Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Eipä noille lampaan (tai varmaankin karitsan tässä tapauksessa) fileille kannata turpiin ennen paistoa antaa. Myös tuo Hupen ehdottama ylikypsäksi hauduttaminen ei ehkä suositeltavin vaihtoehto ole kun rasvaa ei lihassa paljoa ole ja liha on mureeta ilman haudutteluja. Perinteisellä Naudan sisäfilepihvi reseptillä pärjää kohtuu hyvin: pannu tai pannu+plus lyhyt uunitus.Söin jo nuo pihvit valkosipuleilla ryyditettynä kun en malttanut odotella hupen reseptiä. Oli yllättävän mureaa, hakkasin lammasta aimo tovin.
Leikkaat sen lihan ja pistät pannun lämpeemään, sitten laitat siihen pannulle tarpeeks voita ja lyöt lihat sekaan. Kun lihat on ruskeita niin lisää vettä ja anna pikkuhiljaa haihtua miedolla lämmöllä. Kun vesi on haihtunut on ruoka valmista.

Okei, kyseessä varmasti nuorempi karitsa jos sen pystyi pureskelemaankin nopean paiston jälkeen ;)Eipä noille lampaan (tai varmaankin karitsan tässä tapauksessa) fileille kannata turpiin ennen paistoa antaa. Myös tuo Hupen ehdottama ylikypsäksi hauduttaminen ei ehkä suositeltavin vaihtoehto ole kun rasvaa ei lihassa paljoa ole ja liha on mureeta ilman haudutteluja. Perinteisellä Naudan sisäfilepihvi reseptillä pärjää kohtuu hyvin: pannu tai pannu+plus lyhyt uunitus.
Taitaa tosiaan olla aika hankala löytää nykyisin lampaanfileitä kaupasta. Muutkin ruhonosat ovat yleensä karitsaa. Kauppahallista olen lammasta saanut. Pääsääntöisesti tosiaan lampaan/karitsan osat (poislukien fileet ja paahtopaisti) vaativat pitkän uunihaudutuksen.Okei, kyseessä varmasti nuorempi karitsa jos sen pystyi pureskelemaankin nopean paiston jälkeen ;)
Noi isommat lammasklöntit kyllä sitten vaativat sen pitkän haudutuksen, ja hyvää tulee!
Itse monesti vielä lisäänkin sitä vettä sinne hauduttelun aikana. Poronkäristystä hauduttelen yleensä sellaiset 3 tuntia. On mureaa. Pottumuusi lapin puikulasta runsaan voin kera..![]()

Viimeksi kun söin anopin tekemää niin oli varmaan kolmisen tuntia padassa mutta en huomannut suurta eroa koostumuksessa verrattuna omaan 45min käristykseen. On kuitenkin sen verta ohuita paloja että ei se mureus taida olla se iso juttu siinä, tietenkin jos leikkaa paksuja paloja niin sitten.
Itse tykkään hieman paksummista paloista ja olen ollut huomaavinani eron 45min vs 3h haudutuksessa.
Mutta on vielä tuolla pakkasessa kaksi isoa poronpaistia niin niistä voisi tehdä vähän lisää ja pistää ensi kerralla sipulia ja vähän suolaa sekaan. Sitten sitä seuraavalla kerralla ajattelin tehdä palapaistia uunissa, jotain vihanneksia ja yrttejä mukaan.
Bongasin netistä tosi hyvän bulkkikauden välipalan, jota voi popsia vaikka pieneen napostelunälkään tai ihan vain välipalana vaikka koulun/töiden jälkeen.
http://www.geekologie.com/2009/03/ba...ffed_pizza.php
Tässä linkkiä. Tiedä sitten moniko on jo tämän nähnyt ennemminkin. Itse aion leipoa tuon muutaman kaverin kanssa parin viikon päästä tutun synttäreillä
Tämähän nyt vasta kruunasi threadin :D Meidän burgerista tulee vaan vähän kevyempi versio. Tuossa linkittämässäni versiossa on: 2,2kg jauhelihaa, 900g pekonia, 900g juustoa, 2kpl pizzoja + mausteet ja kananmunat. Meidän versio tulee olemaan Big-Mac style eli 3 sämpylää ja 2 pihviä. Eli ostamme natsi-Siwasta 3x350g salamipizzapaketin, 1kg naudan jauhelihaa, josta teemme 2x500g pihvejä, 1kg juustopaketin, muutama kananmunaa ja pekonia pitäisi ostaa 800g. Siihen sitten sipulit+ muut ainesosat jotka tulevat hampurilaispihviin :P Ja meitä on 7 miestä sitten syömässä sitä ettei ainakaan liikaa tavaraa tule:lol2: Pitikö nyt mennä hyvä threadi pilaamaan :urjo:

Tuosta perunamuusista sen verran että tuli ihan kivan makuista kun lisäsin tilliä ja basilikaa sekaan, kuivattuja tosin. Tilli kyllä varmasti sopii paremmin jos on kalaa muusin kanssa, ja tuon basilikankin varmasti pystyy korvaamaan jollain hieman "raikkaammalla" yrtillä. Ehdotuksia anyone?
Tämähän nyt vasta kruunasi threadin :D Meidän burgerista tulee vaan vähän kevyempi versio. Tuossa linkittämässäni versiossa on: 2,2kg jauhelihaa, 900g pekonia, 900g juustoa, 2kpl pizzoja + mausteet ja kananmunat. Meidän versio tulee olemaan Big-Mac style eli 3 sämpylää ja 2 pihviä. Eli ostamme natsi-Siwasta 3x350g salamipizzapaketin, 1kg naudan jauhelihaa, josta teemme 2x500g pihvejä, 1kg juustopaketin, muutama kananmunaa ja pekonia pitäisi ostaa 800g. Siihen sitten sipulit+ muut ainesosat jotka tulevat hampurilaispihviin :P Ja meitä on 7 miestä sitten syömässä sitä ettei ainakaan liikaa tavaraa tule![]()
![]()
