Kokkausketju, reseptit

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Amerikkalaiset pannukakut:

4 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3 dl maitoa
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sulatettua voita
2 rkl ruokaöljyä
+ 1 dl tummaa suklaata/hunajaa/siirappia. (Tulee hyvää ilmankin näitä kolmea)

- Sekoita kuivat aineet kulhossa.
- Lisää sitten loput aineet sekoittaen.
- Paista pannulla kauhallinen taikinaa molemmin puolin niin, että pinta on ruskea.

Vinkki. Taikinasta tulee aika paksu. Lisää loraus maitoa niin taikinasta ei tulisi kovinkaan paksu.

Oikein hyvä jälkiruoka!
pancakes.jpg
 
Tein tälläistä viikonloppuna, ja voi jösses et oli hyvää!!

Nachos gratin


400 g jauhelihaa
1 punasipuli, hienonnettuna
1 punainen paprika, kuutioina
100 g herkkusieniä
1 rkl ruokaöljyä
1 pussi Fajita Spice Mix tms
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100g Nachos Chips
140 g ananaspaloja
100 g juustoraastetta

VALMISTUS

Ruskista jauheliha, punasipuli, herkkusienet ja paprika ruokaöljyssä. Lisää Fajita-mausteseos ja vesi. Kypsennä sekoittaen ilman kantta 5 min. Levitä tuorejuusto uunivuokaan ja kaada jauheliha-kasvisseos päälle. Pistä chipsit pystyyn jauhelihan pinnalle. Ripottele pinnalle ananaspaloja ja juustoraastetta. Gratinoi 200 asteessa 6-10 min. Tarjoa salaatin ja guacamolen kera.

Järkyttävän hyvää ja helppoa tehdä:kuola:
 
Mitenkäs muuten immeiset, ootteko ikinä tehneet marinoituja valkosipulin kynsiä? Yritin täältä hakea mutta enhän mie mittään löytäny. Googlella löyty muutama hassu ohje, mutta ne on aikalailla erilaisia kaikki, ja haluaisin jo hyväksi todetun ohjeen mikäli joku moisen tietää.

Jos ei kukaan varmasti hyvää ohjetta tiedä ni pitänee alkaa vaan soveltamaan... :)
 
Amerikkalaiset pannukakut:

4 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3 dl maitoa
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sulatettua voita
2 rkl ruokaöljyä
+ 1 dl tummaa suklaata/hunajaa/siirappia. (Tulee hyvää ilmankin näitä kolmea)

- Sekoita kuivat aineet kulhossa.
- Lisää sitten loput aineet sekoittaen.
- Paista pannulla kauhallinen taikinaa molemmin puolin niin, että pinta on ruskea.

Vinkki. Taikinasta tulee aika paksu. Lisää loraus maitoa niin taikinasta ei tulisi kovinkaan paksu.

Oikein hyvä jälkiruoka!
pancakes.jpg
Vinkkinä laiskoille: Aunt Jemina's lisää vain vesi-pannukakkupulveri :)
 
Lime Curdia oli K-kaupassa. Lemon Curd oli loppu hyllystä. Pitää käydä zoomailemassa josko nyt olisi jo.
 
Vinkkinä laiskoille: Aunt Jemina's lisää vain vesi-pannukakkupulveri :)
Tosiaan. Myös Aunt JemiMa siirappi on aikasta hyvvee varsinkin noiden pannareiden päällä. :)
 
Tein just tommosta kanapastaa. Pistin vähän mitä sattuu. Kerma, tuorejuusto (maustamaton, ei light) ja lime olivat ns. pääainekset, tuoreen oreganon lisäksi.

P1020078.jpg
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Lime Curdia oli K-kaupassa. Lemon Curd oli loppu hyllystä. Pitää käydä zoomailemassa josko nyt olisi jo.

Nyt oli taas tarjolla. Paahdoin taikaruista viipaleen, levisin siihen Viola maustamatonta tuorejuustoa (ei light, vaan rasvaista) ja sen päälle lemon curdia. Parasta ikinä!
MacKays taisi olla tuo lemon curdi Supermarketissa:

MacKaysLemonCurdL.jpg
 
Tietääkö joku ohjeita sellaseen pekonitaskuun, jota on ainakin Kreetalla myynnissä paikallisissa keskustagrilleissä? Siinä on siis sellainen kääritty ohuehko leipä tai mikä lie tortilla, jossa on sisällä hirmuinen mäjäys pekonia, majoneesia ja muistaakseni jotain vihanneksia. On aivan hirmuisen hyvää. En keksinyt sopivia hakusanoja löytääkseni netistä sitä.
 
Se on gyros pita. Se ei oo pekonia, vaan jotain muuta rasvaista&mehukasta possun lihaa. Ohut rieskan tapainen lätty dipataan veteen ja paistetaan nopeasti ilmeisesti jossakin öljyssä tai voissa, että kuumenee ja tulee hieman rapeaksi. Sisälle ne sitten tunkee sitä lihaa, majoa, sipulia, salaattia, tomaattia, ja turistien takia nykyään ranskalaisia. Ai saakeli kun tuli nälkä.

edit: ei siis varsinaisesti tungeta sisälle, vaan levitetään leivän päälle ja rullataan tötteröksi.

gyros_C5890.jpg
 
Se on gyros pita. Se ei oo pekonia, vaan jotain muuta rasvaista&mehukasta possun lihaa. Ohut rieskan tapainen lätty dipataan veteen ja paistetaan nopeasti ilmeisesti jossakin öljyssä tai voissa, että kuumenee ja tulee hieman rapeaksi. Sisälle ne sitten tunkee sitä lihaa, majoa, sipulia, salaattia, tomaattia, ja turistien takia nykyään ranskalaisia. Ai saakeli kun tuli nälkä.

edit: ei siis varsinaisesti tungeta sisälle, vaan levitetään leivän päälle ja rullataan tötteröksi.

gyros_C5890.jpg
No sehän se on. Ihan tautisen hyvää toi on, ja kun nyt netistä jonkun kokeiltavan reseptin löydän, niin voisin joskus kokeilla pyöräyttää tollaset. Tuskin tuo kovin terveellinen ateria on, mutta kerrankos sitä...

On kyllä ihme, että täältä pakkikselta löytää vastaukset kaikkiin kysymyksiin. :D
 
Gyros-lihaa myydään esim. Lidlin pakastealtaassa. Ainiin, Lidlissä ja Ikealla ei voi käydä. No sit pitää mennä Kreikkaan vaikka.
 
Huppe, nyt niitä reseptejä kehiin! Tämä ei ole pelkkä valokuvausketju ;)

Sori, tässä tuo resepti:
http://www.pakkotoisto.com/yleinen-keskustelu/66046-kokkausketju-22/#post2415258

Täytteenä:
Sipulia
Tonnikalaa chililkastikkeessa
Pepperonimakkaraa
Royal Mietoja kreikkalaisia pepperoneja
Tomaattia
Purkkiherkkusieniä :urjo: kun löytyi kaapista
6 valkosipulikynttä
Juustoksi jotain vanhoja arki-edam känttyjä... eli kaikkea täytettä mitä nyt sattui löytymään kaapeista.
 
Terve!

Mulla on hyllyssä Hans Välimäen Lusikka soppaan! -kirja, jossa resepteissä on paljon käytetty savukylkeä. Tietäiskö joku tuotteesta tarkemmin, siis veikkaisin kyseessä olevan possua?
 

Suositut

Back
Ylös Bottom