Koronavirus, COVID-19

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Deleted member 43228
  • Aloitettu Aloitettu

Rokotepassi?

  • Kyllä

    Votes: 88 27,4%
  • Ei

    Votes: 233 72,6%

  • Total voters
    321
Koetko että mulla jenkkien presidentin vaaleihin kovinkin suuri vaikutus? :D Tai että mua kiinnostaa ruveta yksittäisten pakkis käyttäjien mielipiteitä muuttamaan?

Kyllä mä tunnun olevan merkittävä ihminen monelle. Mä oon ihan tavallinen. ;)

Ei sulla ole mitään vaikutusta mihinkään, koska toistat samaa jargonia mitä valtamedia jo tekee 24/7. Mutta sulla on selkeä agenda. Se kantsis myöntää.
Mullakin on agenda ja voin sen myöntää.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ruotsissa uudet korona tartunnat ja korona kuolemat romahtaneet:

3.PNG
4.PNG



Ilman typeriä naamamaskeja tai yhteiskunnan sulkemisia, ja vertaan nyt pääasiassa nyt idiootteihin keski-euroopan ja etelä-euroopan maihin, vaikka kyllähän Suomikin isoja virheitä teki sulkemalla koulut ja ravintolat.

Tähän piti Suomessa kuolla 26000 ihmistä jos ei rajoituksia tehdä. Ruotsissa ei tehty joten siellä kuolemien olisi pitänyt nousta 52000 ihmiseen. Nyt kuitenkin näyttää ettei mene edes 6000.

Suomessa kuolee normi vuonna influenssaan 1000 ihmistä, joten Ruotsissa tuo lukema on varmaan reilut 2000 ihmistä. Covid-19 on siis tuplasti tappavampi tauti toinen jalka haudassa eläville ihmislle.

Mielenkiintoista myös nähdä kun saadaan koko vuoden kuolintilastot Ruotsista että onko kuolleisuus noussut, pysynyt samana vai laskenut.

Tietenkin voihan tuo korona bodycount vielä nousta tuohon 52000 ihmiseen. Odotellaan vielä pari viikkoa.
 
Kai tässä parin viikon sijaan pitänee odotella pari vuotta, jotta nähdään eri lähestymistapojen talousvaikutukset ja mahdolliset uudet tartunta-aallot? Sen jälkeen voidaan jälkiviisastella siitä kuka oli oikeassa ja kuka ei.

Juuri näin. On jatkuvasti ihmetyttänyt molempiin suuntiin sellainen aavistuksen ylimielinen itsevarmuus monien puheissa, miten mikäkin maa on toiminut parhaiten ja mitkä keinot olisivat parhaat.

Toki valistuneita näkemyksiä voimme ottaa toisiltamme jo tässä vaiheessa, mutta siitä en nyt puhukaan.

Kyllä mäkin antaisin sen pari kolme vuotta, ja sittenkin seistään luultavasti joka tapauksessa moraalisen kysymyksen äärellä; eli missä suhteessa on kunkin mielestä suotavaa tai jollain edes tasolla inhimillistä tehdä tietoinen päätös siitä, että annetaan ikääntyneemmän väestön kuolla, jotta kansantaloudelliselta katastrofilta vältytään...
 
https://www.hs.fi/tiede/art-2000006575239.html
Pandemia etenee superleviämistilanteissa: Näin koronavirus levisi oireettomalta naiselta ketjuna 70 ihmiseen Pohjois-Kiinassa
Pandemia etenee useiden tutkimusten mukaan superleviämistilanteissa.

KORONAVIRUSPANDEMIA etenee usein tartuntaryppäissä ja niin sanotuissa superleviämistilanteissa. Se on huomattu jo monissa tutkimuksissa.

Eri tutkimusten mukaan 10–20 prosentin vähemmistö aiheuttaa 80 prosenttia tartunnoista.

Suurin osa tartunnan saaneista ei tartuta muita lainkaan, pieni osa välittää sen yhdelle tai kahdelle, ja sitten on pieni porukka, joka tartuttaa sitäkin enemmän.


Hongkongin tapauksia selvittäneet tutkijat uskovat, että yksi ihminen tartutti maaliskuun lopulla baareissa kiertäessään viruksen 73 muuhun. Vielä suurempi rypäs sai toukokuussa alkunsa yökerhoista Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa.

SUPERLEVIÄMISTÄ edistää se, että kantaja ei tiedä tartuttavansa muita. Niin käy, jos hänellä ei ole oireita. Siten hän ei osaa ottaa toiminnassaan huomioon sitä, että saattaa siirtää tautia eteenpäin.

MITÄÄN erityistä biologista syytä ei tiettävästi ole löydetty siihen, että jostakusta tulee supertartuttaja, muistuttavat epidemiologian professorit Benjamin Cowling ja Dillon Adam ilmiötä käsittelevässä kirjoituksessaan sanomalehti The New York Timesissa.

Ylipäätään tartunnan saaneet erittävät virusta runsaasti jo pari päivää ennen oireita. Jos silloin liikkuu paljon ihmisten ilmoilla eikä pidä turvavälejä, saattaa tietämättään päätyä supertartuttajaksi.


Japanilaistutkijoiden tarkastelemissa superleviämistilanteissa 40 prosenttia tartunnoista lähti liikkeelle oireettomilta tai sellaisilta, joiden oireet eivät olleet vielä alkaneet.


MONET tartuntaryppäät ovat puhjenneet sisätiloissa, joissa on koolla paljon ihmisiä. Joukkotartuntoja on tapahtunut sairaaloissa ja hoivakodeissa mutta myös työpaikoilla, kuten puhelinkeskuksissa ja lihapakkaamoissa, musiikkiesityksissä, uskonnollisissa menoissa, baareissa, häissä, hautajaisissa, asuntoloissa ja kuntosaleilla.

Molemmat superleviämistä edistävät tekijät, oireeton kantaja ja sisätila, yhdistyvät Pohjois-Kiinan Heilongjiangin maakunnan tartuntaketjussa, joka sai alkunsa matkalta palanneesta naisesta.

NYT tutkijat ovat julkaisseet Emerging Infectious Disease -tiedelehdessä yksityiskohtaisen selvityksensä, miten virus levisi tuolloin ihmisestä toiseen. Ketjun ensimmäinen tartunta tapahtui tutkijoiden arvion mukaan asuintalon hississä.

1595059474773.png
1595059474773.png



Maakunnassa ei ollut raportoitu koronavirustartuntoja kuukauteen, kun 9. huhtikuuta löytyi pitkästä aikaa uusi tapaus. Hän oli oheisen tartuntakaavion B2.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut se, josta ketju lähti liikkeelle. Kun tartuntoja jäljitettiin taaksepäin, kävi ilmi, että alullepanija oli Yhdysvalloissa vieraillut ja sieltä kolme viikkoa aiemmin palannut nainen, A.

YKSIN asuvaa naista oli pyydetty pysyttelemään paluunsa jälkeen kotikaranteenissa. Lisäksi hänelle tehtiin parin viikon kuluttua sekä virus- että vasta-ainetesti.

Virustesti kertoo, onko ihmisellä parhaillaan tartunta. Vasta-ainetestillä taas selviää, onko hänellä ollut aikaisemmin tartunta, josta olisivat merkkinä virukselle kehittyneet vasta-aineet.


KUMPIKIN testitulos oli silloin negatiivinen. Naisella ei niiden mukaan ollut tartuntaa tuolloin eikä aiemminkaan.

Myöhemmin tartuntaketjun jäljityksen käynnistyttyä hänelle tehtiin uudestaan vasta-ainetesti. Sillä kertaa viruksen vasta-aineita löytyi ja hänen pääteltiin olevan ketjun oireeton alullepanija. Uuden testin positiivisesta tuloksesta huolimatta hänellä ei ollut missään vaiheessa oireita.


KARANTEENIKAAN ei siis estänyt tartunnan leviämistä. Tutkijat uskovat, että naisen alakerran naapuri B1 saattoi saada viruksen hississä, vaikka he eivät kertaakaan kulkeneet sillä yhtä aikaa eivätkä muutenkaan olleet läheisessä kosketuksessa toisiinsa.

Tutkijat uskovat, että virusta jäi hissin pinnoille, joilta se lähti naapurin matkaan.


VIRUKSEN kulku jatkui naapuri B1:stä hänen äitiinsä (B2) ja äidin miesystävään (B3), kun he vierailivat ja yöpyivät hänen luonaan.

Seuraavaksi levittämistä jatkoivat äiti ja miesystävä. He osallistuivat maaliskuun lopulla juhliin, joissa oli myös kolme perheen C jäsentä, isä ja hänen kaksi poikaansa. He osoittautuivat varsinaisiksi superlevittäjiksi.

Paikkana oli kaksi sairaalaa.

ISÄ (C1) päätyi sairaalaan aivoinfarktin vuoksi. Pojat (C2 ja C3) pitivät hänestä huolta osastolla. Tutkimuksessa ei kerrota heidän ikäänsä, mutta voisi olettaa, että he ovat jo aikuisia, kun kerran jäävät sairaalaan huolehtimaan isästään.

He myös seurasivat mukana, kun hänet siirrettiin kuumeen vuoksi toiseen sairaalaan.


Isää hoitivat samat lääkärit ja sairaanhoitajat kuin muitakin potilaita. Hän myös käytti potilaiden yhteisiä tarvikkeita, kuten mikroaaltouunia.


ENSIMMÄISESSÄ sairaalassa 32 ihmistä sai tartunnan suoraan isän ja kahden pojan kolmikolta, toisessa 21. Myös jatkotartuntoja seurasi niin, että kaikkiaan koko ryppäässä oli 71 ihmistä.

Tutkijat analysoivat viruksen perimän useista näytteistä. Se osoitti, että virus erosi aiemmin Kiinassa kiertäneistä. Tämä viittaisi siihen, että virus olisi tullut ulkomailta A:n mukana.


”Tuloksemme havainnollistavat sitä, miten yksittäinen sars-cov-2-tartunta voi johtaa laajaan leviämiseen yhteisössä”, tutkijat kirjoittavat.


PALJONPUHUVA on myös toinen uusi ja valtaisa tapausanalyysi yökerhoihin liittyvästä ryppäästä Etelä-Koreasta.

Toukokuussa HS kertoi, miten maan pääkaupungissa Soulissa tartuntarypäs paikantui Itaewonin alueelle, joka on suosittu yöelämän keskittymä.

Rypäs on liitetty 29-vuotiaaseen mieheen, joka kiersi viidessä yökerhossa yhtenä iltana pikkutunneille asti toukokuun alussa juuri kun yökerhot olivat avanneet uudelleen ovensa. Viisi päivää myöhemmin häneltä diagnosoitiin koronavirustartunta. Hän oli kantaja ilmeisesti jo baarikäyntiensä aikana.


JUURI valmistuneeseen analyysiin tästä ryppäästä tutkijat käyttivät muun muassa tietoja matkapuhelimien sijainnista, luottokorttimaksuista, julkisen liikenteen matkakorteista ja jopa valvontakameratallenteista. He jäljittivät yli 60 000 ihmistä, jotka olivat käyneet yökerhoissa huhti–toukokuun vaihteen tienoilla. Testejä tehtiin 40 000:lle.

Ryppäästä löytyi kaikkiaan lähes 250 tartuntaa. Satakunta oli ensi käden tartuntoja ja 150 jatkotartuntoja, joista osa oli muutaman lenkin päässä ketjun alkulähteestä. Viidessä yökerhossa tartunnan sai tutkijoiden arvion mukaan 1,74 prosenttia kävijöistä.


TARTUNNAT levisivät pääkaupungista myös muualle maahan. Toukokuun alussa oli nimittäin useita lomapäiviä, joiden takia moni oli tullut pitämään hauskaa pääkaupunkiin.

”Vaikka covid-19:ää esiintyy vähän pandemian huippujakson jälkeen, Soulin yökerhoihin liittyvällä superleviämisellä on potentiaalia laukaista tapaukset uudelleen Etelä-Koreassa”, tutkijat varoittavat.

