- Liittynyt
- 30.8.2005
- Viestejä
- 1 532
Porkkana-juusto-teeleipä
Erinomainen välipala tai hyvä lisä muuten kevyen aterian tueksi. Ainekset ovat halpoja, löytyvät jokaisesta lähikaupasta, eikä tätä voi tehdä väärin. Mutta silti todella maukasta.
Teeleivän perusresepti on suoraan Saarioiselta, johon on lisätty juusto ja porkkana. Aineosat ovat (suluissa kokopellin version ainemäärät):
1 1/2 (3)dl hiivaleipäjauhoja
1 (2) dl kaurahiutaleita
1/4 (1/2) tl suolaa
1 (2) dl vettä tai maitoa
1 (2) rkl öljyä
1 (2) dl juustoraastetta
2 (4) keskikokoista porkkanaa raasteena
Väriä halutessa esim Sweet Chili Saucea sekaan tunteen mukaan.
Ainekset
Kuivat aineet kippoon, öljy sekä maito perään ja vaikka puuhaarukalla sekaisin. Taikina on valmis, kun se näyttää sidosaineettomalta töhnältä, jonka ei koskaan uskoisi muuttuvan herkulliseksi teeleiväksi.
Levitetään pellille ja kaulitaan/tasoitellaan hieman alle sentin paksuiseksi
Tehdään haarukalla tms katkoviivat pilkkomista helpottamaan
Uuniin 10-15 min keskitasolla @ 225°C ja voilá!
Erinomainen välipala tai hyvä lisä muuten kevyen aterian tueksi. Ainekset ovat halpoja, löytyvät jokaisesta lähikaupasta, eikä tätä voi tehdä väärin. Mutta silti todella maukasta.
Teeleivän perusresepti on suoraan Saarioiselta, johon on lisätty juusto ja porkkana. Aineosat ovat (suluissa kokopellin version ainemäärät):
1 1/2 (3)dl hiivaleipäjauhoja
1 (2) dl kaurahiutaleita
1/4 (1/2) tl suolaa
1 (2) dl vettä tai maitoa
1 (2) rkl öljyä
1 (2) dl juustoraastetta
2 (4) keskikokoista porkkanaa raasteena
Väriä halutessa esim Sweet Chili Saucea sekaan tunteen mukaan.
Ainekset
Kuivat aineet kippoon, öljy sekä maito perään ja vaikka puuhaarukalla sekaisin. Taikina on valmis, kun se näyttää sidosaineettomalta töhnältä, jonka ei koskaan uskoisi muuttuvan herkulliseksi teeleiväksi.
Levitetään pellille ja kaulitaan/tasoitellaan hieman alle sentin paksuiseksi
Tehdään haarukalla tms katkoviivat pilkkomista helpottamaan
Uuniin 10-15 min keskitasolla @ 225°C ja voilá!

