin kirjoitit niin käytännössä asia ei mene niin. Puoluekuri ja jne.

Olet tod.näk. puhunut nuorten miesten kanssa vai oletko todellakin keskustellut esimerkiksi nuorten vihreiden naisten tai keski-ikäisten perheenäitien kanssa? Ja saanut varauksettoman tuen? Näppärää vääristelyä.

Miksi edes väittelet tästä? Itsekin äänestäisit ulkomaalaislakia vastaan ja myönnät että se on susi. Pidätkö tosiaan enemmistöä suomalaisista niin tyhminä että he eivät tajua lain olevan huono kun faktat lyödään pöytään?

Voi olla aseita, mutta tuskin sentään rynnäkkökivääreitä. Yksilönoikeuksien ja itsemääräämisoikeuden vaaliminen on hieman erillainen juttu, kuin ehkä oletat. Se tarkoittaa esimerkiksi vapaampaa huumepolitiiikkaa ja vapaampaa maahanmuuttopolitiikkaa. Puolueettomuuden vaaliminen voi olla myös kinkkinen juttu. Sveitsi kun ei muistaakseeni kuulu edes YK:hon, eikä todellakaan mihinkään kauppaliittoon tms. Ilmeisesti tahtoisit kannattaa yksilön itsemääräämisoikeutta, mutta et kuitenkaan sallisi "tätä tai tätä tai tuota".. :david:

Kannattaa lukea vaikkapa allaoleva artikkeli.
http://www.a-klinikka.fi/tiimi/arkisto/2000/500/sveitsi.htm

Sveitsissä ollaan sallivalla huumepolitiikalla (yksilön vapaus) päästy siihen tilanteeseen, että heroiinia on annettava narkeille ilmaiseksi terveyskeskuksissa tai muissa keskuksissa (eli viedään ongelma pois ihmisten puistoista ja silmistä). Sillä siten estetään pahimmat heroiinikuolemat.. Tämä päätös muuten saatiin kansanäänestyksellä. Vapaampi huumepolitiikka on aiheuttanut tilanteen, jossa on pakko minimoida vahingot keinolla millä hyvänsä. Kannabiksesta ei edes taideta enää välittää millään tavalla. Minusta meillä ollaan onnistuttu hieman paremmin..

Missä sinusta pitäisi mennä yksilönoikeuksien ja itsemääräämisoikeuden vaalimisen raja?

ja muuten tuota samaa heroiinin jakamista on ehdotettu myös Suomeen...
 
SIC,

tämä ei etene mitenkään, jos vain laitat mutua ja et esitä jotain esimerkkejä ja perusteluja kysymyksien sijaan.

Miten oikein perustelet sen, että eduskunta ei toimi "kansan tahdon" mukaan? Sanot, että kansanedustajat eivät päätä kansan tahdon mukaan. Kuitenkin kansa on äänestänyt ne edustajat sinne. Eli kansa ei mielestäsi osaa äänestää oikeita edustajia. Ratkaisusi olisi tähän kansanäänestykset. Eli taas sama kansa äänestäisi ja nyt homma alkaisi pelittämään, sillä hommaanhan nyt paneuduttaisi kunnolla.. Olisiko kuitenkin niin, että kansanedustajat pystyvät ammatinsa vuoksi perehtymään asioihin paremmin ja siksi äänestävät kuten parhaaksi katsovat. Voi hyvinkin olla, että jos perehtyisit asioihin yhtä hyvin kuin kansanedustaja, niin äänestäisit kuten he. Se, että edustaja äänestäisi täysin vastoin omaa mielipidettään, koska Matti tai Jyrki sanoo niin, on ihmisen/kansalaisen/edustajan aliarvioimista. Samaan aikaan väität suomalaisia tyhmiksi, kun eivät osaa äänestää oikein ja sitten taas vaadit lisää kansanvaltaa, koska suomalaiset ovat niiin fiksuja, että osaisivat äänestää oikein. Tai niin kuin sinä katsoisit oikeaksi.

Tuohon ulkomaalaislakiin voisin sanoa se verran, että tässä maassa on monenlaisia mielipiteitä. Nyt voi hyvinkin olla, että kaikki eivät jaksa paneutua asiaan tarpeeksi. Oletko sitä mieltä, että ihmiset paneutuvat nyt tarpeeksi poliittisiin kysymyksiin?

Se, että joku on ehdottanut Suomeenkin heroiinin piikittämistä narkkeihin, ei tarkoita sitä, että sitä kannatettaisiin.
http://www.iltalehti.fi/vantaa/200812098742646_va.shtml
http://dialogi.stakes.fi/FI/dialogin+arkisto/2007/6/sivu/35.htm
Kokeilu alkoi 1994 ja ohjelma kattaa nyt 1300 ihmistä ja 23 hoitopaikkaa eri puolilla Sveitsiä. Wuethrich luettelee ohjelman tärkeimmät perusteet: rikollisuuden, laittoman heroiinin väärinkäytön ja kuolleisuuden väheneminen, parempi yhteiskuntaan sopeutuminen ja ansiotöissä käynnin yleistyminen. Siitä viralliset tahot ovat vaiteliaampia, pääseekö kukaan hoidon avulla eroon huumeista. Vaikka hoidosta on tehty useita arviointitutkimuksia, tällaisia tilastoja ei ole.

Oletko muuten ollut yhteydessä omaan kansanedustajaasi maahanmuutolaki asian tiimoilta? Vai äänestitkö ollenkaan? Oletko muuten aina äänestänyt kaikissa vaaleissa? (huom. tunnen SIC:in oikeassa elämässä)
 
TLP sanoi:
Jotta työssäoloaikaa saataisin pidennettyä, eikö olisi oleellista pyrkiä aikaistamaan sinne työhön siirtymistä eikä venyttämään sitä sieltä päästä, mihin sitä kukaan ei halua venytettävän.
Elinikä pitenee juuri siitä päästä. Outoa olisi se, että tällä väestön ikärakenteella työuraa ei pidennettäisi loppupäästä, jossa ihmisillä on tulevaisuudessa enemmän terveitä elinvuosia kuin aikaisemmin.
 
Elinikä pitenee juuri siitä päästä. Outoa olisi se, että tällä väestön ikärakenteella työuraa ei pidennettäisi loppupäästä, jossa ihmisillä on tulevaisuudessa enemmän terveitä elinvuosia kuin aikaisemmin.

Jep, ehkä se olisi todellista jos saataisiin työnantajat pitämään edes nykyinen eläkeiän alimmaistaso siinä eläkkeelle siirtymisen ikärajana. Tuota putkea on pistetty todella paljon käyttöön ihan lähivuosina ja eläkeikä ei siitä kohoa nykytrendien näkymissä.
 
Elinikä pitenee juuri siitä päästä. Outoa olisi se, että tällä väestön ikärakenteella työuraa ei pidennettäisi loppupäästä, jossa ihmisillä on tulevaisuudessa enemmän terveitä elinvuosia kuin aikaisemmin.
Outoa on se, että ruumiillista työtä ja toimistotyötä ei erotella toisistaan.
Monissa ammateissa fysiikka pettää jo huomattavasti ennen nykyistä eläkeikää.
 
SIC,

tämä ei etene mitenkään, jos vain laitat mutua ja et esitä jotain esimerkkejä ja perusteluja kysymyksien sijaan.

Miten oikein perustelet sen, että eduskunta ei toimi "kansan tahdon" mukaan? Sanot, että kansanedustajat eivät päätä kansan tahdon mukaan. Kuitenkin kansa on äänestänyt ne edustajat sinne. Eli kansa ei mielestäsi osaa äänestää oikeita edustajia. Ratkaisusi olisi tähän kansanäänestykset. Eli taas sama kansa äänestäisi ja nyt homma alkaisi pelittämään, sillä hommaanhan nyt paneuduttaisi kunnolla.. Olisiko kuitenkin niin, että kansanedustajat pystyvät ammatinsa vuoksi perehtymään asioihin paremmin ja siksi äänestävät kuten parhaaksi katsovat. Voi hyvinkin olla, että jos perehtyisit asioihin yhtä hyvin kuin kansanedustaja, niin äänestäisit kuten he. Se, että edustaja äänestäisi täysin vastoin omaa mielipidettään, koska Matti tai Jyrki sanoo niin, on ihmisen/kansalaisen/edustajan aliarvioimista. Samaan aikaan väität suomalaisia tyhmiksi, kun eivät osaa äänestää oikein ja sitten taas vaadit lisää kansanvaltaa, koska suomalaiset ovat niiin fiksuja, että osaisivat äänestää oikein. Tai niin kuin sinä katsoisit oikeaksi.

Tuohon ulkomaalaislakiin voisin sanoa se verran, että tässä maassa on monenlaisia mielipiteitä. Nyt voi hyvinkin olla, että kaikki eivät jaksa paneutua asiaan tarpeeksi. Oletko sitä mieltä, että ihmiset paneutuvat nyt tarpeeksi poliittisiin kysymyksiin?

Se, että joku on ehdottanut Suomeenkin heroiinin piikittämistä narkkeihin, ei tarkoita sitä, että sitä kannatettaisiin.
http://www.iltalehti.fi/vantaa/200812098742646_va.shtml
http://dialogi.stakes.fi/FI/dialogin+arkisto/2007/6/sivu/35.htm

Vaikka kansa on jonkun kansanedustajan sinne äänestänyt niin se ei tarkoita että kansa kannattaisi tämän ajamia asioita 100%. Mietippä jos vaikka Matti Vanhanen alkaisi ajamaan tuota heroiinin jakamista kaduilla. Toimisiko Vanhanen kansan tahdon mukaan? Entä jos olisit äänestänyt Vanhasta? Jussi Halla-aho sai enemmän ääniä kuntavaaleissa kuin Astrid Thors. Sinun logiikkasi mukaan siis kansa vastustaa ulkomaalaislakia.

Jos olet lukenut ministereiden jne. kommentteja lex karpelasta, nokiasta jne. niin huomaat kyllä että he ovat vielä enemmän pihalla kuin kansa.

Oletko muuten ollut yhteydessä omaan kansanedustajaasi maahanmuutolaki asian tiimoilta? Vai äänestitkö ollenkaan? Oletko muuten aina äänestänyt kaikissa vaaleissa? (huom. tunnen SIC:in oikeassa elämässä)

Olen äänestänyt kaikissa vaaleissa ja äänestämäni henkilö ei päässyt eduskuntaan.

PS: jos pitää mennä henkilökohtaisuuksiin niin lähetä emailia tai soita.
 
Ei helvetti nyt meni kyllä luotto hallitukseen itseltä, ei tuollaisia päätöksiä voi vetää takasin vain koska muutama hassu kommarikerho niin pyytää... :down:
 
HALLITUS PERUI
ELÄKEPÄÄTÖKSEN

Hallituksen ja palkansaajajärjestöjen välisessä eläkeikäkiistassa on päästy ratkaisuun. Hallitus perui päätöksensä nostaa vanhuuseläkkeen ikärajaa kahdella vuodella ja sitoutui työmarkkinajärjestöjen kanssa tammikuussa tehtyyn ns. sosiaalitupoon.

Järjestöjen ja hallituksen yhteisessä kannanotossa todetaan, että eläkepolitiikkaan liittyvät ratkaisut valmistellaan yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa – kuten hallitusohjelmaankin on kirjattu. Hallitus ei siis valmistele mitään eläkepolitiikkaan liittyviä päätöksiä kolmikannan ulkopuolella.

- Ihmisten on tärkeä tietää, että tämän ratkaisun jälkeen eläkkeelle jäämisen alaikäraja on edelleen 63 vuotta ja he voivat jäädä joustavasti eläkkeelle 63–68-vuotiaina, totesi SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen ratkaisun synnyttyä.

- Syntyneen ratkaisun painopiste on ihmisten jaksamisessa ja paremmassa kohtelussa työelämässä, mikä koskee myös ikääntyneitä työntekijöitä, Ihalainen jatkoi.

Ay-aktiivien työllä
ratkaiseva merkitys

Palkansaajajärjestöt olivat eläkekiistassa yhdessä rintamassa. Ammattiliittojen jäsenten yksituumaisuus ja aktiivien valmius vastatoimiin käänsivät hallituksen pään. Järjestöjen yhteiseen adressiin tuli allekirjoituksia ennätysvauhtia: yhdessä viikossa adressiin kertyi noin 172 000 nimeä. Kampanja eläkeiän nostoa vastaan oli koko palkansaajaliikkeen voiman osoitus ja näytti sen, mikä merkitys ay-aktiivien työllä on.

Syntynyt ratkaisu on ay-liikkeen tavoitteiden mukainen. Työmarkkinajärjestöt ja hallitus ovat yhtä mieltä tavoitteesta nostaa todellista eläkkeelle jäämisikää. Linjaukset keinoista tehdään ns. Rantalan työryhmässä tämän vuoden loppuun mennessä.

Kampanjatoimista luovutaan

Eläkekiistan ratkaisun vuoksi SAK, STTK ja Akava ovat luopuneet kampanjatoimistaan. Muun muassa ensi lauantaille suunniteltu Finlandia-talon valtakunnallinen luottamusmiestapaaminen on peruttu.

Eläkeratkaisun pääkohdat

Työmarkkinajärjestöjen tammikuussa neuvotteleman ns. sosiaalitupon uudistukset toteutetaan.

Eläketurvakeskuksen toimitusjohtajan Jukka Rantalan vetämä Eläkeneuvotteluryhmä laatii vuoden 2009 loppuun mennessä linjaukset, joiden tavoitteena on nostaa keskimääräistä eläkkeellesiirtymisikää vähintään kolmella vuodella vuoteen 2025 mennessä, mikä oli yhteisenä tavoitteena jo vuonna 2005 voimaan tulleessa eläkeuudistuksessa. Aikaisemmin valittu linja ei siis muutu.

Työmarkkinajärjestöjen edustajien ja eläkeasiantuntijoiden muodostama Eläkeneuvotteluryhmä tekee yhteistyötä valtiovarain- sekä sosiaali- ja terveysministeriöiden kanssa.


Eläkkeellesiirtymisiän nostaminen vaatii ratkaisun mukaan erityisesti toimia, jotka edesauttavat työhyvinvointia, työssä jaksamista ja osaamista. Näiden toimien valmistelua varten työmarkkinajärjestöt perustavat yhteisen työryhmän.

Kun työryhmien linjaukset on saatu valmiiksi, ne toteutetaan kolmikantaisesti.

Hallitus ei ryhdy toimeenpanemaan tai valmistelemaan mitään eläkepoliittisia päätöksiä näiden työryhmien työn ulkopuolella.

Kaikki työeläkepolitiikka koskevat asiat valmistellaan jatkossa hallitusohjelman mukaisesti yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa.


11.3.2009
SAK/viestintä
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom