Koronavirus, COVID-19

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Deleted member 43228
  • Aloitettu Aloitettu

Rokotepassi?

  • Kyllä

    Votes: 88 27,4%
  • Ei

    Votes: 233 72,6%

  • Total voters
    321
Kun katson tilannetta omasta kuplasta: ei oo pahemmin korona iskeny täällä pikkukaupungissa. Viimeisin todettu tartunta huhtikuun alussa, eli kuukausi ilman tartuntoja. En käy salilla, enkä baarissa tai ravintoloissa, niin ainoa ero normaaliin oil täys siirtyminen kauppakassipalveluun. Nyt jo asioinut "normaalisti" erikoisliikkeissä.

Ainiin, sellainen ero että kevätflunssaa ei oo ollut meidän perheellä tänä vuona.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Harvalla salilla käy päivässä edes 80 ihmistä tällä hetkellä. Lähikontaktissa yleensä nolla ihmistä. Ja kaikki hinkkaa laitteita kun kipeetä pillua aineilla. Kyllä sen ennemmin saa matkalla salille melkein kun sieltä.

Eikö se laitteiden hinkkaus ole melko turhaa hommaa. Jos sen jotenkin saa niin eikö se juurikin hengityksen kautta tartu. Eli ei kannata toisen lähellä olla varsinkaan jos se kovin läähättää. Ei ainakaan itellä ole tapana tökkiä silmiä sormilla tai imeskellä sormia. Ihon läpi se ei kuitenkaan tartu. Voisi kuvitella että kun porukka alkaa taas enempi käymään salilla niin sieltä sen voisi kyllä saada. Salilla kuitenkin hengitetään melko paljon kovempaa kuin tavallisesti ja pöpöt leviää isolle alueelle. Varmasti moni menee salille vaikka ei aivan 100% kunto ole. Ajattelin itsekkin alkaa taas salilla käymään. Tyttökin menee hoitoon vaikka ei olisi pakko.
 
Tulipa ohimennen mieleeni, että muutama vuosi takaperin reenailin eräällä Washingtonilaisella salilla, jossa oli omat desifiointipullot ja pyyhkeet jokaisella laitteella. Niitäkin myöskin tuli jokaisen käyttää. Koronan puhjettua paikka pistettiin säppiin maaliskuussa ja avataan uudelleen näillä näkymin vasta elokuussa. Suomalaisilla saleilla on siis vielä kiinni kurottavaa, mikäli ylireagoinnista halutaan kilpailla :unsure:
 
Oliko kyseessä satunnaisotos vai tutkittiinko ihmisiä, jotka epäilivät itsellään olleen koronan?
Ilmeisesti lääkärin lähetteellä, kysytään ootko ollu lähellä coronaa ja onko sopivia oireita (kuume, hengenahdistus, ripuli, lihaskivut, yskä) Eli ei näköjää sitten Lähellekkään. :(
 
Vaikka lupailinkin että en ketjun narratiivia enää kyseenalaistaisi, niin laitan siitä huolimatta vielä (mielestäni) mielenkiintoisen linkkin esim. niille, jotka odottavat koronarokotetta kuin lehmä kesää, pieni pätkä siitä:

Koronavirukseen rokoteko?

Anu Kantele, Helsingin yliopiston infektiosairauksien professori ja Meilahden Rokotetutkimuskeskus MeVacin johtaja kertoo (https://www.rokotustieto.fi/uutiset/miten-rokotteita-kehitetaan), että tavallisesti rokotteen kehittämiseen menee 10-25 vuotta ja että poikkeusoloissa joudutaan karsimaan useita vaiheita, jotta rokote saataisiin nopeammin markkinoille. Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHO:n vastaava johtaja, on todennut, että on todennäköistä, että koronarokote olisi valmis 18 kuukauden päästä. Mitäköhän kaikkia vaiheita kehittelyssä meinataan ohittaa?


Covid-19 (SARS-CoV-2) on järjestyksessään jo kolmas koronaviruksen aiheuttama epidemia/pandemia. Vuonna 2002 SARS (SARS-CoV) epidemiaan yritettiin kehittää rokotusta, mutta siinä epäonnistuttiin (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3371787/). Vuoden 2012 MERS (MERS-CoV) epidemia syntyi siitä, kun 2002 vuoden SARSiin yritettiin kehittää rokotetta, mutta se karkasi labrasta ihmisten ilmoille. 2002-2012 vuosina kehitettiin 30 eri rokotetta SARSiin, joista 4 valittiin eläinkokeita varten. Fretit, koe-eläimet, kehittivät hyvän vasta-ainereaktion rokotteelle ja kaikki näytti aluksi hyvältä, mutta kun fretit altistettiin koronavirukselle rokotuksen jälkeen, kehittyi niille vakava infektio ja ne kuolivat. Tutkijoiden mukaan koe-eläimille ei kehittynytkään neutralisoivia vasta-aineita vaan sitoutuvia vasta-aineita (binding antibodies), jotka saavat taudinaiheuttajan sitoutumaan reseptoreihin erittäin tehokkaasti. Tämä tekee tilanteesta paljon vaarallisemman kuin taudinaiheuttajan kohtaaminen rokottamatta. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4634784/). Koronavirukseen on hankala kehittää toimivaa rokotetta, koska virus muuntuu jatkuvasti. Tälläkin hetkellä meillä on useampi koronavirus jylläämässä maailmalla.

Rokotteiden toimivuutta arvioidaan sen kyvyllä muodostaa ihmiselle vasta-aineita. Kaikille ei kuitenkaan muodostu vasta-aineita rokotteista ja toisaalta, vaikka vasta-aineita muodostuisikin, ei se ole tae immuniteetistä rokotettavaa sairautta kohtaan.


Otetaan vertailuun kausi-influenssa rokote, jota on ollut markkinoilla noin 40 vuotta (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudi...illoin-eri-rokotukset-ovat-alkaneet-suomessa-) . Sen teho on Cochranen (https://www.cochrane.org/CD001269/ARI_vaccines-prevent-influenza-healthy-adults) arvion mukaa vain vähäinen. 71 ihmistä tulisi rokotuttaa, jotta voitaisiin vähentää yksi sairastuminen influenssaan. Kausi-influenssarokotteen teho on siis vaivaiset 1,4%. Miten voidaan olettaa, että koronarokotteesta tulee yhtään tämän tehokkaampi? Ja ihan vain muistutukseksi, että kausi-influenssarokotteesta huolimatta, sairastuu 3-5 miljoonaa ihmistä kausi-influenssaan ja 290.000 – 650.000 ihmistä kuolee vuosittain siihen. (https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/influenza-(seasonal) )


Ai niin, tilastokeskuksen mukaan kuolleisuus oli huhtikuussa pienempi tänä vuonna, kuin aiempina vuosina tähän aikaan.
 
Niin kovasti kuin haluaisikin uskoa noita lukuja, on kuitenkin sanottava, että siinä on käytetty tilastoja varsin luovasti:

"Ruotsissa oli haastattelun aikoihin noin 15.000 koronatapausta, testejä oli tehty noin 75.000, eli esiintyvyys oli 21%:n luokkaa. Ruotsissa on 10,4 miljoonaa asukasta. Suhteutettuna asukaslukuun se tarkoittaa 2 miljoonaan koronatartuntaa. Siis maassa, joka ei käytännössä rajoittanut mitään koronan takia! Korona kuolemia oli 1.765, eli Ruotsissa oli 0,016% todennäköisyys kuolla koronaan. ILMAN MITÄÄN RAJOITUKSIA!"

Siis jos testatuista 21 % oli positiivisia, tarkoittaa se, että koko Ruotsin kansalaisista 21 % on positiivisia. Joo, tottahan toki. 😂 Ei helvetti sentään.
 

Kyllä meidän lihansyöjien syytä on korona. Lopettakaa nyt pakkislaiset se lepakkojen syöminen (no pun intended).
No voi jumalauta mikä juttu taas.
Joo se suomalainen nauta on melkein sama asia kuin kiinalaiset lepakoit. 😂
 
Etelä-Korean Soulissa ollut joku baarikierroksella ja ilmeisesti tehokkaasti aloittanut uuden tartuntaketjun.


South Korea was celebrating. Covid-19 was down for the count. Businesses were back. Bars were open.
But it took just one unwitting party animal to wreck it all.

🕺

The number of coronavirus cases linked to the 29-year-old man who went clubbing has risen to 102,
Yonhap News quoted Seoul mayor Park Won-Soon saying on Tuesday.


The authorities are trying to to track down at least 1,500 people who signed in entry logs at the affected facilities,
but many of the clubs’ entry logs turned out to have false information.


Park says the city has now secured a list of 10,905 people who visited Itaewon through data provided by mobile phone companies
and has sent text messages urging them to be screened.
They also found 494 people through credit card transactions.


The emergence of the cluster prompted officials to push back the reopening of schools by one week,
with students initially set to return to classes in stages starting Wednesday.
Seoul has effectively shut down clubs and bars in the city.


The fear of superspreaders is one reason health experts are so worried about people who begin to congregate in large groups despite recommendations against such activity.


The dangerous thing is that anyone can become a superspreader.
As far as the medical experts know, no one is immune from getting COVID-19, and no one is immune from passing it to others,
including potentially a lot of others, Dr Raagini Jawa, an infectious-disease physician in Boston, US, told Everyday Health.
 
Back
Ylös Bottom