Korkeakoulutuksen virallinen tavoite?

Taitaa olla nykyisin aika sama, minkämaalainen kuljettaja siellä ratin takana on. Aikataulut on vedetty niin tiukille, että kuskit joutuvat joka tapauksessa ajamaan ylinopeuden ja rattiin nukahtamisen rajamailla... :(


Onko se sama? Teepä testi: 1. Elä kolme päivää Saarioisten mikroläpysköillä, halpis-lihapiirakoilla, kahvilla ja Edillä ja käy autoajelulla. 2. Ole sen jälkeen kolme päivää syömättä ja lähde ajamaan. Huomaatko eron?

Ja ylinopeuttahan rekalla on pakko ajaa alamäessä, muuten se hyytyy ylämäessä kokonaan.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Se että esim. Uudellamaalla ja Helsingissä on jatkuvasti vapaana siivoojan paikkoja (joista toki valtaosa täytetään), johtuu suurelta osin myös työvoiman ja työpaikkojen kohtaanto-ongelmasta (hirveä sana...) pikemminkin kuin suoranaisesta työhaluttomuudesta - vaikka siivojan pesti tuskin on niitä halutuimpia. Jostain Utsjoelta, missä on paljon enemmän työttömyyttä, on vähän paha muuttaa Helsinkiin pelkästään siivousduunin perässä, kun palkka ei jollain yh-äidillä riitä vuokran jälkeen edes välttämättömiin menoihin...

Se on juuri sitä working poor -osastoa, jota nuoriso katselee Michael Mooren leffoista syvää moraalista ylemmyyttä tuntien ja Bushia vihaten. Kun Hannu Karpo tekee ohjelman Suomen tuulipukukansasta, se onkin enää huvittavaa. Trailer parkit Suomeen! Samalla saataisiin kakkoselle ihan oikeasti viihdyttävä Poliisi-tv, jossa voisi olla aitoa kuvaa Copsin malliin!
 
Onko se sama? Teepä testi: 1. Elä kolme päivää Saarioisten mikroläpysköillä, halpis-lihapiirakoilla, kahvilla ja Edillä ja käy autoajelulla. 2. Ole sen jälkeen kolme päivää syömättä ja lähde ajamaan. Huomaatko eron?

Uskoisin kuitenkin, että kolme päivää paastonnut venäläiskuski on poikkeus eikä sääntö. Enemmän minua huolestuttaa monien venäläisrekkojen rapakunto.

Ja ylinopeuttahan rekalla on pakko ajaa alamäessä, muuten se hyytyy ylämäessä kokonaan.

Kun sitä ylinopeutta ajettaisiinkin vain alamäissä. Tuntuu olevan monen rekan ajopiirturissa "yllättäviä" toimintahäiriöitä? ;)

Trailer parkit Suomeen!

Kannatan mieluummin legendaarisista Futuro-ufotaloista kyhättyjä köyhälistöasuinalueita. Sopii paremmin Suomen talveen...
 
Kun sitä ylinopeutta ajettaisiinkin vain alamäissä. Tuntuu olevan monen rekan ajopiirturissa "yllättäviä" toimintahäiriöitä? ;)

Tehokas kapitalismi ja talouskasvu edellyttää, että tavara liikkuu sutjakkaan. Se ei ole rekkakuskin vika.
 
Uskoisin kuitenkin, että kolme päivää paastonnut venäläiskuski on poikkeus eikä sääntö.

Onneksi ovat poikkeus. Mutta mitä olen juttuja kuunnellut niin näiden poikkeusten määrä kasvaa samaa tahtia millä amk-tutkinnoille keksitään hienompia titteleitä.:D
 
Onneksi ovat poikkeus. Mutta mitä olen juttuja kuunnellut niin näiden poikkeusten määrä kasvaa samaa tahtia millä amk-tutkinnoille keksitään hienompia titteleitä.:D

Kieltämättä... Mitähän tuosta alemmasta uutisesta pitäisi ajatella?
MAISTERIT AMMATTIKORKEAKOULUIHIN?
Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston Arenen puheenjohtaja Pentti Rauhala esittää ylempien ammattikorkeakoulututkintojen tutkintonimikkeeksi maisteria (amk). Tämä on selkeää jatkoa Arenen sumutuspolitiikalle.

Arene - kuten valtaosa muustakin korkeakoulupolitiikkaan osallistuvasta kentästä - kannattaa nykyisen duaalimallin kehittämistä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen erilaisuuden pohjalta. Molemmilla olisi oma sijansa ja omat tavoitteensa korkeakoulumaailmassa. Käytännöt puhuvat tätä vastaan.

"Maisterinimikkeen himoitseminen on käsittämätöntä. Eikö kannattaisi erottua hyvällä tavalla myös nimikkeiden osalta?" kysyy Ekonomiliitto SEFEn koulutusasiain päällikkö Sami Nieminen.

Ammattikorkeakoulusektorilla on pyritty järjestelmällisesti häivyttämään eroa yliopistoihin. Tämä on tapahtunut jo englanninkielisissä nimikkeissä ja nimistössä. Seuraava askel näyttää olevan kotimaiset kielet.

"Täytyy myöntää, Arene on käyttänyt tilaisuutta loistavasti hyväkseen, kukaan ei kontrolloi ammattikorkeakoulujen toimintaa näiltä osin!", puhisee Nieminen.

Ylempien ammattikorkeakoulututkintojen olemassaolo on hyvin kyseenalaista monilla aloilla, eniten se kummeksuttaa liiketalouden alalla. Kauppatieteellistä yliopistotutkintoa tuotetaan työmarkkinoille yli kysynnän, ja samaan aikaan myös tradenomien työttömyys on hälyttävällä tasolla. Tähän työttömyyteen ei auta se, että koulutetaan lisää ja enemmän samalle alalle.

"Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot liiketalouden alalla ovat vain silmänkääntötemppu vailla todellisuuspohjaa", toteaa Nieminen.
Lähde: SEFE
 
Kieltämättä... Mitähän tuosta alemmasta uutisesta pitäisi ajatella?

Asiaa aletaan luultavasti pohtia siinä vaiheessa kun joku nälkäinen Sergei täräyttää väsyksissä bussilastillisen hiihtolomalaisia kuoliaaksi. Ja Ilta-Sanomat kiittää!
 
Ei tietenkään, uutta tutkintoa vain hakemaan, vaikka etnomusikologiasta. Mutta kai jokaisen on joskus (viimeistään kolmannen huuhaa-tutkinnon jälkeen) työelämään siirryttävä, eikö siivoaminen ole hyvä paikka aloittaa?

Oman vaatimattoman matikkapääni mukaan tämä systeemi, jossa siivoojat, rekkakuskit jne. tuodaan ulkomailta,lisää suomalaisten työttömyyttä pirusti. Vai onko meillä niin paljon löysää rahaa, että omia kansalaisia on varaa pitää näennäiskursseilla, ja ryssät, vinosilmät ja nekrut tekevät likaisen työn?

sanoit kerran, et kirjotit 4 Ällää. Mitä menit lukemaan:offtopic:
 
Se olisi todellakin mukava kuulla. Tietoyhteiskuntavisioissa ammutaan aina vain reippaasti yli.



Ainakin toistaiseksi esim. akateemisuus näkyy selvästi korkeampina keskipalkkoina. Tosin eiköhän tilanne ole muuttumassa, kun korkeakoulutettuja on liikaa ja tutkinnot kärsivät inflaation. Ja mitä loppujen lopuksi tarkoittaa lisääntynyt hyvinvointi? Lisää pätkätöitä, ylitöitä, vastuuta, stressiä(kö)??



Eiköhän sen monivuotisen koulutuksen yhtenä tärkeimpänä lähtökohtana ja tavoitteena ole juuri päätyä jotakuinkin itseä motivoivalle alalle - muutenhan "paskahommiin" voisi jättäytyä suoraan peruskoulusta. Mielestäni osoittaa motivaation puutetta ja masokismia, jos valmistumisensa jälkeen hinkuaa koulutusta vastaamattomiin "paskaduuneihin". Se ei palvele kenenkään etua, varsinkaan kun työttömiä on jatkuvasti monin verroin enemmän kuin avoimia työpaikkoja. Joten "paskaduuneille" kyllä riittää kouluja käymättömiäkin tekijöitä, jos on riittääkseen (enkä nyt paskaduuneilla tarkoita esim. ammatillista osaamista vaativia käsityöammatteja).



Tuo on kyllä varsin totta.



Korkeakoulutuksen kannattavuus perinteisessä mielessä on varmasti heikentynyt. Kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle, on vapautuviin korkeaa koulutusta vaativiin paikkoihin myös entistä enemmän hakijoita, eikä korkeakoulutettujen työtilanne siksi välttämättä juuri parane. Toisaalta muurareita, metallimiehiä, autonasentajia jne. tarvittaisiin enemmän, mutta näiden alojen arvostus laahaa auttamattomasti perässä edelleen (mitä en lainkaan ymmärrä).

Mutta omien kokemusteni mukaan (yleissivistävästä) korkeakoulutuksesta on arvaamattoman paljon muutakin kuin mahdollista taloudellista hyötyä. Oma opiskeluni lähti jotakuinkin tuosta "kunhan joku tutkinto tulee" -asenteesta, tosin ala oli myös ihan mielenkiintoinen. Olen edelleen vahvasti sitä mieltä, että oli parempi hankkia tutkinto kuin jättäytyä semialkoholisoituneena ja näköalattomana tuuliajolle, kuten oli vaarana tapahtua.



Hesarissa julkaistiin joku gallup, jossa oli tiedusteltu, millaisesta koulutuksesta arvellaan olevan eniten hyötyä työelämässä. Järjestys oli täysin päinvastainen kuin utopistisissa tietoyhteiskuntaskenaarioissa: ammatillinen koulutus oli ykkönen ja hännänhuippuna maisterintutkinto. Ja omat kokemukseni tukevat tätä lähestulkoon täysin.

Taiat olla vihreä? Eikö vihreä-vasemmisto-politiikka aja kaikille korkeakoulutukintoa? Kysyn nyt ihan mielenkiinnosta offtopikkina, ku voisit tietää...
 
sanoit kerran, et kirjotit 4 Ällää. Mitä menit lukemaan:offtopic:

En juurikaan lukenut, mutta kouluun pakotti äiti. Jos saisin nykytiedoillani valita, lähtisin suoraan 16-vuotiaasta työelämään, tässä iässä olisi jo massia ihan kivasti.
 
Taiat olla vihreä? Eikö vihreä-vasemmisto-politiikka aja kaikille korkeakoulutukintoa? Kysyn nyt ihan mielenkiinnosta offtopikkina, ku voisit tietää...

En mä ole "mikään", mutta kaipa ajatusmaailmani on lähimpänä jotain vasemmistovihreää.

Suomessahan on lähes kaikki yli puoluerajojen jankuttaneet jo vuosia (tulevasta) tietoyhteiskunnasta, minkä sivutuotteenna korkeakoulutustavoitteet on asetettu epärealistisen korkealle. Nyt sitten on pulaa muurareista, metallimiehistä, putkimiehistä jne. :rolleyes:
 
Kieltämättä... Mitähän tuosta alemmasta uutisesta pitäisi ajatella?
..päläpälä...
Lähde: SEFE

http://www.sefe.fi/

Muistetaan se lähdekritiikki, varsinkin internetissä. Se on sefe:n etu kuvata näitä uusia tutkintoja heidän uhakseen(kaikesta päätellen se sitten on oikea uhka heille, vaikka täällä[vaikkapa IL] se katsotaankin lähinnäkin täydennyskoulutukseksi ja koulutukselliseksi haasteeksi).

http://www.insinooriliitto.fi/asp/system/empty.asp?P=2961&VID=default&SID=736754616114802&S=0&C=19551
Täällä tuskin havaittavissa tuollaista hypetystä?



Herää kysymys, mistä on kysymys? Varsinkin IL:n kannanoton perusteella tässä olisi huomattavasti suuremmat pelot tavan tradenomilla/insinöörillä. En ota kantaa tuohon nimikekeskusteluun, täysin toisarvoista itse tutkinnon kannalta. Nimikkeen ainoa tarkoitus on kuvata tutkinnon tasoa selkeästi.

Otetaanpa mukaan hieman vanhempi nimikeasia, joitakin vuosia sitten teknillisille korkeakouluille tuli lupa käyttää yliopisto-nimikettä, jota lähes kaikki alkoivat käyttämään. Miksikö? Ehkäpä siksi, että tuo yliopisto oli kansainvälisesti selkeämpi ja tarkempi sana kuvaamaan koulutuksen tasoluokitusta. Siksi ymmärrän tuon AMK-tutkinnon(ja myös itse ammattikorkeakoulujen nimien) eri osien vääntämisen erikoisiinkin nimikkeisiin, kun silloin saadaan niistä helpommin tulkittavia(varsinkin kansainvälisesti). Maisteri -nimike kyllä varmasti hetken aiheuttaa hämmennystä kun se on perinteisempi akateeminen tutkinto, mutta varmaan vielä enemmän ihmetyttää tuo ylempi amk-tutkinto.

Jos lopetetaan :offtopic: ja takaisin alkuperäiseen aiheeseen?
 
Back
Ylös Bottom