PANDEMIAN leviäminen näiden tapausten kaltaisissa tartuntaryppäissä on johtanut ajatukseen, että torjuntatoimet pitäisi kohdistaa nimenomaan niiden estämiseen.

Se on ollut esimerkiksi Japanissa käytetty keino. Maassa on testattu vähän ihmisiä ja rajoitukset ovat olleet suhteellisen lieviä. Sen sijaan koronaviruksen vastainen kamppailu on perustunut kolmen c:n malliin.

Kirjaimet tulevat englannin sanoista closed spaces (sisätilat), crowded spaces (tilat, joissa on paljon väkeä vieri vieressä) ja close contact settings (lähikontaktitilanteet). Ihmisiä on neuvottu välttämään tällaisia tilanteita.


”Tämän strategian takana on tietoa, että juuri tätä virusta useimmat eivät levitä. Vaikka hyväksymme, että osa osa tartunnoista jää huomiotta, useimmat tartuntaketjut kuihtuvat, kunhan estämme ryppäät, joissa yksi tartuttaa monia”, selittää maan strategiaa Tohokun yliopiston virologian professori Oshitani Hitoshi Japan Policy Forum -sivustolla.

KOLMEN c:n malli näyttää tosiaan hillinneen sikäläistä epidemiaa, koska se ei paisunut yhtä suureksi kuin monissa länsimaissa.

Tosin Japanissakin tapaukset ovat alkaneet heinäkuussa jälleen lisääntyä.
 
Kai tässä parin viikon sijaan pitänee odotella pari vuotta, jotta nähdään eri lähestymistapojen talousvaikutukset ja mahdolliset uudet tartunta-aallot? Sen jälkeen voidaan jälkiviisastella siitä kuka oli oikeassa ja kuka ei.
Typerintä minusta tässä on tuo matkustamisen avaaminen ja kausityöntekijöiden ottaminen. Hyvällä mallilla tässä maassa tilanne niin sitten vesitetään hommaa aivan suotta.
 
Typerintä minusta tässä on tuo matkustamisen avaaminen ja kausityöntekijöiden ottaminen
Mitä helvettiä täällä selitetään? Nyt jo hinta tälle on järkyttävä taloudellisesti, mitään typerämpää ei ole kun maan sulkeminen ja bisnesten tappaminen. Korona ole minnekään katoamassa, vaan siitä tulee jokavuotinen kausitauti, jota varoitellaan 10 vuoden päästä "Kevään tuttu koronaepidemia tulossa, vanhukset ja sairaat, pysykää kotona". Mutta ei, koko maa kiinni joka kerta, voi elämä.
 
Mitä helvettiä täällä selitetään? Nyt jo hinta tälle on järkyttävä taloudellisesti, mitään typerämpää ei ole kun maan sulkeminen ja bisnesten tappaminen. Korona ole minnekään katoamassa, vaan siitä tulee jokavuotinen kausitauti, jota varoitellaan 10 vuoden päästä "Kevään tuttu koronaepidemia tulossa, vanhukset ja sairaat, pysykää kotona". Mutta ei, koko maa kiinni joka kerta, voi elämä.
Kuka puhui koko maan sulkemisesta?
Nimenomaan niihin rajoituksiin taas joudutaan pikkujuttujen takia koska ei saada esim muutamia tuhansia kausityöntekijöitä järkättyä kotimaan kautta.
 
Kaksi poistettua viestiä, eli aika turhaa prova vailla oikeaa sisältöä. Ja Joxyz on hyvä ja menee lukemaan ne säännöt. Moderoinnista voit itkeä mailitse, älä täällä. Me ei kaivata noita paskaviestejä tänne ketjuun enää uudestaan. Teidän lainaamanne viesti on asiallinen ja siinä on jotain asiaakin. Ja Joxuz, älä edes aloita sitten tästä valittamista. Hyväksy ja pysy asialinjalla. Jos koet että toi on sitten vihaamisen peruste, niin siinähän vihaat, ei kiinnosta vittuakaan. Mutta täällä sä teet miten mä sanon, piste.

Screenshot 2020-07-18 at 15.46.06.png
 
Lainatussa viestissä puhuttiin siitä, että kuntosalit ollut yksi pahimpia mestoja jossa pöpö leviää.

En nyt muista kuka tuon ylemmän viestin postasi ja jonka nyt leikkasit veks. Mutta eihän hänenkään viesti nyt provoa ollut. Se oli suora viittaus ja piikki niille, jotka ollut mieltä siitä, että korona missään saleilla leviä. Itse vain piikittelin lisää, sillä muistan täältä lukeneeni, että ei leviä salilla, koska kukaan ei peilejä siellä nuole.

Ei kaiken tarvitse olla provoa voi olla vaan suoraa vittuiluakin joskus. Sitä joko kestää tai ei kestä. Turha mun on valittaa, ei kuulu omaan luonteeseen. Kunhan ihmettelin menoa, kuten monesti olen aiemminkin tehnyt.
 
En ymmärrä miksi nyt kohistaan jatkuvasti noista tartunnoista. Koronatartunnoilla ei ole mitään merkitystä jos ne ei tapahdu hoivakodeissa tai vanhustenhoito laitoksilla.

Euroopassa on vuosittain 4-50 miljoonaa influessa tartuntaa. Normi influenssassa on vaan se ero että se on vaarallisempi pienille lapsille ja raskaana oleville kuin korona.

"Vuosittain Euroopassa sairastuu arviolta 4–50 miljoonaa ihmistä kausi-influenssaan. Tautiin kuolee ennenaikaisesti noin 15 000–70 000 ihmistä.

Kausi-influenssa on yleensä vaarallinen vain pikkulapsille, vanhuksille, raskaana oleville tai niille, joilla on jokin perussairaus."



Kirjoitin vielä pieleen tuossa yllä että kausi-influenssaan kuolisi normaalisti 1000 ihmistä Suomessa, kun haitari on, että: "Influenssaan kuolee joka vuosi arviolta 500–2000 suomalaista

Asiantuntija arvioi Suomessa ainakin 500 ihmisen kuolleen tautiin meneillään olevalla kaudella."



Ikääntynyttä väestöä kuolee myös koska he tietoisesti jättävät influenssa rokotteen ottamatta:

"Joka vuosi ollaan heitetty 200 000 annosta roskiin"
Rokotekattavuudessa on pientä laskua. Ikäihmisten rokotekattavuus on tänä vuonna hieman alempi kuin edellisellä kaudella. Vajaa puolet yli 65-vuotiaista otti influenssa-rokotteen.

Rokotteita menee keväisin roskiin liki miljoonan euron arvosta.

– Tuntuu hullulta heittää niitä roskikseen kevätkaudella niin kuin me joka vuosi ollaan heitetty 200 000 annosta. Toivoisi, että ihmiset, joille niitä ostetaan ja jotka on oikeutettuja ilmaiseen rokotukseen, kävisivät sen hakemassa."
 
Lainatussa viestissä puhuttiin siitä, että kuntosalit ollut yksi pahimpia mestoja jossa pöpö leviää.

En nyt muista kuka tuon ylemmän viestin postasi ja jonka nyt leikkasit veks. Mutta eihän hänenkään viesti nyt provoa ollut. Se oli suora viittaus ja piikki niille, jotka ollut mieltä siitä, että korona missään saleilla leviä. Itse vain piikittelin lisää, sillä muistan täältä lukeneeni, että ei leviä salilla, koska kukaan ei peilejä siellä nuole.

Ei kaiken tarvitse olla provoa voi olla vaan suoraa vittuiluakin joskus. Sitä joko kestää tai ei kestä. Turha mun on valittaa, ei kuulu omaan luonteeseen. Kunhan ihmettelin menoa, kuten monesti olen aiemminkin tehnyt.
No salit ovat olleet ikuisuuden auki jo, eipä ole levinneisyys lisääntynyt. Päinvastoin. Siellä on helvetin vähän ihmisiä ylipäätänsä kerralla, niin luulis perusmatikalla tajuavan että todennäköisyydet ovat pienemmät. Eikä ole tarttunut. On se kumma.
 
Kuolleiden mediaani-ikä on tuon THL:n julkaisun mukaan ollut 84 vuotta. Tämä luku on korkeampi kuin keskimääräisen suomalaisen kuolleen mediaani-ikä 81 vuotta. Jos tauti olisi tavanomaista vakavampi, niin olettaisi mediaani-iän olevan alhaisempi kuin tavallinen kuolinikä. Nyt on päinvastoin. Voidaan kysyä, että onko koronavirustapauksia hoidettu tavallista tehokkaammin ja se on nostanut kuolleiden mediaani-ikää. Olisivatko nämä ihmiset kuolleet joka tapauksessa johonkin samaan aikaan? Voiko olla niin, että tavallisia ikääntymisestä ja vastustuskyvyn vähenemisestä johtuvia muista syistä tapahtuvia kuolemia on tilastointitavan johdosta kirjaantunut tartuntatautirekisteriin?

 
Edelleen, se 85 vuotias Pirkko joka on maannut teholla viimeiset 4 vuotta letkuissa keuhkosyövän saatuaan 55 vuoden tupakoinnista, ei kuole koronaan vaan tupakkaan, mutta kun se on niin mediaseksikästä paisutella miten korona Pirkon tappoi. Alkaa olemaan tosin paisuttelijoiden aseet aika vähissä, koska onhan tämä jo osoittautunut tolkuttoman tehottomaksi tappajaksi, onneksi.
 
Kuolleiden mediaani-ikä on tuon THL:n julkaisun mukaan ollut 84 vuotta. Tämä luku on korkeampi kuin keskimääräisen suomalaisen kuolleen mediaani-ikä 81 vuotta. Jos tauti olisi tavanomaista vakavampi, niin olettaisi mediaani-iän olevan alhaisempi kuin tavallinen kuolinikä. Nyt on päinvastoin. Voidaan kysyä, että onko koronavirustapauksia hoidettu tavallista tehokkaammin ja se on nostanut kuolleiden mediaani-ikää. Olisivatko nämä ihmiset kuolleet joka tapauksessa johonkin samaan aikaan? Voiko olla niin, että tavallisia ikääntymisestä ja vastustuskyvyn vähenemisestä johtuvia muista syistä tapahtuvia kuolemia on tilastointitavan johdosta kirjaantunut tartuntatautirekisteriin?

Niin, tauti ollut tappavin hoivakodeissa joissa hyvin iäkästä porukkaa. Tuo selittänee korkean mediaani-iän. 70-80 vuotiaat taas olleet enemmän tai vähemmän vapaehtoisessa eristyksessä, joten eivät ole kuolleet ainakaan koronaan. Toki yli 80-vuotiaiden kuolinsyyksi voitaisiin aina merkitä vanhuus, mutta ei näin missään tehdä. Ja meillähän on satavuotiaidenkin määrä noussut todella paljon. Kuolinsyyt merkitään tietyillä kriteereillä eikä niissä mitään outoa mielestäni ole. Samalla tavalla voitaisiin sitten sanoa, ettei influenssa ketään tapa. Belgiassa on ehkä menty ääripäähän kun korona on merkitty kuolinsyyksi aina kun ollut syytä epäillä (selittänee osittain korkeat kuolleisuusluvut siellä). Kuolleiden määrä ei ole ainoa mittari tietenkään. Suurin osa tehohoidossa olleista on ollut työikäisiä. Noista voi jäädä ikäviä, jopa pysyviä vammoja, joten liialliseen vähättelyynkään ei ole syytä. Ei korona mikään tavallinen räkätauti ole, se on ihan kiistaton asia.

Kuntosaleista vielä.. Mistä suomalaisista kuntosaleista on lähtenyt liikkeelle tartuntarypäs? Itse en ole tällaista huomannut. Sellaista tarkempaa ja spesifisempää tietoa please, jos näin väittää. Ulkomaat ei nyt oikein kiinnosta, koska sieltä löytyy ihan mitä vaan jos tarpeeksi etsii.
 
Ehkä ei kannata vängätä tuosta saliasiasta.Ellei siitä erikseen pidä, että saa kirjotella omia mielipiteitään ja kuvittelee vielä, että ne oikeasti jotain kiinnostaa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom